Stranica 7 od 41 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 2014

Tema: glazbena škola?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, upravo ce tako biti. I pribojavamo se svi koliko ce nas biti viska. Dobro, mi imamo samo jednu glazbenu pa ce ta valjda opstati. Ali ih ima puno malih u okolnim mjestima. Pitanje sto ce biti s njima svima. No to sad nije tema.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

malo smo se prepali na prvoj audiciji (mama nije ni objasnila šta je čeka, tj da će sama morati ući pred komisiju)
    Posljednje uređivanje od kate : 03.12.2012. at 12:54

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A za što je to bila audicija, ne razumijem.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi smo išli na audiciju zbog toga što je broj učenika koji se primao bio ograničen, pa zbog selekcije
    druga stvar, da se utvrdi ima li dijete barem nekakvu početnu predispoziciju za bavljenje glazbom, ispitivanje ritma i sluha
    to je sve trajalo nekih 15-tak minuta i nije bilo preformalno i stresno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To mi je jasno, ali katina kćer već ide u školu, dakle primljena je, a sad ima audiciju.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naša audicija je bila vrlo stresna i formalna, 5 članova komisije nepoznati ljudi, dijete ulazi samo od prve, sigurno nije bila stvar u sluhu ili spremnosti,moji su išli privatno godinu prije na klavir i solfeggio,uz učiteljicu klavira, više prijatelja prof.glazbe je jedno dijete ocijenilo baš kao iznimno darovito, a drugo dijete kao prosječno i nisu prošli. Oprostite,ali ja sam nakon toga odustala. Što će mi još jedna takva komplikacija (već imamo takve osnovne škole) u životu? Idu dalje privatno, raspored i tempo prilagođavamo sebi, obožavaju svoje učitelje i ne moramo nikamo jurcati. Jurcanje smo ostavili za sportove. Meni je to kao one nogometne škole koje traže Maradonu među petogodišnjacima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Audicija je u našem žargonu svako preslušavanje - može postojati u slučaju prijemnog ispita, ali i tijekom šk.god. kad postoji ograničen broj mjesta (ograničena minutaža) za nastup na koncertu povodom Dana škole ili pri nekoj sličnoj prilici (Dan gudača, revije pijanista i sl.).
    Na priredbama (tzv. produkcijama) u školskim prostorima nastupaju svi bez ikakvih audicija, ali kad se s đacima ide van ustanove ili van grada (dvorana Povijesnog muzeja, Hrvatskog glazbenog zavoda, razna natjecanja, revije i sl.) onda se često rade audicije jer nastupaju samo najbolji, najspremniji, najmuzikalniji itd.).
    Audicijom se zove i preslušavanje nastavnika koji vodi zbor , kad mora djecu rasporediti u određene glasove (sopran, alt, tenor, bas), to je samo provjeravanje opsega glasa i nema veze s "izlučivanjem" najboljeg.
    Audicija je i kad kolege preslušavaju kandidate za natjecanje jer samo žele provjeriti da li su u stanju dobro odsvirati zadani program, i vidjeti hoće li program "ići" za 2 mjeseca ili neće, eventualno se međusobno posavjetovati da li ja taj netko spreman za natjecanje ili ne (jer smo svi mi u 4 zida pomalo subjektivni i dobro dođe još koje mišljenje.), dakle neće se nužno napraviti eliminacija.

Ne možete očekivati da eliminatorna audicija nije stresna jer je svaki javni nastup svojevrstan stres. Stres je i kad odvedemo đaka kolegici u drugu sobu da za vježbu "odglumimo" priredbu.

Naravno posao nastavnika je da pripremi učenika i na mogućnost neprolaska, dakle treba mu se postaviti cilj - odsvirati najbolje što možeš (s ostvarivanjem svega dogovorenog), pa ako je cilj postignut, treba biti zadovoljan bez obzira na rezultat audicije.
    S druge strane, zadatak komisije je da bude ljubazna i prijateljski raspoložena, da ohrabri ustrašene i da ničim ne stvara lošu atmosferu.

Drugi je par rukava prijemni ispit za 1.r. - tu dijete može biti s izvrsnim predispozicijama, ali ako je broj mjesta ograničen na 10, a bude ih 40 s istim takvim predispozicijama, što možeš napraviti? Ništa. Odabrati prema nekom standardnom ključu koji ne može biti ni ispravan ni pošten prema SVIMA (opet se radi o pomalo subjektivnoj selekciji jer nije riječ o matematičkom testu).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A za što je to bila audicija, ne razumijem.
    audicija za božićni koncert, koja je ujedno i ispit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama audicija za upis nije bila stresna dobili smo termin, malo pričekali, ušla je unutra, ispitali joj ritam i sluh, otpjevala pjesmicu s glazbenog, izašla. I onda je nastalo pozitivno isčekivanje, baš sam vidjela da joj je stalo. Čak me je dan kad su bili rezultati upozorila da ih ne zaboravim otići pogledati. E sad da je izabrala klavir tko zna što bi bilo ...
    Ja se ipak nadam da neće ukidati glazbene . Zapravo mislim da bi ih trebalo biti puno više i da se svi koji žele mogu upisati.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih samo napomenula da mnogi roditelji dovedu djecu a da se uopce nisu raspitali kakav je tijek audicije iliti prijemnog ispita za 1.razred osnovne. I da djeca ostanu sokirana kada im kazemo da otpjevaju neku pjesmicu. Smatram da bi ih se ipak trebalo pripremiti u stilu-ceka te to i to, ajde probaj malo pred nama, razmisli koja bi pjesmica dosla u obzir a ne ovako hu-bu, dijete se mozda ni ne sjeti neke koja mu najbolje ide.

Kod nas dijete uvijek ulazi s pratnjom i to ne jednim clanom, vec je znala biti cijela obitelj radi podrske. Isto tako na kraju 1. razreda nema komisijskog ispita vec lijepi koncert na kojem svatko pokaze sto je naucio. To obicno bude jedan od najsimpaticinijih koncerata u cijeloj sk.god., djeca su opustenija i svima nam je tako bolje.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To mi je jasno, ali katina kćer već ide u školu, dakle primljena je, a sad ima audiciju.
    ne pazim na satu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pikula vjerujem da ti je teško palo
    kod nas nema takvog presinga jer smo manja sredina
    iako su ove godine neka djeca ostala neupisana zbog ograničenog broja mjesta
    općenito mi se čini da smo mi glazbenu shvatili malo ležernije iako iziskuje i vremena i rada
    ne znam zašto, možda jer nam je praktički u susjedstvu, jer mala obožava profesoricu, jer joj ide za sad...
    ne znam u čemu je štos i možda ne mogu biti subjektivna jer je premalo vremena prošlo ali nam sad nije stres

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma nije bilo ugodno pogotovo što su mi svi sugerirali da tražim vezu. Nema šanse iako sam računala na tu glazbenu zbog blizine i reputacije, jer mi je svaka druga zbog rasporeda treninga neizvediva, ali za sad smo presretni s našim profesorom, a kasnije zbog društva u sviranju možda ode u centar za kulturu na neki intenzivniji tečaj. Curka uz klavir ima društvo na zboru i mislim da je to dovoljno.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo upali na audiciju kao iz neba...Cura se odlučila da bi ona svirala klavir predzadni dan upisa.. brzo smo išli na upise, a već drugi dan audicija. Nije imala pojma šta i kako ( a ni ja)..i prošla je bez problema, i to za klavir na koji je najveća navala...

i mi isto kao flopica, nama je ta škola baš gušt i ležerno..jako voli ić, obožava profesoricu klavira i solfeggia, obožava vježbati... za sada..ako neće više biti tako ćemo odustati...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne bih odustala ako malo zagusti. I ja sam isla u glazbenu, nekad je bilo pjesma, a nekad ti se bas neda :D
    Drago mi je da sam zavrsila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije bilo ugodno pogotovo što su mi svi sugerirali da tražim vezu. Nema šanse iako sam računala na tu glazbenu zbog blizine i reputacije, jer mi je svaka druga zbog rasporeda treninga neizvediva, ali za sad smo presretni s našim profesorom, a kasnije zbog društva u sviranju možda ode u centar za kulturu na neki intenzivniji tečaj. Curka uz klavir ima društvo na zboru i mislim da je to dovoljno.
    Odabir profesora je jako bitan! Moj mlađi iz istog razloga (gužva) nije uspio upisati klavir (to je bio njegov izbor, ne naš). Ponudili su mu harmoniku, vjerojatno zato jer je starijem bratu to bio prvi izbor. Nismo ni pokušavali tražiti vezu jer čak i da nekoga poznam, ne sviđa mi se taj pristup. Dijete se upisalo na harmoniku i jako je zadovoljan. Dugoročno to je za njega bio bolji izbor, pogotovo što sam se uvjerila da su profesori harmonike zaista super (pogotovo njihova profesorica iako smo ih sve upoznali), a za klavir ih ima raznih i uvjerili smo se da ima i raznih iskustava...Na primjer, sinovu školsku kolegicu (tada osmogodišnjakinju) je profesorica klavira izbacila sa sata jer nije navježbala! Katastrofa! Pa to je malo dijete! Znam da to nije pravilo nego iznimka, ali nije bila jedina. Roditelji su to lijepo riješili (tražili promjenu nastavnika) i sve pet, ali da se tako nešto dogodilo mom sinu, mislim da bi prekrižio glazbenu za sva vremena jer on je takav karakter. Iako je plakao kao kišna godina kad nije upao na klavir, ovako je bolje. U prvoj godini učenja profesorica je vježbala s njima na satu ako ne bi naučili ono što je bilo za zadaću. Moj sin klavijature svira doma (koliko njemu treba) s obje ruke i nema nikakvih problema. Sprema se i na tečaj gitare. Ako bude htio - nek ide... Ali da baš mora završiti klavir (čak i glazbenu općenito) - ne mora. Voljela bih da završi. Budući da je već pola osnovne glazbene gotovo, vjerujem da će izdržati do kraja. A dalje - kako god ispadne... Bitno je da tu i tamo možemo zasvirati u društvu. Ne moramo svi biti akademski glazbenici.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto, imali smo "prvi koncert" u centru za kulturu Gajnice (samo skupno muziciranje za nas) povodom svetog Nikole. Bilo je predivno. Djeca dođu obučena onako kako idu na rođendan, neki su čak i u tenisicama bili, šareni, dakle ništa posebno. Nastup traje svega nekoliko minuta (ako i toliko). I jučer sam po prvi put pomislila kako je glazbena škola pun pogodak. Sve je to primjereno njihovoj dobi i veliko bogatstvo za djecu. Samo treba malo vremena da se čovjek uhoda i pohvata konce. Zaključak: navalite na glazbene škole!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako već nisi, sad ti je vrijeme da nabaviš ili bar posudiš digitalnu kameru! Moji vole poslije analizirati te snimke s produkcija i nastupa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2012. at 09:03

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stvarno ispaliti na živce s glazbenom
    reko nam profa kako moramo kupiti novu gitaru, da dijete osjeti bolji zvuk (ova na kojoj sad svira je bila 1600 kuna)
    i mi danima mozgamo kako nabaviti gitaru za 3 - 4000
    kad će ti on danas: ali nemojte kupovati neku bezveznu za 3 - 4000

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pa šta on misli?!
    pa neću kupiti ni tu za 3 - 4, a kamoli skuplju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zar ne možete posuditi instrument u školi?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    reko nam profa kako moramo kupiti novu gitaru, da dijete osjeti bolji zvuk (ova na kojoj sad svira je bila 1600 kuna)

pa šta on misli?!

hahahahaa, apri umirem

no, no, nije ti glazbena škola tečaj, moraš imat instrument kak' se šika!

tanja_b, može posuditi, al' apri vjerojatno želi imati svoju gitaru

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa šta on misli?!
    Zavisi sto dijete dalje misli. Ako je za srednju, definitivno treba imati kvalitetan instrument. Ali i ako misli zavrsiti samo nizu,opet tu postoje nekakvi rangovi-u gitare se ne kuzim. Ak ces se bolje osjecati, za klavir tj. elektricni pianino treba barem 6-7000kn (da nesto vrijedi) a polovni Petrof je 10000kn

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ne možete posuditi instrument u školi?
    Potpis... To je dobro rješenje, iako ne znam da li posuđuju i gitare.

Ja sam isto na sto muka - doma dvije harmonike, ali su obje premale pa ćemo vjerojatno i mi posuditi instrument u školi. Zadnju kompoziciju koju sin svira ne može uopće vježbati doma. Moram se dogovoriti s profesoricom za drugo polugodište.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja stvarno nemam pojma kako to ide s gitarama, nekako sam bila uvjerena da se svi instrumenti mogu posuditi u školi, osim klavira
    Nama kupovina instrumenta nikako nije bila opcija, i neće ni biti bar dok ne naraste do svoje pune visine (ili do uzrasta 13-14 godina). Već u 2. razredu dobio je veće violončelo od onog u prvom, a kako će tek biti kad počne intenzivno rasti...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mi smo se odlučili za posudbu, iz istog razloga kao i tanja_b: kako raste, "raste" i instrument, tako da nemam namjeru ulagati u to dok ne budemo mogli kupiti standardnu veličinu za odrasle. A do tada će se vidjeti i u kojem smjeru ide ta glazbena - je li to ipak nešto rekreativno ili pokazuje sklonosti i zanimanje i za više. O tome će ovisiti i odluka o kupnji instrumenta.

Sad su mi nudili odličnu polovnu violinu za 600 eura. A postoji šansa da mu već za 6 mj. bude premala. Posudba nas dođe 70 kn/mj.

Pitam se samo kako je preko ljeta - može li se posuđeni intrument imati doma do jeseni? Kako to ide?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zamislite tragedije
    mi DVA klavira doma imamo
    pianino (ja ga sad posudila frendici) i vrhunski električni
    ali, ne
    gospođica je htjela gitaru

frulu
    na frulu ću je upisati

(nemam pojma kako je s posudbom gitare, vjerojatno ne posuđuju neke koje su po rangu bolje od ove koju sada imamo)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku

Pitam se samo kako je preko ljeta - može li se posuđeni intrument imati doma do jeseni? Kako to ide?
    Može. Mi čak nismo ni plaćali najam instrumenta preko ljeta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa i dobra frulica košta (pitaj svirače u baroknim ansamblima ).
    Gitara ne ide na posudbu, a instrumenti koji idu ostaju kod vlasnika i ljeti, naravno.
    Među učenicima i studentima cirkuliraju rabljeni instrumenti, trebate se samo raspitati kod nastavnika, pratiti oglase na školama i na akademiji, a kad kupujete zamoliti nastavnika da pogleda o čemu se radi.
    Pošteniji instrument uvijek možete prodati bez da osobito izgubite na vrijednosti, ako već ne preko oglasa, onda u školi proširite glas o kupnji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, uh, nadam se da ćeš uspijeti naći neku prihvatljivu kombinaciju
    Posljednje uređivanje od larmama : 07.12.2012. at 08:44

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

frulu,na frulu ću je upisati
    Mogu ti reć da je flauta pun pogodak, praktična, a i najljepše je zvučala na koncertu! A ova moja je sve puhačke otpilila na početku. Iskreno, meni se gitara najmanje sviđa, ali ajde mislila sam nek joj bude, bar manje košta nego klavir.
    Ma kakvo posuđivanje, apri "caltaj jovo-nanovo" i to sad za božić, distribuiraj vapaj na sve božićne darivatelje...a tu staru prodaj na forumu (šteta što sam se ja već opskrbila). Nek dijete uživa kad joj već ide.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apricot, pitat ću ja informirane, pa ću ti javiti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apricot, imaš pp.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a vidis, ja mislim da bi svoj djeci trebalo dati mogucnost da udu u taj svijet, ne vidim zasto bi to bilo rezervirano samo za one koji imaju glazbenu skolu u mjestu ili u kvartu ili roditelje koji imaju vremena, volje i novaca taksirati djecu svaki dan.

glazba bi trebala biti dio odgoja i obrazovanja za svu djecu, u vecem obimu od onoga u osnovnoj skoli, ali mozda u malo manje ozbiljnom tonu od glazbenih skola.

ne vidim zasto bi se moralo birati ili jedno ili drugo ili trece. ne vidim smsila za profiliranjem u tako ranoj dobi. ok, mozda se ne moze postati profesionalni muzicar ako se ne vjezba od rane dobi svaki dan, ali i na ovoj temi su se mnogi izjasnili da nije glazbena iskljucivo namijenjena onima koji se zele glazbom baviti profesionalno, ali ako se imalo zele baviti glazbom moraju ici u nju.

i ne kuzim sto si htejla reci s onim sto baba i kilavo dijete, osim da si promasila poantu, i to visetruko.
    To je u redu ako "ne kužiš" Da pojasnim pa "da skužiš"- kad se djetetu upetlja STO BABA (kad mu se navali sto obaveza) onda je dijete u svakoj "kilavo" (ne uspijeva se rastrgati na sto strana i na svakoj ostane nepotpuno). Čast iznimkama- čudesnoj djeci! Point taken?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Zavisi sto dijete dalje misli. Ako je za srednju, definitivno treba imati kvalitetan instrument. Ali i ako misli zavrsiti samo nizu,opet tu postoje nekakvi rangovi-u gitare se ne kuzim. Ak ces se bolje osjecati, za klavir tj. elektricni pianino treba barem 6-7000kn (da nesto vrijedi) a polovni Petrof je 10000kn
    Slažem se u potpunosti sa Sonatom Instrument je jaaaaaaako bitan. Ja sam plakala nad svojim klavirom koji je tati uvalio i preskupo prodao neki lijevi rođak. To je bila patnja. Jedva sam preživjela srednju od očaja! Na akademiji sam se preporodila svirajući na pravom instrumentu- znala sam toliko uživati u sviranju da je znalo proći i po 5-6 sati bez ikakvog traga umoru! Nije bitno o kojem se konkretno instrumentu radi, ako je loš- loš je!
    Moj vam je savjet da vidite s djetetom koliko je zainteresirano- ako imate financijske mogućnosti i ako je dijete zaljubljenik sviranja- priuštite mu gitaru broj 3! Sretno u pronalaženju najljepše solucije!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Naša audicija je bila vrlo stresna i formalna, 5 članova komisije nepoznati ljudi, dijete ulazi samo od prve, sigurno nije bila stvar u sluhu ili spremnosti,moji su išli privatno godinu prije na klavir i solfeggio,uz učiteljicu klavira, više prijatelja prof.glazbe je jedno dijete ocijenilo baš kao iznimno darovito, a drugo dijete kao prosječno i nisu prošli. Oprostite,ali ja sam nakon toga odustala. Što će mi još jedna takva komplikacija (već imamo takve osnovne škole) u životu? Idu dalje privatno, raspored i tempo prilagođavamo sebi, obožavaju svoje učitelje i ne moramo nikamo jurcati. Jurcanje smo ostavili za sportove. Meni je to kao one nogometne škole koje traže Maradonu među petogodišnjacima.
    Jao koji kreteni... nije svatko za rad s djecom. Takvima ja ne bih dala ni da ovce čuvaju. Pa to su malecki mišeki, s njima se smije samo nježno. Čuj, komisija od petero stranaca, idiotizam. Treba biti nasmiješena i topla osoba uz koju će se divno opustiti.
    Uvijek pamtim riječi svog profesora metodike- Samo je 1 posto ljudi apsolutno bez sluha. Svi ostali imaju manje ili više razvijen sluh, čast iznimnim talentima!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    To je u redu ako "ne kužiš" Da pojasnim pa "da skužiš"- kad se djetetu upetlja STO BABA (kad mu se navali sto obaveza) onda je dijete u svakoj "kilavo" (ne uspijeva se rastrgati na sto strana i na svakoj ostane nepotpuno). Čast iznimkama- čudesnoj djeci! Point taken?
    za pocetak, malo smanji dozivljaj

shvatila sam ja tvoj point, ali ponavljam da ti je promasen. nema smisla dalje objasnjavati, jer ocito nemas pojma kako se zivi ovdje gdje ja zivim.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

shvatila sam ja tvoj point, ali ponavljam da ti je promasen. nema smisla dalje objasnjavati, jer ocito nemas pojma kako se zivi ovdje gdje ja zivim.
    Nakon 10 godina života u Zagrebu s pravom mogu reći da znam kako se u Zagrebu živi.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I bezobrazna si što mi već drugi puta patroniziraš, ali to ti već znaš isto kao i svi koji pročitaju oba tvoja posta. Pa se nemoj čuditi što dobiješ odgovor koji je napucan istom energijom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj vam je savjet da vidite s djetetom koliko je zainteresirano- ako imate financijske mogućnosti i ako je dijete zaljubljenik sviranja- priuštite mu gitaru broj 3!
    ih, draga moja, pa tko si još može priuštiti nešto takvo.
    mislim da se većina roditelja zbog glazbene odriče mnogo čega (ne samo u financijskom, nego i u životnoorganizacijskom smislu)...

Zdenka mi je dala nekoliko fantastičnih savjeta i poslušat ćemo je
    a sina ćemo, ako ikada pokaže interes, ipak upisati na klavir
    to barem ne moramo kupovati

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nadam se da će se zaljubiti u klavir! Ma sve je u muizici divno... Iako je jako bitan dobar instrument- nije on presudan. Kao što sam napisala, ja sam imala očajan instrument i ipak sam s ljubavlju prošla i osnovnu i srednu muzičku, a eto i muzičku akademiju u Zagrebu završila, da bih danas živjela sretno baš od muzike. Već sam 24 godine u tom svijetu i obožavam svaki dan! Tko voli, naći će načina da se prilagodi! Sretno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da dodam nase iskustvo, mozda ti stogod pomogne.
    Kad je skola pocela, pitao me profa imamo li gitaru i ako nemamo, znamo li kupiti istu? Shvatila sam momentalno da nemam pojma kako se kupuju instrumenti. Uglavnom covjek nam je ponudio (ne samo nama, nego svim roditeljima koji su trebali gitaru) da on ode kupiti te gitare jer je ionako isao u Zg o nekom poslu. S obzirom na kolicinu, jpos smo i popust dobili.
    Super mi je sta je covjek skroz na zemlji, potpuno je svjestan stanja i okolnosti u kojima zivimo i ne misli da dijete u prvom razredu treba svirati gitaru koja kosta minimalno xy kuna.
    Uglavnom, kasnije mi je komentirao da je isprobao sve gitare u ducanu i da jako variraju u kvaliteti i cijeni. Da neka od 3000kn zvuce jednako dobro kao neka od 9000kn. MIslim, rekao mi je tocno koja, al ja sam zaboravila ime i prije nego je zavrsio recenicu. Hocu reci, ako imas mogucnost nađi nekog tko se stvarno kuzi da ti kupi/preporuci gitaru.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A šta to znači "gitara broj 3"?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nego imam i ja pitanje, gdje da kupim rabljeni kufer za gitaru. Ne torbu, kufer.
    Nasla sam nove kufere i rabljene u paru s gitarama, nigdje samo kufer.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I bezobrazna si što mi već drugi puta patroniziraš, ali to ti već znaš isto kao i svi koji pročitaju oba tvoja posta. Pa se nemoj čuditi što dobiješ odgovor koji je napucan istom energijom.
    bezobrazna sam, a mogu bit i bezobraznija. al ti bome nisi sva svoja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dosta!
    još mogu razumjeti da se žene pokefaju na "kontroverznim" topicima
    ali na topiku o glazbenoj školi, ma dajte
    tucite se u pp-ovima
    ali mi ih nemojte prijavljivati, molim vas

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nego imam i ja pitanje, gdje da kupim rabljeni kufer za gitaru. Ne torbu, kufer.
    Nasla sam nove kufere i rabljene u paru s gitarama, nigdje samo kufer.
    ja ti mogu pogledati na oglasnoj ploči naše škole
    vidjela sam da se prodaju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aj baci oko. Kod nas se nis ne prodaje il to ide nekim drugim kanalima.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, imali smo "prvi koncert" u centru za kulturu Gajnice (samo skupno muziciranje za nas) povodom svetog Nikole. Bilo je predivno. Djeca dođu obučena onako kako idu na rođendan, neki su čak i u tenisicama bili, šareni, dakle ništa posebno. Nastup traje svega nekoliko minuta (ako i toliko). I jučer sam po prvi put pomislila kako je glazbena škola pun pogodak. Sve je to primjereno njihovoj dobi i veliko bogatstvo za djecu. Samo treba malo vremena da se čovjek uhoda i pohvata konce. Zaključak: navalite na glazbene škole!
    I to je to!

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Odabir profesora je jako bitan! Moj mlađi iz istog razloga (gužva) nije uspio upisati klavir (to je bio njegov izbor, ne naš). Ponudili su mu harmoniku, vjerojatno zato jer je starijem bratu to bio prvi izbor. Nismo ni pokušavali tražiti vezu jer čak i da nekoga poznam, ne sviđa mi se taj pristup. Dijete se upisalo na harmoniku i jako je zadovoljan. Dugoročno to je za njega bio bolji izbor, pogotovo što sam se uvjerila da su profesori harmonike zaista super (pogotovo njihova profesorica iako smo ih sve upoznali), a za klavir ih ima raznih i uvjerili smo se da ima i raznih iskustava...Na primjer, sinovu školsku kolegicu (tada osmogodišnjakinju) je profesorica klavira izbacila sa sata jer nije navježbala! Katastrofa! Pa to je malo dijete! Znam da to nije pravilo nego iznimka, ali nije bila jedina. Roditelji su to lijepo riješili (tražili promjenu nastavnika) i sve pet, ali da se tako nešto dogodilo mom sinu, mislim da bi prekrižio glazbenu za sva vremena jer on je takav karakter. Iako je plakao kao kišna godina kad nije upao na klavir, ovako je bolje. U prvoj godini učenja profesorica je vježbala s njima na satu ako ne bi naučili ono što je bilo za zadaću. Moj sin klavijature svira doma (koliko njemu treba) s obje ruke i nema nikakvih problema. Sprema se i na tečaj gitare. Ako bude htio - nek ide... Ali da baš mora završiti klavir (čak i glazbenu općenito) - ne mora. Voljela bih da završi. Budući da je već pola osnovne glazbene gotovo, vjerujem da će izdržati do kraja. A dalje - kako god ispadne... Bitno je da tu i tamo možemo zasvirati u društvu. Ne moramo svi biti akademski glazbenici.
    Slažem se i sa ovim komentarom. neusporedivo je (u odnosu na "samo" preslušavanje glazbe) kada iz nekog doma/stana čujete živu svirku i pjevanje, kada se djeca nađu i kao imaju probu benda...

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Podržavam i promjenu profesora glazbe. Kada vam djete na sat ulazi sa strahom u očima, a izlazi u suzama, znate što vam je činiti. Da sin nije "nabasao" na pravog profesora klarineta, ne bi danas čuli to njegovo nama prekrasno "frulanje" iz sobe, na predstavama... A s kćerkom smo se zaista namijenjali i profesora i škola.

Stranica 7 od 41 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •