Stranica 89 od 112 PrviPrvi ... 3979878889909199 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma super, prosle godine bila na rpvih 6 mjeseci porodiljnog a sad sam na drugih 6 mjeseci- razlika enormna

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imam pitanje: da li potvrde o prihodima dizemo gdje i lani ili kod poslodavca: mi isli u poreznu prema mjestu stanovanja!?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sta je s darom za dijete, regresima (koji ove godine doduse nisam dobila)....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Na chatu e-bankarstva Erste banke kažu da će potvrdu naplaćivati 50kn (po važećem cjeniku).
    potvrde u vezi kredita u erste su 30 kn, osim pisma namjere 50 kn. al provjerim u pon, pa javim.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve ulazi u placu!! I regres i dar za dijete i meni auto zbog kojeg mi je veci brutto a oduzima mi se iz neta, tj firma mi ga placa, ali ispada da mi je zbog njega placa visa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje: da li potvrde o prihodima dizemo gdje i lani ili kod poslodavca: mi isli u poreznu prema mjestu stanovanja!?
    inače nije lani nego pred dve godine, i dizali smo samo u poreznim ništ od poslodavca, dar za djecu je za djecu to ne ide, regres nama isplačuju u plaču tj.plačaju porez na to ( tj. ne plačaju jer plate točno kolko ide bez da se plati porez)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.01.2013. at 07:36

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je sve u netu, i regres i dar za dijete. Bas me zanima kako ce racunati. Bitno da alimentaciju koju MM placa za dvoje djece nitko ne spominje. A mi te novce ne vidimo, skidaju setrajnim nalogom

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Bitno da alimentaciju koju MM placa za dvoje djece nitko ne spominje. A mi te novce ne vidimo, skidaju setrajnim nalogom
    da, upravo smo na UO dobili takav upit.
    što uopće čovjeku odgovoriti?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O ovome niko nije razmisljao, pa ni ja a realan je problem. To ni trebalo gledati kao olaksicu, ako gledaju kredit, ovo bi svakako trebali gledati. Da li onda i djeca koja dobijaju alimentaciju zapravo imaju svoje prihode?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dobila sam broj telefona gospodje koju trebam u pon nazvati vezano za alimentaciju. Ako se izuzima kredit, ista stavka je i alimentacija. Ja djecu MM ne prijavljujem u zajednicko kucanstvo ali vidi se da se novac za njih skida trajnim nalogom. Zovem sutra i veselim se nekom odgovoru tipa nismo to ovaj puta ukljucili u olaksice

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Po meni djeca koja su maloljetna nemaju alimentaciju kao prihod ali eventualno starijid 18 godina da

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Po meni djeca koja su maloljetna nemaju alimentaciju kao prihod ali eventualno starijid 18 godina da
    ako im je prihod dječji doplatak, onda im je prihod i alimentacija, ili ne?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako to ne bi bio prihod, naravno da je.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Valjda bi se trebao gledati broj članova obitelji koje se uzdržava neovisno na adresu prebavilšta. I tako i djecu pribrojati u ono dijeljenje po kućanstvu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako ce netko ici sutra u vrtic potpisivati izjavu o prihodima, neka nam stavi tekst- da li se ta izjava odnosi na tekuce prihode ili proslogodisnje?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kada pišem ovu izjavu o prihodima, zbrajam li dakle neto plaće? Kako ću to prikazati - po mjesecima ili samo zbrojim sve primljene plaće i prikažem ih kao godišnji prihod?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da trebaš prikazati sve zbrojeno

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam sve pregledala, pa ne znam jer netko već pitao: kako to ide kod obrtnika?
    što se gleda, kolika je zarada ili ona kao prosječna "plaća" po kojoj se plaćaju doprinosi, i kako u slučaju ako obrtnik ima rješenje o skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel se njima treba reći neka okvirna cifra u vezi primanja.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda se samo treba zaokružiti platni razred?
    Neka nam netko sutra svakako javi što je točno potpisao. Mi krećemo u vrtić tek za tjedan dana.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sve pregledala, pa ne znam jer netko već pitao: kako to ide kod obrtnika?
    što se gleda, kolika je zarada ili ona kao prosječna "plaća" po kojoj se plaćaju doprinosi, i kako u slučaju ako obrtnik ima rješenje o skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta?
    Ja sam pitala , ali nitko nije odgovorio. Mislim da se kod obrtnika gleda porezna lista i godišnja prihod ( nakon odbitaka) a ne plaća na koju je prijavljen. Ali nisam sigurna, to je samo moj logični zaključak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

meni sad nije nešto jasno, mi inače plaćamo vrtić unaprijed(privatni je)i jutros me dočeka upaltnica za prvi mj. po normalnoj cijeni koju smo i do sad plaćali, što sad?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel itko ista dobio danas?Mi nismo nista.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni mi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo danas dobili samo izjavu o broju članova kućanstva i njihovu prebivalištu sa uputama što sve dalje treba skupljati
    nego nije mi jasno: ukoliko nemamo pravo na nikakve olakšice (kredit, podstanarstvo...), onda predajemo samo potvrde o prihodima i na temelju toga će oni odrediti cijenu?
    i ako je tako, da li je tu riječ samo o potvrdi sa porezne ili uz nju još trebam tražiti u svojem računovodstvu potvrdu o plaćama za prošlu godinu?
    i kakvu još izjavu spominjete na kojoj sami izjavljujete koliki su vam prihodi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    nego nije mi jasno: ukoliko nemamo pravo na nikakve olakšice (kredit, podstanarstvo...), onda predajemo samo potvrde o prihodima i na temelju toga će oni odrediti cijenu?
    da
    ako je tako, da li je tu riječ samo o potvrdi sa porezne ili uz nju još trebam tražiti u svojem računovodstvu potvrdu o plaćama za prošlu godinu?
    tako je trebaju ti obje potvrde, s porezene koju ces dati vrticu do 31.3.2013. i sa posala iz racunovodstva koju bi trebala dati do 18.1.2013.
    kakvu još izjavu spominjete na kojoj sami izjavljujete koliki su vam prihodi?
    s obzirom da fiskala godina ne zavrsava kad su gospoda iz grada to zamislila sad se izvlace s tom potvrdom koju bi trebala potpisati u vrticu i sama reci koliki su ti prihodi. s tom vjescu je nas gradonacelnik izasao u petak, jos niko ne zna kakva je to izjava, niti ista druogo o njoj. svi je ocekujemo s velikim zanimanjem.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

puno hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Jel itko ista dobio danas?Mi nismo nista.
    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ni mi
    mozda niste dovele svoje djete za rukicu kako vam je lijepo rekao gradonacelnik

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Neka me netko ispravi ako sam u krivu, ali porezna još nema sve podatke za prošlu godinu. Treba li onda uopće ići na poreznu po potvrde o primanjima za prošlu godinu?
    FAscinira me kako u trenu učine da smo svi zbunjeni i glupi........

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    Neka me netko ispravi ako sam u krivu, ali porezna još nema sve podatke za prošlu godinu. Treba li onda uopće ići na poreznu po potvrde o primanjima za prošlu godinu?
    FAscinira me kako u trenu učine da smo svi zbunjeni i glupi........
    ne to moras dostaviti do 31.3.2013.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaci ovako : prodajemo potpisane izjave o prihodima. Izvještaj od HZZO-a za mene ( njega ) može sad ili čekam? Muž obrtnik čeka poreznu? Izvještaj od banke o kreditu na prvu nekretninu sad ( tj. Izvještaj o kreditu za prošlu godinu, i potvrda da je prva nekretninama - dva papira?).

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kada pišem ovu izjavu o prihodima, zbrajam li dakle neto plaće? Kako ću to prikazati - po mjesecima ili samo zbrojim sve primljene plaće i prikažem ih kao godišnji prihod?
    Ne trebaš to sama pisati. Potvrdu ćeš dobiti računovodstvu škole/firme, potpisanu i ovjerenu. Ja sam svoju isprintala za minutu (ako ti slučajno kažu da to zahtijeva puno vremena).

Je li netko već dobio Potvrdu o ratama iz Erste?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je žena u računovodstvu rekla da će mi potvrdu o plaći dati tek nakon što mi isplate plaću za 12. mjesec 2012. Kad god to bilo - ok, obično je prije 18. ali pretpostavljam da nije svima tako.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam pitanje o privatnim vrtićima!
    Je li moguće da su cijenovni razredi tako visoki i da ću za svoje dijete, ako po izračunima budem pripadala najnižem razredu, plaćati 1400 kn?!?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko onda dođe taj tvoj vrtić puno više od 3000kn (1600 poticaja+1400 plačanja). kolko sad plačaš?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.01.2013. at 14:21

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je žena u računovodstvu rekla da će mi potvrdu o plaći dati tek nakon što mi isplate plaću za 12. mjesec 2012. Kad god to bilo - ok, obično je prije 18. ali pretpostavljam da nije svima tako.
    Ta plaća ne ulazi u primanja U 2012. Računaju se plaće U 2012. Znači, ako firma isplaćuje plaću na vrijeme, računaju se plaće ZA 12/2011 do 11/2012.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kolko onda dođe taj tvoj vrtić puno više od 3000kn (1600 poticaja+1400 plačanja). kolko sad plačaš?
    Mislim da sam nešto krivo shvatila
    Sad plaćam 1000kn.
    Da li pod prosjek mjesečnih priloga po članu kućanstva (ako nas je četvero), spadaju i djeca?
    Da li svoje i suprugove prihode onda umanjujem za ratu stambenog kredita i dijelim sa 4 (ako si želim ugrubo izračunati novu cijenu vrtića)??

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ukupne godišnje prihode umanjiš za ukupno plaćene rate kredita i podijeliš sa 12 (mjeseci) pa onda podijeliš sa 4.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa Vidi poruku
    Je li netko već dobio Potvrdu o ratama iz Erste?
    plaća se 30 kn, od dana podnošenja zahtjeva čeka se do 2 dana. ja sma maloprije predala zahtjev pa ću vidjeti kada će biti gotov. nije potvrda koju može izdati kreditni savjetnik, pa zato malo traje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim zakaj bi trajalo, do pred dvije godine takve su potvrde slali svima koji su plačali kredit za nekretnine, zakaj ne bi i sad.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ok...a što ako je otac prijavljen na jednu adresu a živi s nama u zajedničkom kućanstvu, što znači da zajedno ostvarujemo prihode i zajedno ih trošimo? Samo što, eto, igrom slučaja, adresa mu je drugačija.
    Da li nas onda u kućanstvu ima troje (bez njega) ili četvero (s njim)?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    I ok...a što ako je otac prijavljen na jednu adresu a živi s nama u zajedničkom kućanstvu, što znači da zajedno ostvarujemo prihode i zajedno ih trošimo? Samo što, eto, igrom slučaja, adresa mu je drugačija.
    Da li nas onda u kućanstvu ima troje (bez njega) ili četvero (s njim)?
    mi smo zadnji put predali da nas je cetvero s njim, ista situacija.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Isprike sto nemam vremena citati, mozete li mi reci gdje mogu podici potvrdu o iznosu rodiljne naknade i moze li to netko dici za mene ili moram osobno?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa Vidi poruku
    Ta plaća ne ulazi u primanja U 2012. Računaju se plaće U 2012. Znači, ako firma isplaćuje plaću na vrijeme, računaju se plaće ZA 12/2011 do 11/2012.
    Pa onda mi vrijedi i potvrda od HZZO-a za naknadu za 11. mj. koja je isplaćena 20.12.
    Ne moram čekati 20.1. da uplate naknadu za prosinac. Je l da, to se ni ne računa - to je isto uplata u 2013.?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

otiđeš u hzzo prema mjestu stanovanja, treba taj neko imat tvoj ili jmbg ili Oib ili zdrastvenu knjižicu, i nek moli Boga kad dođe tam da imaju struje na sustavu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Isprike sto nemam vremena citati, mozete li mi reci gdje mogu podici potvrdu o iznosu rodiljne naknade i moze li to netko dici za mene ili moram osobno?
    U HZZO-u gdje se nose doznake i otvara porodiljni... Ne znam može li netko drugi, vjerojatno da uz neki dokument.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne treba nikakvi dokument nego to kaj napisah

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma na to sam i mislila, dokument = zdravstvena .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onda mi vrijedi i potvrda od HZZO-a za naknadu za 11. mj. koja je isplaćena 20.12.
    Ne moram čekati 20.1. da uplate naknadu za prosinac. Je l da, to se ni ne računa - to je isto uplata u 2013.?
    vidiš meni tetka u Hzzo rekla da ta potvrda treba bit s ovom novom naknadom, ja rekla nek ne razbija glavu da je meni to isto i nda ne mislim još 2x dolazit po to

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ma na to sam i mislila, dokument = zdravstvena .
    ma ne treba na papiriću oib ili u glavi jmbg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •