Frka da li se taj uzv mora napraviti to jutro prije vadenja krvi ili može i dan prije?
Frka da li se taj uzv mora napraviti to jutro prije vadenja krvi ili može i dan prije?
Gabi, moze uzv i dan dva prije. Ja ga radila prije dva tjedna. Zvala sam ženu u lab u Vinogradskoj koja mi je rekla da ne mora biti isti dan.
Bokemijski dio kombiniranog probira kosta oko 350 kn (i u Breyeru i u Vinogradskoj). U Breyeru je nalaz gotov isti dan.
I ja sam na par mjesta na forumu procitala da je Breyer nepouzdan, medutim, moj lijecnik u Citu kod njih salje krv za kombinirani, a posto s njima imam samo pozitivna iskustva, sklona sam vjerovati da ipak nisu tako nepouzdani?!?
Gabi25, evo MalaMa ti je odgovorila... prije je kao trebalo biti unutar 24h, ali po novome to nije više potrebno. ja sam večer prije bila na uzv-u...
btw, krasno te vidjeti ovdje![]()
maco, ja sam iz više izvora čula kako u Breyeru znaju gadno zeznuti stvar... mojoj su rođakinji u 2 trudnoće poslali krive nalaze - prvi put su joj poslali nalaz u kojem su joj bili povišeni tumorski markeri (koje nije ni vadila) i jadna žena se skamenila od straha. nakon 3 godine su joj poslali tuđi nalaz kombiniranog prema kojem su rizici za Down bili ogromni. nisu spavali danima, zakazali amnio da bi im na kraju iz Breyera samo poslali pravi nalaz s uputom da zanemare prethodni. bez isprike i objašnjenja! još sam od nekoliko ljudi čula slične stvari...
Posljednje uređivanje od frka : 03.12.2012. at 17:22
Kombinirani sam radila u Suncu na Trnju, tako da znate da i tamo rade i da vam je i to opcija uz Vg i Breyer.
Cijenu ne znam napamet, jer sam i neke druge pretrage radila, ali ako nekome treba, pogledati ću.
Posljednje uređivanje od BigBlue : 03.12.2012. at 17:28
Ma znam Frka, na slicna svjedocanstva sam i ja naisla... Ti doduse imas neg iskustva iz bliskog izvora. Uglavnom, vjerujem da su im se dogadali propusti.
Samo sam htjela ponuditi info o tome da kvalitetna i pouzdana klinika suraduje sa njima pa neka svatko odlucuje o tome gdje ce (kao i hoce li) raditi kombinirani. Da li to govori o tome da su malo postrozili kriterije ili Cito i nema izbora![]()
Frkasve se nešto sramezljivo javljam jer iako će nam sutra biti 11 tjedana ja jos ne vjerujem.
Hvala cure na odgovorima.
BB mene zanima koliko košta u suncu pa kad ćeš imati vremena pliz iskopaj.
Mi smo danas 25+2, imamo veliku bušu i vrlo bolna leđa kao dokaz, pa sam ja još uvijek.
Što se Vg tiče, ako krv donesete u jutro, nalaz je gotov isti dan.
Ja sam ga donijela u popodnevnim satima, pa sam ga dobila sutradan, tj. poslali su ga dr. R, on me zvao!
Cijena je 317,00 kn.
Pitanje za bivše/sadašnje trudnice-kako bole ligamenti maternice koja se rasteže?
I meni je R rekao kako baš ne bi da idem u Breyer, nego u Vg...
Cure jel neku boli ili su bolile prepone ja ne mogu dici nogu sama moram si rukama pomoci... Grozno!!!
evo, konačno se dočepala kompa...... svima hvala,od srca na podršci,na lijepim riječima,što ste sa mnom živjele moju bol, davale mi snagu..... u mom srcu će uvijek bit uklesano jedno ime, možda će bol oslabjeti, al nikad neće nestati, najgori dio moga života je iza mene, polako ću pokupit komatiće i nastaviti dalje, pakao koji sam prošla ne želim nikome...... Gabićino tijelo je predano na patologiju, gdje će utvrdit "razlog" zbog ćeg se sve ovo izdogađalo, rezultati će bit kroz 3tj.,na žalost, neću moć dobit njeno tijelo da je sahranim, da imam mjesto da joj svijeću palim,njeno srce je kucalo do zadnjeg, nije se htjelo predati, uglavnom nakon poroda su mi rekli da je posteljica već bila potpuno raspadnuta, i da nemaju pojma kaj je držalo to srce da kuca, i na kraju da je bila teška 470dkg, duga 28 cm, i da nam je falilo jako malo, da je bila velika za svoju dob....... šta da na kraju kažem, na kraju svega, mogu samo da plaćem, a ni to ne mogu, dala sam obećanje svojoj Gabi,iako mi se duša i srce hoće rasipat, da ću bit jaka, da neću plakat za njom, da ću je uvijek nositi u srcu, u duši
Ja samo mogu da te zagrlim...i placem...a Bog je velik....cuvaj se molim te....
Joj draga , drži se![]()
Posljednje uređivanje od amyx : 05.12.2012. at 13:26
Plavo okosamo hrabro... drži se .... sada imaš posebnog anđela koji će te zauvijek čuvati ... a ti ćeš ga zauvijek nositi u
![]()
Plavo oko...
Draga naša, čuvajte se, mislite na sebe, vrijeme mora malo zacijeliti rane. kao što kažeš, nikada do kraja i trajno, ali će neke nove, lijepe stvari i dešavanja da vam olakšaju ovu bol...
U mislima je našim i molitvama...
![]()
Plavo oko drzi se.... Bol je neopisiva...ali nek vam da snage za dalje
Plavo oko vidim da imaš planove za dalje pa neka mali anđeo na nebu dobije bracu ili seku da vrati roditeljima osmjeh na lice i neka ga čuva sa onoga svijeta!
ja, još jednom moram reč hvala, svima, kaj ste uz mene, na vašim toplim riječima, život ide dalje, prebrodit ćemo, a uz vas nisam sama, iako preko moba ne mogu pisat, pratim svaku od vas redovito, plačem,radujem se sa vama, grlim, ljubim vas sve
plavo oko, sve je već rečeno...želim vam novu nadu i puno snage za dalje, a vjerujem da je Gabi sada na nekom krasnom mjestu sa kojeg vas čuva!
Plavo oko, neizmjerno mi je žao.Divim ti se s koliko snage i razuma pristupaš svemu.Hrabro naprijed kao i do sada, mora biti nagrađena tolika borba.![]()
Mene je Sveti Nikola iznenadio kod ginekologa jutros
paketić za sreću
Kako teku dani jedne MPO trudnice...
Konačno smo savladali prvo tromjesečjeMučnine su kao netragom nestale (ne vratile se više!). Povraćanja nema posljednjih 2 tjedna. I nekako si mislim da je ovo "najblaženiji" dio trudnoće - upravo narednih 3 mjeseca...
Da mi ne bi bilo dosadno... nakon redovitog pregleda i kombiniranog probira (koji je hvala Bogu u najboljem redu), doktor me poslao na kontrolu urina i krvne slike, kao i TSH. Moj primarni ginekolog je malo negodovao jer smo krvnu sliku i urin radili prije mjesec i pol, ali je ipak na kraju izdao uputnice. No da ne bi bilo jednostavno - TSH moram ići vaditi u bolnicu, ne može se u domu zdravlja. Tako da sam danas 2 puta vadila krv (iz iste ruke, jer samo na njoj laborantice uspijevaju napiknuti venu)... Trebalo se po prometnom kolapsu probiti do drugog dijela grada u laboratorije... Na Vuk Vrhovcu (gdje sam išla vaditi krv za TSH) je sestra na prijemu malko dramila jer se nisam naručila, ali uz moj čaroban trudnički osmijehi tu prepreku smo uspješno savladali. Samo da ne moram dolaziti još jednom (nije mi baš usput).
Sad čekamo nalaze do srijede, no vjerujem da će biti u savršenom redu.
Gore - na Vuk Vrhovcu - sam škicnula onu polovinu drugog kata gdje je sjedila nekolicina parova čekajući valjda punkcije, transfere, folikulometrije, i prepoznala sam se u svakom od njih. Neki su sa zabrinutim licima, neki u "strahu". Neki potpuno opušteni razgovaraju sa susjedima na stolicama preko puta. Vrijedne sestre užurbano obavljaju svoje zadatke. I više od svega svim tim parovima želim blaženo stanje do kraja ove godine! Ma svima koji su u MPO-u.
S velikim poštovanjem sam pročitala sve o hrabrim parovima s teme azoo statistika, i iskreno silno mi je žao radi svih tih neuspjeha. Nadam se da nećete izgubiti nadu i volju i da postoji neki način da i vas grle male dječje ručice.
Obzirom na dileme oko toga tko od 1.12. vodi trudničko bolovanje - kontaktirala sam svoju liječnicu opće prakse koja je rekla da je to (kako su cure ovdje na forumu i pisale) primarni ginekolog. Rekla je da se obratim direktno njemu, sve do porodiljnog, kada se opet vraćam njoj. Znači i taj misterij je razriješen.
Sljedećih 2 tjedna se planiram malo više družiti sa ekipom koju nisam vidjela duže vremena (ako mi snijeg to dozvoli), posjetiti frizera, odlučiti koje delicije ćemo spremati za blagdane, malo (ali samo malo..) se baviti kućnim poslovima. I prije svega puno odmarati i uživati u trudnoći.
Novi pregled imamo zakazano prvog radnog dana u Novoj godini. Možda tada saznamo i spol
Drage trudnice, kako vi provodite dane? Kuda lutaju vaše misli? Kada ste kupovale opremu za bebe? Odabrali imena? Jel vas bolje polovice paze i maze?
Hajde da se i ja oglasim ovdje, 26+2, možda je vrijeme...
Moe, imamo gotovo identične planove za slijedeća dva tjedna-frizer, spremanje, kolači...
Mi smo, hB, dobro, pa tako i pregled imamo tek iza Tri kralja. Curka lijepo napreduje, ja zatvorena, plodne vode dovoljno, protoci u redu. Meni je to malo dug period za čekati, ali me curka svakodnevno lupka, pa sam mirnija.
Baš sam neki dan rekla da preko dana izigrava suptilnu groficu, a navečer bacačicu kladiva.
Što se imena tiče, mislim da smo se odlučili. Ja sam imala samo jedan prijedlog, za razliku od muža koji je napravio popis (koji planiram uokviriti!!!). Nismo se uspjeli naći, pa smo kako moj muž kaže: "Konsenzusom izabrali njegov prijedlog".
Stvari za bebu još nismo počeli kupovati. Dala sam si rok da ću čekati božićna sniženja (i dočekala). Muž je već dva tjedna na službenom putu i molio me da čekam njega, da idemo zajedno. Nije neki od šopinga, više ga brine moje hedonističko peglanje kartice...
Uživam u ovim danima-čitam, odmaram, isprobavam nove recepte, ispijam kave, sređujem foto albume, dala sam si truda za božićne poklone... Radim sve ono što, nažalost, uz posao ne stignem ili nemam volje!
Mi danas ušle u 35. tjedan, u plusu smo 9kg a svi se čude gdje su te kile jel ni dupeta ni trbuha
U idući ponedjeljak idemo na kontrolicu sa ctg-om i uzv-om.
Osjećamo se super, jako uživamo u trudnoći bez obzira na žgaravice, pi-pi svakih pola sata, bolne prepone i cijelonoćno gniježđenje da pronađemo donekle udoban položaj za ćorku
Mazimo se preko kožice, divan je osjećaj imati to malo biće u sebi i komunicirati preko dodira i nevjerojatna je ta ljubav koju možeš osjećati prema tom biću koje još ni ne poznaš
I zato želim svim svojim suborkama da nikad ne odustanu jer sve se za ovo isplati, ali baš sve a svima onima koje čekaju skoro upoznavanje kao i ja, lagan i brz porod.
Volim vas sve![]()
joj cure, kako lijepe priče. sva sam se raznježila. bravo za vas i za bebice. tako mi je drago da uživate u trudnoćama.
mi smo danas 14+5. na zadnjem uzv smo dobili 3d slikice i tek sam sad pomalo svijesna da je to to. sve je u najboljem redu i mašemo rukicama i nogama. napokon sam se opustila nakon prva tri "krizna" mjeseca. slikice stalno gledam i mazim bušicu i sve ne vjerujem da je to malo biće dio mene. trbuh se jedva nazire, a još uvijek sam kilu u - u odnosu prije trudnoće (sredile me mučnine i povraćanje).
sve puno ljubimo bubić u bušici i ja![]()
Bas ste me raznjezile
Blazeno stanje u blazeno predbozicno vrijeme, ima li bolje kombinacije!?!
svim trudnicama i onima koje ce to uskoro postati
Mi smo danas 34+5, dečko ima preko 3.150, zakazan carski na Božić)
Trbuh ogroman, dobila 15 kila, počela rukama nositi trbuh, spremila kofer s izdajalicom i šlafrukom.....strah
Sad sam se sjetila kako mi je bilo simpatično gledati to malo stvorenje na UZV-u. Kad "dopluta" nogama do stijenke maternice, onda se refleksno "odbaci", kao na trampolinu.
A kad je dr. uključio zvuk... pa smo čuli to malo srce kako lupeta, 160 otkucaja u minuti! Mislim da nema ljepšeg osjećaja na svijetu. Bar dok ne rodim
![]()
super je ovo čitati....
mene baš lijepo podsjeti na trudnoću i sva se raznježim odmah...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ evo cure tone vibri
1977
dugo te nije bilo ....
drago mi je da je sve u redu i neka porod sretno prođe~~~~~~~~~~~~~
Mi ćemo sutra krenuti na trudnički tečaj, pa me to baš veseli![]()
Inače mi vrijeme baš nevjerovatno brzo prolazi....odmaram, čitam, prošetam vani, raduckam sitno po stanu, mazim se i pričam sa svojom curkom kad se probudi i počne meškoljit(a to je hB dosta često, hehe). Polako i kupnja božičnih poklončeka
1977 i tikice, vi ste nam blizu najljepšeg susreta, neka sve bude lagano i školski
drage moje, svima puno![]()
zna li tko šta nam je sa tlukaci?
Cure...veliki pozz svima....
Mene ovih dana muci nesto... ja u cetvrtak punim punih 12 nedelja...
Mucnine me polako napustaju ...bilo je bas tesko ali prolazi...svaki dan mi se javlja zelja da jedem nesto sto do prije nedelju je bilo grozno i pomisliti...Krvna slika,secer su mi odlicni..mokraca onako ali kad pomislim koliko sam malo cega a posebno tecnosti unosila u sebe nije lose...
Ono sto mi cudno jeste da ja osjecam bebine pokrete...ali zar nije malo rano...Prvu bebu sam osjetila bila je dobro prosla 20 nedelja...i to jedva...Kasnije ,kako je rasla osjecala sam je sve jace da bi se poslije 28 nedelje pretvorila u pravog nemirkaOvo mi je zaista rano ali sam sigurna da ne umisljam...svaki dan bar 1-2 X.Jutros me je udarac i probudio..onako iza pubicne kosti...i bas lupka..
Imam i zatezanje materice ako malo duze hodam...ali to mogu da razumjem..
Veliki pozz svima i divne nam trudnoce zelim...
Danas sam se družila s jednom dragom forumašicomPredvečer me dragi vodi na večeru, a onda u kazalište.
Sutra kontrola kod zubarke, druženje s mamom dviju blizanki od godinu i pol... pa navečer kuhano vino (ovaaaaj čaaaaj!) u božićnom ambijentu centra grada.
Mislim da i beba uživa
La vita è bella![]()
hej drage moje, evo i moje prvo tromjesječje lagano ide kraju....još par dana i to je to
al zeza nas šećer i danas imamo pikanje za guk profil....krvi po svuda samo ne u onoj glupoj epruveti, al ajde....i to će proči
ja ne vjerujem da ću biti te sreće da me ostave doma preko praznika i da ne moram stalno po bolnicama, al i vidjet ćemo![]()
evo i mene, malo sam rjeđe na forumu ovih dana...
mi smo danas 30+2, huh, vrijeme baš leti. malac lupa sve jače, ali nekako je više večernje-noćni tip, po danu je uglavnom dosta suptilan. polako smo počeli nabavljati stvari za bebana, joj što je to sve slatko
.
šećer je pod odličnom kontrolom uz dijabetičku dijetu, jedino što uopće ne dobivam na kilaži, i dalje sam na nuli. ali dok je mališa dobro, uopće se ne bunim. kontrola je sljedeći tjedan.
mishekica_zg, nadam se da će profil biti dobar i da ćeš uspjeti šećer regulirati dijetom. meni za sad ide i više nego dobro.
matahari, ja nisam iz Zg, ali ako se dogovori kakvo druženje mogla bih navratiti, nisam jako daleko.
Moe, samo ti uživaj, meni polako postaje teško duko biti na nogama, boli kičma i tako to. ali ne dam se.
tikica_69, ti si nam još malo pa u terminu, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~!
1977 i tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši susret!
svima!
kitty, čekati ćemo da se još netko javi, pa po potrebi otvoriti temu da ne zachatavamo ovdje!
Amje... sva sam cmolj na ove vaše divne postove. Da, divan je osjećaj nositi to malo biće u sebi... svim curama želim da to što prije osjete...
Tikice, još malo!![]()
![]()