-
Moram priznati da se uvijek najiskrenije zacudim kad vidim koliko se paznje pridaje anakronim stavovima RKC, stvarno se pitam kako su zaboga svi zaboravili elementarne povijesne cinjenice o toj instituciji. Pa RKC je prakticno porekla skoro sve sto je nekad tvrdila vezano uz vise-manje sve aspekte ne-vjerske tematike, od vec svima znane cvrste vjere u geocentricni sustav, preko masovnog spaljivanja i zabranjivanja nepocudnih knjiga, odnosa prema zenama itd... Lista je beskrajna. I onda dodje nekakv koncil gdje zakljuce da se nece petljati vise u svjetovne stvari osim... I sad ostane tih preostalih 1 promil anakronizma zvanih zabrana kontracepcije i ostatak tog "paketa" i mi tu vec tjednima slusamo kako nam se ozbiljno tumaci da su oni u pravu jer su oni eto ozbiljna institucija koja je sve to dobro promislila?!
Ja temeljem povijesnog iskustva mogu samo zakljuciti da nemaju blagog pojma o cemu pricaju, i da su ih povijest i znanost vec beskrajno mnogo puta demantirali i dokazali da su bili u krivu, i kako se uopce nekoga tko nema apsolutno nikakav kredibilitet na ikojem cinjenicnom podrucju ( u ova paranormalna ne ulazim jer me ne zanimaju ) uopce dozivljava kao relevantnog sugovornika?
Uostalom, bas u danasnje doba "nemorala i necudorednosti" ima najmanje seksualno prenosivih bolesti, odbacene djece itd. I to ne naravno zahvaljujuci propovijedanju RKC vec znanstvenim metodama kontracepcije, prevencije i lijecenja seksualno prenosivih bolesti. A ne tako davno sifilis je bio rasprostranjen i s tim povezano ludilo, sirocadi po sirotistima kolko te volja a covjecji (a pogotovo djecji) zivot jako krhka i prolazna stvar... Zato u ime svih onih nesretnika proslih stoljeca koji su skoncali u mukama jer nisu imali na raspolaganju tekovine moderne znanosti mislim da dugujemo nasoj djeci da ih zastitimo od takvih "zastitnika" jer od njih ih, a ne od zivota i istine, i primarno treba zastiti.
inace se iskreno trudim uopce ne zamarati s RKC jer me navedena institucija ni najmanje ne intersera u zivotu, no kod ovakve kolicine bezobraznog i lazljivog uplitanja u nase zivote moram rec da su mi stvarno se dodatno zgadili...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma