Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin, a da pokušaš sa drugačijim postavljanjem pravila: ne da želiš d.r. napisan prije nego dođete doma, nego, npr. u xy sati počni pisat/učit d.r.

Tako možda steknu naviku, uf, dragi prijatelji, 13 je sati, moram ručat, u 13:30 napisat dr, u 15:30 su roditelji doma i idem na trening. I prijatelji u 13:05 gibaju doma
Nadajmo se
Išlo je baš tako do prošle godine, ali sad je raspored šarolik, a oni su stekli naviku pisati tek kad završi nastava. Ove godine imaju dosta izbornih stvari + glazbenu kasnije, pa zadaća čeka jer ne uspijevaju sami (a mene nema doma u to doba) zaključiti "čekaj, imam 2 sata rupe, mogao bih napisati barem matematilku". To je za njih još u sferi planiranja koje im je komplicirano, pogotovo što taj raspored nije u kamen uklesan nego tjedno ima bar po jedna promjena (pa nemaju prvi sat, pa imaju nadoknadu popodne... baš grdo).

Tako da i ja kao i Zdenka povremeno uskačem i podmetnem leđa za neke stvari koje su bitne, ali ne sve. Oni moraju SAMI naučiti planirati. Ovo što si rekla vrijedilo nam je do četvrtog razreda i bilo je čist ok.