Stranica 121 od 288 PrviPrvi ... 2171111119120121122123131171221 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,001 do 6,050 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ginger, bila ja jucer u bolnici, prepao me i visok tlak, al u bolníci bio ok, valjda sam krivo mjerila, ljubazno zdravstvo me jedva preko oka pogledalo i reklo da je sve normalno, a ne oteknem vise jako, malo pa prsti bole, al bar se vise ne brinem
    ja sam tu slučajno uletila

mare, ja bih nabavila tlakomjer i trakice za urin. Nije to neki trošak, a tako možeš i sama kontrolirati proteine (meni je oba puta u 36-37 tt skočio tlak pa ne govorim napamet, nisam hospitalizirana unatoč 150/100 baš zato jer nije bilo proteina ni edema)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

sad vidim da si mjeriš sama tlak, sorry
    Posljednje uređivanje od martinaP : 19.02.2013. at 16:56

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

martina, hvala, imam i trakice, proteini ok, jedino ketoni ne valjaju, al nema glukoze pa mislim da je i to ok, thanks

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ketoni su ti ok, tak je i meni bilo, kaze R da se to masti razgraduju, tj trose

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure moje samo da vas pozdravim......
    10.02. rodio se moj mali miš 2700/47

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

čestitke na mišu
    Uživajte!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mari mar, cestitam!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Bab i spodoba,aaaaa kako lijepe vijesti !!!Sada samo uzivancija i opusteno!!
    čestitam i potpisujem svaku riječ!
    i mi čemo u petak biti 6+4 pa se i ja nadam jednom malom kucajučem
    cure uživajte,puse!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

jedino ketoni ne valjaju, al nema glukoze
    aha, znači gladuješ ji mala, ji!

Bab, čestitam - evo ti mare još ženika!
    spodoba, bravo i sretno do kraja!
    mari mar, čestitam na malome mišu

Ja sam 12tt, sve se premišljam je li moment da vam se pridružim ali imam tremu

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mari mar čestitam na malom dečkiću.
    Nadam se da si se kolko tolko oporavila od poroda i da uživate ko veliki.

Argente, Mare svoje cure udaje na more tak da moji dečki nemaju šanse kod njenih cura. A nije ona ni luda...i ja bi da mogu odmah na morenu.

I naravno da ćeš nam se pridružiti...u društvu je ljepše i lakše sve prolazit.

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj tina29 prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam i potpisujem svaku riječ!
    i mi čemo u petak biti 6+4 pa se i ja nadam jednom malom kucajučem
    cure uživajte,puse!
    naravno da će kuckati, petak je sretan dan za uvz, trust me

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mari mar čestitam na malom princu

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mari mar, čestitke na malom princu! Nadam se da ste i ti i kikač odlično i da ste se do sada već polako upoznali i ufurali i sve! Uživajte!

Kitty, tek sad sam na PC-u i moram reći da mi je prekrasan tvoj frajer! Pa možete si raditi frizuru!

Bab, vidim da ćeš ti imati 3 mušketira u kući (naravno, jedan veliki i dva njegova podmlatka)... Čestitam!

Tina29, želim da te dočeka predivno kucajuće srčeko u petak!

Ja jedva čekam svoj uzv u petak da vidim tko nama stiže... Ako bude dečko imat ćemo problem sa imenom... za curku smo se već odlučili, a mom dragom niti jedno muško ime nije ok

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ginger, jesi vidjela? Brzo to prolazi. Jedva cekam da se mazimo
    Bab cestitam na momcima. Poseban je taj trenutak dok saznas kaj nosis. Ja sam isto isla od gina, suze su mi samo curile, i to one sretne. Mm je isto dosao a posla sa sjajnim okicama. Od tad nema dana da ne pita: a kak moja curica? Jesam joj falio? Posebni trenuci koji su zbilja neprocjenjivi
    Argente nemoj se bojati. Beba je tu, nece pobjec. Slobodno se prikljuci. Tam ja do nekih 14tt iz nekog praznovjerja nisam htjela pisat na temi: termini poroda.
    Ja ni ne znam jel tu pripadam al bas mi je lijepo s vama. Iako je za moju T definitivno zasluzan dr.A na VV-u. Da nije dao one sve tabletice( bromergon, siofor), pa pilule da se jajnici smire vjerujem da prirodno do T nebi doslo nikad. Bit cu mu zahvalna cijeli zivot

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mari mar, čestitam na frajeru malom

bab, spodoba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mišiće male

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure moje hvala vam puno na vibricama i podrsci Evo jucer mi je utvrdjen beta hemoliticki streptokok u urinu...terapija antibiotikom se nastavlja do subote, a onda cemo vidjeti za dalje...svaki dan sam i na ctg-u koji je uredan, osim sto micekica redovito tuce sondu i igra se skrivaca, pa moram mijenjat bokove da ju uspijemo uhvatit Uf, pokusavam se s njom dogovorit da se odluci ovih dana prirodno roditi kako nebismo trebale cekati inducirani...danas nam je tocno 37tt.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mari mar, cestitke na sinceku

cure moje, cuvajte sebe i svoje misice

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sejla...poljubac...bice ona dobra i poslusace svoju majcicu....

Tina29...drzimo fige i navijamo za petak...

Bab,spodoba predivne vijesti......divno

Mare bas mi je drago da je sve ok...ipak ih ti cekas dvoje....lakse se covjek optereti....samo polako

Beliana ma nije bitno ko je kriv ...vazno je da si tu...i sad uzivaj...cestitke velike

mari mar, čestitam na malom princu...

Poljubac svima

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    cure moje samo da vas pozdravim......
    10.02. rodio se moj mali miš 2700/47
    čestitam ti <3
    aaaaaaaaaaa baš mi je drago..... a i žao što se nećemo više vidjeti u čekaonicama

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

svima ostalima želim sve najbolje i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ kome šta treba

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sejlica, jos malo
    matahari, kako je?
    pipi saljem puse
    drage moje argente i spodoba, pisite kako vam ide
    nadam se uskoro i legalici

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne stignem baš popratiti novosti ali čestitam svim novim trudnicama!
    a curama koje iščekuju najljepši susret želim brze i što bezbolnije porode .

i hvala svima na komplimentima i čestitkama

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ide draga. Jučer bili na uzv-u, šmizla ima 3100 gr.. Još uvijek je dosta aktivna, noge su joj na strani jetre, pa ona najviše osjeti udarce.
    Glavicom je skroz nisko u zdjelici, ctg očitao jedan trud.
    Iako nas još 20-ak dana dijeli do punog termina, sve se nadam da su pripreme počele. Mi spremni...
    Kako ste vi?

sejlica, jos malo
    matahari, kako je?
    pipi saljem puse
    drage moje argente i spodoba, pisite kako vam ide
    nadam se uskoro i legalici

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mari mar čestitam!
    kitty sinčić ti je presladak
    matahari ~~~~~~~~~~~~~~ za skori susret sa šmizlicom

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

curke moje! moram vam odmah priopčiti da imamo malo kucajuče ,sretna sam da nemogu biti sretnija,sad čekam 4 tjedna do ponovnog pregleda,ajme meni pa ko če to dočekati!
    svima vam želim sve najbolje,a onima koje uskoro očekuje susret sa bebolincima neka im bude najčarobniji! puse!!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo cure moj update S antibiotikom sam gotova i doktori smatraju da je infekcija prosla. Danas sam zatrazila uzv i sve je ok, protoci uredni...malo je vise plodne vode, ali to navodno nije problem...drzat ce me zbog predostroznosti do kraja (moja dijagnoza i nacin na koji je doslo do t). Rado bih domeka i tako docekala trudove al eto, ako tako mora biti to je minimalna zrtva za moje zlato i nemam se sto zaliti. Stvarno jako brinu za mene. Pusa svima od mene i moje micekice

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Curke, ja sam danas 7+1tt (nakon 7 IVF-a), od početka nemam nikakvih simptoma osim malo bolnijih cicka (i malo napuhanijih )....danas to nestalo, još su malo na puf...ali ništa ne bole....bojim se da je kraj. Prošli čet sam bila na prvom uzv (6tt) i vidjela se gestacijska vrečica 9,1 mm, imala sam tri dobro rastuće bete. Sljedeći uzv imam u pon....al gdje je ponedjeljak??? U jednom IVF-u sam imala biokemijsku i beta je nepravilno rasla 2 tj..zadnje vađenje sam već znala da beta pada baš zbog toga jer je dan ranije sva ta napuhanost i bol cicka otišla....zato se bojim da i ovo nije taj znak Jel je koja imala takav slučaj da su tak rano cicke odustale, ali ne i beba?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, ja sam danas 7+1tt (nakon 7 IVF-a), od početka nemam nikakvih simptoma osim malo bolnijih cicka (i malo napuhanijih )....danas to nestalo, još su malo na puf...ali ništa ne bole....bojim se da je kraj. Prošli čet sam bila na prvom uzv (6tt) i vidjela se gestacijska vrečica 9,1 mm, imala sam tri dobro rastuće bete. Sljedeći uzv imam u pon....al gdje je ponedjeljak??? U jednom IVF-u sam imala biokemijsku i beta je nepravilno rasla 2 tj..zadnje vađenje sam već znala da beta pada baš zbog toga jer je dan ranije sva ta napuhanost i bol cicka otišla....zato se bojim da i ovo nije taj znak Jel je koja imala takav slučaj da su tak rano cicke odustale, ali ne i beba?
    Kao da čitam svoj post - bez brige, izdržati ćeš do ponedjeljka, ja sam zadnja 4 tjedna od pregleda "demonila" - zašto mi nije ovo, a zašto mi nije ono...a bebić jučer pliva i vrti se, zasad sve ok.
    Cice su me sa strane boljele možda 2 dana sveukupno, a poslije treće bete su se ispuhale i bile bezbolne praktički preko noće pa sam naravno, kao i ti sada, sve otpisala - nepotrebno, dosada sve ok, jednostavno nismo sve iste, svaka trudnoća (dakle, i kod iste žene) je posebna priča, svaki organizam drukčiji...meni recimo nije ni muka, uopće, malo su me smetali mirisi teže hrane i to je sve, uredno sve konzumiram, odmorna sam, pa sam stalno bila u brizi uspoređujući se s drugima...

Biti će to sve u redu u ponedjeljak, čekamo izvještaj o titravom srčeku, puse!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

tina, čestitam, nego što da kuca, koliko "teta" mu je vibralo
    sejla, još malo i ljepotica iz avatara stiže!
    matahari, ~~~~~~~~za najljepši susret, brz i lagan porod i oporavak!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj Kismet hvala ti....ovo mi puno pomaže, od jutra sam sva u banani, prepipala ih i pregledala od glave do pete milijun puta već...da me netko gleda rekao bi da sam poludila skroz..malo malo ih piknem, možda zabole
    Sad mi je malo lakše...al budem ja njih još malo podbola..možda se premisle
    Pusa!!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene nisu boljele cice, niti bile nabubrene, ni tijekom postupka ni kad je beta rasla
    kruca, vjerujem da je sve ok

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

matahari, nestrpljivo s tobom cekam smizlicu
    sejlica, jos malo
    kruca, meni cicke ko da idu na manje, nista to ne znaci, cekamo ponedjeljak
    kismet, kiss!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kruca, ja u tvojim tjednima nisam imala apsolutno nikakve simptome...ni cice ni mučnine...to je sve krenulo tek tamo oko 9-og tt. I to mučnine dosta jako al cicke baš i ne. Sad kad ih gledam jesu one narasle ali me nisu bolile...samo su rasle i bujale.
    Probaj se smirit i mislit pozitivno jer ćeš time samo napravit dobro i sebi i bebici.

Sejla i Matahari, nestrpljivo čekamo vaše curice. Još malo i evo njih.

Pusa svim trudničicama ovdje

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

kruca biti če sve ok,samo bez panike
    kismet hvala
    i kao što kaže bab pusa svim trudničicama ovdje!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jutro cure.
    Aj mi pls pomozite.
    Noćas me oko tri sata ulovioko neki lagani grč, najsličnije onom osjećaju kad si poljepiš one elektrode za stimulaciju mišića pa te onako lagano zgrči i drži sekundu-dvije pa pusti.
    E meni se to ponavljalo cijelu noć i sad ujutro. Nema nekog pravilnog razmaka...zna mi bit po dva grča u 10 sekundi pa onda par minuta ništa.
    I recimo tri cm ispod pupka pa cijelom širinom trbuha.
    Nije to nešto bolno, više lagano neugodno ali vjerojatno zato jer sam se splašila kaj je to sad. Slično je kod kad moraš na wc ( oprostite na opisu) ali nije to to.
    I skužila sam da ih je više kad sam ležala na leđima.
    Čitam sad o bh kontrakcijama i nalazim svakakve info..od toga da mogu počet rano u trudnoći, trajat cijelu tridnoću ili doć pred sam kraj.
    Ja sam danas 17+2 i iskreno nisam baš iz tih tekstova skužila jel bi to moglo bit to.
    Ne znam dal da se zabrinem, ne da mi se na hitnu ak nije niš...
    Aj pls vi iskusne pomozite.
    I ispričavam se na dugom postu.
    Hvala puno svima

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i samo da dodam da otkako sam ustala iz kreveta tih stezanja više nije bilo.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bab ja u zadnjih tjedan dana imam slično ali samo jednom ili dva puta dnevno, obično navečer kad legnem pred tv i kad sam na leđima. Čim se prebacim na bok sve ok. Kaže moj dr da su to BH kontrakcije i da nisu opasne ako se jave 2-3 dnevno u ovoj fazi trudnoće ( ja sam 22+4). Preporučio mi magnezij i vise odmora na boku
    Možda ti netko iskusniji može dati neki savjet, ja bi svakako pitala doktora (sto i jesam čim mi se pojavilo)

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala ti Gabi puno.
    I meni su se prorijedile kad sam legla na bok pa se nadam da ipak nije ništa opasno.
    Evo sad sam već sat vremena na nogama i nije ih više bilo.
    Budem probala sa magnezijem a u pon ću nazvat u petrovu i pitat ih.

Fakat mi se ne ide tam na hitnu jer imam traume od njih

Znači moguće je da su to bile bh???

Meni je inače užasno neudobno spavat na boku. Trudim se i zaspim tako svaku noć ali se tokom noći okrenem na leđa. Možda je i to "pripomoglo" svemu ovome.
    Budem definitivno popratila dal će se ponavljat i u kojem broju

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Kad sam bila u bolnici, onda su sestre stalno vikale na ženice s velikim trbusima (ja sam bila 6 tt) neka ne leže na leđima. Samo bok.
    Mene zadnjih dana love neki bolovi, tipa blagih menstrualnih, kreću od leđa pa se šire prema naprijed i baš me uplaše. Najčešće kad ležim na leđima. I kad ustanem, kao da nestane.
    Budući da sam se ja stvarno naležala ovih mjeseci, kad sam na desnom boku, utrne mi noga. Lijevi podnosim donekle, i zapravo bi mi bilo najugodnije ležati na leđima što nikad nisam voljela prije.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Runa, sestre su upozoravale žene da ne leže na leđima zbog vene cave, ne zbog kontrakcija. kad žena leži na leđima, beba pritišće šuplju venu i smanjen je protok kisika i hranjivih tvari.. ali nekim ženama taj položaj odgovara i, ako ne osjećaju tegobe poput nedostatka zraka i lupanja srca, slobodno mogu uživati na leđima.

i ja sam imala bh kontrakcije od 17tt. kod nas to nije bio dobar znak jer je na kraju prijetio prijevremeni porod, ali ja sam ih od početka imala jako često i trajale su cijeli dan... ove vaše mi zvuče kao normalno rastezanje i pripremanje maternice... samo obratite pozornost na učestalost i trk u bolnicu ako imalo posumnjate da se nešto događa...

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Da, frka, znam da je zbog toga, ali nisam to znala tako lijepo stručno opisati kao ti. Pitala sam sestre zašto stalno obrću te jadne žene.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, malo ste me smirile.
    Evo kod mene se više nisu ponavljale. Trudim se bit što vipe na desnom boku.
    Ali svakako ću sada malo više pažnje obratiti na sve ovo.
    Puno hvala

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj anabanana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ako je koja pred kraj trudnoće, a ima baby watcher za prodati, ili iznajmiti, please posaljite pp!!
    imaš temu kućni uzv pa tamo iznajmljuju,bilo bi u redu da dobiješ ga ti a ne osoba koja je pitala i otišla s rodinog foruma i sada se opet javila ..naravno kad treba nešto....ja sam si nabavila čekam ponedjeljak da stigne....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja sam ga kupila...polovnog..

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bab to su sigurno BH kontrakcije i nisu opasne ako se ne otvaras ... Ja sam ih imala rijetko i ne bas jake, ali po opisu to je to. Jel ti trbuh bude tvrd na dodir ?

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

amyx, ne znam za trbuh jer mi se to sve izdogađalo u noći i u tom trenu uopće nisam znala šta se događa. Tak da trbuh nisam ni pipala. Evo danas cijeli dan se više nisu pojavljivale.
    A jel se ikako može znati dal se otvaraš ili to samo na pregledu dr vidi?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemres to znat ...to dr vidi...hi, hi, tj napipa

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Eto i mene nakon par dana... Vidim da se svašta događa i baš si razmišljam kako je super što ovdje imamo jedna drugu za savjete i informacije jer bi inače bile skroz pogubljene i puno više živjele u strahu...
    Nego, htjela sam vam se pohvaliti sa svojom živahnom damom koja nam stiže! Iako mi je od kada sam ostala trudna bilo stvarno svejedno koji će biti spol, uvijek ranije smo si željeli curicu... I eto, u petak nam je dr radio anomaly scan, sve je super i curka je!!!! Imala sam osjećaj da je tih 45 min bilo kao 5, nisam skidala osmjeh s lica dok sam gledala svoje malo čudo kako se prevrce.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi jučer bili na 2. UTZ-u, sad smo napunili 12 tjedana, bebica je super, jako je živahna stalno se vrtila, a mi smo uživali u live prijenosu na ekranu. Cijeli dan nismo mogli doći k sebi od dojmova...

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

123beba, Mali Mimi, kako je lijepo čitati ovekve postove...presretna sam zbog vas, kao i zbog svake trudnice
    ovo je razlog što najviše volim čitati ovu temu
    sejla,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1za najljepši susret, i što lakši porod
    Posljednje uređivanje od mostarka86 : 24.02.2013. at 09:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •