rasprava je odmakla, ali vraćam se na rehabin odgovor...
ne znam što predlažeš.... da odustanemo od usavršavanja i razvijanja sebe, naše svijesti i društva?
[/QUOTE]Može li medicina odrediti kada počinje život ?[/QUOTE]
medicina, biologija, bioetika... kako god se točno zvala ta grana znanosti... meni nije baš jasno da te razumijem, rehab. a tko bi to trebao biti stručan raspravljati tj. odrediti tj. odgovoriti na takva pitanja? nitko nije nikad ni tvrdio da se znanost ne mijenja, da je ponudila odgovore na sva pitanja. pitanje je imamo li nešto bolje od znanosti tj. znanstvene metode? moje je mišljenje da nemamo.
ne znam. reci mi ti.Zašto se neki liječnici pozivaju na prigovor savjesti i odbijaju raditi abortuse ?![]()
ne poznam tu brošuru niti vidim smisao na osnovu nekakve brošure donositi zaključke o znanstvenoj i pravnoj podlozi abortusa.Recenziju brošure radili su mahom liječnici i pokoji psiholog. Sorry, je li to znanstvena podloga abortusa i argumentirano savjetovanje ?
ne postoji pravo da se rodiš.Ja govorim o stavovima koji ne ugrožavaju temeljna ljudska prava. Pravo na abortus, nažalost, ugrožava ono najtemeljnije ljudsko pravo - pravo da se rodi i da živi.
u ostale rasprave o tome tko ima pravo na život ne bih sad ulazila.