A, ko da je bitno. Pavao je puno toga napisao pa je logično da nekome više odgovara nešto, a nešto manje. Sve one silne upute, poslanice svim tim crkvama i vjernicima, korekcije, djelovao je kao neki koordinator među njima, nije samo prenosio Kristovu riječ nego je unosio i neke svoje, organizacijske prijedloge, bilo o braku, ženama, svemu. Imao je i vrlo praktične prijedloge kako propovijedati,kako se približiti različitim narodima, biti dio njih, jesti što i oni, živjeti kao oni, sve da bi im prenio Riječ i da bi ih spasio. Sve je to odlično obavljao i nema to veze što ja mislim, to sam samo ja, ne mora meni baš sve od A do Ž biti super, ko da je to bitno.
Ovaj drugi pasus što si napisala,
podsjetilo me na jedno davno izlaganje našeg župnika kad je rekao kako je propovijedanje o Božoj ljubavi nekome tko nikad nije osjetio ljudsku ljubav, ni od jednog čovjeka, apstraktno i teško to može pojmiti.
Čovjek treba doživjeti ljubav prvo od roditelja, a onda i od drugih ljudi, da bi uopće mogao pojmiti da postoji i nešto više od te elementarne, uvjetne i ograničene ljubavi. Kako gladnom kruha pričati o slasti kolača?
Nije usko vezano za tvoju temu (opet će biti da sam nejasna), samo mi se pojavila blic asocijacija.