Stranica 62 od 69 PrviPrvi ... 12526061626364 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam pitanje. Rodila sam u 11. mj prošle godine. Još ovaj mjesec sam očekivala porodiljni od 2200 (i nešto) kn ali dobila sam dvije uplate-jednu 1500 i drugu 250 kn. Što nebi trebala još ova mj dobiti veći iznos? I kakve su to male uplate, ništa ne kužim

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pbz sjelo

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje. Rodila sam u 11. mj prošle godine. Još ovaj mjesec sam očekivala porodiljni od 2200 (i nešto) kn ali dobila sam dvije uplate-jednu 1500 i drugu 250 kn. Što nebi trebala još ova mj dobiti veći iznos? I kakve su to male uplate, ništa ne kužim
    Kada si tocno otvorila porodiljni, s kojim datumom?
    Mozda ostatak jos i sjedne

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bitno kad je otvorila nego koji je datum rođenja djeteta. s tim da porodiljni prestaje nekih par dana prije prvog rođendana (nije 365 dana nego manje, glupo ispadne)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rođena je 8.11.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jeli bio djecji? meni nije jos.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

na rba jos nije.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo, upravo sjelo na rba!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hoće li naknada biti danas?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jel sjela kome naknada ili djecji? Nisam kod kuce pa ne mogu na net banking :/

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa Vidi poruku
    Hoće li naknada biti danas?
    Pisale smo u isto vrijeme, naknada svakako ide danas pitanje je samo kada

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

na pbz je sjelo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sjela u Hypo

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I na RBA i naknada i djecji
    Hvala vam

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, ovo što je danas sjelo- je li to rodiljna naknada ili komplikacije? Jel se to dvoje isplaćuje istovremeno ili?

Ja imam na kraju 12. mj. oko tjedan dana bolovanja i onda par dana porodiljnog. Danas mi je došlo nešto, ali jaaaako malo! E sad, ako je to samo rod. naknada pa će mi komplikacije naknadno doći, onda je ok, ali ako je to sve skupa za tih 10-ak dana onda nešto gadno ne valja.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

to je bila samo naknada, komplikacije su sljedeci tjedan

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ovo što je danas sjelo- je li to rodiljna naknada ili komplikacije? Jel se to dvoje isplaćuje istovremeno ili?

Ja imam na kraju 12. mj. oko tjedan dana bolovanja i onda par dana porodiljnog. Danas mi je došlo nešto, ali jaaaako malo! E sad, ako je to samo rod. naknada pa će mi komplikacije naknadno doći, onda je ok, ali ako je to sve skupa za tih 10-ak dana onda nešto gadno ne valja.
    To je samo rodiljna naknada , komplikacije će očito tek slijedeći tjedan.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, hvala puno!
    Skoro mi je srce stalo kad sam vidjela stanje na računu!

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Poz, cure!
    Znaci, komplikacije bi mogle pon. ili uto.!? Kakva su vam iskustva sa PBZ-om? Cini se da kod njih sve sjeda zadnje... :D

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ej cure i ja čekam da sjednu komplikaije na pbz,izludim svaki mjesec,u pravilu treba biti do 20-tog,do sada mi je sjelo 19-tog navečer na pbz,ali danas je subota i mislim da do ponedeljka neće sjesti,užas....

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sarazg33 prvotno napisa Vidi poruku
    ej cure i ja čekam da sjednu komplikaije na pbz,izludim svaki mjesec,u pravilu treba biti do 20-tog,do sada mi je sjelo 19-tog navečer na pbz,ali danas je subota i mislim da do ponedeljka neće sjesti,užas....
    Draga, to ti ovisi o danima u tjednu, nazalost ako 20. pada u nedjelju komplikacije su obicno 21.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja se nadam da komplikacije budu sutra.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

bila na bankomatu prije 12 h i nisu sjele još komplikacije,zvala sam na hzzo,kažu da će oko 20-tog sjesti,a ne do 20-tog,pa to je za poluditi,a banka me zove kaj nisam kredit platila,isuse za poluditiiiiiii

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Izlude me svaki misec!!!!! Ni kod mene još niš

kristina1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

PBZ sjelo!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Rođena je 8.11.
    znači 8.5. ti je gotov rodiljni ( tj.prvi 6 mjesec), onda teče točno cijelih 180 dana za drugi dio , onda slijedi 2*360 dana za onaj iznad godinu dana

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Splitska sjelo!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

RBA sjele komplikacije

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Došlo je i u erste.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala curke moje na info,nisam se stigla javiti jer sam jurila u banku plaćati hebene zaostale obveze,divne ste,pusa

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Upadam kao padobranac ali molila bih ako mi netko moze odgovoriti da li sam obavezna raditi prijavu poreza ako sam na bolovanju (komplikacije) od 9.mjeseca? Hvala puno

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

misssixty, nisi obavezna, ali ako si radila do 9. mjeseca, onda ti se vjeroajtno isplati predati prijavu jer bi trebala imati za povrat.

Ekipa, meni je nešto palo napamet: ako odem na komplikacije sredinom mjeseca, plaća za taj mjesec bit će upola manja nego inače jer ću raditi samo pola mjeseca. Kako se to uklapa u obračun prosjeka za zadnjih 6 mjeseci? Malo me panika ulovila sad, ako uzmu u obzir i tu polovičnu plaću, to mi nikako ne ide u prilog...

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da u prosjek plaće ulazi 6 mj. prije mjeseca u kojem si otvorila komplikacije. Znači da ti je zadnja plaća koja ulazi u taj prosjek ona koja ti je isplaćena u mjesecu prije nego si išla na bolovanje. Tako su bar meni.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Thanx, Luci07! Uhvatila sam se čitanja i još na jednom forumu pronašla isto ovo što si napisala pa bih rekla da to stvarno mora biti tako! Uh, odlično, baš me pitanje strefilo k'o munja, sve nešto planiram kad ću i šta ću da mi se najviše isplati, a onda skužila da sam se mogla zeznuti na ovom. Ali ipak uzimaju 'pune' plaće pa je to dobro i fer.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Thanx, Luci07! Uhvatila sam se čitanja i još na jednom forumu pronašla isto ovo što si napisala pa bih rekla da to stvarno mora biti tako! Uh, odlično, baš me pitanje strefilo k'o munja, sve nešto planiram kad ću i šta ću da mi se najviše isplati, a onda skužila da sam se mogla zeznuti na ovom. Ali ipak uzimaju 'pune' plaće pa je to dobro i fer.

u slučaju kada se o obračun uzima pola mjeseca: računa se plaća koliko si radila, ali se isto tako uzimaju u obzir i radni sati koje si odradila... tako da ne možeš biti zakinuta

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    misssixty, nisi obavezna, ali ako si radila do 9. mjeseca, onda ti se vjeroajtno isplati predati prijavu jer bi trebala imati za povrat.

Ekipa, meni je nešto palo napamet: ako odem na komplikacije sredinom mjeseca, plaća za taj mjesec bit će upola manja nego inače jer ću raditi samo pola mjeseca. Kako se to uklapa u obračun prosjeka za zadnjih 6 mjeseci? Malo me panika ulovila sad, ako uzmu u obzir i tu polovičnu plaću, to mi nikako ne ide u prilog...
    U obracun za komplikacije ti ne ulazi taj mjesec ak odes na sredini, ali ni mjesec prije. Bas sam danas bila na hzzo-u. Ali ti tih pola mjeseca ulazi kao placa, kad se radi obracun za porodiljni.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

beilana, kako misliš da ulazi kao plaća?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Beilana, daj malo pojasni to za obračun za porodiljni. Znači, na jedan način računaju prosjek za komplikacije, a na drugi za porodiljni, tj. ne uzimaju prosjek istih mjeseci u obzir?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ako ideš sa komplikacija na porodiljni (bez da se između toga vraćaš na posao), onda se za porodiljni računa isti prosjek koji si predala za komplikacije. a u taj prosjek ti kao zadnji mjesec ulazi plaća isplaćena u mjesecu prije onog u kojem si otvorila bolovanje.
    ja sam konkretno otvorila komplikacije krajem 6./2012. a zadnja plaća koja je ulazila u prosjek je ona za 4./2012. koja mi je isplaćena u 5./2012.
    kad sam otvarala porodiljni nisu me tražili nikakav novi prosjek.
    u slučaju da se vratiš na posao (ili koristiš godišnji) na duže od 30 kalendarskih dana prije otvaranja porodiljnog, onda će te tražiti novi prosjek.

uh, sad sam ga zakomplicirala, ali nadam se da je shvatljivo

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kitty, sve je perfektno jasno! Tako sam i ja mislila, ali me beilana malo pokolebala. Ne bih se s komplikacija vraćala na posao, tj. najprije bi iskoristila GO pa mjesec dana komplikacija i onda porodiljni.

Beilana, možeš svejedno objasniti što su ti rekli na HZZO-u?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

phiphy, tako ti je najbolje. prvo koristiti godišnji pa onda na komplikacije.
    ja sam se s tim malo zeznula jer sam mislila da ću biti na komplikacijama samo par tjedana a nakon toga se vratiti na posao, ali se to na kraju razdužilo tako da mi je ostalo dosta godišnjeg kojeg nisam iskoristila (a bilo mi je šteta pustiti ga jer mi je plaća znatno veća od ove naknade na komplikacijama). ali i to sam uspjela riješiti, bitno je samo ne raditi prekid duži od 30 dana.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Je li se samo meni čini ili nas država motivira da se, jednom na komplikacijama, više ni ne vratimo na posao jer će nam to zeznuti prosjek? Ne bi li trebalo biti u interesu države da što više radimo, da naše firme za nas uplaćuju poreze i doprinose i daju nam plaću, umjesto da smo na državnim jaslama u vidu naknade za komplikacije?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Rekli su mi ovako: za komplikacije je skroz drugi izracun, za porodiljni skroz drugi. Za porodiljni ce ti ulazit i zadnji mjesec, tj tih pola mjeseca kaj si radila npr ide 6 placa zadnjih za porodiljni a to ti je, kazem bezveze sad ak ti je placa 4000, 4.000,00+4.000,00+4.000,00+4.000,00+4.000,00+2.000 ,00=???/6. Gdje ti je ovih 2.000,00 placa za pol mjeseca kad si otisla na komplikacije. Tak su meni rekli na hzzo-u a i zvala sam bijeli telefon prije mjesec dana pa su tak rekli.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma nemoj zezat! Ako je tako, to je katastrofa i strašna nepravda!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Phiphy, provjeri to još kod sebe na hzzo, mislim da to ne može biti tako. Ja sam prošli mj. otvorila i komplikacije i nakon 8 dana porodiljni, nisu mi nikakav drugačiji obračun plaće radili-donijela sam samo taj jedan obrazac er1 i istih 6 plaća mi je uzeto za izračun bolovanja i porodiljnog.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mozda jer si nakon 8 dana porodiljno onda ti ni ne mogu radit drugaciji izracun. Ja sam na komplikacijama od 10.mj i bit cu do 4. Tad tek porodiljni. U tom slucaju je drugi izracun. Ja pitala. Za tvoj slucaj nije. To je normalno.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam bila na komplikacijama od 6./2012., i 6.1. sam otvorila porodiljni, nisu mi radili nikakav novi izračun niti tražili novi R1 obrazac.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Rekli su mi ovako: za komplikacije je skroz drugi izracun, za porodiljni skroz drugi. Za porodiljni ce ti ulazit i zadnji mjesec, tj tih pola mjeseca kaj si radila npr ide 6 placa zadnjih za porodiljni a to ti je, kazem bezveze sad ak ti je placa 4000, 4.000,00+4.000,00+4.000,00+4.000,00+4.000,00+2.000 ,00=???/6. Gdje ti je ovih 2.000,00 placa za pol mjeseca kad si otisla na komplikacije. Tak su meni rekli na hzzo-u a i zvala sam bijeli telefon prije mjesec dana pa su tak rekli.
    mislim da si ti ovo krivo shvatila

oni ne računaju prosjek po radnim mjesecima nego cijenu radnog sata. ako je plaća za pola mjeseca onda se i 2.000 kn dijeli s brojem radnih sati odrađenih u tom mjesecu.

btw. ja sam na komplikacijama bila od 3.mjeseca, rodila u 10. i isti mi je obračun i za komplikacije i za rodiljnu naknadu (s tim da je naknada veća jer je delimitirani iznos)

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure drage jel vi znate da od 10mj ide novi zakon? Eeee, sve to stoji al sad su neka nova pravila po kojim sam ja upala. I donijeli mi samo sra**

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda jer si nakon 8 dana porodiljno onda ti ni ne mogu radit drugaciji izracun. Ja sam na komplikacijama od 10.mj i bit cu do 4. Tad tek porodiljni. U tom slucaju je drugi izracun. Ja pitala. Za tvoj slucaj nije. To je normalno.
    Ali kad sam se raspitivala na hzzo, nisu znali koliko ću ja biti na komplikacijama, a svejedno su mi rekli da vrijedi taj isti obrazac. I kako ne bi mogli računati i tu polovicu mjeseca da rade novi izračun- radila sam do 20. i za to sam dobila plaću-mogli su mi to računati u prosjek da računaju tako.

I htjela sam dodati ovo što kaže kavofob- ne računaju oni čisti prosjek tih 6 plaća kao aritmetičku sredinu i onda taj iznos isplaćuju svaki mjesec. Nego izračunavaju naknadu ovisno o broju radnih sati koje ima taj mjesec (prema tome koliko ti dobivaš plaću za radni sat).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •