Citiraj malaana prvotno napisa Vidi poruku
mačkulina meni ni to nije pomoglo, CRP su mi vadili 2 puta tjedno, od 14. tj na antibioticima, 3x dnevno venozno... čim prođe pauza, cca 1 tj CRP počne rasti... bilo je situacija kad me nisu imali više kud piknut, pa sam znala dva-tri dana dobivati u guzu, da vene malo naiđu... paničarila na najmanju sitnicu, i dr je imao razumijevanja... rekao mi je bolje da 10 puta alarmiram uzalud, nego da jednom šutim, a ne bude dobro... nitko me nije dirao, vaginalni pregled niti jedan (samo brisevi)... cerviks se mjerio uzv-om i to je bio sav kontakt dole, s tim da je uzv sonda išla milimetar unutra... ali eto.... nije se znalo o kojoj se bakteriji radi i nije dobro završilo...
ajme užasa ... da nisu znali o kojoj je bakteriji riječ pa nisu valjda znali prilagoditi terapiju... ma užasno je sve to .. bar si u cijeloj toj tužnoj priči ti mirna jer si sve učinila najbolje i kako si znala i reagirala na najmanju sitnicu... savjest ti je barem mirna.
meni nije bila, meni je instinkt govorio da nešto ne štima u prvoj trudnoći ali me svi uvjeravali ma daj molim te ne paničari, i onda sam ja počela ignorirati znakove koje mi je tijelo slalo i ja se osjećam i dan danas kao suodgovorna i možda najviše kriva jer sam samo mazila trbuh, uživala u trudnoći i brijala think pink stvari a nisam uopće željela vjerovati da bi nešto moglo poći po zlu.
Za mene u mom slučaju samo da se je izvadila jebena krv (CRP) i da me je netko deteljno pogledao na UZV (a ja išla na crvenu uputnicu u dežurnu ambulantu umjesto da sam platila i otišla privatniku koji bi me detaljno pregledao i vidio da bebica zaostaje u razvoju) i da me se je poslije toga stavilo na 2-3 dex-a i dao heparin - sve bi dobro završilo.

Citiraj malaana prvotno napisa Vidi poruku
i ja sam bila skroz mirna prvo tromjesječje... uopće se nisam opterečivala... ali već kasnije... napadi panike, svaka sitnica je za uzbunu... strah je neopisiv, ali do zadnjeg trena sam bila optimistična i nadala se čudu...

ne znam kako ću preživjet sljedeću trudnoću, definitivno uz psihološku pomoć, jer imam napade tjeskobe i borim se sama sa sobom, znam u ponoć izaći iz stana i otići u šetnju da se ispušem, jer imam osjećaj da će mi puknuti koža na meni...
sve smo drugačije, psiha je kod svakog drugačija ovismo koliko duboko su te gubitci djece načeli. Ja sam u svakoj slijedećoj trudnoći bila zrela za Vrapče... ti napadaji panike, taj strah i buđenje u sitni noćni sat i tjeranje muža da me vodi na hitnu - ja nikom ni ne pričam (znam sama kako mi je bilo)
Nikada više mirne trudnoće - barem u mom slučaju
Čak sam kupila baby watcher i na njemu bila po 2-3 puta dnevno, vadila krv stalno (uzela pvt osiguranje i plaćala policu), kao luđakinju su me svi tretirali - ali bolila me je briga.
Nisam išla jednom doktoru jer nikome više nisam vjerovala, već sam išla kod 2 doktora i uspoređivala nalaze.... sve je to suludo sa perspektive normalne i zdrave trudnice - ali tako sam ja pronalazila neki svoj mir.
Tako ćeš i ti, ne odustaji nikada i nikako... samo si napravi plan kako ćeš i živi svoju trudnoću na način kako će tebi biti lakše ma što god tko mislio o tome..

ja se ježim trećeg tromjesječja... u oba slučaja poslije sam u 35 tjednu došla doktoru, klekla pred njega doslovno, sklopila ruke i rekla.. ' vadite ju van molim vas'.
Svaki put bi me pitao zašto mama? a ja bih rekla.. imam osjećaj da ću ju opet ubiti u sebi - ja to ne mogu podnjeti stoga molim vas vadite ju van... i oba puta su bebice bile izvađena CR u 37 tjednu.

Nekome možda dramatiziram, ali ja znam da sam u prvu trudnoću ušla puna srca, ljubavi i u ružičastom balonu sa rečenicom ma trudnoća nije bolest, sve će biti dobro i gladila trbuh, radila do zadnjeg dana jer sam se dobro osjećala i taj moj ružičasti balon je samo puknuo ja redovitom UZV pregledu sa rečenicom - beba je mrtva. Rađala sam ju 3 dana, bila je čak popreko, okretali ju u meni ručno, i znam kao i vi cure što sam proživjela