Stranica 56 od 101 PrviPrvi ... 646545556575866 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,751 do 2,800 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vlastitim izborom eutanazije u 95. godini zivota umro je Christian de Duve, nobelovac zasluzan za neka od najznacajnijih otkrica u biologiji i biomedicini 20 stoljeca. Svida mi se izjava koju je dao u intervju par tjedana prije smrti:
    “It would be an exaggeration to say I’m not afraid of death,” he said, “but I’m not afraid of what comes after, because I’m not a believer.”

http://www.nytimes.com/2013/05/07/us...t-95.html?_r=0

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Ina, sto si sigurnija u ispravnost svoje odluke (sa svih aspekata) to ce ti biti jednostavnije dati joj zadovoljavajuce obrazlozenje.
    Ma, sigurna sam ja u svoju odluku u smislu da ne želim za nju religiozni odgoj i da nema vjeronauka u školi ne bi bilo niti trunke muke (svi to znamo, mislim - svi ireligiozni), ali bit će muke u tome jer je vjeronauk u našoj školi usred nastave, ako dobro kužim (uglavnom po razredu ima pokoji ireligiozni pa su u knjižnici).

Dobar mi je možda ovaj argument oca iz filma da želi da se u školi usvajaju standardna znanja (ne ono što se, osim jezika i književnosti, razlikuje od zemlje do zemlje i vrijedi u samo jednoj zemlji) i da bi se vjerski odgoj trebao nuditi u crkvi. I u našoj školi je križ uz državna obilježja odmah u auli (vidim svaki put kad su izbori). I to da joj kažem da sve može kad bude punoljetna, ako želi - kršetenje i ostali sakramenti... nisam sigurna hoće li palit ovo da se to mora učiti (voli učiti), jedino da onda nema preko vikenda na izlete, jer se mora ići na mise (to ću malo "podebljat", nemam pojma kolikok se zapravo mora).

Ajde, imam još jednu školsku godinu za pripremu .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.05.2013. at 16:53

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

O krizevima u javnim ustanovama smo nesto diskutirali. Evo sad jedno od najpoznatijih sudjenja u Njemackoj. U razdoblju izmedju 2000. i 2007. ubijeno je istim oruzjem 8 malih poduzetnika turskog podrijetla, jedan Grk i jedna policajka. Policija je navodno mislila da se radi o mafijaskim obracunima useljenika, onda su pronasli pocinitelje -NSU (Nazionalsozialstischer Untergrund).
    Pa je onda bila afera s dodjelom novinarskih akreditacija, koje su dodijeljene po redoslijedu prijave, pa nitlo od Turaka nije dobio mjesto, ni od ozbiljnih njemackih novina. Sad vise ni ne znam sigurno kako su to rijesili, al mislim da su dodijelili nesto stranom tisku, a Nijemce izvlace kao tombolu.
    Sad oduzih s uvodom, poanta je da se turski novinar ateist buni protiv kriza u sudnici.
    http://m.welt.de/article.do?id=polit...ng&cid=Politik
    Pogledala sam komentare, jako su normalni. Kad se sjetim sto bi nasi ljudi pisali.
    Super je tu sto se naglasava da je ovaj ateist pa mu se ne moze prisiti neki fundamentalizam muslimanski.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.05.2013. at 07:55

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bila sam jučer na predstavljanju knjige koja se bavi reprezentacijama ženskosti u popularnoj kulturi/ženskim časopisima te promjene u istim časopisima tj. kako je od originalne ideje nekakvog feminizma, Cosmopolitan postao prodajni katralog koji stvara potrošačice.

Počela čitati jučer, vrlo zanimljivo.

http://www.mvinfo.hr/najnovije-najave.php?ppar=6966

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vrijeme je upisa prvašića u škole, pa osim pozitivnih vijesti, kako se roditelji udružuju (bravo! ) i traže da im djeca koja neće pohađati vjeronauk zajedno budu (barem) u istom razredu, imamo i ovakve slučajeve... prenosim s jednog fb statusa:

"Isla sam upisati dijete u prvi razred. Na moje pitanje sto je s djetetom ukoliko ne ide na vjeronauk voditeljica razredne nastave u XXX nabruseno odgovara da ce sjediti na hodniku i pita mislim li zaista da ce ona za 5000 kn cuvati moje dijete, te da je to moj izbor da sjedi vani, a moze gledati crtane filmove na vjeronauku gdje nece nista liseg nauciti i da ako se mislim pozivati na zakon neka pitam ministra."

i to je rečeno pred tim malim prvašićem. tj. pred svima koji su se tad nalazili u prostoriji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Strašno neprofesionalno!
    Premda, meni je užasno to kako se kod nas barem zadnjih 40 godina odnosi prema prosvjetnim djelatnicima. Njihova placa je daleko o stimulirajuce.
    To je druga tema, al imam donekle razumijevanja za frustrirane prosvjetare.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Strašno neprofesionalno!
    Premda, meni je užasno to kako se kod nas barem zadnjih 40 godina odnosi prema prosvjetnim djelatnicima. Njihova placa je daleko o stimulirajuce.
    To je druga tema, al imam donekle razumijevanja za frustrirane prosvjetare.
    Imam i ja razumjevanja općenito, ali nikako ne mogu opravdati, a bome ni razumjeti iskaljivanje na djeci. To jest druga tema...
    Pogotovo što sam ja, za razliku od mnogih koje znam, baš željela raditi u prosvjeti, uprkos plaći, ali eto, prosvjeta me nije htjela (na sreću, ili nažalost, ne znam ).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad se vec pokrenula tema, mora li dijete taj jedan sat biti u skoli na hodniku ili uopce nije u nadleznosti skole? Da ga recimo netko pokupi taj sat i odvede na sladoled, u parkic i sl?
    a da mora sjediti na satu vjeronauka dala bih joj ipad u ruke, slusalice u usi pa nek igra igrice, sigurno je korisnije od slusanja kako se prekriziti, pomoliti i sl

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    "Isla sam upisati dijete u prvi razred. Na moje pitanje sto je s djetetom ukoliko ne ide na vjeronauk voditeljica razredne nastave u XXX nabruseno odgovara da ce sjediti na hodniku i pita mislim li zaista da ce ona za 5000 kn cuvati moje dijete, te da je to moj izbor da sjedi vani, a moze gledati crtane filmove na vjeronauku gdje nece nista liseg nauciti i da ako se mislim pozivati na zakon neka pitam ministra."
    (
    Za ovakav odnos i reakciju nemam razumijevanja. Ovo je potpuno neprofesionalno i ne vrijedi ni kune od tih njenih 5.000 kuna. Potpuno svjesno povrijedila i dijete, učenika kojem će sljedeće 4 godine biti razrednica. Ne bih joj dala svoje dijete u ruke.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Potpuno svjesno povrijedila i dijete, učenika kojem će sljedeće 4 godine biti razrednica. Ne bih joj dala svoje dijete u ruke.
    To je stvarno uzas. Mislim da se svi jako dobro sjecamo ucitelja nizih razreda osnovne. Zbilja je vazno da je ta osoba OK. Ja ne vidim svoju nikad, al ju bas volim.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se vec pokrenula tema, mora li dijete taj jedan sat biti u skoli na hodniku ili uopce nije u nadleznosti skole? Da ga recimo netko pokupi taj sat i odvede na sladoled, u parkic i sl?
    Naravno da moze, to je super rjesenje, samo sto je vecini roditelja to problem organizirati

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i to je rečeno pred tim malim prvašićem. tj. pred svima koji su se tad nalazili u prostoriji.
    ta žena ne bi bolje radila ni da joj je plaća 15 000.
    žalosno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da moze, to je super rjesenje, samo sto je vecini roditelja to problem organizirati
    Super za znati. Mama mi je bas otisla u penziju, ne zivi daleko pa joj mozda delegiram zadatak. Rado bih da je moje dijete sretno sto ne ide na vjeronauk jer joj je recimo bolje sto ne ide nego da ide - znaci stvoriti kontraefekt od onog sto nam drzava svojim ne-uredjenjem namece (a ja bih najradije da ne ide, nit smo vjernici nit smo je krstili itd)

Iako... Imam u obitelji slucaj kad je dijete islo jer su svi iz razreda isli (pa nije htjelo biti samo u knjiznici), u pocetku je to bila prava djecja religijska zanesenost a na kraju je jedva docekalo krizmu i od srednje vise ne ide, od vjere mislim vise ni v... Nista srecom nije uklesano u kamenu, ali radije bih bez te faze pa da moramo paziti doma sto govorimo da ne povrijedimo osjecaje djeteta i sl :D

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim, i inace doma pazimo da je ne povrijedimo ali ovo bi bilo susprezanje od komentiranja vijesti i sl pa bi bilo lakse da mozemo iskreno govoriti... Vec sad ionako cemo morati paziti na komentare kad je domovina i domoljublje u pitanju, s obzirom da sam ja cvrsti pobornik terije da je drzava tu zbog nas a ne mi zbog nje i prema tome samo zato sto se sad ta drzava zove na h a ne vise na j nije po meni dobila nista posebno na kvaliteti samom tom cnjenicom, mora se dokazati da je istinski bolja od prethodne... A ni to nisu stavovi koji se promoviraju po udzbenicima i u skoli koliko citam

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u petak su skeptici
    https://www.facebook.com/events/374926532624495/

1. Velike zvijeri u 21. stoljeću - Vedran Slijepčević, dr.vet.med.
    2. Antičestice i antieksperimenti - dr.sc. Nikola Poljak
    3. Gube li muškarci muškost ili pak veličina nije važna? - dr.sc. Nevenka Meštrović

Informacije:
    ======================================
    Gdje: Movie pub, Savska 141, Zagreb, http://goo.gl/maps/KwMo7
    Kad: 17.05.2013., 18h – 21h

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vrijeme je upisa prvašića u škole, pa osim pozitivnih vijesti, kako se roditelji udružuju (bravo! ) i traže da im djeca koja neće pohađati vjeronauk zajedno budu (barem) u istom razredu, imamo i ovakve slučajeve... prenosim s jednog fb statusa:

Grozota, nadam se da je iz mjesta di može promjeniti razrednicu, tu su čak i veći problemi od jednog predmeta, pretpostavljam da je takva po pristupu ostalim stvarima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cijeli grad Zagrebje pun, i to ne samo centar, nego su i kod mene na poslu ispred ulaza, ljudi koji otvoreno pozivaju da se diskriminacija prema seksualnoj orijentaciji ubaci u ustav. Nisam htjela uzeti njihov letak tako da i ne znam detalje.
    Moze li se to zbilja ubaciti u ustav?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim da ne moze. znati ce mc. ali mislim da dvotrecinska saborska vecina mora izglasati promjenu. mene prolazi jeza od njihovog skupljanja potpisa. ispred moje zgrade su. ljudi masovno potpisuju! stvarno me hvata tjeskoba kad god prodjem kraj njih.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i mene to užasava, jer je kampanja vrlo agresivna a ljudi neinformirani i uplašeni kao da ih u najmanju ruku iza ugla čeka elton john da im uzme dijete... gospođa me zvala da potpišem, ja sam joj rekla da sam ja protiv njihove inicijative. ali puno ljudi potpisuje, i to mi izaziva nelagodu. ne želim živjeti u talibanskoj državi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drago mi je vidjeti da nisam jedina :/ i mene hvata tjeskoba. uvodili bi fašističke odredbe u ustav. prvo su cipelarili MPO pacijentice, pa ZO, bum tomica, pa onda opet malo srbe, sad su opet LGBT osobe na tapeti. što je sljedeće? pretpostavljam da svi znamo u kojem to smjeru ide. ali ovo sad je stvarno užasno. prišla sam jučer njihovom štandu i informirala se; neka žena starijih godina mi je objašnjava o čemu se radi, a istovremeno mi je spomenula da je prvo (od troje) dijete rodila u izvanbračnoj zajednici. vidim da je šef oporbene stranke potpisao - ni on više nije u braku. sve neki vrli vjernici.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

drago mi je vidjeti da nisam jedina :/ i mene hvata tjeskoba. uvodili bi fašističke odredbe u ustav. prvo su cipelarili MPO pacijentice, pa ZO, bum tomica, pa onda opet malo srbe, sad su opet LGBT osobe na tapeti. što je sljedeće? pretpostavljam da svi znamo u kojem to smjeru ide. ali ovo sad je stvarno užasno. prišla sam jučer njihovom štandu i informirala se; neka žena starijih godina mi je objašnjava o čemu se radi, a istovremeno mi je spomenula da je prvo (od troje) dijete rodila u izvanbračnoj zajednici. vidim da je šef oporbene stranke potpisao - ni on više nije u braku. sve neki vrli vjernici.
    Pa sljedeće je uvođenje definicije početka života u Ustav, ovo će se kotrljati dalje do pobačaja i MPO-a, neće stati...

Iako nemaju šanse za referendum jer Ustavni sud neće dozvoliti da se ovo pitanje (koje ipak ulazi u domenu ljudskih prava i protivno je Zakonu o suzbijanju diskriminacije), nije ugodno gledati kako su vojnički organizirani i kako neuka i neinformirana masa potpisuje.

Gledam jučer u gradu...potpisivali i neki ljudi koje poznam i za koje sam uvjerena da bi nakon jednog informiranog razgovora imali stav sličan našem .. Ali kad si neinformiran, a prilaze ti ljudi sa spikom "ovo je za obitelj" (tko nije za obitelj?), "ovo je protiv rastakanja obitelji", "pederima žele dati djecu na usvajanje" i sličnim spikama, ekipa se potpiše jer ionako time ništa ne gube i ne dobivaju. Banalnost zla...

Inače, plakat je i na slastičarni od čijeg vlasnika sin u osnovnoj školi matretira moje rođake čija je majka porijeklom iz Azije, naziva ih svakakvim imenima, a on je izgleda iz turbokršćanske obitelji koja se zna zalagati za prave vrijednosti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A inače, ekipa se dobro potrudila sakriti tko su, na web stranicama piše jedino:
    "Građanska inicijativa “U ime obitelji” okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca."

Nisu smatrali za pristojno legitimirati se i navesti tko su te udruge, zajednice i pokreti koje predstavljaju. A riječ je o zajedničkoj inicijativi KC i HDZ-a te njihovih satelita, a pojedinci o kojima je riječ su uvijek isti, znate ih i sami.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da dvotrecinska saborska vecina mora izglasati promjenu. .
    ne mora. ukoliko su ispunjeni svi uvjeti za referendum, odluka donesena na referendumu je obavezna, tijela vlasti je moraju provesti.

zato se referendum i raspisuje - kao oblik neposrednog odlučivanja birača o pitanjima ustava RH (državni referendum) ili o pitanjima koja se tiču jedinica lokalne samouprave (lokalni referendum, kakav je bio u dubrovniku, ili fužinama - niti jedan nije uspio).

e sad, ono što meni nije jasno, je referendumsko pitanje.
    kako se to regulira?
    valjda ne smiješ raspisati referendum s bilo kojim pitanjem, pitanje mora biti u skladu sa zakonom. odnosno ustavom. a kako će biti u skladu s ustavom, ako ustav želi promijeniti? dakle, raspisuje se nacionalni referendum za promjenu nekog članka ustava.

odnosno, moje je pitanje, referendumsko pitanje ne smije ići na uštrb nečijih prava. ili može? i tko odlučuje o valjanosti referendumskog pitanja. i jel uopće netko odlučuje? il možeš pitati bilo što narod? tipo, tražimo promjenu ustava gdje se česima ne dozvoljava pohađanje osnovne škole. pa ajd skupljaj potpise.

ajte vi pravnice, poučite nas malo o demokraciji i građanskom društvu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uletila zuska

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Iako nemaju šanse za referendum jer Ustavni sud neće dozvoliti da se ovo pitanje (koje ipak ulazi u domenu ljudskih prava i protivno je Zakonu o suzbijanju diskriminacije), .
    a što ovo znači:

Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 58/06) ukinuta je odredba članka 9. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave u dijelu koji se odnosi na članak 8.h Zakona. Tim je člankom bila propisana ovlast Ustavnog suda Republike Hrvatske da ocjenjuje suglasnost referendumskog pitanja sa zakonom, što je bilo u suprotnosti s odredbom članka 86. stavka 1. i 2. Ustava Republike Hrvatske.
    joj, što mene ispi*de da prostite, te izmjene i dopune, pa sto i jedna izmjena i dopuna zakona, svaka u svojim narodnim novinama.
    đizs.
    jel teško odmah promijeniti i staviti samo zadnju verziju, neee, nego se moraš ubit dok sve povataš.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ustavni zakon o Ustavnom sudu

Članak 95.

(1) Na zahtjev Hrvatskoga sabora Ustavni sud će, u slučaju kad deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj zatraži raspisivanje referenduma, utvrditi je li sadržaj referendumskog pitanja u skladu s Ustavom i jesu li ispunjene pretpostavke iz članka 86. stavka 1. do 3. Ustava Republike Hrvatske za njegovo raspisivanje.
    (2) Odluku iz stavka 1. ovoga članka Ustavni sud će donijeti u roku od 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.poslovni-savjetnik.com/node/12121

Kada zaprimi zahtjev za raspisiva*nje referenduma Hrvatski sabor može u roku od 30 dana zatražiti da Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi je li referendumsko pita*nje, odnosno način izjaš*njava*nja birača o potrebi da se zatraži raspisiva*nje referenduma u skladu s Ustavom i zakonom.

Ako Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi da referendum*sko pita*nje, odnosno način izjaš*njava*nja birača o potrebi da se zatraži raspisiva*nje referenduma nije u skladu s Ustavom i zakonom referendum se neće raspisati.

Napomena: Ustavni sud RH je Odlukom broj:U-I-177/2002 od 20. travnja 2006. ukinuo članak 9. ZID Zakona o referendumu (Nar. nov., br. 92/01) u dijelu koji se odnosi na odredbe članka 8.h Zakona o referendumu.
    pa aj ti sad razumi ovo.
    može, al ne mora

to mi se čini bitno u ovom slučaju, malo sam se prepala tolikih potpisa u samo dva dana.

jučer sam imala kratku RL forumsku raspravu na štandu te incijative. gledam, bilo jedno 5-6 zgodnih , jako jako mladih ljudi na štandu, pa rekoh ajd da ih malo pitam što misle. i što govore ljudima koje zaustavljaju da potpišu. pasmo se malo raspravljali, ja i oni i m pored mene sa sladoledom
    inače, imam osjećaj, kao i zuska, da bi i oni mogli vrlo lako promijeniti mišljenje, a kamoli ovi koji potpisuju. ponavljaju te neke bezvezne floskule, a kad ih pitaš nešto konkretno - e, onda stanu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 15.05.2013. at 11:30

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja blažena još nisam vidjela nijedan štand, nisam bila u gradu ovih dana.
    Grozno, čovjek kad živi u svom nekom malom mikrokozmosu, okružen sebi sličnima je u neku ruku "zaštićen", ni ne zna kako ostatak društva razmišlja i kako je ljude lako izmanipulirati. Zuska, baš si pogodila link s banalnošću zla.

Baš i mene lovi neka tjeskoba...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa što kažu ti na štandu cvijeto?

Ja evo vidim da neki na raspravi na forum.hr-u kaže da brak može biti samo zajednica sklopljena pred Bogom, pa si mislim - da neće i to ući u Ustav.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Ja evo vidim da neki na raspravi na forum.hr-u kaže da brak može biti samo zajednica sklopljena pred Bogom, pa si mislim - da neće i to ući u Ustav.
    je li to znači da onda nema ni razvoda? kad pomislim na sve te vrle katolike koji su se razveli (da ne pričamo o onima koji su imali ljubavničke odnose dok su bili u braku, eh... ali, kao što znamo... ljudi su grJešni)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će da ima, ali novi brak im onda ne bi bio Brak nego zajednica.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo jednog takvog katolika: link

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

.
    ma nemaju oni pojma
    tvrde da je ref. pitanje valjano.
    al nisam tu htjela ulaziti u dublje rasprave jer ni sama nisam bila sigurna koja je procedura.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo još jedne tjeskobne.
    A evo i mogućeg odgovora na vaša pitanja: http://www.jutarnji.hr/vlada-protiv-...brak-/1102753/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bit će da ima, ali novi brak im onda ne bi bio Brak nego zajednica.
    bome im ja ne bih dozvolila razvod braka. dođe mi da krenem skupljati potpise. i to baš s tim pitanjem: brak = plodan muškarac i plodna žena, 100% hrvat i 100% hrvatica, katolik i katolkinja, bijelac i bijelkinja u crkvenom braku. zaboravih još dodati djevac i djevica koji nisu masturbirali prije braka.

a može i pokrivena žena, koja u javnosti neće govoriti o vjeri. šutjet će.

ima li još nešto?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad se sjetih i thompsona, kukala mu majka. je li on potpisao?

jedino ne bih diskriminirala po higijeni zubi! jer to bi stvarno bilo nefer!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja ću skupljati potpise da se unese u Ustav da se ljudi ne smiju slikavati s pršutom na čelu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je, osim vec spomenutog, van pameti da se nesto sto je u zakonu (nastranu sto je tendencija u svijetu da se i to izmjeni) unosi u ustav.
    onda nam zakoni ni ne trebaju. ajmo imati 125878 kilometarski ustav.

i ja sam ko JG blazena, ne krecem se van svog kvarta ovih dana. srecom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću skupljati potpise da se unese u Ustav da se ljudi ne smiju slikavati s pršutom na čelu
    bolje biti sin geja, nego sin kretena

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je već blasfemija.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

s druge strane, zeljela bi pitati ove na standu da li bi nesto sto je vec u zakonu, a zele to unjeti u ustav i traze referendum, odnosno da li bi novac, kojeg drzava i onako vec nema, "potrosili" na neisplacene place i svu onu sirotinju koja kopa po smecu ili na pokusaj unosa nove lajne ustava.

za obitelj. rajt.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    s druge strane, zeljela bi pitati ove na standu da li bi nesto sto je vec u zakonu, a zele to unjeti u ustav i traze referendum, odnosno da li bi novac, kojeg drzava i onako vec nema, "potrosili" na neisplacene place i svu onu sirotinju koja kopa po smecu ili na pokusaj unosa nove lajne ustava.

za obitelj. rajt.
    oni su mene uvjeravali da se "ništa time neće mijenjati u obiteljskom zakonu", pa sam ih pitala: "a čemu onda referendum, ako se ništa ne mijenja?"... pa da oni koji su zastranili ne mogu usvajati djecu (citat). i onda ide obavezno ono: mi nemamo ništa protiv njih, svatko ima pravo... ali djeca?!? brrrr.... i ono... klasika...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne razumijem. Znači li to da su apriori svi koji su protiv istospolnih brakova vjernici ? Kršćani ? Možda su vjernici, ali nisu kršćani. A možda su i sami homo, ima i takvih koji su protiv istospolnih brakova. Naravno da su većina njih vjernici, ali vezati sve ono što smatraš negativnim isključivo za vjernike čini te jednakom onima na tebi suprotnoj strani.
    Posljednje uređivanje od rehab : 15.05.2013. at 12:45

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ja blažena još nisam vidjela nijedan štand, nisam bila u gradu ovih dana.
    Grozno, čovjek kad živi u svom nekom malom mikrokozmosu, okružen sebi sličnima je u neku ruku "zaštićen", ni ne zna kako ostatak društva razmišlja i kako je ljude lako izmanipulirati. Zuska, baš si pogodila link s banalnošću zla.

Baš i mene lovi neka tjeskoba...
    Identično. tjeskoba, knedla u grlu... pa mi se vrati ona glupa mantra "nadam se da će Smjehuljica odlučiti živjeti negdje drugdje".

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Rehab,
    išla sam dvaput čitati tvoj post jer mi nije jasan. Ovo što navodiš, emsa niti itko od nas nije rekao niti je spominjao sve vjernike.
    Emsa je spomenula vrle vjernike, a tim se vrlim vjernicima i njihovom podrškom inicijativa U ime obitelji diči na svojem sajtu. Ne znam vrijeđa li te to...

Spominjanje vjernika i KC u ovoj je inicijativi nezaobilazno, sorry.
    Gle, zna se čija je ovo inicijativa. Sve te udruge koje oni iz taktičkih razloga ne navode na svojim web stranama su povezane s KC, mnogi od pojedinaca koji su na presicama predstavljali inicijativu su lideri ili tih udruga ili inicijativa koje su prethodno pokretale te udruge (ili Hrasta, ali to ti dođe na isto). Bez KC ne bi ni bilo toliko puno volontera, vrlo dobro organiziranih. ne bi se skupljali potpisi ispred crkava, ne bi se na misama pozivalo na volontiranje i potpisivanje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rehab, pa to ti je valjda to, kako je nena jednom čini mi se rekla, kad je bila ona panika oko zdravstvenog odgoja u školama, da joj je dosta da se svi ti hrastevi, grozdovi, u ime obitelji i ini pozivaju na vjernike. ono, dosta. nemoj se, tako ti svega, na mene pozivati. činjenica da sam vjernik ne znači da sve ove ludosti podržavam. možda i podržavam, a možda i ne. al nemoj podrazumijevati.
    dakle, jedini tko proziva sve vjernike, i koji sve svoje inicijative temelje na postotku katolika u hrvatskoj su upravo ovakve inicijative.
    da, i nemojmo se zavaravati, vrh katoličke crkve.
    a i vrh jedne stranke, koja bi opet na vlast.

sad sam malo gledala facebook stranice inicijative, bome su jako jako dobro organizirani. a novi. jea, rajt. evo primjer rode, udruge koja djeluje toliki niz godina, pa da sad ide organizirati potpisivanje peticije, moš misliti kako bi to šljakalo ovako kao urica, kako njima šljaka.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A tko proziva gayeve nego oni na paradi, a znamo da svi gayevi ne podržavaju parade, ne podržavaju izrugivanje nečijem križu oko vrata, ne podržavaju istospolne brakove niti usvajanje djece od homo parova, ljubljenje ispred crkve, itd. Nismo svi isti, pa nas ne trpajte sve u isti koš.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja uopce ne razumijem sto ti pises rehab. ne trpamo vas mi u isti kos, trpa vas gradjanska inicijativa U ime obitelji u isti kos, i svi svecenici koji se pozivaju na 86 ili koliko vec % katolika kad pricaju piz.darije i mrza sve sto je drugacije. oni govore u vase ime. ne ja. niti mc. niti cvijeta.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, pa to ti je valjda to, kako je nena jednom čini mi se rekla, kad je bila ona panika oko zdravstvenog odgoja u školama, da joj je dosta da se svi ti hrastevi, grozdovi, u ime obitelji i ini pozivaju na vjernike. ono, dosta. nemoj se, tako ti svega, na mene pozivati. činjenica da sam vjernik ne znači da sve ove ludosti podržavam. možda i podržavam, a možda i ne. al nemoj podrazumijevati.
    dakle, jedini tko proziva sve vjernike, i koji sve svoje inicijative temelje na postotku katolika u hrvatskoj su upravo ovakve inicijative.
    da, i nemojmo se zavaravati, vrh katoličke crkve.
    a i vrh jedne stranke, koja bi opet na vlast.

sad sam malo gledala facebook stranice inicijative, bome su jako jako dobro organizirani. a novi. jea, rajt. evo primjer rode, udruge koja djeluje toliki niz godina, pa da sad ide organizirati potpisivanje peticije, moš misliti kako bi to šljakalo ovako kao urica, kako njima šljaka.
    Potpisujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •