Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
ne bih se s ovim složila.
ni ja.

Zato mislim da nije problem u eventualnom poticanju, niti u radionicama iz noćne more, nego je problem svjetonazorski: ono što je katoliku grijeh, u modulu spolnog odgoja se prezentira kao normalno. I to je zapravo toliko jasno, da ne znam zašto treba išta dodavati.
x

a od svih navedenih grijehova, gdje su se u velikoj mjeri i sami vjernici ogriješili tj. znaju ogriješiti, najveći problem predstavlja, a što da se lažemo - homoseksualnost. i to ne strah od homoseksualnog interesa koji se možebitno može probuditi kod određenog djeteta čiji su roditelji katolici (jer to je isuviše osoban odabir ili genetski preodređenost, da nijedna poduka na to ne može utjecati, toga su svjesni svi koji zaziru od ovog programa), koliko mogućnost da se kroz ovaj program konkretno smanji društveno prihvaćena homofobija i kod djece razviju iskrene empatije i solidarnosti sa (postojećim) lgbtiq osobama i to solidarnost ne po mjerilima crkve, nego ljudskopravaškim tj. građanskim, pa u krajnju ruku - ustavnim mjerilima.