Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Prije par godina, na sam Badnjak, rekli su na Tv-kalendaru da su Djed Božinjak (Djed Mraz) i Sv. Nikola zapravo jedno te isto.
    ...Ali su Amerikanci čokoladne figurice ( ili od nečeg drugog-ne sjećam se više) Sv. Nikole iz Europe dobivali tek za Božić jer su putovale brodom i tako je nastao Djed Božićnjak kojeg smo mi uspješno uveli nakon par desetljeća, tako da sad imamo i Sv. Nikolu i Djeda Božićnjaka
    Tako sam se nasmijala našem župniku prošlu nedjelju. Rekao je poslije mise da nastojmo svoju djecu prigodno darivati u skladu s našim starim narodnim običajima.
    Rekao je još i da mu je razumljivo izmišljanje Djeda Mraza jer je njegova svrha da djeca ne budu zakinuta u ona vremena kad se riječ "sveti" (Nikola) nije smjela niti spomenuti. Ali Djed Božićnjak....tu je sklopio ruke i blago pogledao u vis...a tko njega izmisli Bože moj dragi!!!
    (Marketing, marketing ga izmisli dragi moj župniče!).

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    ...a tko njega izmisli Bože moj dragi!!!
    Sjećam se..bila sam dijete i svakog sam se Božića nadala da će doći Djed Mraz i uvijek sam bila tužna na sam Božić jer nisam dobila poklon. Nije mi bilo jasno kak može darivati u svim onim silnim filmovima koje su puštali u božićno vrijeme, a ne dolaziti k nama, nikad mi to nije bilo jasno. Moja djeca dobe poklone ispod bora samo zato jer ne želim da se osjećaju kao i ja,budući da one sve znaju o Djedu Božićnjaku- od tete u igraonici, iz reklama na TV-u, iz filmova i mislim da bi se osjećale prevareno kad bih im rekla da on ustvari ne postoji...neka još malo žive u svom malom čarobnom svijetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •