Stranica 50 od 85 PrviPrvi ... 40484950515260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 4229

Tema: "azoo statistika"

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lijep pozdrav drage moje.
    čitam i čitam sve ovuda. pisala sam nedavno u sarajevo i tri puta me pitaju istu stvar-genetske analize.ja svaki put napisem odgovor a oni ponove pitanje. malo me raspištoljilo sve to pa sam na kraju poslala mail Dr.Emre u Istanbul,fino na engleskom da vidim sto misli o nasoj situaciji. odgovorio je u manje od 12sati. fino napisao sto misli i izmedju ostaloga da ne zna kada ce on krenuti s radom u sarajevu... da citiram: We are hoping start performing micro TESE operation in Sarajevo soon but we could not establish the OR settings yet. Po mom kokošjem engleskom to bi znacilo da nisu jos ni opremili sale? hm. Kaze ako ocemo doc u istanbul da ce nam rado pomoc. to mi je preskupo pa jos nisam pisala nista dalje dok dobro ne razmislimo.
    mislim da bi trebalo prvo na konzultacije u sarajevo. kojim putem ste se narucivale i koliko se ceka za konzultacije?
    hvala i pozz i sretno svima
    Posljednje uređivanje od little ivy : 29.09.2012. at 22:53

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Little ivy, na konzultacije u Sarajevu ne čeka se strašno dugo, s time da ih radi dr. Kurt (ginekolog), mi smo bili početkom 9mj. jer nas također zanima MicroTESE, ja sam imao sve nalaze (mikrodelaciju, kariogram, sve mikrobiološke, hormone) samo što su bili stari godinu dana pa sam tamo napravio ponovo SG i hormone (plača se, stoga bi bilo dobro da se napave prije konzulatcija ako je moguće na uputnicu, same konzultacije ne koštaju ništa). Dogovor je bio da se čujemo za cca. 3 tjedna jer bi tada trebao dolaziti dr. Emre, sada sam negdje čuo podatak da će navodno dolaziti u 10 mj. Ako nije problem da pošalješ Email na koji si pisala dr. Emre-u u Istanbula da i nemu pošaljem nalaze pa da čujem njegovo mišljenje

Hvala

Pozdrav
    Posljednje uređivanje od florjan : 30.09.2012. at 12:13

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala na info florjane...morat cu ih kontaktirat i narucit se
    pozz
    mail ide u pp

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

little ivy.

ti mene sad zabrinu. Ja sam već par puta zvala u Sarajevo i slala mail i svaki put mi kažu dolazi dr Emre, ali zbog obaveza u Istambulu ne znaju kad. Poslednja informacija je da dolazi u oktobru. Mi smo dogovorli već da će u novembru biti micro tese i tako smo planirali i zbog posla. Ne znam šta sad da radim, da ih opet zovem ili?
    Drago mi je da ste se vi pokrenuli, nadam se da će ovaju put biti uspješno.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pošalji i meni mail dr Emre-a, molim te.

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemoj se brinut pa valjda oni na klinici najbolje znaju.
    evo pokrečemo se,polako ali ide

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo nažalost saznali uzrok azoospermije, nalaz kariograma nije u redu, kako dr. kaže. od sto pregledanih stanica 25 je XY, a 75 XXY, dakle u pitanju je Klinefeltorov sindrom....Nalaz y mikrodelacija još nije gotov, mada ne znam da li nam on sada i treba, ne znam ni šta on pokazuje...Pozdrav svima

Edina ima li šta novo kod tebe?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, draga, znam da te ovaj nalaz pogodio. Žao mi je, ali nemoj se predavati dok ne razgovaraš s doktorom. Možda još ima načina da se to riješi. Drži se! Moraš biti jaka i zbog muža. Šaljem ti

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Aboni , držite se..mislim da sam negdje pročitala da se i s Klinefelterovim sindromom može naći plivača, neki muškarci i s oligoozoospermijom navodno imaju njega.. Nije još gotovo..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Edina ima li šta novo kod tebe?[/QUOTE]

Evo cekam ponovo dvije sedmice da prodzu da radim betu. Idem raditi betu za 7 dana. Nadam se pozitivnom rezultatu ovaj put. Nemam nikakve simtome pa me malo brine.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drage moje hvala vam puno na podršci, puno mi znači, užasno je teško i užasno boli ali valjda će biti bolje....Jutros me je zvao doktor koji je radio mikrodelacije i rekao mi je da je nalaz u redu i da nam je to svjetlo na kraju tunela, da ne odustajemo i da imamo šanse jer je to u redu i u pitanju je mozaični Klinefelterov sindromom, on mi kaže da je to bolja varijanta...Čovjek je bio nevjerovatno ljubazan, baš se potrudio da mi sve objasni i da me utješi, kaže veoma dobro nas razumije jer on i supruga su poslije 9 godina dobili dijete, a u Beču su im rekli da nemaju nikakve šanse, samo donacija jajne ćelije...Vidjet ću da kada uzmemo taj nalaz opet odemo u Bahceci da vidimo šta će nam oni reći....

Edina, ne razmišljaj o simptomima, znaš i sama da simptoma ne mora biti, pokušaj se opustiti koliko god možeš, znam da je to teško izvesti, ali pokušaj, a ja ti držim palčeve i nadam se lijepim vijestima slijedeće sedmice

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cure jel znate gddje se na Rebru ide vaditi krv za mikrodelecije? Koja zgrada i kat? hvala...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni76, poslala sam ti pp

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam slala mail dr Emre, ali već tri dana nema odgovora!

Što meni neće da odgovori?

Ima li kakvih vijesti njegovom dolasku iz Sarajeva?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

meni na FB odgovore odmah

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam mail slala doktoru u Istanbul. Iz Sarajeva nema još preciznih informacija kad dolazi dr Emre, a ja moram najaviti izostanak s posla ako ćemo u novembru u postupak.
    To mi sad stvara dodatni pritisak.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Aboni76, poslala sam ti pp
    Hvala puno Sos, ne mogu ti sada odgovoriti, popodne ću, samo da ovdje na brzinu napišem, zvala sam juče Bahceci, još ne znaju kada će tačno dr. Emre dolaziti...Pozzz svima

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel znate gddje se na Rebru ide vaditi krv za mikrodelecije? Koja zgrada i kat? hvala...
    mi smo to obavljali odma u prvoj zgradi gdje je i hitna ambulanta, ali na pedijatriji...mi smo to lani radili, a ne znam da li je i sada tako...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nama se pocela smanjivati kolicina sperme , kako je krenulo za mjesec dana kad budemo trebali dati spermiogram necemo imati sta da damo.
    da li je iko naletio na nekog ko ima dijagnozu azoospermija , pyospermia i hypospermia . zna li iko od cega ovo moze da bude , posto je trenutno na antibioticima jel oni mogu biti uzrok hypospermije?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav svima. Moj prvi post, da se i ja priključim. Čitam vas povremeno ali je teško pratiti toliko (različitih) priča. Ovo je naša: Ja-ok!, MM-azoospermija. Za dijagnozu smo saznali davno, ali godinama nismo ništa poduzimali. Svi spermiogrami su uvijek bili nule: Kod lječnika u Zg, dobio je recept za Clomifen i nakon 5 mj u SG u talogu nađeno 40-tak spermija (koje je doktor predvido u ispisu nalazu). Dolaskom ponovno k njemu na moj zahtjev, rekao je da to ništa ne mjenja, i da razmišljamo o drugim načinama da postanemo roditelji, posvojenje ili AID (oplodnja doniranim spermijem), i dao nam vizitku klinike iz Praga. Potražili smo drugo mišljenje kod privatnika. Rađen SG i punkcija, nađeno ništa. Rekao nam isto što i prošli doktor. Trenutno sam u fazi naručivanja i prikupljanja nalaza (svojih) za prilaganje zahtjevu za Hzzo da nam omogući lječenje u inozemstvu (AID). Ima li ko sličnu priču? Čudi me što nitko nikad nije spomenu što možemo napraviti da se nalaz poboljša, neki ljek, vitamini, zašto nisu reagirali na poboljšanje i propisali mu Clomifen ili nešto slično opet? Uzdamo se u liječnike (u koga ćeš drugog) a vrijeme nam ide. Ne postavljamo puno pitanja, šta nam kažu to radimo, ako ništa ne kažu, ništa ne radimo. Idemo po našu malu ljubav, na koji god načn, pristajemo na sve.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo na brzinu, boss antibiotici itekako utjecu, trebalo bi pustiti da prodje, po nekima minimalno 3 mjeseca, a po nekima mjesec dana pa onda raditi nalaze.
    bluemoon nazalost kod azoo ne postoje lijekovi, ali mozda postoje cuda. Jedino mozda grijesite sto ne postavljate pitanja, sto ne sumnjate. Treba vjerovati dr, ali kad se informirate i znate u cemu su problemi i dr drugacije razgovaraju s vama, a manje vas mogu muljati. Nece ni oni reci sve odmah, ponekad zaborave, a ponekad im mozda i pase da dolazite iz mjeseca u mjesec. U svakom slucaju, svi cemo vam ovdje pomoci i samo pitajte

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Za 2 Dana idem raditi nalaze Krvi da vidim Jeli iui uspijo.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

edina nek ti je sa srecom drzim fige da vam uspije.
    bluemoon a sto neprobate jos jednom sa klomifenom ako je jednom uspjelo mozda ce i opet se nesto pojaviti , sa doktorima treba biti uporan i dobro informisan i treba biti bas im naporan da bi oni nesto pokusali a ne samo te otkacili, i da najbitnije dr treba postaviti milion pitanja jer je to jedini nacin da dodjes do nekog odgovora.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dino čuvam ti palčeve, sretnoooo!

Bluemoon, dobro nam došla! Šta ste radili od nalaza, zna li se koji je uzrok azoo? Iskreno, meni je čudno da vam je doktor rekao da odustanete, a poslije terapije se pojavili spermići....Šta su vam predložili u Pragu, jesu li oni odmah za donaciju, ili da možda pokušaju nešto naći kod njega?

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure čitam vas redovito, evo da vam se i javim. I mi se borimo sa azoo, ali imamo jedno malo čudo kojeg smo dobili kad se pojavilo par spermija Sad smo opet na debeloj 0, nema nigdje niti jednog ni u centifugi ni nigdi. Radili smo sve nalaze, hormone, briseve, kariogram, mikrodelecije, sve ok, osim FSH koji je 30,56 (u prvom postupku je bio 18).
    Sad nam je predložena zadnja opcija a to je TESE. Idemo 15.10. u Cito - Split na TESE, pa ako bude što to će zamrznuti.
    Ima li ko iskustva sa tim u CITO?
    Fala i želim vam svima puno sriće u vašjo borbi!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Edina sretno!!
    Bluemoon dobrodošla!! I meni je čudno da vam je dr rekao da odustanete a pojavili se spermići, nama je dr rekla da čim nađemo makar jedan idemo odmah u postupak! Kopajte, ispitujte nemojte se predati, ako su se jednom pojavili opet će!
    Loly dobrodošla! Drago mi je da ste već jednom uspjeli doći do tako željenog djeteta i želim vam da što prije dobijete bracu ili seku!! S Citom nemam iskustva, javit će ti se već netko!! Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj nonek prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo to obavljali odma u prvoj zgradi gdje je i hitna ambulanta, ali na pedijatriji...mi smo to lani radili, a ne znam da li je i sada tako...
    Obavili isto tamo! Hvala!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Edina, SRETNO!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos je li ti dr. Emre odgovorio?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da, čudno je, ništa posebno od nalaza, sg, punkciju, hormone, koliko znam onako odokativno iz nalaza. rečeno je da neznaju uzrok, vjerovatno genetski. nekad još u početku su nam rekli da se ne mučimo sa nalazima, ljekovima, zahvatima jer malo što od toga djeluje, i šanse su skoro pa nikakve da će se nešto promjeniti, i da ne gubimo vrijeme, živce i zdravlje već pokušamo na druge načine ostvariti roditeljstvo. svejedno ovih dana sam kontaktirala doktora dal bi bilo dobro da MM svejedno počne opet piti clomifen, na kojeg je reagirao zadnji put, i složio se s tim. bojim se da su u pravu, i da ne gubimo dragocijeno vrijeme krenut ćemo sa AID. ako se šta promijeni, mjenjat ćemo i postupak...inače su mu svi hormoni u redu, sve izgleda ok osim što nema proizvodnje spermatozoida. spermatozoidni stop. šaljem i ja jedno veliko Sretno svima kojima treba!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Sos je li ti dr. Emre odgovorio?
    Nije !

Kontaktirala sam Sarajevo i idemo 20-og da mm ponovi spermiogram i da dogovorimo kad će biti micro tese i hoćemo li u postupak istovremeno ili prvo on, pa ja. Zavisi hoćemo li moći uskladiti moj ciklus sa dolaskom dr Emre.
    Nadam se da ćemo tad znati sve detaljno. Već sad imam tremu.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bluemoon,

pa jeste li radili kariogram i mikrodelecije? Bez toga ne možete znati da li je u pitanju genetika.

Nama su takođe rekli da nam je donacija jedina nada, ali ja nisam htjela tako lako odustati. Sad čekamo micro tese, ali sad je već i mm puno više u tome, već je počeo govoriti, ako ona ne uspije da bi pokušao s još nekom terapijom, pa ponovo na micro tese, a u početku mu je to bilo strašno. Šteta je da ne pokušate doći do spermića tm ako postoji nada, ne znam koliko su vam godine ograničavajući faktor.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

meni jos jedan neuspijesni iui. za dvije sedmice idem na konsultaciju sa do,torom da vidim sta dalje

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Edina!

Šta god da ti kažem znam da te neće utješiti, ali draga, bori se dalje i nemoj odustajati. Doćete vi do svoje bebice!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Edina žao mi je, kao što reče Sos riječi utjehe nema...Mogu samo misliti kako ti je, samo nemoj odustajati...

Bluemoon mislim da su svima nama sa azoo rekli da nema šanse, a opet ima parova koji su uspjeli....Kod nas je genetika u pitanju i genetičar mi je rekao da i pored toga imamo šanse i da ne odustajemo...

Sos sretno i javljaj šta se dešava...

Loly dobrodošla, tvoja priča je ohrabrujuća za sve nas, nadam se da će tvoje malo čudo uskoro dobiti bracu ili seku...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala vam na utjehi. idemi dalje samo neznam sta iui opet ili ivf. neznam koji su procenti da ivf uspije.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure imam pitanje, kako se bliži naša biopsija u ponedjeljak sve me muči!
    Da li je prije biopsije potrebna apstinencija, kao kod spermiograma? Znam da oni uzimaju uzorak iz tkiva, ali eto ko pita ne skita. Kako sam ja u "crvenome" , ne znam oće na biopsije biti problem što je apstinencija 6 - 7 dana, mada ja mislim da apstinencija nema nikakve veze sa TESE!
    Ajde prosvijetlite me

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hey curke,velik pozz evo i mene nakon 5.mj.nejavljanja.,pratila sam vas koliko sam mogla kad sam slobodno vrijeme lovila.Evo mi tek juce izvadili krv za test microdelecye(mislim suprug) i rekli su nam da se nalaz ceka mj.dana.Uglavnom ukratko za sve koji nemaju uputnicu a trebaju izvaditi taj nalaz znaju koliko kosta.Suprug platio 724., kn.znaci 100Eurića,na Rebru ZG.Kad sam isla doktorici po uputnicu rekla mi je da po novom nemoze izdati uputnicu bez da je napisao,preporucio taj nalaz doktor endokrinolog,urolog il drugi specijalist za musku neplodnost.Naravno suprug nezeli ici vise kod bilo kojeg naseg doktora jel su ga davno otpilili zbog azoo.,a i ceka se 3.mjeseca da bi nas se smilovali primiti, napokon uspjeli uloviti slobodno jutro na 2 sata tak da lovu u ruke i do Rebra skocili. da zanimljivo prek telefona su rekli da se ta pretraga placa 400kn,a ono jos mrva i duplo,a to je nasa Drzava.najveci problem nam je bio vrijeme,nemozes nikako ulovit vremena za najbitnije stvari u zivotu nazalost.Sad nist cekat nalaz i onda dalje planirat ako Bog da da je uredu pa do Sarajeva ili cak i Istanbula ako doktor Emre nebude bas cesto dolazio u Sarajevo.Puno pozz svima, sretno ,borite se ,neodustajte,ceka i nas sve valjda negdje nasa sreca samo ju trebamo pronaci
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 13.10.2012. at 23:15

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Loly,

sretno sutra i da nađete pregršt spermića!!!!

Postoji nada, da nam uskoro javiš da je nalaz mikrodelecija u redu, pa da krenemo sa sezonom u Sarajevu!

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sos hvala, javim kako je prošlo!
    Postoji nada sretno!

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Loly, apstinencija nema nikakav utjecaj na tese. Sretno i držim za dobiveni materijal!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala curke moje,nadam se da ce bit ok.ali nikad se nezna. Sad cu opet malo cesce bit na forumu,sve se nekako pomalo poslozilo napokon,a falili ste mi jako, nasu borbu s neplodnoscu nitko nezna jednostavno nemozemo i nezelimo nikom rec da dragi nasi nepate zbog nas,bolje da neznaju dok ide ,mozda sumnjaju ali sute,naravno pitanja bude al mi uvjek isto odgovorimo pa i oni brzo odustanu. Zato ovaj forum meni osobno je dao drugi smisao zivota i volju za dalje, zahvalna sam svima neizmjerno od srca sto se svaki dan sve vise clanova ukljucuje(nazalost) ali koji djele svoje price i iskustva, a svima nam puno znace jel svaki novi savjet u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo moze nam mozda pomoci. puno pusa i hvala svima

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdrav svima na Forumu Nije me bilo neko vreme, ako se secate zadnji put sam pisale da se konsultiram oko tipa protoloka-dali je bolji dugacak ili kratak? Uglavnom vako su se stvari odvijale u medzuvremenu:na 3dc krenuli smo u kratak protokol. 1 Oktobra mi je radzena punkcija (13dc), izvadili su 2js, od kojih je samo jedna bila OK, druga nije bila zrela za oplodnju. Endomertij je bio u kako d-r kaze odlicnom stanju, na zadnju UZ (4 dana prije punkcije) bio je 12mm...Obzirom da je kod nas problem bio u azoospermiji kog mm, imali smo zamrznut materijal dobijen putem TESE metode. Sledeci korak bio da se u materijalu pronadze barem jedan motilni spermic, kako bi pokusali ICSI metodom da oplode moju jedinu js. I uspelo je, oplodili su se. Drugi dan se embion podelio na 4 celije, a na 3ci dan kad smo radili transfer, vec je imao 8 celija. Imao je blagu fragmentaciju od 5% (zbor cega su ga otcenili kao drugorazredni), pa su uradili laserki "assisted hatching". Transfer je prosao u najboljem redu, bezbolno i kratko, ocenjen sa 3 plusa-smestili su tacku na pravo mesto . Nakon transfera, 2 sata lezanja u bolnici i kuci na leskaranje i cekalacke muke. Jos od 3dnt imala sam malu nelagodnost u stomaku, male bolove, stomak je postajao naduven ali nije bilo nista strasno. Dani su polako prolazili, bez neka velika ocekivanja, obzirom na to da je u pitanju jedna js, i zamrznuti materijal koji nije bio najboljih karakteristika. Kako su dani prolazili, tako mi se stomak postajao sve tvrdzi, naduven-nije mi bilo bas prijatno, ali ipak nista strasno. Danas ujutro ( 12dnt), informativno sam se javila u bolnici, da pitam embiologe dali su OK, i kad sam im rekla za stomak-rekli su da hitno dodzem na pregled. Ocito da sam imala simptome hiperstimulacije. Videli su na UZ da imam male ciste na jajnicima i vodu koja se nakupila u stomaku -ali je male kolicine. Na njihovo insistiranje uradili smo bHCG, i rezultat je 189 ( 12dnt). TRUDNA SAM )))) Eto to je moja danasnja prica: prvi ISCI, jedna js, zamrznuti materijal-i beta 189...e sad ostaje da se borimo i resimo se hiperstimulacija. Preporuka mi je da mirujem, pijem oko 3l Izotonika na dan, da svaki dan merim tezinu i obim struka, produzim sa uobicajenom terapijom Estrofem-6mg+Crinone gel+aspirin..pa u petok ponovo kontrola krvne slike i na moje insistiranje jos jednom provera bHCG..hvala svima koji su me bodrili na moja 2-3 posta koja sam do sada poslala. Nadam se da cemo ja i moja slatkica u stomaku brzo pobediti i ovu hiperstimulaciju i da ce na kraju sve biti OK. Zelim puno, puno srece svima koji su u istoj situaciju...ako vam nekako mogu pomoci savetima, slobodno mi se obratite. Veliki pozdrav, vasa T.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Troska, ovo je divna i ohrabrujuca prica svim azooborcima! Od srca ti cestitam i zelim skolsku trudnocu do kraja!!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala ti najlepse medena8-jedan bog da me sada cuva, da sve bude OK do kraja...kako mi je boss pozelele-uhvatilo se iz prve...a na savet alme-itd-popila sam tone soka od cvekle i pojela ne znam koliko ananasa . Ubedzena sam da je i to mnogo pomoglo. Hvala jos jednom, svima zelim punoooo srece
    Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    Troska, ovo je divna i ohrabrujuca prica svim azooborcima! Od srca ti cestitam i zelim skolsku trudnocu do kraja!!!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Troska prekrasno,ovo natjera suze na oci ali od srece,prekrasan post zaista daje nadu za daljnju borbu nama sa azoo. sretno,cuvaj se da bude sve ok sa bebicom i tobom

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

troska jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , puno srece i da ti tu tvoja mrvica ostane jos 9 mjeseci .
    odavno na ovoj temi nije bilo lijepih vjesti , nadam se da ce uskoro biti jos dobrih vjesti.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Troska zaista ohrabrujuće za sve nas, želim ti urednu trudnoću i da uživaš u svakom trenutku sa svojom mrvicom

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Troska predivno, čestitam od srca!
    Evo još malo lijepih vijesti - mm jučer radili biopsiju testisa, uzeli uzorak tkiva na 14 mjesta i na 6 pronađeni spermiji
    Jedan uzorak poslali na citologiju, a 5 zamrznuli, s obzirom na visoki FSH mm, ovo je super
    Cure ako vas bilo što zanima, pitajte!
    Sretno svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •