baš mi je drago jen, da neke zanimljive linkove izvlačiš. još da mi je vremena da ih pročitam. možda u nedjelju uz jutarnju kavicu
uživam što svako toliko naleti neki zanimljivi link na ovom pdf-u. i sretna sam kad je nešto dovoljno uvjerljivo da promijenim svoj dotadašnji stav.
s druge strane, malo mi je dosadnjikava ta rasprava o slobodnomisliteljicama i politički korektnom izražavanju. totalno je neproduktivno.
mislim da svi na ovom pdf-u stremimo tome da slobodno razmišljamo i ne tražimo u dogmama rješenje. sad je samo pitanje smatramo li da je to što stremimo dovoljno.
u svoje vjerničko vrijeme sam imala problema s ispovjedi iz razloga što na kraju kažeš "i čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da neću više griješiti". zato mi je to i kao djetetu bilo besmisleno - jer nikad nisam odlučila da neću više griješiti. što to uopće znači da neću više griješti? jedan me svećenik onda uvjeravao da je važno stremiti da više ne griješim i da je to dovoljno.
slično mi i s ovim. netko to doživljava na jedan način, netko na drugi, al važno je da ovo bude kreativno i da možemo nešto naučiti jedne od drugih.