Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Not true
    Mrzim kućanske poslove iz dubine duše, i smatram ih kulukum i glavnim kvariteljem svoje zemne sreće, da se razumijemo. I uvaljujem ih mužu kako god mogu, i plaćam pomoć, i sve se slažem. No, nit je to tako svima, nit je to temeljno zlo, niti je moguće svakog zla se riješiti... niti bih radije nosila šutu nego usisavala. Život gledan iz fine građanske pozicije puno puta rađa neke slike svijeta koje su isključive i nemaju veze sa onima u čije ime govorimo.
    hoćeš li nositi šut zavisi od tvog konkretnog obrazovanja. što opet povlači pitanje (izbora) obrazovanosti žena (a i o tome se govorilo u onoj statistici).

ali možeš biti i doktorica teorijske fizike na CERN-u, usisivač ti (najvjerojatnije) ne gine. zašto? ajd reci.

Život gledan iz fine građanske pozicije puno puta rađa neke slike svijeta koje su isključive i nemaju veze sa onima u čije ime govorimo.
    po toj logici ne bi se trebalo govoriti u ime potrebitih niti im pomagati niti se zalagati za poboljšanje njihovih uvjeta života, jer možda oni baš vole biti bez struje u prosincu i možda baš ona žrtva obiteljskog nasilja smatra da je zaslužila batine, pa nema potrebe tražiti uvođenje kazne za počinitelje obiteljskog nasilja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    hoćeš li nositi šut zavisi od tvog konkretnog obrazovanja. što opet povlači pitanje (izbora) obrazovanosti žena (a i o tome se govorilo u onoj statistici).

ali možeš biti i doktorica teorijske fizike na CERN-u, usisivač ti (najvjerojatnije) ne gine. zašto? ajd reci.
    A zašto misliš da doktor teorijske fizike ne usisava doma?
    Ali, onaj koji od fizičkog napora na poslu, jedva dođe do kreveta, ne može uhvatiti usisavač, pa da o tome ovisi ne znam što. Može npr. sjesti dijete kraj sebe i čitati mu.
    To je tako lako shvatiti. Zato u braku muž i žena dijele poslove, u zavisnosti od vremena, fizičkog stanja, struke...Da li će se oni dogovoriti da jedno uvijek usisava, a drugo čita, njihova je stvar, sve dok je takav dogovor. I nitko nema pravo ulaziti u dinamiku tuđe veze, bez obzira na sve teorije.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam to ni rekla.

Ali, onaj koji od fizičkog napora na poslu, jedva dođe do kreveta, ne može uhvatiti usisavač, pa da o tome ovisi ne znam što. Može npr. sjesti dijete kraj sebe i čitati mu.
    o, kako da ne može. možda ne usisivač, ali tavu sigurno. ili misliš da će se dijete samo doći iz škole, nahraniti i otići do kreveta? da mu je dovoljno pročitati pričicu?

misliš da ne postoje osobe koji se od umora jedva dovuku s posla i onda ih još čeka briga oko djece? što misliš, kojeg su (uglavnom) spola te osobe?

I nitko nema pravo ulaziti u dinamiku tuđe veze, bez obzira na sve teorije.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    To je tako lako shvatiti. Zato u braku muž i žena dijele poslove, u zavisnosti od vremena, fizičkog stanja, struke...Da li će se oni dogovoriti da jedno uvijek usisava, a drugo čita, njihova je stvar, sve dok je takav dogovor. I nitko nema pravo ulaziti u dinamiku tuđe veze, bez obzira na sve teorije.
    Ali crkva ima pravo ulaziti u tuđi spolni život?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ali crkva ima pravo ulaziti u tuđi spolni život?
    Zapravo da. I Crkva i država i zakon.
    To unutar liberalnog svjetonazora, koji polazi od pojedinčeve slobode djeluje besmisleno, ali zapravo je spolni život puno više pitanje društva i puno više zajednički nego što to na prvi pogled izgleda.

Od banalne razine - dakle da spolni život ponekad donosi djecu, koja su ili prihvaćena u obitelji, ili odbačena (pa ih ti i ja financiramo, i Bogu hvala, ali nije isto je li dijete zbrinuto u obitelji, ili kod samohrane majke teeangerice ili u domu ili ga otac ne priznaje etc. etc...dakle, čak i prostoj brojci je jasno da je neodgovorno spolno ponašanje ekonomski teret zajednici, da ne govorimo o psihološkim i socijalnim potencijalnim štetama), preko toga da ponašanje nečijeg djeteta direktno može utjecati na zdravlje mog djeteta (npr. netko je promiskuitetan, i skupi neku šugu... a netko nije, i i onda to skupi, ako hoćeš - na prvu bračnu noć... ) pa sve do toga da je pitanje očinstva puno važnije nego što se na prvu loptu čini. Kažu da je par posto do 10% posto djece od nekog vanbračnog oca (dakle nije im otac onaj koji je na papiru) - što znači da ta populacija ima izgleda da ne znajući oženi sestru ili brata (što dakako nosi rizik genetskih deformacija...).

Reproduktivno zdravlje, bračna vjernost i obitelj kao temelj dječje (i ženine) sigurnosti i sreće su tri užasno važne teme koje postavljaju temelj društva, a Crkva se bavi zdravljem društva, zašitom obitelji i dobrobiti zajednice. To što je u osnovi svega toga taj nesretni seks nije kriva ni Crkva, ni ti ni ja. To jest tako, i negiranjem veze djece, obitelji, braka, seksa, zdravlja u interesu liberalno pojmljene slobode neće se stvari promijeniti.

Seks je uvijek "strnings attached" ma koliko mi željeli da je drugačije...

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zapravo da. I Crkva i država i zakon.
    Crkva ima pravo ulaziti u tuđi spolni život? U kojem paralelnom svemiru? Ja ne mogu shvatiti ovakav način razmišljanja, osim ako se ne tvrdi da se Crkva ima pravo uplitati u spolni život svojih vjernika. Onda me se to ne tiče...
    Posljednje uređivanje od Ljufi : 29.12.2012. at 13:58

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ljufi prvotno napisa Vidi poruku
    Crkva ima pravo ulaziti u tuđi spolni život? U kojem paralelnom svemiru? Ja ne mogu shvatiti ovakav način razmišljanja, osim ako se ne tvrdi da se Crkva ima pravo uplitati u spolni život svojih vjernika. Onda me se to ne tiče...
    ... jedva čekam da krene novi Brešanov film...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moram priznati da se uvijek najiskrenije zacudim kad vidim koliko se paznje pridaje anakronim stavovima RKC, stvarno se pitam kako su zaboga svi zaboravili elementarne povijesne cinjenice o toj instituciji. Pa RKC je prakticno porekla skoro sve sto je nekad tvrdila vezano uz vise-manje sve aspekte ne-vjerske tematike, od vec svima znane cvrste vjere u geocentricni sustav, preko masovnog spaljivanja i zabranjivanja nepocudnih knjiga, odnosa prema zenama itd... Lista je beskrajna. I onda dodje nekakv koncil gdje zakljuce da se nece petljati vise u svjetovne stvari osim... I sad ostane tih preostalih 1 promil anakronizma zvanih zabrana kontracepcije i ostatak tog "paketa" i mi tu vec tjednima slusamo kako nam se ozbiljno tumaci da su oni u pravu jer su oni eto ozbiljna institucija koja je sve to dobro promislila?!

Ja temeljem povijesnog iskustva mogu samo zakljuciti da nemaju blagog pojma o cemu pricaju, i da su ih povijest i znanost vec beskrajno mnogo puta demantirali i dokazali da su bili u krivu, i kako se uopce nekoga tko nema apsolutno nikakav kredibilitet na ikojem cinjenicnom podrucju ( u ova paranormalna ne ulazim jer me ne zanimaju ) uopce dozivljava kao relevantnog sugovornika?

Uostalom, bas u danasnje doba "nemorala i necudorednosti" ima najmanje seksualno prenosivih bolesti, odbacene djece itd. I to ne naravno zahvaljujuci propovijedanju RKC vec znanstvenim metodama kontracepcije, prevencije i lijecenja seksualno prenosivih bolesti. A ne tako davno sifilis je bio rasprostranjen i s tim povezano ludilo, sirocadi po sirotistima kolko te volja a covjecji (a pogotovo djecji) zivot jako krhka i prolazna stvar... Zato u ime svih onih nesretnika proslih stoljeca koji su skoncali u mukama jer nisu imali na raspolaganju tekovine moderne znanosti mislim da dugujemo nasoj djeci da ih zastitimo od takvih "zastitnika" jer od njih ih, a ne od zivota i istine, i primarno treba zastiti.

inace se iskreno trudim uopce ne zamarati s RKC jer me navedena institucija ni najmanje ne intersera u zivotu, no kod ovakve kolicine bezobraznog i lazljivog uplitanja u nase zivote moram rec da su mi stvarno se dodatno zgadili...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

inace se iskreno trudim uopce ne zamarati s RKC jer me navedena institucija ni najmanje ne intersera u zivotu, no kod ovakve kolicine bezobraznog i lazljivog uplitanja u nase zivote moram rec da su mi stvarno se dodatno zgadili...
    X

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali možeš biti i doktorica teorijske fizike na CERN-u, usisivač ti (najvjerojatnije) ne gine.
    emsa, a tko u tvojoj kući usisava?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas je simpaticno da su se u 80% kucanstava dogovorili da zena obavlja kucanske poslove

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    u mojoj uglavnom muž , a otkako ne hodam onda on sve radi, a ja ne radim ništa .samo sjedim idem po doktorima i visim na fejsu i na razl forumima

jesam li parazit ili ne pitanje je sad

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jer me zanima tko usisava u kući žene koja ima takav pogled na rodne uloge u društvu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jer me zanima tko usisava u kući žene koja ima takav pogled na rodne uloge u društvu
    koje su to po tebi rodne uloge koje postoje u društvu?

i kakve ja to imam poglede na njih.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čemu takvo pitanje?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema šanse da sada prepričavam sve što sam naučio čitajući ovih 60 stranica teme.

Ako nećeš odgovoriti, ne moraš.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nema šanse da sada prepričavam sve što sam naučio čitajući ovih 60 stranica teme.

Ako nećeš odgovoriti, ne moraš.
    pa i neću, jer je potpuno nebitan argument. da ne velim da se radi o (prilično uvrijedljivom) argumentu ad hominem. ako nisi toga bio svjestan. a nisi, jer nije prvi put da pitaš nešto iz privatnog života.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa i neću, jer je potpuno nebitan argument. da ne velim da se radi o (prilično uvrijedljivom) argumentu ad hominem.
    Kakav argument?

Nisam nikakav argument iznio. Postavi osam pitanje iz znatiželje. Daleko je to od argumenta ad bilokogaičega.

Ne znam odakle ti sva nadgradnja. Nije ni važno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jer nije prvi put da pitaš nešto iz privatnog života.
    ..... ja se stvarno ne sjećam da sam te ikada ranije pitao išta iz privatnog života.

Ali se sjećam da si ti mene pitala u postu #2592 na ovoj temi.

Ne smatram da si me time uvrijedila argumentom ad čegaliveć, ali ipak ti moram ukazati da nisi prava osoba za "optuživati" druge forumaše za postavljanje privatnih pitanja
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.12.2012. at 01:30

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

po toj logici ne bi se trebalo govoriti u ime potrebitih niti im pomagati niti se zalagati za poboljšanje njihovih uvjeta života, jer možda oni baš vole biti bez struje u prosincu i možda baš ona žrtva obiteljskog nasilja smatra da je zaslužila batine, pa nema potrebe tražiti uvođenje kazne za počinitelje obiteljskog nasilja.
    Konkretno imam prijatelje teoretske fizičare na CERNu i svakako usisavaju I žene isto.

Što se tiče zidara i njegove žene, nisu oni ništa potrebiti. Imaju kućicu, ljubav, on radi, donosi novac, a gospođi nije teško ništa, i još su joj sva djeca izobražena, sviraju klavir, sve štima. Kad govorimo o konkretnoj obitelji... Puno obitelji ima svoj balans i možda su mimo našeg građanskog VSS svijeta, ali gledati ih s visine kao da im treba pomoć jer žena usisava je posebna vrsta diskriminacije.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Konkretno imam prijatelje teoretske fizičare na CERNu i svakako usisavaju I žene isto.
    u biti, pobijaš samu sebe. jer ti si navela ili-ili konstalaciju, ne ja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •