Stranica 54 od 80 PrviPrvi ... 444525354555664 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure, koga je sve dr Tomić slao na fragmentaciju spermija u Betaplus? Ima li vas više? S kojim indikacijama?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    doanna,
    imaš li ovulaciju? ako ovuliraš i ako imaš pohodne jajovode, inseminacija ima smisla. (istina, mala je uspješnost, ali uz dobar spermiogram i mlade godine žene, vrijedi pokušati sa inseminacijom).
    napravi amh i HSG.

koliko imaš godina?
    Inesz, mi imamo loš s-gram astehnozoospermia, ovulacije imam po mojim zapažanjima (lh trakice + temp.), bila sam već dva puta na konzultacijama ni jednom me nisu pregledali, svaki put kad dođem napišu koje još pretrage moram napraviti pa kad to napravite vidimo se opet, već sam luda, pa šta mi ne mogu dati taj popis pretraga odmah kompletan....razmišljala sam ako mi taj AMH bude loš pa nema uopće onda smisla da idem na HSG, a opet neki mi kažu da ako imam redovne cikluse i ovulacije da bi AMH trebao biti ok. Imam 33 god. ma idem ovaj ciklus još povaditi te hormone koje trebam i HSG...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    neki mi kažu da ako imam redovne cikluse i ovulacije da bi AMH trebao biti ok
    Netočno! AMH je pokazatelj ovarijske rezerve gdje ovulacije i ciklusi mogu biti savršeno uredni a rezerva poprilično niska.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

upravo sam to htjela napisati.
    idi izvaditi amh. kada bi uvijek amh bio u skladu sa godinama ne bi ga trebalo ni vaditi već bi dr znali da mlada žena ima visok amh, a starija nizak amh. ali to nije tako.

istina, visina hormona amh u skladu sa godinama, ali mnoge su se mlade žene neugodno iznenadila niskim vrijednostima amh, a starke iznenadile vrijednostima koje po visini nisu u skladu sa njihovim godinama.

evo pada mi na pamet cura od 27 godina koja ima amh oko 3 piko mol/L što predstavlja jako smanjenu rezervu janika i označava smanjenu plodnost.
    sa druge strane sam na primjer ja (mada ne volim isticati sebe kao primjer) koja je u 41. godini imala amh 24,4 piko mol/l, što označava zadovoljavajuću rezervu jajnih stanica.

jesi li napravila druge hormone već?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 30.10.2012. at 16:30

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

da, da, ostalo sam sve napravila, trebam još ponoviti TSH i napraviti anti-TPO, AMH, INHIBIN B i prohodnost jajovoda i onda imam sve što mi je dr. napisao da moram napraviti uz postojeće nalaze....trebala bih danas dobiti vješticu, ajme ako ju dobijem sutra (praznik) pa kad ću se naručiti za te hormone, u ponedjeljak bi mi onda bio već 5dc, a dr. mi je rekao da ove hormone vadim na 2dc??????

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

da, da, ostalo sam sve napravila, trebam još ponoviti TSH i napraviti anti-TPO, AMH, INHIBIN B i prohodnost jajovoda i onda imam sve što mi je dr. napisao da moram napraviti uz postojeće nalaze....trebala bih danas dobiti vješticu, ajme ako ju dobijem sutra (praznik) pa kad ću se naručiti za te hormone, u ponedjeljak bi mi onda bio već 5dc, a dr. mi je rekao da ove hormone vadim na 2dc??????
    nazovi ih u lab i pitaj kaj da radiš?
    Možda naletiš na nekoga tko ima razumijevanja pa ti vele i da sutra dođeš. Zahebano je to što ako ne obaviš na taj dan ciklusa moraš čekati sljedeći mjesec..

Nazovi, pitaj...

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Doanna, TSH, anti-TPO i AMH vadiš bilo koji dan ciklusa. Za inhibin nisam sigurna, mislim da 3. dan. Spolni hormoni se vade 2. - 5. dana ciklusa.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

inhibin b je nepotrebno vaditi ako žena ima nalaz AMH

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mene je dr T tražio da vadim i inhibin B i AMH istovremeno.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    mene je dr T tražio da vadim i inhibin B i AMH istovremeno.
    mene isto

Mare 85 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

drage curke možda sam off topic, ali trebam vašu pomoć!
    Na uzv prije 4 dana mi je dr ( moj lokalni ginić) vidio cistu žutog tijela veličine 15mm, ja bi trebala dobiti u ponedjeljak i krenuti s 2x menopura od 2-6 dc!
    Jel imao tko iskustva s tom cistom? Jel smijem uopće s njom u posatupak? MOLIM VAS; BILO TKO!?! NEKAKAVA SAVJET I ISKUSTVO!

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Doanna, TSH, anti-TPO i AMH vadiš bilo koji dan ciklusa. Za inhibin nisam sigurna, mislim da 3. dan. Spolni hormoni se vade 2. - 5. dana ciklusa.
    i ja znam da je AMH bilo koji dan ciklusa, ali meni je dr. T rekao da mora biti na 2dc pojma nemam zašto, a sad je situacija još gora jer još uvijek nije došla vještica, a dolazi vikend ma naručit ću se za ponedjeljak bez obzira koji dan bio.....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, koga je sve dr Tomić slao na fragmentaciju spermija u Betaplus? Ima li vas više? S kojim indikacijama?
    ovo i mene zanima...

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

bila sam na prvim konzultacijama kod dr. Kune, sada se trebam naručiti za nove konzultacije jer sam prikupila sve dodatne nalaze, da li je točno da se za dr. Kunu moram naručiti kod njegove tajnice a ne na broju 3787-689 (humana reprodukcija), baš sam zbunjena...
    ....da ima tajnicu i boljke ti je da se naručiš kod njega jer češ inače dopasti nekom drugom u ruke....samo nazovi radi se o tebi....

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

bila sam na prvim konzultacijama kod dr. Kune, sada se trebam naručiti za nove konzultacije jer sam prikupila sve dodatne nalaze, da li je točno da se za dr. Kunu moram naručiti kod njegove tajnice a ne na broju 3787-689 (humana reprodukcija), baš sam zbunjena...
    ....da ima tajnicu i bolje ti je da se naručiš kod njega jer češ inače dopasti nekom drugom u ruke....samo nazovi radi se o tebi....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja znam da je AMH bilo koji dan ciklusa, ali meni je dr. T rekao da mora biti na 2dc pojma nemam zašto, a sad je situacija još gora jer još uvijek nije došla vještica, a dolazi vikend ma naručit ću se za ponedjeljak bez obzira koji dan bio.....
    doanna, nisam shvatila- šta točno ideš vadit 2. dan? samo ovo napisano? ako samo ovo što si navela-tsh, antitijela štitnjače, i amh (inhibin nemoj vadit)-to nije istina, i pokazuje potpuno nepoznavanje biokemije!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da još jednom ponovim-provjerena informacija od voditeljice biokemjskog laboratorija-AMH se vadi bilo koji dan ciklusa, ma šta dr Tomić mislio o tome (kao i o DNA fragmentaciji)

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja mislim da je uzrok konfuzije (s malim 'k' ) to što žene uglavnom vade spolne i ove druge hormone zajedno, pa ispadne da je to 2. - 5. dc. I mene je neki dan tehničarka u jednom privatnom labosu uvjeravala da se AMH vadi samo 3. dc.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mare samo menopure imas?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ponekad se ide posebno na AMH, kad samo on fali, i ne naručuje se u Vinogradskoj jer se plaća, a trebalo je malo vremena dok smo tamo neke naučili da se može vadit bilo kad, to je bilo pred 2 godine, i sad opet ista priča...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ajoj, sad sam tek zbunjena

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

doanna, da li vadiš i spolne hormone ili samo AMH i hormone štitnjače?

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hej, imam pitanje, trebam vaditi u ponedjeljak beta HCG i sad komplikacija...ginekologa mi nije bilo jučer jer su si spojili neradni dan i vikend

Ugl.zanima me dal netko ima info o tome dal' bi mi u Vg napravili analizu bez obzira na uputnicu...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislim da može uz polog novca u visini cijene pretrage. novac ti vrate kad doneseš uputnicu. pokšaj tako

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

da, to sam i mislila...odlično

Za koliko je gotov nalaz cca?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oko 1, ali probaj pitati da ti ako mogu i prije naprave, pa da probaš još na odjel. Ja sam tako uglavnom svaki put. Sretno!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da još jednom ponovim-provjerena informacija od voditeljice biokemjskog laboratorija-AMH se vadi bilo koji dan ciklusa, ma šta dr Tomić mislio o tome (kao i o DNA fragmentaciji)
    radi se bilo koji dan ciklusa da, ali u vg se sa amh radi i inhibin b (a on se radi 3.dc) i nalaze se na istom nalazu

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

doanna, da li vadiš i spolne hormone ili samo AMH i hormone štitnjače?
    spolne horone imam, dr. T traži dodatno još ove hormone štitnjače + AMH + inhibin B; Inhibin vadim u Vinogradskoj jer se to i ovako plaća i ne može preko uputnice, a ovo ostalo sve preko uputnice na VV i ne plaća se, zahvaljujući našem prekrasnom zdravstvu imam u jednom danu dva pikanja na različitim mjestima...grrrrr
    Posljednje uređivanje od doanna : 04.11.2012. at 22:30

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam zadnji AMH vadila u VV, ali je dr.T tražio da napravim ponovno u njihovom laboratoriju (gdje se naravno plaća) pa sam eto, morala sad ponoviti i to. Stoga, pripremi se da ćeš možda morati ponoviti i AMH kod njih

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zadnji AMH vadila u VV, ali je dr.T tražio da napravim ponovno u njihovom laboratoriju (gdje se naravno plaća) pa sam eto, morala sad ponoviti i to. Stoga, pripremi se da ćeš možda morati ponoviti i AMH kod njih

????????? S kojim obrazloženjem te je poslao ponovo na AMH?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Iz razloga jer je taj nalaz AMH iz VV dosta nizak (rađen prije cca. 4 mj), a "njihov laboratorij" nije toliko pouzdan (napominjem da imam i nalaz AMH iz Vg, prije godinu dana...koji je isto nizak, samo ne toliko..8.1). I ja nisam vidjela smisao toga, ali...da bi mogla dalje moram to donjeti. Moje riječi njemu: ponovila sam sve hormone, ali nisam AMH iz razloga jer znam da je nizak...što mi znači jel je on sad 1,5 ili 1,8 ili 2,5...nizak je i tu nema pomoći, samo me svaki put sve niži taj broj dodatno sekira...bolje da ne znam koliko je sad nizak! On je na to rekao: nemojte se samo sekirati, ponovite u Vg pa ćemo vidjeti!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Što znači da ću za koji dan imati 3 nalaza AMH u periodu od godinu i pol

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kruca, koje si godište ako smijem pitati?

i propustila sam.... zadnji je nalaz AMH-a vađen na Vuku i bio je koliki? Možeš please dopisati i jedinice kao i referentne vrijednosti....

by the way, još nisam čula da je AMH iz Vuka nepouzdan!?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kruca, ljudi koji rade AMH kažu da ga nema smisla ponavljat češće od jednom u godinu dana ili jednom u dvije godine.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

siječanj 2011 vg AMH=8,1 pmol/L
    svibanj 2012 vv AMH=2,4 pmol/L
    listopad 2012 vg još nemam nalaz

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

meni je dr. Tomić rekao da mogu AMH napraviti i na VV, ali očito je da je poanta plaćanja, baš kako kruca kaže, moram donijeti taj nalaz da mogu dalje, danas sam išla vaditi inhibin B makar su svi rekli da nema smisla, ali ja eto znam da bez tog nalaza ne mogu dalje (a inhibin B ne možeš na uputnicu nego se plaća 300kn pa me valjda zato za AMH poslao na VV, ipak ta dva hormona koštaju u Vg cca 600kn)....i šta drugo preostaje nego vezati konja gdje gazda kaže

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo i mene zanima...
    Mene je slao, tj. mm. Odlučili smo ne ići tamo i ušparati 750kn. Ionako nam je poznato u kakvom su stanju njegovi plivači, imamo hba test odrađen u Citu prošle godine tako da mislim da fragmetnacija neće pokazati još neke značajne nalaze. Kod nas se zna što je i mislim da nemamo prevelikih koristi od tog nalaza. Inače, da Petrova još uvijek radi tu pretragu, napravili je tamo besplatno. A s obzirom da Petrova više ne radi tu pretragu, odlučili smo je preskočit.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Doanna, koja je procedura naručivanja na VV za vađenje hormona? I meni je dr., između ostalih hormona, napisao da vadim AMH, pa bih ja sve vadila na VV da izbjegnem plaćanje AMH u Vg.

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ja sam vadila te hormone u VV isto mi je Tomić tak rekao zbog plaćanja, ali npr u VV tada nisu imali reagensa za inhibin B, ali on ti se svejedno plača oko 300 kn di god da ga vadiš .

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    Doanna, koja je procedura naručivanja na VV za vađenje hormona? I meni je dr., između ostalih hormona, napisao da vadim AMH, pa bih ja sve vadila na VV da izbjegnem plaćanje AMH u Vg.
    nazoveš laboratorij od VV na broj 2353-883 na 1dc (kad dobiješ mengu) i tražiš da te naruče za AMH i dat će ti termin taj ciklus između 3dc- 5dc, danas sam ja zvala za naručiti se, danas mi je 3dc i naručena sam u srijedu u 9h

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je baš naglasio amh u vg vadit, čak je i moj soc. gin to komentirao kako je baš naglašeno, tamo sam ga i vadila na kraju

mishica_zg avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ja sam imala nalaz AMH sa VV i nije bilo problema, nisam morala u VG vadit ponovno, a isto sam išla kod dr T.
    ne kužim zašto traži ponavljanje ako je nalaz relativno friški.....e fakat mi nije jasno....

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

trebala bih jedno pojašnjenje, na koliko i kakvih postupaka se može ići na teret hzzo po novom zakonu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

doanna, 4 stimulirana i 2 u prirodnom ciklusu, s tim da se fet ne broji u te postupke, i to je sve- i za prvo dijete, i za drugo, treće, nema brojenja postupaka ispočetka nakon rođenja djeteta, i koliko -AIH-4?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo link na temu gdje je cijeli zakon http://forum.roda.hr/threads/74945-Z...-12-%28NOVI%29

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni nitko nikad (čitaj dr. Tomić) nije tražio da ponavljam AMH. Prvi i jedini nalaz bio je 8,6, vađen prije dvije godine i od tada sam bila u 4 stimulirana i dva klomifenska postupka, i to je to. A vadila sam ga u Vinogradskoj jer se tad jedino tamo vadio (ne znam za private laboratorije, koji su ionako bili skuplji pa me nisu niti zanimali).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je dr. Tomić rekao da mogu AMH napraviti i na VV, ali očito je da je poanta plaćanja, baš kako kruca kaže, moram donijeti taj nalaz da mogu dalje, danas sam išla vaditi inhibin B makar su svi rekli da nema smisla, ali ja eto znam da bez tog nalaza ne mogu dalje (a inhibin B ne možeš na uputnicu nego se plaća 300kn pa me valjda zato za AMH poslao na VV, ipak ta dva hormona koštaju u Vg cca 600kn)....i šta drugo preostaje nego vezati konja gdje gazda kaže
    pa da.. i tako će i ostati dok god se tako prema liječnicima odnosimo.... servilno i bez prigovora.... i bez neposluha.......

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ne znam što bih mogla sa svojim neposluhom i prigovorima postići sebi u prilog u spomenutom kontekstu, nisam od onih koji mogu platiti pa nažalost moram trpiti naše zdravstvo sa svim svojim dobrim i lošim stranama....

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    pa da.. i tako će i ostati dok god se tako prema liječnicima odnosimo.... servilno i bez prigovora.... i bez neposluha.......
    A u slučaju da me netko pita zašto je nalaz s VV, a ne iz Vg, vrlo ću im jednostavno odgovoriti: zato što se na VV ne plaća i ako imam takav izbor, ja ću ga iskoristiti.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

može li se u vg zamrznut sjeme i koliko se plaća?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •