-
Osoblje foruma
moje misljenje je da vecina zna za stajaliste o homoseksualnosti, kontracepciji, MPO, AB i razumije zasto je stajaliste takvo kakvo je. i prihvaca ga. kao crkveno ucenje. zna za neki skandal koji je procitao u novinama, ne zna za seksizam, vecina pojma nema sta su vatikansi ugovori, a jos manje o cemu su, ne misli da je pedofilija toliko ucestala, ali ni ne misle da je seksualno zlostavljanje djece toliko ucestalo niti u obiteljima, a i dalje je 80% njih unutar obitelji, ali se o tome suti, mozda zna za financijske skandale (evo da nisam neki dan procitala kopajuci po netu ne bi znala da crkva ima velikih problema s korupcijom i da su im bolnice pred bankrotom), no isto tako misli da crkva ima pravo na svoj stav i pokusaj "guranja" svog stava u zakonodavstvo, a da je to problem drzave sto dopusta. osobno mislim da je to najveci problem. vecina ljudi ne zna koliko je nasilje uopce prisutno, zato i imamo akcije osvjescivanja.
i roda se zalaze za dojenje i neodvajanje u rodilistima iako to ne odgovara svim rodiljama. bas kao i svaka druga udruga.
i ono protiv cega sam ja je dopustanje drzave da se usvoje stavovi koji nisu stavovi svih njihovih gradjana (jer meni su jasni stavovi crkve i jasno mi je zasto su takvi). i to sto se zaokruzi na popisu stanovnistva rubriku katolik ne znaci da se glasa za crkvu i apsurno mi je to nametati kao odgovornost vjernika za stanje u drzavi. prije je to do neceg drugog sto se zaokruzuje.
a zasto drzava dopusta da crkva preuzme vodjenje politike problem je drzave. i kad je bilo pitanje ZO ili MPO uopce nisam bila protiv crkve vec protiv ove drzave koja dopusta da se crkva uvuce toliko da ju se pita za misljenje vezano uz sekularnost drzave. (ok, bila sam protiv odredjenih nacina na koje je to ucinjeno) crkva ima svo legitimno pravo reci i traziti (i pri tome mislim da postoji granica u nacinu i da se tu prelazila granica o kojoj sam pisala prije), drzava je ta koja dopusta da to ode do tih razmjera da se zakoni kroje na stetu njegovih drzavljana.
tako da su moje emocije vecinom usmjerene prema drzavi.
al dijelom si sladjo u pravu. mnogi o tome ne razmisljaju jer ih se to direktno ne tice. uopce nemaju taj klik u glavi. al takvi su ljudi, na zalost, na svim poljima.
emsa, polovicno si mi odgovorila jer moje pitanje je bilo kako je moguca nagodba, jer ako nagodbe ima, onda ima i "slucaja".
to sto se zrtve povuku u optuzbi, povlace se i kad je pitanje zlostavljanja unutar obitelji.
kad sam rekla da bi aktivizam usmjerila u smjeru procesuiranja pocinitelja i pomagaca onda sam mislila na sva djela, konkretno smo pricali o pedofiliji, jer zasto bi samo usmjerila prema crkvi kad jos uvijek najveci broj se dogadja unutar obitelji. a dogadja se dobar dio i u skoli. u skolu mi dijete mora ici. pa ako ga zelim zastititi, kao i svu drugu djecu, zasto ga ne stititi od pedofilije tocka, nego samo od pedofilije u crkvi. uopce ne zelim raditi razliku i davat manju paznju nekom pedofilu jer je ili nije svecenik, lijecnik, profesor, moj susjed. a niti ne zelim da se ovaj post protumaci kako se pedofilija dogadja i drugdje pa je to opravdanje zasto se dogadja i unutar crkvenih redova, jer nije. ni blizu.
Posljednje uređivanje od leonisa : 16.02.2013. at 23:03
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma