Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Triger za seretide je bilo to što je na flixu 2x1 i singulairu ipak dobila nešto stila upala pluća i baš jaki noćni kašalj koji je zahtijevao tbl medrola da bi uopća stao (unatoč sumamedu, ventolinu, flixu, singulairu).

Zasad djeluje... Sve je to jedan ples astme i njene profilakse, ali zasad mi se čini da smo u fazi da se dobro vrtimo. Koliko god trajalo - ja sam uistinu hepi i zahvalna.
    Moja je krenula sa Flix 2x1 cijelu godinu odmah, ona je doduše imala hrpu definitivnih alergija identificiranih na prvom testiranju, sa grinjama na vrhu, tako da mi se to čini ok. Ali problem je što je sada na 2x2 Flix 50 plus Singulair, i svejedno su iza nas upravo dvije viroze i dvije teške (ok, kaže naša dr srednje teške) bronhoopstrukcije, koje su se rješavale solumedrolom i inhalacijama Ventolina. Zato se pitam ima li koja bolja kombinacija terapije za nju, ne znam je li ovo maksimum koji s profilaksom možemo postići? Za sada ni jedan od pulmologa ne spominje promjene, ali vidjet ću na idućim kontrolama...

Ina i drugi iskusni, jeste možda primijetili u opstrukciji (napominjem da su Lari stvarno iznenadne i jake opstrukcije, bez pištanja, već se dišni putevi odmah zatvaraju) da Ventolin na babyhaler ne djeluje? Nama prodjeluje inhalacija Ventolinom tek, a dok pokušavamo na babyhaler, nikakvog efekta nema. Do sad uglavnom doktori smatraju da nema razloga za to, kao ista je doza lijeka, iako je jedan (specijalizant doduše) rekao da je moguće da lijek u pumpici koji je u prahu ne dolazi dovoljno duboko kad su dišni putevi stisnuti. Mi smo se spasili sada kad smo dobili recept za inh. otopinu, koju koristimo doma kad su opstrukcije, i zadnje dvije smo uspjeli izbjeći hospitalizaciju, to nam baš puno znači (doduše uz medrol dodatno).

Inače, buba klara, nemoj se plašiti profilakse, usprkos nuspojavama manja je šteta od toga, nego od terapije koju dijete dobije kod jedne opstrukcije, bitno je samo da profilaksa funkcionira dobro, e to bi ja tako rado da se i nama dogodi.

Ina, totalno te kužim i veselim se s tobom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kiki586 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina i drugi iskusni, jeste možda primijetili u opstrukciji (napominjem da su Lari stvarno iznenadne i jake opstrukcije, bez pištanja, već se dišni putevi odmah zatvaraju) da Ventolin na babyhaler ne djeluje? Nama prodjeluje inhalacija Ventolinom tek, a dok pokušavamo na babyhaler, nikakvog efekta nema. Do sad uglavnom doktori smatraju da nema razloga za to, kao ista je doza lijeka, iako je jedan (specijalizant doduše) rekao da je moguće da lijek u pumpici koji je u prahu ne dolazi dovoljno duboko kad su dišni putevi stisnuti. Mi smo se spasili sada kad smo dobili recept za inh. otopinu, koju koristimo doma kad su opstrukcije, i zadnje dvije smo uspjeli izbjeći hospitalizaciju, to nam baš puno znači (doduše uz medrol dodatno).
    Ja sam pitala (nisam nikad koristila ventolnina na inhalaciju - to bi trebalo ići na kompresorski inhalator) što je učinkovitije - haler ili inhlalcijski - rekli su mi haler. Kod moje je bilo i kašljeva da ventolin ne djeluje, ali je upalio medrol. Asmta uvijek ima neki as u rukavu da nas iznenadi, bilo pozivitno, bilo negativno - barem iz moje laičke perspektive. Meni je medrol bio džizs???? Ono jedna tableta zaustavi kašalj stravični noćni u roku od pola sata, di ventolin, flixotide, singulair i sumamed nisu učinili ništa. Jes da dolazi uz nuspojave..... ali to je name of the game ovdje. Da nismo ovdje, onda bismo hepili vezli vezano luk koji super rješava probleme.... i med, i eto ti imuniteta . U ovoj priči, prihvatiš nuspojave... ili ne, ali ono... druga je kategorija problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •