Zuska ja svako toliko pa negdje naletim na tvoj post opisa krajnjeg ocaja-umora-suludosti-iznemoglosti i kojecega pa se cesto pitam kako mame kao ti uopce ostanu normalne pametne osobe (iz nacina na koji pises i stila rijecnika kuzi se da si dosta razborite i zdrave pameti). To mi je bas jako dojmljivo kako vi takve zivite i prezivite, te na koji nacn uspjevate i dalje bezuvjetno voliti svoju djecu. Eto, morala sam to napisati jer bas cesto to pomislim kad tebe i takve mame citam.

Giussepe na tvom bih mjestu u totalu izbacila tv pred tako malim djetetom i drzala ga ugasenog do bar drugog preporucljivo treceg rodjendana. Tv je dokazan uzrok hiperaktivnosti kod djece, pa cak i da ga ne gleda to je stalni zvuk u pozadini koji remeti paznju. A kod beba je neuroloski stetan bilo kakav ekran ako ga beba gleda. Kasnije steti i razvoju govora jer ne potice dvosmjernu komunikaciju no to je vec kod onih koji gledaju crtice nakon godine dana. Uvedi setnje, obaveznu setnju jednom dnevno. Uvedi neku jednostavnu pricu za laku noc. Ili masazu pred spavanje. Moja je do nedavno da bi odspavala noc bez budjenja trebala sat vremena pred spavanje nositi se u klokanici okrenuta na naprijed. I ja bi raspremala stol od vecere, perilicu,skidanje sminke s lica itd.s njom u klokanici. Kad mi se ne bi dalo da mi visi na meni jer mi se zuri, tu noc bi se probudila a na cici pred spavanje obavezno bi bila nemirna. Sad sam ovako usput svasta sasula, nesto od toga mozda upali, a mozda ti otkrijes sasvim drugu umirujucu rutinu. Mozda je otkrije tvoj muz, ili se mozda s njim moze lakse smiriti jer si ti premorena.