Mury,puno ~~~~~~~~~~~~~ do neba i nazad!!!![]()
Mury vibram da što duže izdržite 3U1![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 14.03.2013. at 19:06
Mury,i ja vibram iz sve snag da što duže izdržite~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mury molim se iz sve snage za vas....samo polako,dan za danom
Mury draga zasluzila si ovaj put dobar ishod, previse si vec propatila...
Da izdrzite jos dugo ovako ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mury držite se!!!
Što se tiče lijekova meni je u 21 tj. prestao raditi bubreg što je dovelo do masovne upale, ugradili su mi (na živo molit ću lijepo) cjevčicu koja će premošćivati bubreg i mjehur (i to hvala lijepo 2 puta jer su prvu izvadili kad se stanje kao popravilo- ta druga je ispala kroz mokraćnu cijev rezuckajući usput sve kud je prolazila jer ima kukicu na kraju). Dakle, jasno je da baš nisam imala izbora što se analgetika tiče i dobrih sam3 tjedna pila 2 lupoceta i dva spasmexa dnevno (uz antibiotik naravno), dakle svakih 8 sati tableta (naravno da su to bili takvi bolovi da to i nije bila neka pomoć). Urolog me uvjerio da su te količine apsolutno i 100 postotno neškodljive za bebu. Naravno nije da sad propagiram lijekove u trudnoći ali od ove zime znam kako boli upala sinusa...
1001 vibra za Mury! da izdržite 3u1 što duže!
za sve s problemima sa sinusima evo jedan od najkorisnijih savijeta koji sam ikad dobila: inhaliranje kaduljompretpostavljam da nema opasnosti u trodnoći.
ima na svakom placu za kupit kod onih travara, mislim da je 0,5 kg 10 kn, tako nešto. preliti kipućom vodom i inhalirati se, naravno duboko disati za nos, možete u početku 2-3 puta dnevno. prvo će prestati boliti, a nakon dan-2 kad počne čišćenje očekujte da ćete ispuhivati "svašta"
ja sam prije imala bar 2 upale sinusa svake zime, sad već čim me malo počnu bolit sinusi, inhaliram se kad dođem doma i ovu zimu sam prošla bez upale(za sada, nadam se da će tako i ostati)
Vidiš meni te inhalacije s kaduljom ne pomažu(a imam je ovdje inače oko kuće), ovo mi je već 3. upala sinusa od kad sam trudna...čak mi je spec. za uho, grlo nos rekla da nikako ne tople inhalacije jer šire krvne žile nego da ispirem sa mlakom otopinom (aqua maris) i rinohornom i to mi se čini dosta dobro, bar me glava ne boli evo cijeli ovaj tjedan
Mury ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i da vam javim mi smo sinoć imali pregled na 16+1 , vidjela sam svoju bebicu prvi put kako se vrti maše rukicama i nogicama, pravi trbušnjake hihi, u prvu ste neopisiv osjećajod sinoć sam cila neka happy a dr nam je rekla 80% da nam stiže mala princeza, mamina intuicija izgleda upalila ovaj put
![]()
denii bravo za bebicu!
Mali Mimi meni je ovo za inhalaciju kaduljom isto preporučio spec. sa Šalate, pa sad ti znaj...
Izgleda da ne pali svima isto ja sam s kaduljom cijelu zimu pokušavala izlječiti isto ko i ti, čim bih osjetila da me počinju bolit, pa opet nije puno pomoglo
denii, super!! evo nas lagano na 16plus2...jesi zavrsila sa utrogestanima?
znali tko šta nam je sa venddy?
mury mila,još puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i srečice..ljubimo...
denii bravo za mrvicu!
ni meni kadulja nije pomagala...to izgleda kako kome...
Sonja,procitala sam upravo na drugoj temi da je prije nesto vise od mj.dana rodila carskim rezom u 37tt zdravog djecacica
Nadam se da su oboje dobro.
Cestitam joj ovim putem od srca
denii, bravo, čestitam za curku, nek i dalje bude sve savršeno!
bubek probala sam sama soliti ali mi je odvratan osjećaj kad mi to uđe u sinuse, a ovaj prašak je jeftin 30 kom je 30 kn i ima morsku sol al je jako sitna pa se ne osjeti i još neke sastojke mirtu i smilje
hvala curke , anabanana jesam završila sam s utrićima u biti od 12tog tj ih smanjivam sad sam gotova sa svim terapijam,,,,jedino mi dr kao dala pegnatal al njega preskačem jer mi zaštopa stolicu
evo da se 'pohvalim'. danas sam dobila izvjestaj iz prenatalnog centra, dakle tamo smo bili zbog dogovora za amnio. tada je radjen i UZ.
u nalazu stoji
arterija uterina lijevo
PI 0,93
RI 0,62
arterija uterina desno
PI 1,81
RI 0,78
poviseni uterinski otpor bilateralno, bez notchinga
uglavnom, to je indikacija da prokrvenje i nije bas sasvim u redu, ali da ne postoji neka gestoza. terapija za to je ASS 100 (i vjerovatno heparin). taman ga prosli tjedan nisam uzimala zbog onog smeckastog iscjetka, ali nastavila sam opet.
u ponedjeljak sam tako i tako kod hematologa.
dakle to jos nije dijagnoza, no morat ce me cijelu trudnocu drzati pod povecalom, a takve trudnoce cesto zavrsavaju prijevremeno (pa i moja cura je rodjena 5 tjedana prije).
izgleda da me mutacija (mada blaga) ipak zafrkava. imam MTHFR677T homocigot. lupus markeri LA1 i LA2 su u dva navrata bili poviseni, ali LAC neupadljiv, dakle odnos ova dva
Cure moje u radaoni sam od 2 sata,trudovi,krvarenje,jedna glavica vec u porodajnom kanalu..molite Boga da ih primi u svoje kraljevstvo,a meni i MM dadne snage!Pusa
ooooooooooooooooooo Mury ........................drži se............sva sam se naježila.... znam kako ti je.......ali sta god bude samo napred nema odustajanja...ODUSTAJANJE JE NAS NAJVECI NEPRIJATELJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grlim sve koje smo se nasle u ovakvoj situaciji a nazalost ima nas...![]()
Mury draga uz vas smo. Tesko..i nepravedno.. molim se za malene mrve
mury, ovo mi je strasno citati, puno vas grlim!
Zbilja je strašno čitati...a kamoli prolaziti.Mury,molim se za vas,drži se!
Mury, drži se!
Prestrašno, zašto se ovo događa?!!!! A tako je lijepo počelo...
Dobro znam kako ti je jer sam i sama prošla isto prije tjedan dana, inducirani porod u 18.tj.
Znate kako kažu: Bog da onoliko tereta koliko netko može nositi. Ali ovo je stvarno pre, prestrašno!
Mury, nema pravih riječi utjehe, strašno mi je žao da to moraš proći, mislim na tebe i bebe![]()