Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 583

Tema: Urlanje na porodu

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ovi opisi su strasni. I ja ozbiljno mislim da bi se trebala poduzeti neka akcija sirih razmjera da se to rijesi. No dobro, to nije tema a da ne oftopikarim al da sam sokirana - jesam. Pa jos i klistir, da mi je znat zasto. Svasta!
    Glede urlanja, na trudickom tecaju opstetrcarka nas je savjetovala da - urlamo! Ako osjetimo potrebu i da uopce ne razmisljamo o onom to radimo jer da porod nije stanje u kojem je pozeljno razmisljati, kontrolirati se i kalkulirati, da urlaju gotovo svi vise ili manje te da to ima svoju oslobadjajucu ulogu i odmice usredotocenost na bol (od koje je normalno instinktivno braniti se).

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nisam vikala ni na jednom porodu i nesmeta mi vikanje. U boxu do mene je bila romkinja (sestra mi je objasnila da one sve viču ko lude) mislim si nek viće ak joj je lakše. Sad možda griješim, al sjećm se da je vikala od najmanjih trudova pa sve do kraja i počela im je padat u nesvjest.Ja sam se uplašila da je to od vikanja i nije mi palo ni na kraj pameti vikat, a mislim da bi na zadnja 3 truda uuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrllllllllllllallllllllll laaaaaa ko slonina.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    puntica, kreveti su sada 4 ko sardine od vrata do prozora (krevet-ctg-krevet...), jedan okomito na njih na putu do vrata od wca (tu je jedna rodila dok sam bila u tranziciji) i jedan krevet izmedju vrata od hodnika i prijemne.
    ima 2 wca :D drugi je u hodniku, ja sam "trcala" do njega. mislila sam da trcim, trajalo je 2 truda od 3 minute lol
    nas je uzimala 2 po 2 za klistiranje, srecom.
    postoji i nesto sto se zove radjaona, preko puta boxova. tamo si sam u sobi, al imas obican krevet za lezanje. ne znam koliko je soba. dok muz rodilje nije zatvorio vrata ja sam gledala u njeno medjunozje, ona u moje.

ona jadnica koja je "umirala" nije rodila dok sam odlazila, a nakon poroda bila sam 2h unutra. slusala sam ju jos pola sata na hodniku dok sam cekala da me odvezu u sobu.
    tu sam dobila i patku (nisu me pustili na wc) pa sam onako prakticki gola i krvava obavila nuzdu na sred hodnika dok je pokoji otac djeteta koji odlazi u box prosao pored mene.

gotta love that feeling :D
    da, da, koja nije probala ne zna šta je propustila

i fakat, već sam zaboravila na ležanje na hodniku ispred rađaonice, krvava i jadna, dok netko ne dođe po tebe. I panični pogledi tuđih muževa koji ulaze na porod, trude se ne gledati te jer im je neugodno (pogotovo ako vide neke dijelove tijela koje ne bi htjeli, ili ako u tom trenutku npr. baš piškiš hehe)
    Možeš im s face pročitati: o moj Bože, šta je ovo meni trebalo
    Posljednje uređivanje od puntica : 07.02.2013. at 13:05

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Muka mi je puntice od ovog tvog opisa.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    muka ili ne, tako je kako je
    dok se ne promijeni

znaš šta? dok si tamo i prolaziš kroz to, nije ti toliko bed, jer te pucaju hormoni, jer si sretna što si rodila (ili ćeš roditi), nekako ti te stvari ipak malo manje smetaju (iako, daleko od toga da je ugodno ležati u krvavoj pidžami nasred hodnika i pristojno pozdravljati ekipu koja se slučajno tu nađe, dok ti krv curi po nogama lol) ali pređeš preko toga i mantraš da neće trajati zauvijek, i da ćeš uskoro biti u sobi, sa svojim djetetom, pa će biti lakše.
    U jednom trenutku svaki sram nestane - ne možeš iz svoje kože van.

Ali, da su to normalni uvjeti, nisu. A opet, mi smo žene toliko snažne...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

x

u-z-a-s

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osim sto smo snažne , izgleda da smo i glupe jer takve uvjete uzimamo zdravo za gotovo jer ( eto) ne moze bolje. A najgore od svega mi je kad zene misle da je to normalno u jednoj zemlji u evropi u kojoj izdvajaju za zdravstveno osiguranje. Kao da nismo zaslužili niti minimum privatnosti i udobnosti . Ne, to se valja ne smije spominjati jer smo tada razmazene princeze na zrnu graska?! Uh, uvijek se uzrujam na ovakve teme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam ja bila na hitnom carskom (isto SD) moj muža su (obzirom da je bila kritična i nenormalna situacija) u nekom trenutku pozvali da sjedi u nekakvoj sobici sa doktorima i tamo je cijelo vrijeme gledao ravno u jednu ženu, valjda u predrađaoni, golu, u trudovima, koja je vrištala, i nikome nije palo na pamet da jednostavno zatvori vrata od te sobe.

(zato ga nisu puštali da vidi dijete u inkubatoru dok se žene izdajaju na hodniku da ne bi slučajno vidio čiju golu cicu)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Najgore je ako kao ja treći put lako rodiš, i onda si potpuno svjesna užasa situacije u kojoj se nalaziš, pa se čak usudiš sestri koja je došla odvesti te u sobi i toliko je draga da će ti prije toga zamijeniti jednu zelenu krpu drugom i usput ti prigovori da moraš jače stisnuti noge da im ne prljaš posteljinu reći: Pa gospođo ni meni nije super ležati u krvi ali ne mogu držati stisnute noge dva sata nakon poroda jer me boli i nisam u stanju tu krpu namještati ali ako bi mi dopustili da obučem higijenske gaćice koje imam u torbi bilo bi bolje. I onda se lijepo digneš i obučeš gaće a ona ti ponovi da to nije bilo potrebno.... Ma sve je to tako kako je i žalosno je da je tako. I najžalosnije je da ti druge jadnice smetaju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Najgore je ako kao ja treći put lako rodiš, i onda si potpuno svjesna užasa situacije u kojoj se nalaziš, pa se čak usudiš sestri koja je došla odvesti te u sobi i toliko je draga da će ti prije toga zamijeniti jednu zelenu krpu drugom i usput ti prigovori da moraš jače stisnuti noge da im ne prljaš posteljinu reći: Pa gospođo ni meni nije super ležati u krvi ali ne mogu držati stisnute noge dva sata nakon poroda jer me boli i nisam u stanju tu krpu namještati ali ako bi mi dopustili da obučem higijenske gaćice koje imam u torbi bilo bi bolje. I onda se lijepo digneš i obučeš gaće a ona ti ponovi da to nije bilo potrebno.... Ma sve je to tako kako je i žalosno je da je tako. I najžalosnije je da ti druge jadnice smetaju...
    Ovo mi je bila jedna od težih stvari tijekom višemjesečnog čuvanja trudnoće - slušati rodilje...

Ja nisam baš urlala - prvi put nije bilo potrebe, drugi put nije bilo vremena, ali ne bih baš bila sklona komentirati kako je drugim ženama. Da im je lako - ne bi urlale. Nekako mi je teško vjerovati da bi netko to činio bez hude sile...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma joj, ne znam kako ste uspjele izvrnuti nečije riječi iz "ometalo me tuđe urlanje dok sam rađala" u "urlačice nemaju razloga urlati"
    pa valjda, dok smo na stolu cvijeta koja urla i ja koja ne urlam, imam pravo pomisliti ili napisati na forumu da mi smeta njeno urlanje,
    jer, eto, i ja rađam i imam pravo na svoje osjećaje
    a nakon što sam rodila, već sljedeći trenutak, moram reći da mi apsolutno nije više smetalo ničije urlanje koje sam slušala danima nakon svog poroda
    jedino što sam mislila je: "a Bože, sirota žena" i "hvala Bogu da je moje prošlo", a da mi je smetalo - nije
    dakle, smetalo mi je dok je trajao moj porod, ne samo glasno zapomaganje, nego i prisustvo babice i doktori i sve mi je smetalo
    nisam tada znala o kućnim porodima, na rodi se o tome nije pisalo, ali ja sam na prošlom porodu bila savršeni kandidat za rodit sama doma
    ajde, uz neku nenametljivu asistenciju

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lupe prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiva ti je tvrdnja.....kolko sam shvatila po svim tvojim postovima medicinske si struke...pa me naprosto fascinira takva tvrdnja da dođe od tebe...
    Nebi se niti trunku složila s tobom; jer i više rangirani medicinari su mi "potvrdili" i rekli mi da naravno da je dijete bitno i najvažnije ali isto tako da nikako nije u redu da trudnica sama sebe zanemaruje i zaboravlja jer je ona ta koja nosi to malo biće u sebi 9 mjeseci a isto tako ga i na kraju tog puta od 9 mjeseci rodi.Pa sad mene zanima kako ti ko educiran i obrazovan čovjek od stuke možeš izjaviti da na porodu majka rodilja nije bitna!!!!!Ako je ona u rasulu i komi, nema snage, nema duha a porod je u fazi da nema više carskog, pa tko će donjeti na svijet to malo biće?doktor???babica????sestre il neko treći???

Daj malo promisli prije tako hladnih izjava...mislim da za takve stvari netreba biti puno pametan....
    Tek danas vidim da sam dobila dva pitanja. Jedno oko mi je prekriveno radi upale, pa je normalno da vidim napoa l.

Ali, moram ti odgovoriti, jer ja nikako ne smatram svoje mišljenje hladnim, baš naprotiv. Prvo, moje je polazište drugačije, jer ja sam bez problema preživjela moja četiri poroda, a jedno od moje djece nije. Samim time mi je pogled drugačiji. Samim time što sam iskusila da je dijete ranjivije, smatram da je važnije.

Naravno da su ovakvi uvjeti poroda o kojima piše Puntica nehumani, i treba sve učiniti da se promijene. I to što prije. Meni u Rijeci nije bilo tako, ili sam potisnula sjećanja na okolinu ili sam dolazila u doba bez gužve. Doduše najmlađu sam rodila u predrađaoni na krevetu, jer mi nisu vjerovali da već rađam. Kao da ja ne znam kako dijete izlazi. Ali, zato je bilo ekspresno i predivno.

Znam da intenzitet trudova može uplašiti svaku rodilju, jer, moramo priznati, koliko god znale o boli trudova, iznenađenje silinom je neopisivo.

Kao što je i neopisiva snaga, dok ju ne isprobamo. Snaga koja potiskuje nas kao civiliziranu osobu i opet smo kao ona rodilja iz početaka svijeta koja urla na slami ili travi. Ne može svaka rodilja biti jaka, ma ni ne mora uopće, da se izdigne iznad bola i samo diše.

Moraju uvjeti biti drugačiji. Imati jednostavno sobu za sebe, da rađaš kako želiš, u sigurnosti bolnice, ali u miru...ili buci, onako kako svakoj ženi odgovara.

Što učiniti da bude tako?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zbilja ste puno napisale...već sam napisala da nisam urlala, i svi se tome čude pa čak i ja sama. Nemam baš visok prag tolerancije na bol. Štoviše, neki dan sam išla zubaru i urlala sam jer me boljelo. Vjerujem da sam smetala ljudima u čekaonici. A smetanje glasanja drugih rodilja za vrijeme ili nakon poroda je zbilja individualna stvar i mislim da sve mi koje smo rodile možemo razumijeti zašto pojedine žene viču.
    Meni je osobno više smetalo ovo što puntica piše, ležanje na hodniku, pored lifta sa ne znam koliko očeva i ostalih posjetitelja.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam izgleda imala puno sreće. Riječko rodilište, uz mene su rađale dvije žene, ja sam mogla čekati jer nisam imala trudove (kasnije sam dobila drip). Moram priznat da mi je bilo interesantno slušati šta se oko mene dešava. Silni uzdasi i jauci, moram priznati više uzdasi kao da se neko keksa, nije bilo vrištanja. Kad je meni došlo vrijeme, nije bilo nikoga- sve su obavili, ostala samo ja i jako me tjeralo na vikanje ali nisu mi dali. Nisam urlala, ali hebemu da žena ne smije tiskanje na kraju popratiti s kratkim AAAAAAA, bez veze. Meni je bilo tako prirodno tiskanje popratit s nekim zvukom...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kako to misliš - nisu ti dali?
    kako su to uspjeli?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nisam urlala, samo sam u zadnjem trudu, kad su mi radili epiziotomiju, malo vrisnula. Čula sam da navodno ne boli kad zarežu u trudu, kakvom se to greškom pokazalo kod mene.

Druge žene nisam čula da viču jer nikog nije bilo u rodilištu osim mene. Jedna je rađala nakon mene, kad smo se mi već mazili i dojili, vikala je poprilično,ali tad mi je bilo svejedno, bilo mi ju je samo žao.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cvijeta, nisu dali argumentirajući - ne viči, tiskaj, bit će BRŽE gotovo.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ovi tu opisi su uzasni, po par puta procitam Punticu i doslovno ne mogu k sebi doci koliko je to jezivo. A kako se nazire po opisima ni u Rijeci nije puno bolje. Zlo mi je kad to citam a onda pomislim kako sam i ja skoro pa mogla rodit u Hrvatskoj i krv mi se sledi od te pomisli.
    Pa dobro sta nikome ne padne na pamet pisati neko pismo prituzbu ili predstavku bilo kome, Europskoj uniji ili Medjunarodnom sudu za ljudska prava Antun Tunu il bilo kom cimbeniku ljudi ej pa tu je rijec o osnovnim ljudskim pravima i dostojanstvu kako i rodilje i djeteta!!
    Pa je onda kojesta bitno za ulazak u eu.... e svasta!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiziana po opisima Riječko rodilište je majka u usporedbi s nekim drugima. Barem po tome kako smještaju žene, kakvi su boxovi i koliko intimnosti imaš. Ovo s hodnikom i patkom i muževima koji te praktički preskakuju.... nemam komentara.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni su isto puntičini i leonisini opisi užasavajući. Imala sam puno, puno više privatnosti (riječko rod.). Možda zato jer sam rađala u vodi, ali koliko sam čula od prijateljica, i one su bile same u prostoriji, odnosno s muževima. Predrađaona ima 3 kreveta i pratnja ne može tamo, ali čini mi se da se tamo ne ostaje skroz do samog izgona. Ja sam bila 4 cm otvorena kad sam došla u rodilište, išla sam ravno u rađaonu.
    Ovo o gledanju u tuđe međunožje i patki na hodniku mi je . Grozno!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

luci07 identična situacija. nisam išla u predrađaonu. Cijelo vrijeme sama sa mm u boxu. Ma da mi je birat opet bih tako.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nisam cula nikoga, a vjerojatno nitko (osim ekipe u mojoj sobi) nije niti mene cuo. Nije bilo puno za slusati jer sam uglavnom bila tiha, ali nemirna, osim u izgonu, kad mi je doslo da vristim... vristanja radi. Pojma nemam zasto, ali tako je trebalo biti.

Sve u svemu, uvjeti su daleko bolji nego u Hrvatskoj, barem sto se komfora tice. Doktori su, onako, kako koji, kao i kod nas. Meni je moj bio vise nego odlican, ali on je iznimka, a ne pravilo. Tu se ne izdvaja za zdravstvo kao u HR, ali se zdravstveno osiguranje masno placa. Neki dan sam dobila zadnju papirologiju vezanu uz troskove trudnoce i poroda i brojka glasi, ni manje ni vise nego $22,700, od cega cu iz dzepa, dakle povrh uplacenih premija, u najboljem slucaju platiti oko $3,500. Jos se svadjam i natezem s osiguranjem i bolnicom. I to je rijec o vaginalnom porodu. Carski ponekad nakupi troskove u duplom iznosu od ovog mojeg.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala, cure, nakon ove teme sam sigurna da i idući put, ako bude moguće, idem rodit u Sinj

Nisam ni znala šta sam sve propustila kao jedina žena u rađaoni.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ipak, sve se možemo složiti kada primimo svoje malo u naručje tuđe urlanje kome smeta pada u zaborav (uvjeti u bolnicama manje više).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma da, naravno da je najljepše i najintenzivnije kad dobiješ svoje dijete u ruke
    ali ovih pet stranica baš ne govori u prilog tome da druge stvari padaju u zaborav, odnosno ako je tako onda se čovjek upita šta li su još zaboravile

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak, sve se možemo složiti kada primimo svoje malo u naručje tuđe urlanje kome smeta pada u zaborav (uvjeti u bolnicama manje više).
    Sto bi to trebalo značiti? Da nam treba biti svejedno? Ne bi nam trebalo pasti u zaborav ! I trebamo tražiti bolje za sebe i svoje dijete. Ne bolje, ne najbolje samo osnovno. Ono sto nam je obecano zakonom. To mislim na uvjete ne za tuđe urlanje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sto bi to trebalo značiti? Da nam treba biti svejedno? Ne bi nam trebalo pasti u zaborav ! I trebamo tražiti bolje za sebe i svoje dijete. Ne bolje, ne najbolje samo osnovno. Ono sto nam je obecano zakonom. To mislim na uvjete ne za tuđe urlanje.
    Naravno da nam ne bi trebalo biti svejedno što se tiče uvjeta, ali prethodni post se odnosio na urlanje i trebao je zvučati utješno onima kojima tuđe

urlanje smeta (nadam se ne u stilu "Odrezali smo vam jednu ruku, ali nema veze, imate drugu")

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da, da, koja nije probala ne zna šta je propustila

i fakat, već sam zaboravila na ležanje na hodniku ispred rađaonice, krvava i jadna, dok netko ne dođe po tebe. I panični pogledi tuđih muževa koji ulaze na porod, trude se ne gledati te jer im je neugodno (pogotovo ako vide neke dijelove tijela koje ne bi htjeli, ili ako u tom trenutku npr. baš piškiš hehe)
    Možeš im s face pročitati: o moj Bože, šta je ovo meni trebalo
    MM i ja smo iz boxa imali pogleda na medjunozje druge zene koje je izgledalo...uf zalila sam zenu. ko da ju je posjetio jack trbosjek i znam da sam pitala muza jer i ja tako izgeldam, reko je neeee. znaci nije da sam samo ja vidjela. a nisi ne mogo ne vidjeti kad je drito ispred tebe kojih 10 metara. a nemas kome reci da im zatvore vrata. i tako je i njen muz, a i ona, imala pogled na mene. :milina:

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e a uz sve to, bilo mi je nekako najneugodnije (jer ovo sve je bilo nakon sto sam rodila pa su me, kako je puntica rekla, pucali hormoni srece, pa sam tek kasnije procesuirala sve prozivljeno) kad mi se izlila plodna voda u predradjaoni i kako sam ih trazila da mi zamjene posteljinu jer lezim u krvi i vodi i da mi uz trudove koji me peru nije ni malo ugodno, zamjenili su je nakon 1h. sat vremena sam se previjala u tome.

da ne kazem da sam u tranziciji gledala porod u predradjaoni. srecom, bio je fakat lijep i bio mi je poticajan. zena je imala onu pregradu. kraj glave. jedino sto nisam vidjela je lice zene. ta zena je s nogama u zraku, nepokrivena jos neko vrijeme nakon zavrsenog poroda tako lezala. znam da sam se primila za njen krevet u trudu na putu do wca a njezina noga mi je bila kraj glave...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije problem pokazat medjunozje onome kome hocu pokazat po svojoj slobodnoj volji. Al kad me sustav prisiljava da se skinem i raskrecim ispred otovrenog prozora, nekoliko metara od sljedece zgrade, budem uzasnuta i osjecam se ponizeno. Jer nije to situacija koja zahtjeva da se raskrecim pred svekolikim pučanstvom, nego situacija nastala zbog necije kompletne nebrige i bolimeuvo stava.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa bas tako!

kad se sjetim i trudnicke ambulante u kojoj hopsas gol, a onda netko u nju udje, a na vratima u hodniku xy muzeva.
    mislim, stvarno...

ili kad ti rade sukciju nakon spontanog u ordinaciji punoj lijecnika, profesora, specijalizanata, stazisti, sestara i drugih trudnica koje ili vade krv ili im uzimaju anamnezu.

to prelazi granice humanosti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato je meni jaaako tesko povjerovati da se takve stvari dogadjaju slucajno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mislim da se dogadjaju jer "we don't give a damn couse we can and nobody will stop us"
    Posljednje uređivanje od leonisa : 08.02.2013. at 11:49

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo tako. I onda meni ne pali nikakvo objasnjenje tipa to je tako, nije to tako strasno, sve se to zaboravi i sl. Evo da kazem, ja nisam zaboravila ni nakon 10 godina. A rado bih, jer mi se ne svidja osjecaj koji mi se javi u trbuhu kad se prisjetim. Fuj.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se s martom, kakav zaborav?? Zaboravila sam, odnosno potisnula neke određene fujjj situacije koje su mi se dogodile nakon poroda u toj čekaonici sa hrpom drugih ljudi oko mene. Ali sad kad ovo čitam sve mi se vraća. Puno situacija za vrijeme i nakon poroda su lišene dostojanstva.
    Samo kad se sjetim da mi je u toj čekaonici nakon iznimno dugog, teškog i krvavog poroda pala na pod zelena krpa natopljena krvlju dođe mi zlo.
    A sestra izađe i kaže da kako mogu dopustiti da to drugi vide i samo prođe pored mene.
    Sva sreća pa mi je tamo bio brat kojem nije bilo teško to dići i još me pokrivao i zamatao da imam bar malo privatnosti.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Iskreno, muka mi je kad sve to čitam, očito sam imala sreće, porode odradila na Merkuru, zaštićena od pogleda "civila", jedino što sam slušala uzdahe drugih žena. Nakon poroda me smjestili privremeno u hodnik, gdje sam ležala na krevetu pokrivena do grla. Uostalom, ni hodnikom nitko osim osoblja nije prolazio.

E sad, da li sam imala sreće, ili Merkur zaista tako funkcionira?!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

upravo tako. I onda meni ne pali nikakvo objasnjenje tipa to je tako, nije to tako strasno, sve se to zaboravi i sl. Evo da kazem, ja nisam zaboravila ni nakon 10 godina. A rado bih, jer mi se ne svidja osjecaj koji mi se javi u trbuhu kad se prisjetim. Fuj.
    xxxxxxx

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, muka mi je kad sve to čitam, očito sam imala sreće, porode odradila na Merkuru, zaštićena od pogleda "civila", jedino što sam slušala uzdahe drugih žena. Nakon poroda me smjestili privremeno u hodnik, gdje sam ležala na krevetu pokrivena do grla. Uostalom, ni hodnikom nitko osim osoblja nije prolazio.

E sad, da li sam imala sreće, ili Merkur zaista tako funkcionira?!
    Da sreća
    Ja sam jednom tamo rodila kao da sam rodila u hotelu s pet zvjezdica, a drugi put kao u Kongu. Razlika jednom nije bila gužva, drugi put milion žena u isto vrijeme plus gripa poharala osoblje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Očito je u tome caka, ni jednom nije bilo gužve.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni nije problem pokazat medjunozje onome kome hocu pokazat po svojoj slobodnoj volji. Al kad me sustav prisiljava da se skinem i raskrecim ispred otovrenog prozora, nekoliko metara od sljedece zgrade, budem uzasnuta i osjecam se ponizeno. Jer nije to situacija koja zahtjeva da se raskrecim pred svekolikim pučanstvom, nego situacija nastala zbog necije kompletne nebrige i bolimeuvo stava.
    ili kad rađaš a dođe cijela vizita, pa ti onako krvava i raskrečena pred svim tim ljudima, a doktor te pregledava, ili kad te nakon poroda sestra tušira, potpunu golu, i nikakvu pored otvorenih vrata, a svi živi prolaze tamo.
    ili famozno "skidaj gaće" pregled pred vizitom. ma milina, tko to ne bi zaboravio.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na SD se hvala bogu sama tusiras, a gace skidas prije ulaska vizite. a ako sestra dodje prerano ostavljas fleke po sobi i krevetu...
    sutradan sam skinula gace, ne i ulozak. njega sam kad su usli u sobu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u rijeci se više ne skidaju gaće na viziti.
    to mi je tako smiješno bilo s J. prije ulaska doktora, ulaze sestre i kažu ženama da skinu gaće.
    onda ulaze doktori, onako svi važni, smrknutih faca, i značajno gledaju pod plahte.
    đizs.
    šest godina poslije, sestra pregleda i, ako je nešto sumnjivo, onda doktor. a gaće se uopće ne skidaju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila sam trece dijete u rijeckom rodilistu i nemam nikakvih primjedbi. S obzirom da sam rodila u kadi, nisam niti srela druge rodilje a kamoli da sam ih gledala kako vrse nuzdu na hodniku. Takodjer mi je bilo jako drago sto nema pne skidaj gace spremaj ormaric vizite. Sve to skupa mi je bilo otkrice i potvdrda da sve vezano uz porodja moze biti normalno i ljudski. Za razliku od prva dva poroda iz sibenskog rodilista s kojih nosim taj odvratni osjecaj objekta, a ne subjekta.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

leonisa,ma da,sama se tusiras? ja sam se osjecala super i mogla sam sama ali kao nesmijes,moras pricekati da sestra dodje i otprati te i pomogne da se ne skljokas....

ah, u Du se jos uvijek skidaju gace...sestre redovito prerano dreknu vizita,1vo sam jutro ko debil skoro po ure cekala,drugo jutro sam se opametila i tek kad su usli u sobu skinula...sestra pridje,onom velikom pincetom odmakne ulozak,dr znacajno virne i ova ga vrati...prekomicno....

sto se tice urlanja,ja sam radi citanja ovakvih tema pripremila I pod sa meni najdrazom opustajucom muzikom...svi su me sprdali da sto ce mi to,da mi nece bit do muzike u trudovima a ja sam objasnjavala da je to radi drugih,da ne zelim slusat nikoga kako vice....
    pitala sam sestre i dopustile su mi unjet mali neseser sa bocom vode i I podom....srecom,nije mi trebao jer sam bila sama...ah,da bar i 2gi put dodjem oko ponoc u bolnicu i da ne bude nigdje nikoga....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 08.02.2013. at 17:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sestra tušira? Prvi glas. Ima duugo da sam prvi put rodila, pa ni tada sestra nije tuširala. Niti sam ikada nuždu obavila u krevetu nakon poroda...ni prije. Doduše kažu sestre da ih pozoveš za prvo dizanje i hodanje do kupaone.

Jedino ako niste mislile na ono pranje neposredno nakon poroda, to napravi sestra, da bi uredne i čiste otišle u sobu.

I ta "krpa" kako je zovete. To je sterilna kompresa, da se prvih oko dva sata nakon poroda ne stavlja ništa što bi moglo potencijalno izazvati infekciju, ta plava"krpa" ima itekako funkciju, Bar je tako po mom iskustvu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

beti al ako si rodila, napustila radjaonu al jos za tebe nema mjesta u sobi a sila ti je jer je proslo 3h od kad si rodila.
    jos nisi imala prvo ustajanje. sta da rade s tobom dok lezis u hodniku i cekas tranzit?
    ja sam se osjecala sasvim ok, al mi nisu dali ustati se.

kompresu nisam dobila, odmah su mi stavili moj ulozak. al kompresa nije ni bilo tokom poroda pa sam i tad koristila svoje uloske.

sestra me tusirala samo prvi porod i to prvo tusiranje nakon carskog. na odjelu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene nitko nije tjerao da skidam gace cak ni na porodu. Sve dok Sunko nije htio van, a ja sam i dalje te iste gace imala na sebi.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam oba puta rodila u Ri rodilistu i bas sam uzasnuta kada citam kako to rade u Zg.
    To je van svakog postovanja covjeka.
    I, dobro je netko napisao, u tim trenucima nekako i manje intenzivno razmisljas o svemu, pod utjecajem hormona, trudova, straha, srece....
    Ali, kasnije, kada hladne glave vrtis film..........vjerujem da nije ugodno nikome tko je rodio kako opisuju npr. Leonisa ili Puntica.
    A urlanje.......prva dva poroda sam se malo pogubila pri kraju, prestala sam biti koncentrirana na disanje i trudove i nije mi ostalo nista drugo nego ispustati zvukove. Sad, da li je to bilo urlanje, jaukanje ili nesto trece ne znam......
    Za treci porod se nadam da cu uspjeti odrzati koncentraciju na disanje i trudove, ali ne zato jer mi je neugodno urlati, nego zato jer bi htjela sto svjesnije prozivjeti i dozivjeti porod.
    Ali, opet, ako mi se bude urlalo cu urlati, mislim da mi nema tko sto zamjeriti..

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    neke žene urlaju, neke ne urlaju, neke urlaju na jednom porodu, na drugom ne urlaju, neke više boli, neke manje boli, neke uopće ne boli, neke popucaju dok rađaju bebu od 3kg a neke ne puknu ni kad rode bebu od 5kg, neke žele da ih se u porodu ostavi na miru, neke žele da svi trče oko njih, neke ovo, neke ono - svaka je žena drugačija, i svako dijete drugačije kao i svaki porod. ne znaš šta te čeka dok ne krene.

i zato mislim da bi se svaka žena u porodu trebala osjećati dovoljno slobodnom da može vikati/šutiti bez da je itko zbog toga osuđuje, pogotovo ne druge žene!
    Veliki X!

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Također veliki X.

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    ili kad rađaš a dođe cijela vizita, pa ti onako krvava i raskrečena pred svim tim ljudima, a doktor te pregledava, ili kad te nakon poroda sestra tušira, potpunu golu, i nikakvu pored otvorenih vrata, a svi živi prolaze tamo.
    ili famozno "skidaj gaće" pregled pred vizitom. ma milina, tko to ne bi zaboravio.
    Ti si rodila u Vinogradskoj, jel? Mislim, čudno mi je ovo što pričaš. Sa mnom je sestra ušla u tuš (ispred kade) i zatvorila vrata, da mi pomogne ako zatreba, ali sam se tuširala sama. Ona mi je izvadila iz torbe sve što sam trebala i dodala mi to. Nosila mi je stvari do sobe.
    A ovo skidanje gaća stvarno nisam shvatila kao neku dramu. OK, možda može i drugačije. Možda bi trebalo drugačije. Ali nekako razmišljam o tome da je to njihov posao i da moje međunožje nije ništa što će netko zapamtiti ili o njemu raspredati uz kavu.

Užasni opisi za Sv. Duh. Sad mi je još 1000 puta draže što sam odabrala Vinogradsku.

A što se tiče same teme...
    Sloboda porodu...
    PrePorod...
    Pravo na izbor...
    Trebam li još pojasniti? Ako mislimo da žena ima pravo sama odlučivati o svemu što se tiče njenog poroda - od izbora mjesta, do (ne)dopuštanja intervencija i lijekova... pa onda bogme ima pravo i birati hoće li se i kako glasati. A da me netko krenuo ušutkavati dok sam rađala, mislim da bi me se čulo do Sljemena.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mishekica ne znam jel to ima veze s wc-om u kojem te tuširaju, ali ja sam bila u onom gdje je samo jedna kabina, i sestra je bila sa mnom cijelo vrijeme. vidjela sam i prije da tako tuširaju cure, lijepo od njih da paze da netko ne padne ako mu je slabo, ali stvarno mogu zatvoriti vrata kad to rade. sad ispada možda da sam picajzla, ali nije ugodno bitoi gol pored otvorenih vrata dok drugi ljudi prolaze tamo.

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •