Moja je krenula sa Flix 2x1 cijelu godinu odmah, ona je doduše imala hrpu definitivnih alergija identificiranih na prvom testiranju, sa grinjama na vrhu, tako da mi se to čini ok. Ali problem je što je sada na 2x2 Flix 50 plus Singulair, i svejedno su iza nas upravo dvije viroze i dvije teške (ok, kaže naša dr srednje teške) bronhoopstrukcije, koje su se rješavale solumedrolom i inhalacijama Ventolina. Zato se pitam ima li koja bolja kombinacija terapije za nju, ne znam je li ovo maksimum koji s profilaksom možemo postići? Za sada ni jedan od pulmologa ne spominje promjene, ali vidjet ću na idućim kontrolama...
Ina i drugi iskusni, jeste možda primijetili u opstrukciji (napominjem da su Lari stvarno iznenadne i jake opstrukcije, bez pištanja, već se dišni putevi odmah zatvaraju) da Ventolin na babyhaler ne djeluje? Nama prodjeluje inhalacija Ventolinom tek, a dok pokušavamo na babyhaler, nikakvog efekta nema. Do sad uglavnom doktori smatraju da nema razloga za to, kao ista je doza lijeka, iako je jedan (specijalizant doduše) rekao da je moguće da lijek u pumpici koji je u prahu ne dolazi dovoljno duboko kad su dišni putevi stisnuti. Mi smo se spasili sada kad smo dobili recept za inh. otopinu, koju koristimo doma kad su opstrukcije, i zadnje dvije smo uspjeli izbjeći hospitalizaciju, to nam baš puno znači (doduše uz medrol dodatno).
Inače, buba klara, nemoj se plašiti profilakse, usprkos nuspojavama manja je šteta od toga, nego od terapije koju dijete dobije kod jedne opstrukcije, bitno je samo da profilaksa funkcionira dobro, e to bi ja tako rado da se i nama dogodi.
Ina, totalno te kužim i veselim se s tobom![]()