Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
Ma nije bilo ugodno pogotovo što su mi svi sugerirali da tražim vezu. Nema šanse iako sam računala na tu glazbenu zbog blizine i reputacije, jer mi je svaka druga zbog rasporeda treninga neizvediva, ali za sad smo presretni s našim profesorom, a kasnije zbog društva u sviranju možda ode u centar za kulturu na neki intenzivniji tečaj. Curka uz klavir ima društvo na zboru i mislim da je to dovoljno.
Odabir profesora je jako bitan! Moj mlađi iz istog razloga (gužva) nije uspio upisati klavir (to je bio njegov izbor, ne naš). Ponudili su mu harmoniku, vjerojatno zato jer je starijem bratu to bio prvi izbor. Nismo ni pokušavali tražiti vezu jer čak i da nekoga poznam, ne sviđa mi se taj pristup. Dijete se upisalo na harmoniku i jako je zadovoljan. Dugoročno to je za njega bio bolji izbor, pogotovo što sam se uvjerila da su profesori harmonike zaista super (pogotovo njihova profesorica iako smo ih sve upoznali), a za klavir ih ima raznih i uvjerili smo se da ima i raznih iskustava...Na primjer, sinovu školsku kolegicu (tada osmogodišnjakinju) je profesorica klavira izbacila sa sata jer nije navježbala! Katastrofa! Pa to je malo dijete! Znam da to nije pravilo nego iznimka, ali nije bila jedina. Roditelji su to lijepo riješili (tražili promjenu nastavnika) i sve pet, ali da se tako nešto dogodilo mom sinu, mislim da bi prekrižio glazbenu za sva vremena jer on je takav karakter. Iako je plakao kao kišna godina kad nije upao na klavir, ovako je bolje. U prvoj godini učenja profesorica je vježbala s njima na satu ako ne bi naučili ono što je bilo za zadaću. Moj sin klavijature svira doma (koliko njemu treba) s obje ruke i nema nikakvih problema. Sprema se i na tečaj gitare. Ako bude htio - nek ide... Ali da baš mora završiti klavir (čak i glazbenu općenito) - ne mora. Voljela bih da završi. Budući da je već pola osnovne glazbene gotovo, vjerujem da će izdržati do kraja. A dalje - kako god ispadne... Bitno je da tu i tamo možemo zasvirati u društvu. Ne moramo svi biti akademski glazbenici.