Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
točno, to je manipulacija. i ona nije dostojna ni djeteta od dvije godine. ali, eto nećemo o toj (religioznoj) manipulaciji s odraslima (i o onome u šta nas se uvjerava i na što se mnoge vjernice uvrijede kad donosiš zaključke na osnovu ovakvih izjava), ma ne... ajmo se malo dohvatiti slobodnomisliteljske misli. nismo odavno (posljednji je bio daddy).

je, je... moja krivica, pogrešno sam se izrazila. sve pet. umjesto u prošlost, glagol sam ostavila u sadašnjosti. a ti me ipak ne poznaš dovoljno dobro nakon svih ovih godina. no frks.
Ne kužim ti ton pa ne znam što zapravo govoriš.
Smeta ti što dovodim u pitanje "slobodnosmisliteljstvo", čini mi se? Pa da, apsolutno to dovodim u pitanje. Slobodna misao nije samo misao koja je slobodna od vjerskih utjecaja, tako da je meni taj naziv za ovu skupinu (koja uključuje i mene), prilično pretenciozan. Bilo bi mi draže da se zove jednostavno ireligiozni topic, a slobodnoj misli možemo u najboljem slučaju težiti. I da, jako mi je interesantno kako joj težimo, i koliko smo spremni dopustit slobodu drugačije misli vlastitoj djeci. Ti si napisala kako si napisala, meni je to bila kontradikcija koja bode u oči. Ja ni ne mislim da je bio neki frks, pa ne kužim što znači "no frks".

O manipulaciji odraslima smo se, čini mi se, dobrano se napričali, nalinkali i svima nam je jasno da se tu slažemo. Nemam ovog časa što na to reći, što ne znači da u nekom drugom času neću imati.