Crvenkapo i nebo placetuzan dan. Bas mi je zao!
Kapice, draga, toliko mi je zao....
Nemam rijeci...
Na kraj pameti mi nije bilo da bi se tako nesto moglo dogoditi.
![]()
Crvenkapo.. zao mi je draga...nemam rijeci
Bas sam mislila ce se turbulence smiriti..
Posljednje uređivanje od spodoba : 06.06.2013. at 17:56
crvenkapice, jako mi je žao, baš sam mislila da će sve biti ok, nemam ti što pametno reći, vjerujem da je tuga pregolema...
MalaMa čestitam vam od srca na maloj ljepotici!
Crvenkapice,što reći...žao mi je... :'(
Sve vas pratim svakodnevno....nadam se,veselim i žalostim s vama...
Crvenkapice, žao mi je...da, nitko nije ovo zaslužio...
nemam riječi...
Ajme,u soku sam
Nisam ni sanjala da bi ti se tako sta moglo dogoditi,draga crvenkapice
Jaako mi je zao,grozno..nemam rijeci..
grozno.
kapice, grlim![]()
Crvenkapice ne znam što bih rekla! Kakva tuga i nepravda!
A tako sam se radovala tvojoj trudnoći....Nemam riječi
Ajme Crvenkapice...![]()
![]()
![]()
Pa nije fer...
Grlim te. Užasno mi je žao.
Crvenkapice nemam riječi utjehe, neizmjerno mi je žao... molit ću se da ti Bog da snagu...
crvenkapice...nemam riječi da te utješim meni je danas dva tjedna od mog gubitka i još mi ništa nije jasno i još sam jako tužna...jedino što se promjenilo je da nisam ljuta a bila sam strašno ljuta na Boga danas je jedino to drukčije u molitvi je spas....
Kapice tako jako mi je zao...znam da su sve rijeci tako suvisne...koja tuga...grlim vas
ajoj, kakva divna i kakva tužna vijest
MalaMa, čestitam, čekamo priču!!
crvenkapice, što reći...![]()
O Kapice draga pretužno i preteško.
Ako bi isla avionom onda je 32.tjedan zadnji u kojem komu putovati. Eventualno autom u 35.tjednu ali u etapama. Jedan dan do splita pa spavanjac I sutra za zgb. Jer ako dodjem u zgb u 32.tjednu moram iznajmiti smjestaj I cekati hospitalizaciju. Glupo mi je da mm trosi godisnji za taj dio, radje bi da je na go nakon poroda.
A nastojat cu pronaci dobrog ginica u du bolnici koji je imao dosta twin trudnoca da se upozna s mojim stanjem...just in case
Koja kombinatorika...
Anddu javi se ako si po gradu ovih dana za setnju I slajic! Jos samo malo.
A baš sam to mislila reći, pa zar nema tamo nekog doktora u kog bi se mogla pouzdati, ili da odeš u 32. tjednu ako imaš neki smještaj gore? Ja ne bih u 35. tjednu sa twinsima na tako dalek put, da se ne bi još putem porodila
Drage moje,evo mene s pregleda-cerviks skroz skracen,totalka..u utorak sam hospitalizirana-curke u petrovoj dolazim vam na druzenje..pusa
legal, nije mi jasno zašto bi te uopće slali u Zg ako dođeš do 35tt - pa tad je kritični period iza vas i ako se bebe tada i rode, nema razloga da se nešto zakomplicira. a inkubatore (ako bi uopće bili potrebni) moraju imati. fakat ne kužim logiku. drugo da ti prijeti full rani porod - onda je Petrova najsigurnije mjesto jer imaju najbolju opremu za bebe, ali ovo stvarno ne kužim...
milasova ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (ako se ne varam, i vi ste off the hook s kritičnim periodom?)
Mi smo danas 34+2..dobro je,ali voljela bi barem do 37 t da izdrzimo..
Prosli smo kriticno razdoblje i ne bojim se..
Hvala vam![]()
Milasova..svaki put nakon što sam ja na pregledu i ti se javiš..izgleda da se slijedimo..i ti si kod dr. R. u Petrovoj?
Ja se moram prijaviti već u ponedjeljak i do kraja sam tamo..uh..nadam se da će moja velika beba ipak malo požuritii da neću morati 4tjedna biti u bolnici...
Clover,mozda si bila ispred mene danas..eto druzit cemo se..ja sam isto treala u pon.alu sam molila da mi pomaknu za utorak da mogu po uputnicu i stic pripremit stvarcice za bolnicu..
Javi u kojoj si sobi,,isto sam kod prof.R pa mozda nas smjeste u istu sobu ak bude bilo mjesta..
Milasova, bilo bi krasno da smo zajedno iako se ne poznajemoJa sam danas bila jedina sa mužem u čekaoni i imala sam naajveći trbuh, pa me nisi mogla fulati
![]()
Dok se legal ne javi, ja ću ti odgovoriti - ne šalje nju nitko iz Dbk u Petrovu, nego ona sama o tome razmišlja budući da je njihov MPO pacijent (legal ti nadopuni i ispravi ako sam u krivu
Cure je li trudovi krenu kao PMS bolovi, dolje nisko. Mene sve nešto od jutros boli, pa malo u donjem dijelu leđa pa malo u donjem dijelu trbuha, ali sve nepravilno i bez glave i repa
čekaj, milasova - ti si doma? hospitalizirat će te sljedeći utorak? a u 35. si tjednu i nemaš trudove? mene su 3cm otvorenu i skroz skraćenog cerviksa s 34tt pustili doma iz bolnice jer se trudovi nisu vratili nakon tokolize. ne kužim zašto vas hospitaliziraju ako se porod neće ni pokušati spriječiti kad krene (a s bebom je sve ok).
clover, zašto ćeš ti ostati u bolnici?
pa nije valjda da vas hospitaliziraju samo zato jer ste MPO trudnice?
anddu, kako kod koga - možda je počelo, a možda su samo lažnjaci...
čini mi se da je legal napisala da je dr. šalje u Petrovu, a ne da sama to želi...
Jest doduše napisala da joj je dr. preporučio, ali mislim da je odluka na njoj, čisto radi veće sigurnosti u Petrovu nego ovu našu bolnicu. Ma javit će se ona sama.
Uf, užasava me ovo što ne znam je li počelo ili ne. Sad se pitam - hoću li ja biti ta koja ne zna da su joj krenuli trudovi![]()
Anddu ak je krenulo u tim pocetnim trudovima uzivaj. Znat ces kad krene popravo. Ne brini
Hvala cure, kao što rekoh jedino me mori je li to to ili nije, za drugo me nije briga jer smo konačno u terminu
Moja dijagnoza u 36tt je: cerviks 1čl., za 1p kako do ovoja i predležeće česti...
Eto...da li je stvarno alarmantno da moram biti tamo zaista ne znam..on me želi tamo i da pod kotrolom dođem do kraja..iako nosim veeeliku bebu i rekli su mi na uzv da bi ona mogla doći i ranije...
i da, od 21tt imam BH kontrakcije koje me nisu otvarale...
Posljednje uređivanje od clover : 07.06.2013. at 16:08
Frka,imam kontrakcije ,cerviks skracen i on kaze da sam sigurnija kod njega pod nadzorom..
Molila sam ga da prebacim u utorak bolnicu da stignem obaviti sta trebam..
Rekao je da bez obzira bila MPO trudnoca ili spontana da bi predlozio isto.
Clover,vidla sam te( ja bila u prugastoj haljini)
samo vi budite pod kontrolom
legal, ne mozes planirat put u 35.tjednu jer ne znas kako ce izgledati, moze biti bilo kako, ako zelis zaleci ranije-tako i reci dr-u-strah, da ne copram bolove itd
anddu-zna frka sta su trudovi, a takve nekakve bolove zovu pripremnim, vec sam pisala
ne volim kad neko nije na prijavku-Moe, draga, cekamo
Mare vidim i ja da je bila lažna uzbuna, sad se smirilo, bolucka tu i tamo.
znam da sam dosadna, ali ne mogu si pomoći kad me ljuti... bez veze vas hospitaliziraju i neki drugi dr-i to sigurno ne bi napravili tako da mi se ipak čini da je to zbog MPO-a, ma što oni pričali. ako je s bebama sve ok i porod se neće sprečavati lijekovima (a ni ne treba jer ste u tako visokim tjednima), nemate što raditi u bolnici - skraćen cerviks u tim tjednima nije ništa alarmantno. nije porod 5-minutni čin pa da nećete stići do bolnice kad krene. da ne bi bilo zabune, ne sugeriram ja da odbijete hospitalizaciju ili se raspravljate s dr-om - skroz mi je jasno da će skoro svaka MPO trudnica bespogovorno poslušati dr-a. samo me strašno nervira stvaranje paranoje i čitav taj sustav pa se malo moram ispuhati. nije ni čudo da nam je zdravstvo u takvom stanju. s jedne strane krešu sve živo do te mjere da će se uskoro opet bježati preko granice da se dobije normalan postupak, a s druge se strane lova bespotrebno troši i još se pritom zdrave ljude tjednima drži u bolnici dok neki bolesni čekaju mjesecima da dođu na red za bolničko liječenje. cure, baš mi je žao što ćete posljednje tjedne trudnoće bespotrebno provesti u bolnici umjesto da uživate kod kuće... a da nije to praksa samo vašeg liječnika? jer nema šanse da bi vas u drugim bolnicama u tom tjednu zadržali samo zbog skraćenog cerviksa pa mi je teško povjerovati da se u Petrovoj to radi po defaultu. zapravo, nema šanse da se radi jer bi bolnica onda bila dupkom puna 24/7.
crvenkapice draga............... nije me bilo par dana stvarno šok,baš me je pogodilo!!!!!!!!svaka riječ je suvišna nije fer nijeeeeeee
Glede skraćenog cerviksa složila bih se s Frkom, moj je skraćen od 27 tt, hospitalizirana zbog kontrakcija koje su se smirile s tokolizom i puštena doma uz terapiju. Cerviks se provjeravao do sigurnih tjedana, a na zadnja dva pregleda nisu ga uopće provjeravali.
Haha...odlično..ja sma baš mužu tamo komentirala kako uske stvari krasno stoje curama koje nose visoko, meni, koja nosim nisko, nikako ne stoje uske stvari
Ne znam kako si ti, ali ja sam u panici, ovaj vikend će biti par mašina oprano i vec imam par popisa što za muža što za mamu..hahahaha
X
Mene takvo suludo raspolaganje ionako mrsavim resursima u zdravstu uvijek i iznova iznenadi, a onda sama sebi kazem "pa sto si naivna, naravno da je (jos uvijek) tako!
Bojim se da Petrova nije usamljeni slucaj... Meni su iskljucivo na temelju 7 godina neplodnosti dva lijecnika predlagala hospitalizaciju od polovice 38 tt (dosla u bolnicu zbog laznjaka, smirili se u roku 24 sata i nisu me otvarali) do kraja, a jedan cak i elektivni carski "da budemo sigurni". ??!!!???