Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
danas sam slusala na radiju komentare i niti jedan nije bio ZA uvodjenje. svi su bili protiv, svima je problem spolna/rodna ravnopravnost i samo je jedna slusateljica rekla da se kosi sa crkvenim naukom. samo je jedna spomenula crkvu i vjeru.

ja znam dosta ateista koji se s takvim naukom slazu.

ocu reci, ta stavka nije problematicna samo vjernicima i nisu samo oni protiv uvodjenja spolnog odgoja na ovakav nacin, ima tu i ohoho ateista.

ajd sprovedba, tu se sigurno još puno toga ima za raspraviti... ne čudi me ni da ima ateista koji su protiv zdravstvenog odgoja, čudi me jedino ta masovnost, znači svima je problematično što će im djeca u školi učiti da rod nije prirodna određenica, nego društveni konstrukt? da "dječaci ne plaču" nije zapisano u genima, nego naučeno od društva? da curice nemaju prirodni afinitet prema šutljivosti i ružičastoj boji?

i najbitnije - da ženina sudbina nije odlučena biološkom predispozicijom da može roditi?

u biti svo ovo masovno protivljenje u istu ruku pokazuje užasnu potrebu da se takvo što podučava u školama, jer očigledno smo izrazito ignorantsko društvo.

a obiteljski zakon lijepo veli....

Članak 93.
(1) Roditelji imaju dužnost i pravo odgajati dijete kao slobodnu, humanu, domoljubnu, moralnu, marljivu, osjećajnu i odgovornu osobu, poštujući načela ravnopravnosti spolova, kako bi bila pripremljena za skladan obiteljski i društveni život s pozitivnim odnosom prema prirodi.

(2) Odgoj djeteta mora biti u skladu s njegovom dobi i zrelosti, te s pravom djeteta na slobodu savjesti, vjerskog i drugog uvjerenja.