Opet podmetanje radi podmetanja. Levitski zakonik je judaistički zakonik iz vremena poslije babilonskog sužanjstva. On govori o obrednim propisima i drugim zakonima judaizma. Govori o vrstama žrtava životinja i pravilima žrtvovanja koji su tada vrijedili u judaizmu, govori o judaistički definiranom pojmu čistog i nečistog, o obavezama judaističkih svećenika (levita), njihovom posvećenju i obrednim propisima, o zdravstvenim propisima judaizma, o Blagdanu pomirenja (Jom kipur) i drugim židovskim svetkovinama, o židovskom Šatoru saveza, o nekim zabranama i propisima što se tiče jela i spolnog života. Doista ne znam zbog čega bi baš o toj knjizi Petoknjižja trebalo govoriti na vjeronauku i to baš prvašićima. A silovanje robova? Misliš li na ovo: " 20Ako bi tko legao s ropkinjom koja je zaručena za drugoga, a ona ne bude ni otkupljena ni oslobođena, treba ga kazniti..."
Koje je ono pitanje? Zašto se prvašićima na vjeronauku ne govori o tome da Levitski zakonik smatra da treba kazniti spolni odnos (ne spominje se silovanje) sa zaručenom ropkinjom? Pa stvarno ne znam zašto se o tome ne govori prvašićima o vjeronauku, to bi im vjerojatno otvorilo oči kako su zatucani i oni i njihovi roditelji i kako ne znaju što zapravo piše u Levitskom zakoniku.
Zlobno, da. Moja djeca već šest odnosno pet godina sjede na hodniku za vrijeme izbornih predmeta koje ne pohađaju i koji su uvijek usred satnice. Ali to je vjerojatno neko drugačije sjedenje ili neka drugačija djeca.