Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti ne mogu odgovoriti na pitanje, osim da ju... osjećam.
    I potresna mi je zbog dojma (ovo je spojler, pa nemojte svi čitati) bespotrebno upropaštenog života.
    Možda joj baš zbog toga nisam povjerovala. Više mi je bilo groteskno, nego tragično.

A Priču o ljubavi i tmini sam pročitala u par dana. Svaku večer išla na Terraneo i onda u 4 ujutro čitala Oza. A u 10 kupila djecu u bake.

I to me podsjetilo: surfajući o toj knjizi, našla sam neki blog (?) Miljenka Jergovića gdje Priču o ljubavi i tmini svrstava u knjige veće od života pa sam se zainteresirala koje su njemu veće i skužila da je njemu i meni zajedničko barem nekoliko naslova takvih knjiga.

Doživite li i vi kad neku knjigu kao veću od života?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 24.10.2012. at 09:51

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Doživite li i vi kad neku knjigu kao veću od života?
    Da, ponekad. Puno toga sam pročitala, ali takvih knjiga je vrlo malo.
    Zadnja takva zaista velika knjiga koju sam pročitala je Grossmanov roman "Život i sudbina". Teška je i potresna, ali toliko jaka da mi je dojam ostao i mjesecima nakon čitanja.

I Priča o ljubavi i tmini mi je jedna od takvih knjiga, i za kategoriju bolja od ostalih Ozovih knjiga koje sam čitala (inače ima lijep stil i dobro piše, ali ova knjiga mu je zbilja nešto posebno).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moram priznati da je moj izbor knjiga većih od života meinstrimaški: Sto godina samoće, Ljubav u doba kolere, Derviš i smrt, Travnička hronika, Ljubavnik (M. Duras), Lovac u žitu (bio onda, sad bih ga morala ponovo pročitati da vidim jesam li i dalje manja od njega ), Priča o ljubavi i tmini, Vježbanje života... ove mi prve padaju na pamet.
    Prije sam se lako dala impresionirati, svaka me oduševljavala; a sada sam se pociničila pa lako frkćem nosom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •