Stranica 128 od 189 PrviPrvi ... 2878118126127128129130138178 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,351 do 6,400 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I trbušnjake također, pogotovo unutrašnje. To bi bile one vježbe zadržavanja u planku (kako se kaže plank na hrvatski?).

Callanetics je dobar za držanje. Ma taj callanetics su čudne male vježbe, ili malo čudo od vježbi :D. Meni su, od neprivlačnih, prešle u osnovne koje radim. Najizvedivije su mi, s našim obiteljskim ritmom, a korisne. I ne mogu vjerovat da su mi otkočile vrat, a to mi je bilo postalo kronična slaba točka. I to je trajni učinak - nisam vježbala bit će i mjesec i po jedno vrijeme, a vrat i dalje skroz gibljiv.

Willow, je li ti znaš, je li se neki od pulseva smatra najtežim, ili su svi ravnopravni pa biraš koji želiš? Friško sam pogledala evolution, tamo ona koja radi najteže radi i rotacioni puls, ali nisam primijetila da se negdje decidirano kaže da ima razlike među pulsevima, uvijek kaže "radite jedan od tri".
    Posljednje uređivanje od vertex : 10.05.2013. at 14:18

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Plivanje. I mozda rolanje.
    To s plivanjem mi je uvijek bio misterij. Plivači su uvijek gobavi, izrazito povijen gornji dio leđa.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

cure, gdje nalazite callanetics vježbe? meni na jubitou izbacuje samo videe od par minuta trajanja

plank...hm...položaj za sklek? imamo li uopće koji izraz za plank :hm:

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    To s plivanjem mi je uv ijek bio misterij. Plivači su uvijek gobavi, izrazito povijen gornji dio leđa.
    Ledjno plivanje onda. To mozda ovi od kraula?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda leđno, da... Ma ne kažem ja da je plivanje loše, evo, jednog malog prijatelja su taman uputili na plivanje zbog držanja. Ali meni je standardna slika plivača povijena leđa - isturen trbuh, pa zato ne kužim.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    cure, gdje nalazite callanetics vježbe? meni na jubitou izbacuje samo videe od par minuta trajanja

plank...hm...položaj za sklek? imamo li uopće koji izraz za plank :hm:
    Torenti. Ja sam našla onaj stari (koji mi se čini i bolji za početak, evolution je malo "neuredno" posložen), a evolution je našla sposobnija prijateljica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I pilates je odlican za drzanje, ima puno vjezbi za misice uz kraljeznicu i uz lopatice, a i za one unutarnje trbusnjake.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I trbušnjake također, pogotovo unutrašnje. To bi bile one vježbe zadržavanja u planku (kako se kaže plank na hrvatski?).

Callanetics je dobar za držanje. Ma taj callanetics su čudne male vježbe, ili malo čudo od vježbi :D. Meni su, od neprivlačnih, prešle u osnovne koje radim. Najizvedivije su mi, s našim obiteljskim ritmom, a korisne. I ne mogu vjerovat da su mi otkočile vrat, a to mi je bilo postalo kronična slaba točka. I to je trajni učinak - nisam vježbala bit će i mjesec i po jedno vrijeme, a vrat i dalje skroz gibljiv.

Willow, je li ti znaš, je li se neki od pulseva smatra najtežim, ili su svi ravnopravni pa biraš koji želiš? Friško sam pogledala evolution, tamo ona koja radi najteže radi i rotacioni puls, ali nisam primijetila da se negdje decidirano kaže da ima razlike među pulsevima, uvijek kaže "radite jedan od tri".

baš mi je drago pročitati ovako pozitivno mišljenje za callanetics

i ja sam počela s onim 10 in 10 a sad sam oduševljena evolutionom, više vježba cijelo tijelo, nije toliko koncentriran samo na trbuh-noge-guza područje i nekako je prirodniji

pulsevi - nisam čula/vidjela je li koji teži od drugih ali je rečeno da se izmjenjuju tako da ja jednom vježbam sve klasičnim pulsem, drugi put onaj kružni a treći put rotacioni, on mi je nekako najteži za izvesti, tako malo zbunjuješ mišiće, nije svaki put identična vježba

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Možda leđno, da... Ma ne kažem ja da je plivanje loše, evo, jednog malog prijatelja su taman uputili na plivanje zbog držanja. Ali meni je standardna slika plivača povijena leđa - isturen trbuh, pa zato ne kužim.
    Ja uopce nemam takav dojam. A, nista, morat cu googlat fotografije plivaca

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure, ja sam u zadnje vrijeme tijekom vježbanja primjetila da mi iznad pupka iskoči mali "brijeg"
    guglala i kao, to bi mogli biti razdvojeni trbušni mišići. možeš si i testirati imaš li ih: legneš na leđa sa savinutim koljenima i podigneš glavu. ako imaš udubinu između mišića veličine prsta, imaš razdvojene mišiće.

moram priznati da dosad to kod sebe nisam primijetila, niti sam ikad o tome razmišljala

i na guglu piše da se, dok se to ne popravi, ne rade abdominal crunches i sit-ups.

što sad? jel netko od vas to ima?

rodila sam jedno dijete prije 9 godina, drugo prije 6.5

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anci, razmaknuti trbušnjaci su ti lajtmotiv ovog topika .
    Pogledaj i temu od Lut, malo ispod ili iznad, o diastasis recti. I zhabica je jedno vrijeme radila samo za to vježbe, ako se ne varam.
    Posljednje uređivanje od vertex : 11.05.2013. at 06:41

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam imala tu grbu, ali tada nisam znala da je to zbog toga, valjda sam tada mislila da je to masno tkivo...koji tudum. :skarniclnaglavi:
    Kad sam saznala da je to zbog toga, vec sam bila vjezbala. Vise nemam tu 'grbu'
    ALI.....ovo je definitivno nesto sto nije za preporuku (disklejmer: ne pokusavajte ovo kod kuce). S time da sam bas same trbusnjake rijetko radila (ne zbog ovog razloga, nego zato sto su zapravo manje vazni u cijeloj prici), oni su se sredili kroz slekove, mountain climbere, crabse i sve ostale vjezbe koje indirektno pogadjaju trbusnjake...
    Posljednje uređivanje od zhang : 11.05.2013. at 08:39

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    ako imaš udubinu između mišića veličine prsta, imaš razdvojene mišiće.
    radila sam test - prijavljujem još jedne razdvojene trbušne

ne radi se o nekoj velikoj rupi, samo malo udubljenje, kako opisuješ - veličine prsta

odlučila sam ne opterećivati se time, zapravo sam happy što nema više sala pa mogu napipati

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kavofob

Zhang

Vertex, pogledala sam temu, hvala
    Ja cu izbjegavati klasicne trbusnjake neko vrijeme i malo probati te vjezbe koje preporucuju. Samo da ih skuzim

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kuzis ti mene, i jos sam se cudila pa kak se to tu nakupilo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

odlučila sam ne opterećivati se time, zapravo sam happy što nema više sala pa mogu napipati
    nije baba imala vraga...

da barem čitam i slušam što pišem. ali ne, morala sam guglati i kad sam vidjela slike skoro me herc strefio!

zbunjuje me što sam napipala tu udubinu kad sam radila test, ali mi je trbuh inače potpuno ravan (osim malo sala oko pupka)

ne mogu dočekati da se beba probudi da ponovno testiram i promjerim koliko je ta rupa ustvari široka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Kuzis ti mene, i jos sam se cudila pa kak se to tu nakupilo.
    zhang, jesi ti to vidjela samo kod vježbanja ili i u stojećem položaju?

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam i ja razmaknute trbušne. Nedavno sam primjetila grbu (mislim baš kad sam radila trbušnjake) i zaključila da mi ni pupak nije više na pravom mjestu, da je sve pomaknuto i da sam u komi. :O
    Može li se to nekako popraviti i kojim vježbama?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Candy, kako misliš da pupak nije na pravom mjestu, kud se pomaknuo?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zhang, jesi ti to vidjela samo kod vježbanja ili i u stojećem položaju?
    I u stojecem.. uopce sad ne zelim niti citati sto se moglo dogditi..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    I u stojecem.. uopce sad ne zelim niti citati sto se moglo dogditi..
    u biti je to "samo" estetski problem

ali nemoj guglati fotke, ja sam se skoro onesvijestila

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Candy, kako misliš da pupak nije na pravom mjestu, kud se pomaknuo?
    Jest u sredini, ali ima viška kože oko njega i strija pa izgleda kao da gornji vrh ide na jednu stranu, a donji na drugu. Uglavnom, ružan je.
    Opet sam provjeravala i nije strašno. Samo di je pupak ima prst i pol-dva, ovo ostalo je ok. Našla sam neke vježbe na youtubeu pa ću probati, ako uopće ima smisla nakon skoro 3 g.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Candy, kužim sad...ja imam striju po sredini pa ga drži centriranog...ajme koji opisi

mislim da vježbe imaju smisla, bez obzira na vrijeme. možda će učinak biti malo sporiji, ali bit će ga

zhang se skroz povuklo, to je ohrabrujuće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Brijeg je izgleda pupcana hernija. Moram prestat guglat

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anči, mislim da to nije isto;

u slučaju pupčane hernije se radi o prolapsu trbušne maramice pa čak i crijeva kroz pupak i potencijalno je opasno stanje

kod diastasis recti se radi "samo" o isturenje kroz razmaknute mišiće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uh, hvala
    Gugl vise nije moj prijatelj.

On topic danas rest day, u posjeti bakama.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Do dva prsta udubljenja je ok, a kod više od dva treba paziti. U biti je to normalno stanje nakon više trudnoća, ili bliznačkih. Koliki nam trbusi budu, čudo da se mišići uopće skupe nazad :kez: Bzvz je što se o tome kod nas uopće ne govori, a poprilično je važna informacija.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sad sam se sjetila kako sam se u obje trudnoće žalila kako me boli pupak. Ne moram ni pričati koliko su mi se svi smijali, jer od svih mogućih tegoba mene eto pupak boli. A u biti su mi se razmicali mišići, i stvarno sam to jako osjetila.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uh, hvala
    Gugl vise nije moj prijatelj.
    ja se već pola dana bavim diastasis recti

ne pitaj koliko puta sam do sada mjerila "rupu"

OT - i meni je rest day, nisam se usudila vježbati prije konačnog dijagnosticiranja

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a za bolje držanje, osim vježbi za leđa, svakako su dobre sve vježbe koje jačaju "core", dakle pilates, callanetics, oni "planks" itd.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav svima ...Evo da vam se i ja pridružim ovdje...
    Prije mjesec i pol postala sam treći puta mama i lagano razmišljam o dovođenju sebe u neku kondiciju. Možda je malo prerano, jer sam imala carski, ali relativno sam ga dobro podnijela i brzo se oporavila od njega. Za cijelu trudnoću sam dobila 9 kg i vratila se kući sa 7 manje. Znam da to nije ništa, ali pošto sam ja jako niska, svaka kilica mi se vidi. Sad trenutno bih se rado riješila 5 kg i stomaka koji mi se vidi. Nosim steznjak, ali opet on iskoči, pogotovo naveče. Bebu samo dojim i znam da ne mogu krenuti na djete, barem kad bih mogla izbaciti slatko...
    Kući imam orbitrek i mislim da mi ne bi škodilo družiti se s njim... Inače,nisam nikada imala problema sa kg, niti sam bila na djetama, niti sam skolna nekom vježbanju.
    Prvih dvoje klinaca kad sam rodila bila sam dosta mlađa (prvo sa 23, drugo sa 28), i nije bio problem skinuti koji kg viška, jer ih nisam puno niti dobila, e sad, ovo treće zlato sam rodila sa 39 i čini mi se da ovaj puta to neće ići dolje bez vježbi...
    Ima li tko kakav dobar savjet, što i kako...? Mogu li ipak smanjiti klopu, s obzirom da dojim? I krenuti li na orbitrek ipak? Hvala...

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Anči ja sam poslije druge trudnoće isprva imala "rupu" iznad pupka koja je nakon nekog vremena postala "brijeg" koji se poslije ispostavio kao pupčana hernija... Morala sam je operirati prije treće trudnoće (savjet kirurga). Ali ja mislim da sam si sama kriva zbog toga, jer sam dobila herniu. Naime,poslije prvog carskog sam nosila steznjak i brzo se vratila u "normalu". Poslije drugog carskog,zaplašila me sestra u rodilištu i rekla NE steznjak, rana mora imati zraka..ja ga nisam nosila, beba je bila velika i teška i uslijed toga tegljenja i razmaknutih mišića, kao nagrada stigla je pupčana hernia. Godinama sam je imala (nije za pohvaliti) i tek kad sam se odlučila za treće djetešce sam se po savjetu kirurga podvrgla operaciji da bih mogla još jedno roditi. Sad taj rez izgleda ok, jedino imam dosta stomaka, baš u tom gornjem dijelu od pupka na gore....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anita, svakako dr treba reci smijes li poceti s vjezbanjem. Za pocetak, vidi malo callanetics. Sa Jillian pricekaj do negdje 3 mj. Do tada puno setaj..
    Sto se prehrane tice, drzi se smjernica zdrave prehrane, jedi dovoljne kolicine, ali ne prevelike (jer, kao, dojis pa ti treba) i pij vodu, ne sokove..
    I dobro dosla

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

baš mi je drago pročitati ovako pozitivno mišljenje za callanetics

i ja sam počela s onim 10 in 10 a sad sam oduševljena evolutionom, više vježba cijelo tijelo, nije toliko koncentriran samo na trbuh-noge-guza područje i nekako je prirodniji

pulsevi - nisam čula/vidjela je li koji teži od drugih ali je rečeno da se izmjenjuju tako da ja jednom vježbam sve klasičnim pulsem, drugi put onaj kružni a treći put rotacioni, on mi je nekako najteži za izvesti, tako malo zbunjuješ mišiće, nije svaki put identična vježba
    Propustila sam odgovoriti, tj. zahvaliti na odgovoru.
    A 10 in 10 jest čudan i evolution jest prirodniji, ali ja mislim da ta "čudnovatost" nije bezveze. Recimo, ona vježba iz zagrijavanja za nadlaktice...Callan to radi u nekom nemogućem položaju, ali meni je baš taj položaj (ruke visoko iza, glava nagnuta iza, ramena spuštena, pa još i zdjelica prema naprijed!) jako terapeutski djelovao na vrat. Te vježbe i jesu osmišljene kao pomoć kod bolova u vratu i koljenima. Ja sad kombiniram, osnova mi je 10 in 10 pa dodajem/mijenjam novih vježbi koliko mi paše.
    S tim da u jednom treningu napravim uvijek zagrijavanje i pola ostatka, a drugi put drugu polovicu, tako da mi trening traje 25-30 minuta. Inače mi je predugo, nemam kad.

Cure, ja ne bih to ispupčenje oko pupka baš svrstala pod normalno...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam kupila nove utege, jer su mi stari od po kilu i pol prelagani- yay! sad sam kupila od 2 i pol i radila level4 ripped in 30 s njima- sve sam mogla osim supermena, za to sam koristila stare.
    hernije mozebitne fakat treba provjeriti, one se mogu bilo kad akutizirati!
    s kolikim vi utezima radite?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja radim s 2 i 3 kg

uglavnom započnem s 2 pa kad već više puta prođem vježbu i 2 mi postanu prelagani, onda idem na 3. trojka mi uglavnom nikad nije prelagana

rijetke vježbe radim i s 1 kg ili bez (ako ih zaboravim izvaditi), sad se ne mogu sjetiti ničeg osim supermena

mislim da manje-više svi radimo s 2-3 kg, osim zhang, ofkors

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ima nas koji smo još na utezima od kilu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, ja ne bih to ispupčenje oko pupka baš svrstala pod normalno...
    Moje ipak je hernija...
    Moram priznati da mi to nikad ne bi palo napamet. Al, muz mi je panicar pa sam na kraju ipak dobila strucno misljenje. To, kao, treba operirati. Uh.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Utezi... Pocela sam s 1.5 kg, pa poslije presla na 2.5 kg i ti su mi bas taman.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kavofob, i ja sam na 3 na nekim vjezbama.

Anci, uffff...
    Kaj si sad za vikend isla na pregled ili je tm lijecnik?
    Stvarno ste me sad isprepadale..
    Posljednje uređivanje od zhang : 12.05.2013. at 21:45

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije mm. on je samo hipohondar :D

Lijecnik je u obitelji, kirurg.
    Posljednje uređivanje od Anci : 12.05.2013. at 22:00

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

auf, Anči

što je rekao kako je došlo do hernije, ima li to ikakve veze s razmaknutim trbušnim i vježbanjem?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima veze s dijastazom navodno.

Da sam znala da to imam, neke bih vjezbe izbjegavala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a miša mu. nadam se da se može povući nekim vježbama

dobro da si pokrenula ovu temu da svi vlasnici razmaknutih trbušnih pripaze

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bas si mislim, stvarno bi zene nakon poroda trebao pogledati fizijatar, pogledati stanje misica, preporuciti nesto ako treba.

Evo, ja sad javno ispadam totalno neuka no, ja pojma nisam imala o razdvojenim trbusnim misicima, kako to detektirati, popraviti i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, ja sad javno ispadam totalno neuka no, ja pojma nisam imala o razdvojenim trbusnim misicima, kako to detektirati, popraviti i sl.
    svi mi

vidiš koliko nas je otkrilo razmaknutost nakon tvog posta i to vjerojatno samo zato što si ovdje pisala o tome

što je najbolje, ja sam već naletjela jednom prilikom na temu dijastaze i ne pročitavši odmahnula rukom, misleći da se mene ne tiče (to je patologija, a ja zdrava i prava )

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a sad sam se sjetila, za vrijeme trudnoće, kad bih se nagnula unazad, trbuh bi poprimio oblik piramide

i stalno sam to radila jer mi je bilo baš fora

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anci zao mi je. Tako je i MM- imao je herniju kad smo se upoznali, ja kad sam to vidjela skoro sam pala u nesvjest. Ja sam naime lijecnik i hipohondar. On je mislio da to nije nista. Uglavnom, dobro je to operirati pa si mirna.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam naime lijecnik i hipohondar.
    jel bolje bit liljecnik i hipohondar il laik i hipohondar?

Anci, dobro kaze sasa, to rijesis pa si mirna. Drz se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •