Imogen, znam da se Amelia i Dalia dekliniraju sa j. Radim u školi pa se kod pisanja pohvalnica u kosom padežu dodaje to nesretno slovo. Ali ajde, još mi kod ta dva imena to nekako i prirodno zvuči i izgleda. Prošle sam godine imala učenika koji se zove Mateo, a na pohvalici je moralo pisati Mateju. Malac je bio jadan jer je mislio da smo mu krivo napisali ime, ali tako je to po našem pravopisu. Deklinira se jednako kao i Matej. Go figure

Inače, bili smo prije tjedan-dva odlučili da će bit Amelia. I kako smo ju počeli tako zvati i kako smo drugima počeli govoriti to ime, uvidjeli smo da nije ni malo praktično. Mnogi su krivo zapamtili i misle da je Amalija, mnogi zatežu taj e pa ispada Ameeeelija, nespretno je izgovorit i nije nam sjelo. Ime nam je i dalje predivno ali jednostavno nejde. U igri su opet Nola i Dalia. Sad njih testiramo. Možda nam još nešto i sine usput. Fala bogu, imamo još vremena.

Što se tiče Chiare i Kjare, meni je puno ljepši original ali mi je bedasto vidjeti strana imena napisana po Vuku i to mi se nikako ne sviđa.