Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, meni je planina brokeback jedan užasno tužan i težak film. baš sam suosjećala sa protagonistima.

inače, još malo o fem. valovima: link stvarno ga vrijedi pročitati.

Njezina teza da ni spol nije prirodno dan, nego društveno zadan, da su i rod i spol društvene konstrukcije ili diskursi, da nema ničega preddiskurzivnoga, prirodnoga, ontološkoga ili metafizičkoga, da su sve to samo »učinci određenih oblika moći« (Butler: 12), »čin kulturalnog upisivanja«, »fantazmičke supstancije« i »iluzije supstancije« (ibid.: 146), performansi i maskerade, uzdrmala je temelje feminizma, ali i dovela do onoga što se može nazvati postfeminizmom. U pitanju nije bio bilo koji problem, nego osnovno pitanje samoga feminizma — pitanje o tomu može li se uopće konstituirati ženski subjekt, postoji li uopće mogućnost zasnivanja specifično ženskoga identiteta.
    slušala sam predavanje jedne sveučilišne profesorice, ovog lipnja... koja je rekla da ona sebe naziva lezbejkom. ne zbog seks. orijentacije (jer nije), nego iz političkih motiva. jer je riječ žena previše opterećen svakojakim poimanjima, a riječ lezbejka nije (pišem zbrda zdola, žurim).

hoću reći.... kad se pogleda koliko tu ima rasprave i argumenata i razmišljanja o rodnoj teoriji, blesavo mi je kad se grozd i slične organizacije pozivaju na to da će sada tjerati dječake da govore da su žensko i da oblače žensku odjeću ili što sam na nečijem profilu pročitala: sad više nećeš smjeti reći ni da si žena?!?
    Posljednje uređivanje od mama courage : 12.12.2012. at 16:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    da, meni je planina brokeback jedan užasno tužan i težak film. baš sam suosjećala sa protagonistima.
    Predivan film i prestrašan, prestrašno je na što su prisiljeni. Nisam ful shvatila - jesu li na kraju onog mlađeg aktivnijeg umlatili, je li tako umro? To je nekako ostavljeno maglovito.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Predivan film i prestrašan, prestrašno je na što su prisiljeni. Nisam ful shvatila - jesu li na kraju onog mlađeg aktivnijeg umlatili, je li tako umro? To je nekako ostavljeno maglovito.
    da, umlatili su ga. umro je na isti način kao onaj gay kojeg se onaj sjećao iz svog djetinjstva.

ima i parodija na brokeback mountain.... video

brokeback nije prvi gay western

a evo i da se nasmijete na house parody, odlična je i još jedna: house and grey's anatomy (na 2'20min)

moramo malo se našaliti. ubila nas ova judith butler.

ali ako je netko i dalje mazohistički raspoložen: gender is perfomative i judith

eto, danas moram raditi, pa se čitamo navečer.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, umlatili su ga. umro je na isti način kao onaj gay kojeg se onaj sjećao iz svog djetinjstva.
    Hvala ti, trebalo mi je to za closure - koma - damn if you do, damn if you don't - kako god - ne živiš (mislim na njih dvoje koji su odabrali različite strategije nosit se sa svojom orijentacijom).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti, trebalo mi je to za closure - koma - damn if you do, damn if you don't - kako god - ne živiš (mislim na njih dvoje koji su odabrali različite strategije nosit se sa svojom orijentacijom).
    da, trebalo bi malo poslušati živote gay osoba i s čime su se susretali, počev od obitelji, preko škole, vršnjaka, radnih kolega i sl. nekako si mislim da ti ljudi vremenom razviju neki ptsp. jer ti u biti cijelo vrijeme živiš u stresu (posebice ako se radi o manjoj sredini). cijelo vrijeme se kriješ, tj. svoj identitet (nešto poput židova u nacističkoj njemačkoj). još ako je društvo heteroseksistički, pa krenu vicevi i sl. onda u biti počinješ na kraju sebe prezirati. užas.

a uz sve to, možda si također prosjećan građanin ove zemlje koji je ostao bez posla, koji ima hipoteku u švicarcima ili što god već takvo...

negdje sam čula podatak da pola beskućnika u new yorku čine mladi gay ljudi koji su pobjegli od doma (uglavnom hispano). njihova sudbina je zacementirana ako su prestali ići u škole i potucaju se po cesti. rijetki će se izvući i naći pristojan posao i život.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kad ste već na temi homoseksualaca (iako se često pitam koliko te neke stvari imaju veze s ireligioznim topicom, al ajd...)

http://www.tportal.hr/scitech/znanos...l#.UMnUMXmPQ3I
    znanstveni časopis http://www.press.uchicago.edu/ucp/jo...urnal/qrb.html
    evo i članka http://www.jstor.org/stable/10.1086/668167#abstract
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 13.12.2012. at 14:27

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    kad ste već na temi homoseksualaca (iako se često pitam koliko te neke stvari imaju veze s ireligioznim topicom, al ajd...)
    Isto onoliko koliko i "rasap čovjeka" sa zdravstvenim odgojem. Zapravo - ništa. U našem društvenom kontekstu - jako mnogo. Thx na linkovima !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.12.2012. at 15:21

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima i parodija na brokeback mountain.... video

.
    Ova mi je puno bolja - smiješnija.

https://www.youtube.com/watch?v=bKq84YDhy7A

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu