Hojruk se povukla sa foruma, nakon sto su je doticne korisnice popljuvale, ali zato vam ja mogu odgovoriti sto vas zanima. Premda osobno nisam pojela svoju posteljicu, znam mnoge koje jesu, dakle, posteljica se nareze na komade velicine vece jagode i zamrzne se. Naravno, prvi komad nije potrebno zamrzavati. Doda se u blender zajedno sa sumskim vocem i napravi se shake, koji se popije. Okus sumskog voca totalno zakamuflira okus placente. Prvi tjedan se popiju 2 shakea dnevno. Slijedeci tjedan 1 shake dnevno. I to je to.
Zene koje su gadljive mogu dati placentu da se dehidrira i stavi u kapsule koje se kasnije piju. Vidim da pisete iz Belgije i vjerujem da nece biti nikakvi problema ako u bolnici zatrazite svoju posteljicu.
Posteljica je inace bogata hormonima koji pomazu oporavku nakon poroda. Mnoge zene vjeruju da je upravo ona bila presudna za obilnu kolicinu mlijeka koje su imale. Bogata je zeljezom, kojeg zena, naravno gubi nakon poroda radi krvarenja. Bogata je oxycinom (hormon ljubavi), koji sprecava baby blues. Sadrzi prolactine (hormon zasluzan za proizvodnju mlijeka), CRH( hormon koji smanjuje stres). Maticne stanice pomazu zacijeljivanju rane nakon poroda.

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
Hojruk,
drago mi je da si napisala svoje iskustvo. Zbilja zanimljivo za citati.

Kako si se dogovorila s doktorom/babicom da ti daju placentu za doma?
Je li uvrijezena praksa nositi je doma? Ili su te cudno gledali?
Posto si to jela 10ak dana (ako am dobro procitala), jesi zamrznula porcije?