Stranica 13 od 14 PrviPrvi ... 311121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 666

Tema: Roditelj bully-bullying kod kuće

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A ta VODA, to je buling nad lokalcima
    Samo sto sam tu procitala VODA, tlak mi je skocio

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ako dijete s više od sedam godina koje živi na moru ne zna plivati, onda je vjerojatno neki problem u pitanju, bilo koje prirode.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa ako dijete s više od sedam godina koje živi na moru ne zna plivati, onda je vjerojatno neki problem u pitanju, bilo koje prirode.
    vjeruj mi - nije. ovaj slučaj koji ja znam je isključivo lijenost i komocija roditelja. pod izlikom, ne smijem tjerati dijete u more da ne bi imalo traume.

to kao što mene moja mama nije naučila voziti biciklu. znate već tu priču
    zašto?
    koji problem je bio?
    mogla je, a nije. sad mi kaže da je kao nešto probala, ja nisam htjela, i - to je to.
    pa mi bilo neugodno, s devet godina, kad jedina u razredu nisam znala voziti i lagala i muljala nešto da znam. a ko kruška padala s te bicikle.
    pa sam sama nekako naučila s deset.

mislim, nije to ništa spektakularno, preživjela ja nekako al bezveze.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa roditeljska komocija i lijenost spadaju pod "probleme bilo koje prirode"

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    oprostite, al buling je i dijete (osim dijete od n.grace ) koje ne zna u nekoj dobi plivati.
    onda mu se vršnjaci rugaju, onda je on ljut na roditelje što ne zna plivati, i tako. to mogu biti i malo veće traume od onih suza s pet godina kad si ga tjerao u more. a živiš na moru, recimo.

enivej, nikad na zelenu granu s tim traumama
    a može se to i tako gledati
    Posljednje uređivanje od anasti : 18.07.2013. at 15:28

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moj tata je onda bio pravi bullinator
    Negdje s 5 me zafrljatio u more. Nešto sam valjda kenjakala, pa bi, pa ne bi, pa vriska skika, a znala sam već pomalo po pličaku bez ičega i on očeš plivat, evo i pljus u more malo dalje od pličaka i prolplivala ko ribica.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne vidim zasto bi ona pristala na "teror" roditelja, pa ne radi se o operaciji krajnika
    npr. moja F je s godinu dana hospitalizirana, od tada se bojala dugo svih sluzbenih situacija, u to je nekako uklopila i frizerku koja kao uniformu nosi bijelu kosulju. Na samu pomisao da udjemo u frizerski salon ona bi izrazito protestirala. I sto sad - ja sam "trebala" drzati djetetu obje ruke i noge, frizerka je preko mene trebala sisati vristece dijete? Cemu? Ja stvarno ne kuzim cemu? Sisala sam ju doma sama sve dok cijela prica nije popustila.
    a čuj, njoj je posao šišanje, ne operacija krajnika. a nismo ni govorili o iznimnim situacijama nego o onome što frizerka svakodnevno doživljava. pa nisu sva ta djeca imala traume od bijele košulje?

kao što veli šafran, bilo bi dovoljno da je bila spremna promijeniti košulju, da je na neki način prišla djetetu, zaigrala ga, manipulirala ili što god već rade frizeri da animiraju djecu na šišanje. ima raznih načina. naravno, to pod uvjetom da roditelj zahtjeva šišanje (ne vidim to kao teror), ako roditelj sam procijeni da mu se ta tlaka ne isplati ili nešto sl. onda je to drugi par rukava, ali onda sam treba prekinuti cijelu proceduru ili i ne ulaziti u frizerski salon.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali to vrijedi tek od neke dobi kad to može shvatiti. Malo dijete ne može razumjeti zašto, pa mu ti moraš odrediti maksimalnu dozvoljenu količinu i ostatak ni ne pokazati. Vrtićanac već bolje kuži. Školarac bez problema.
    dobro, da, istina. zaboravila sam kako je to kad je malo
    Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    a dobro nećemo sad baš pretjerivati.
    briga o djetetovoj higijeni i zdravlju nema veze s bullyingom. a valjda si sama znaš postaviti normalne granice i prioritete.
    ne shvaćaš bit teme, kao još neki. i umjesto da nešto pametno naučimo makar primjer bio ekstreman, mi se tu nasprdavamo.
    sumnjam da autorica članka ne pere i ne češlja djecu. ili si ti to tako shvatila?
    sad si ti totalno fulala moj post, totalno ga pogrseno shvatila.
    ne vidim da itko insinuira da autorica, ili itko od nas ovdje, ne peru i cesljaju djecu. mislim da jako dobro shvacam temu.
    nisam pitala da li time sto cesljam glavicu na kojoj je paperje vrsim buling nad njome. jako dobro znam razliku izmedju kose i kose i cesljanja i cesljanja. ja pisem o kosi do ispod guzice, guste, teske, ima je preko kile i o djevojcici koja je dovoljno stara da zna sta nosi takva kosa. i takvu kosu je nemoguce odrzavati bez, ajmo to nazvati, maltretiranja. ne mozes reci: dodji da te pocesljam a da ona dotrci s osmijehom jer zna sta slijedi. i mene srce boli kad ju cesljam, a ona place, kad joj rascesljavam one cvorice, ali ne zeli se sisati, zeli imati dugu kosu i kosa joj je predivna i kvalitetna, ali boli. i pitam se koliko je to bulling jer ja joj svaki dan nanosim fizicku bol.
    s druge strane tjeranje djeteta da jede je maltretiranje djeteta, i ok, to smo apsolvirali, no povlacim paralelu s mazanjem UV kremama koje su i onako ljepljive, tesko se razmazu, dijete to organski ne podnosi (znam jer ni ja ne podnosim taj osjecaj da mi koza ne dise), ali eto, zbog njenog zdravlja, ja je mazem. pa se pitam, gdje je razlika, jer i kad "tjeramo" djecu da jedu, radimo to, ne radi izivljavanja i nekih sadomazo poriva, vec radi njihovog zdravlja.
    nema tu ekstrema niti sprdavanja vec onog standradnog pitanja- koja je granica dopustanja djetetu odgovornosti za brigu o sebi, granica izmedju bulinga i nemara je zapravo jako tanka, zar ne?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma da, kao da su roditelji redom razumna i umjerena bića :D

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, komplicirate. Prvo, nisam rekla da frizerka svaki dan to dozivljava, nego da dozivljava. drugo, da sam imala potrebu iznzistirati na sisanju naravno da bi nasla frizerku u rozoj kosulji (sina vodila kod onih koji crtice pustaju i imaju guba stolice na drugi dio grada), pokusavam objasniti da sam upravo odlucila da sisanje nije toliko vazna stvar, kao ni cesljanje

ovu pricu oko voda/more naziva uopce ne kuzim. 25 godina zivota sam provela uz more i zvala ga more, sad ga zovem voda i more i uopce ne kuzim sto to kome ima smetati, ni domacima ni doslima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma da, kao da su roditelji redom razumna i umjerena bića :D
    mi ovdje jesmo.
    al stvarno to mislim. više-manje za sve postove na ovoj temi.

al mi je isto fora o tome pričati, granici između bulinga (ispravnije bi bilo u principu "bulinga") i zanemarivanja, što kaže leo.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

pa je da, tanka je. ali htjela sam reći da smo otišli previše u tančine.
    pa svaki roditelj zna svoje dijete i zna otprilike gdje je njihova granica.
    meni je npr. ok malo "izmanipulirati" dijete što se tiče higijene, zdravih navika i brige o sebi
    a do koje granice? to svatko za sebe određuje i vidi dal pretjeruje ili ne.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ovu pricu oko voda/more naziva uopce ne kuzim. 25 godina zivota sam provela uz more i zvala ga more, sad ga zovem voda i more i uopce ne kuzim sto to kome ima smetati, ni domacima ni doslima.
    S moje strane, to je čista zafrkancija. Ali kad sam imala 8 godina, bilo mi je jako purgerski, i to nije bio kompliment :D

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi ovdje jesmo.
    Pa, jedno su postovi, drugo je život

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

evo meni je lakše kad si stvari ovako postavim:
    da to moje dijete zna sve što ja znam o tome i tome ( opet pričam o zdravoj prehrani i higijeni ) što bi odlučilo, učiniti si ono što je zdravo ili ono što je loše.
    evo primjera, mm i ja našem J od prvog zubića čistimo zubiće, ne baš svaku večer (npr. ako je jako umoran ne forsiram), ali uvijek pokušamo.
    i pričamo ti mi o tome koliko je zapravo važno zdravlje mliječnih zuba za trajne zube.
    i on ti lijepo svojoj mami sutradan "ha vidiš! da si nas tjerala da peremo zube ne bi nam sad bili ovako loši!"
    i eto ti ga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa je da, tanka je. ali htjela sam reći da smo otišli previše u tančine.
    pa svaki roditelj zna svoje dijete i zna otprilike gdje je njihova granica.
    meni je npr. ok malo "izmanipulirati" dijete što se tiče higijene, zdravih navika i brige o sebi
    a do koje granice? to svatko za sebe određuje i vidi dal pretjeruje ili ne.
    Pa istina je što kažeš... ALi kad pogledam svoj dom - čak ni mm ni ja nemamo uvijek iste granice ni pravila. Čak ni JA SAMA nemam uvijek iste granice i pravila (trudim se da to bude tako, ali sad kad su djeca veća vidim kako za neke stvari više ne hajem...)

A klinci gledaju i točno znaju kakva su pravila kod jedne bake, kod druge bake, kod mame i tate i bilo gdje... Imaju radar za to. Dok su bili manji, moja svekrva je znala pitati može li im dozvoliti ovo ili ono ... Ja rekla - vaša kuća = vaša pravila. Srećom, oko prehrane i spavanja imale smo bliske stavove, ali ona je dozvoljavala klincima da joj se penju na glavu i na luster... Tja, baka im je! Vjerojatno ću i ja svojim unucima tako popuštati, ako ih dočekam... (inače, mm kaže da je njemu puno više toga branila).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi ovdje jesmo.

al mi je isto fora o tome pričati, granici između bulinga (ispravnije bi bilo u principu "bulinga") i zanemarivanja, što kaže leo.
    majko moja, disleksicna ja, 8 puta sam porcitala bulinga i bulinga i gledam koje slovo preskacem, sta ne vidim, slovo po slovo, osam puta, oba puta i onda skuzim navodnike
    Posljednje uređivanje od leonisa : 18.07.2013. at 15:49

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

"ha vidiš! da si nas tjerala da peremo zube ne bi nam sad bili ovako loši!"
    i eto ti ga
    to je to.

ja npr bih voljela da j čita. a neće pa neće. da pročćita koju knjigu sad na praznicima. jednu jedinu. bilo koju.
    kako ga natjerati, a da nije buling?
    znam ja kako, ima metoda koja pali, i koja definitivno u buling ulazi al dal ga uopće tjerati? i zašto?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa, jedno su postovi, drugo je život
    Očeš reći jedno pišemo, a drugo radimo

Zezam se malo, ali stvarno sigurna sam da evo ja sad pričam ovdje nešto kako sam ja to rješila, ne mogu se sad sjetiti primjera, ali sigurna sam da sam istu stvar kroz neko drugo vrijeme riješila na drugi način i šta sad, jesam bully ili ne, možda par time bully

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    i šta sad, jesam bully ili ne, možda par time bully
    svi smo mi (part time)bully

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ššišanje i češljanje su mi ne baš bitni, tu bi totalno mogla pustit djetatu da neko vrijeme odlučuje i lagano ga vodila i učila. Recimo, M. se nije htjela češljat prošlog ljeta, pa smo skupljali nekakve punđice (od mora zapetljane) i jedanput tjedno ili u 10 dana, nakon pranja i s nekim sredstvom raščešljavali. Sad se češlja svaki dan, tu i tamo preskoči.
    D. se neko vrijeme užasavao šišanja, pa se naučio, i tako...
    Ako netko ima dijete koje koje se usred neke rijetke bolesti svakog dana nužno mora češljati, unaprijed kažem da suosjećam i dajem punu podršku da uspostavi naviku dnevnog češljanja kako zna i umije :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, je, oces milom ili silom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ostala sam vam dužna onog da odgoj nije bitan ; žena mi poslala uslikanu stranicu knjige... u biti se to tek vidjelo kad su se proučavali jednojajčani blizanci koji su posvojeni odvojeno i odrastali kod različitih roditelja.

link

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"Navikavanje" djece na more...uh, to zna bit žešći buling. Ono, beba, ili malo dijete. Vrišti, upinje se, otima...A mama i tata nasmiješeni: samo malo nogice, ajde, ajde, sad malo plivaj, tata drži,ništa neće bit...Ili još bolje, cijelo društvo nasmiješeno komentira. A dijete u panici.
    pretprosli tjedan sam 4 dana za redom na jednom nasem otoku svjedocila tim scenama. siroti deckic se dere ne iz petnih zila, nego iz svake stanice tijela mu majusnog. a majcica uprla, pa uprla...ne bili ga natjerala u more...
    vrhunac je bio cetvrti dan, kad sam pokraj njih ulazila u more, a ona mu se uprla objasnjavati, kako samo curice placu, a on je deckic, pa je li hoce biti curica...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Š
    Rekla bih da ne radim većinu toga na listi. Koma su mi ti lažni izbori, kao šatro ti dajem izbor (oš mrkvu ili brokulu) a u stvari te zahebavam Kod mene ako nema izbora, onda ti ga ni ne nudim. Tak je kak sam ja postavila i aj bok. Moš ridat, bit jadan kako ti je teška sudbina al tak je. Oko stvari koje se mogu mijenjati, mogu se, ni ne pravim se da se ne može.

Ne koristimo baš kazne, ne sjećam se kad je bio kažnjen za nešto. Prijetnje budu, al i to zaista vrlo rijetko, ni takve situacije se ne sjećam. Nekako je razuman i vjerojatno i iz mog tona isčitava kad mi se smrklo i kad zaista mislim to što sam rekla i kad od njega očekujem da napravi bespogovorno. A kako smo to radili kad je bio manji, sreća ne sjećam se više
    xxx

priznajem, nisam jos procitala doticni tekst, a ovih puno stranica sam preletjela...

ali na brzinu receno, onako sam na liniji cvijete, vertex, anchie...
    a ovo od anchei je bas lijepo sazeto.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vezano za buling, neki dan mm kaze da mu je zao da ga starci nisu natjerali da ide u glazbenu skolu vec su ga pustili da ganja loptu cijeli dan. Tako da je postao samouk umjetnik pa sad svira skoro svaki slobodan trenutak :D

Tako da... Pazite se da ne budete na "optuzenickoj klupi" za 20, 30 godina
    Posljednje uređivanje od Anci : 18.07.2013. at 19:14

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

oprostite, al buling je i dijete (osim dijete od n.grace ) koje ne zna u nekoj dobi plivati.

u školu plivanja je išlo više od polovice njenog razreda, njih petnaestak
    do kraja tih tri tjedna, koliko je škola trajala, ostalo ih je svega 6-7
    jer su roditelji bili nezadovoljni metodom, djeca su se žalila da se boje, i tako

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Moj ima traume zato što su ga tjerali

Bit ćemo na optuženičkoj klupi što god radili, ne da se to izbjeći
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 19.07.2013. at 11:34

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za buling, neki dan mm kaze da mu je zao da ga starci nisu natjerali da ide u glazbenu skolu vec su ga pustili da ganja loptu cijeli dan. Tako da je postao samouk umjetnik pa sad svira skoro svaki slobodan trenutak :D

mene su natjerali
    zato što je mom tati bilo žao što njega nisu uspjeli natjerati
    a meni je glupo što su me tjerali jer niti sam bila talent niti su učiteljice bile čemu, tako da je to bila višegodišnja prisila i frustracija, šteta vremena i novaca

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto ga na
    Mada, slazem se, pomikaki, prije s tobom nego s rodjenim muzem. Ne vidim stvarno smisao natjerati nekoga da zavrsi glazbenu skolu. Nije to neka jednodnevna radionica :D vec skola.
    Posljednje uređivanje od Anci : 19.07.2013. at 11:52

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    mene su natjerali
    a meni je glupo što su me tjerali jer niti sam bila talent niti su učiteljice bile čemu, tako da je to bila višegodišnja prisila i frustracija, šteta vremena i novaca
    Identično!

Imam traume od melodijskih diktata. Svi nešto pišu, a ja ne znam otkud početi i kako nastaviti Nikad toliko jedinica nisam imala, spašavali su me ritmički diktati. Uopće ne kužim kako sam završila tu muzičku, trebala bih u Globalno sijelo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    mene su natjerali
    Onaj što žali da ga nisu tjerali u glazbenu možda im nije dovoljno jasno i ustrajno rekao da to ŽELI, ili su oni stvarno ignorirali njegove želje...ne znam.
    Sjetila sam se primjera odgoja koji je primijenio moj susjed, tradicionalan lik za kojega ni u peti nisam mogla pomišljati da ću ga kao primjer pozitive navoditi na Rodi. Nikad čuo za AP, a da je čuo, vjerojatno bi to ocijenio kao glupost.
    Ultra sportski tip, i on i supruga mu , ono, zgibovi svaki dan, kućna vježbaonica, Jackie Chan, pa kad mu je klinac stasao za prvi sport, a to je, po njegovoj ocjeni, bilo valjda s dvije godine, ne znam kad, krenuli upisi na sportove, tamo, amo. Predškola, škola, mali nije nizašto, ni za klupske, ni za individualne, ni za borilačke sportove...sve probali, pa ohrabrivali, vježbali upornost...ništa.
    Na kraju je tata rekao- "ništa od toga, on ima dvi live noge".
    Već do petog razreda nije išao ni na kakav sport, osim rekreativno nogomet po cesti i nešto malo plivanje, zbog astme.
    Njima je to bilo teško progutati, ajme bože, ali nema veze, neka klinac odluči. A ovaj se odlučio ćokati po kompjuteru i nije htio ni izlaziti iz kuće, šesti razred, mali ima samo jednog frenda i s njim igra igrice doma, totalna izolacija.
    E, onda su roditelji odlučili da to nikako nije dobro za njega pa su prodali stan u gradu i kupili kuću na selu gdje se mali vrlo brzo skompao sa širom ekipom vršnjaka, totalno "oživio", postade popularan (Ibro Dirka naš...). Počeo svirati gitaru, odmah stari, hopa, čim je skužio da ga to zanima, kupio mu eletričnu, ima bend, super svira, prošao odlično srednju školu, upisao faks...
    Ne znam koliko je tu bilo "bullinga", vjerojatno je nešto u i tim nekim početnim pokušajima, ali na kraju su ipak osluškivali interese djeteta jer od totalne prisile slaba vajda.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

genijalno.

to je kao rješavanje problema nedijagnosticiranog ADHD-a, pričala sam već o tome.
    učiteljica, kad vidi da mali, prvi razred, više ne može sjediti na mjestu, kaže mu da otrči dva-tri kruga oko škole i nek se vrati nazad. i tako nekoliko puta na dan.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nena, ja bih rekla, da je covjek radio po zdravoj pameti i po juulu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Identično!

Imam traume od melodijskih diktata. Svi nešto pišu, a ja ne znam otkud početi i kako nastaviti Nikad toliko jedinica nisam imala, spašavali su me ritmički diktati. Uopće ne kužim kako sam završila tu muzičku, trebala bih u Globalno sijelo

iz iskustva ću reći da je neku djecu stvarno besmisleno tjerati da idu u glazbenu
    a opet, neki su mi počeli ovako kako Zuska opisuje, da bi do kraja osnovne bili među najboljima u razredu i upisali srednju glazbenu školu
    treba pratiti i osluškivati želje i potrebe djeteta

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mojima zamjeram sto me nisu (vise) tjerali da gledam TV s metlom na ledjima
    to sad spominjemo i oni i ja, svaki put kad kukam kako me bole ledja :D

a nisam im oprostila sto mi nisu dali da se bavim atletikom, jer eto, moja mama je bila atleticarka i zna sve negativne strane. to je bio jedini sport koji me zanimao. zato sam sva trapava i bojim se lopte kad mi leti prema glavi (mrzim picigin :D)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

buling je tjerati malo djetešce u vodu dok ono uplašeno vrišti - to kad vidim automatski se naživciram
    buling je tjerati dijete koje očigledno nema talenta, volje ni predispozicija da se bavi nečim po zamisli roditelja - to nikad ne završi dobro
    ali učiti dijete da pozdravlja svijet oko sebe, ne da nije buling nego je potrebno- jer živi među ljudima i jer treba usvojiti pravila nekog korektnog ophođenja s drugima. ja svoju redovito opomenem ako to propusti učiniti. zašto je ne bi opomenula? iako iz našeg primjera jasno vidi kako se ophodimo prema drugima, to je tip djeteta koje je sklono otploviti u svoj svijet, u svoje misli i maštarije. onako, malo lebdi štono bi se reklo. pa je ja dozovem nazad, samo toliko.
    i nije mi buling pitati hoće mrkvu ili korabu. jer jede povrće rijetko. prerijetko. a znam da korabu voli i čim je spomenem u kombinaciji s npr. omraženom mrkvom ona će je prihvatiti. Ali ako ponudim korabu ili čips ovo potonje će preuzeti vodstvo, a to ne želimo, jel...

I tako - tko zna što će ona meni danas sutra zamjerati - nešto sigurno hoće. Znam i da je nedavno zamjerala što inzistiram da svaki dan vježba sviranje po 10 min. ali kad je koncert za završetak šk. godine u glazbenoj odsvirala perfektno rekla ja da je sretna što sam je tjerala..
    Ne zamaram se previše s tim. Ja dajem najbolje od svojih mogućnosti i to mi je dovoljno znati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

super post flopice. i, slažem se za ovo s pozdravljanjem. baš mi je ružno vidjeti djecu koja ne znaju kulturno pozdraviti, upadnu u stan i ni mu ni bu. pa ih vraćam nazad, svih po redu i treba ih na to podsjećati.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma i ja bi ih vraćala
    baš je teško drugom čovjeku reći dobar dan
    ako je to problem, ne želim misliti što bi jednog dana sve moglo postati još veći problem...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    buling je tjerati malo djetešce u vodu dok ono uplašeno vrišti - to kad vidim automatski se naživciram
    Koja je razlika tjeranja djetešca u vodu...ups, pardom more (moja i za Jarun kaže more pa je upozoravam da ne bulla lokalce) i tjeranja djetešca da jede zelenjavu... ja to, npr. ne vidim. Govorim kao "morski čovik", s puno puta viđenim uplašenim vriskom za 10-tak min u sretno prskanje i gacanje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.07.2013. at 14:17

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sve moze bit bulanje ako se pretjera, ako je otpor velik a slamas dijete. To je moja polazisna tocka temeljena na vlastitoj kozi, os more, os tikvice

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je razlika tjeranja djetešca u vodu...ups, pardom more (moja i za Jarun kaže more pa je upozoravam da ne bulla lokalce) i tjeranja djetešca da jede zelenjavu... ja to, npr. ne vidim. Govorim kao "morski čovik", s puno puta viđenim uplašenim vriskom za 10-tak min u sretno prskanje i gacanje.
    mene pitaš?
    pa nema razlike
    nisam ni napisala da je jedno ok. a drugo oslobodi Bože

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a o uplašenom vrisku djece dok ih se tjera na kupanje mogu reći da mi je katastrofa pa am kako na koncu završilo
    ja svoje nikad nisam tjerala ako su počele plakati
    pustim ih sa strane i dozvolim da sam isprobaju kad skupe hrabrosti ili da ne probaju uopće
    moja manja ovo ljeto nije htjela ni minutu biti u mom naramku u moru
    ali pola sata poslije je recimo bez straha i ikakvog problema mlatarala u bazenu i ušla skupasa mnom uz smijeh
    zašto nije htjela u more, nemam pojma
    prihvatila sam da neće, a nije mi palo na pamet da je demantiram pod cijenu njenog vrištanja
    meni je dovoljno da vidim ta izbezumljena lišca da stanem

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tipfeleri- sorry

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto nisam za tjeranje djece u more. Kod moga se stalno mijenja zelja za morem; pocetkom petog mjeseca je samo gledao kako da udje sto dublje (do pasa), i uopce mu nije smetalo, ako bi se smocio. Onda je zahladilo pa se nismo kupali, pa je pocetkom sestog mjeseca malo posustao, i ulazio samo do koljena, da bi onda ponovo zahladilo, i jedva bi usao malo s nozicama unutra. A sad je opet zatoplilo, pa ulazi dublje. A sto cu ja tjerat dijete u more, ako mu je hladno. Ja mislim da, kad mu se bude ulazilo, da ce uc. S druge strane, nedavno smo bili u Bosni, i tamo se svim silama trudio uci u studenu rijeku. I usao je s nogama, i to mu je bilo super, i htio je cijeli uci. Al meni je nekako nezamisliva mogucnost da on jednog dana nece volit more, zato mu ne zelim nikakve lose osjecaje u vezi mora nabijat.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

E ovako, iskreno da iskrenije ne može biti. Ja se osjećam kao bully i ne znam kako si pomoći. Moja curica NE SLUŠA. Ako joj ne kažeš, ako ju pustiš, ode sve k vragu. Ako ju upozoriš lijepo i tiho i mekano, bez obzira na to ona i dalje radi što ne smije. Ako zarežiš, ona pogleda mrko i zastane pa nastavi. Ako podvikneš, ona vrisne i nastavi. Ako urlikneš, ona dugo zastane... nekada se odmakne i prestane raditi što već ne smije, a nekada i dalje nastavi još gore. Ako ju odmaknem od stvari/situacije koja je u pitanju, počne vrištati i/ili se baci na pod i vrišti i/ili udara sebe, mene, baca stvari... uhhhhhh...

Ja bih voljela da me netko dobro savjetuje pa eto molim vas za savjet. Što raditi??? Njoj je samo (uskoro) 21 mj. Nema, dakle, još ni 2 godine. Strah me da ću ja postati moja mama, vrištalica koja šamara i udara po guzici kad god stigne. Ja se toliko loše osjećam u vlastitoj koži kad se počne nešto "krivo" događati jer više ne znam što da napravim. Jasno mi je jedno- ja joj objašnjavam ZAŠTO ne smije pa i zašto joj ne dam, ali ona NE RAZUMIJE ili NEĆE DA RAZUMIJE?

Bitno mi je spomenuti da imamo skoro 3mjesečnog bebača koji je nerijetko na rukama što mi ne dozvoljava slobodu potpunog posvećivanja njoj u konkretnoj situaciji kao npr. da skočim i spriječim ju fizički prije nego što graknem!

Evo jedan konkretan primjer u kojem smo svi nastradali. Držim maloga, ona leži kraj mene. Sve je lijepo, pjevamo, pričamo, bebač na sisi. Ona počinje odjednom bacati se nogama. Tvrde, tupe i opasne pete i jaki zamasi i opasni pokreti. Lijepo ju smirujem, pokušavam odvratiti pažnju nečim što joj je zanimljivo (idemo onu pjesmu koju voliš, gdje su ti kockice, hoćemo li se sad igrati s njima da ih doneseš na krevet, uzmi malo sokića). To pokušavam jer čim kažeš NEMOJ, ona još više. Izmičem se, pokušavam ignorirati da se iživi i da ju prođe, ona za mnom. Ciljano lamata prema meni, sve bliže glave bebe. Onda počinjem sa onim nemoj zato i zato, hadje dušo nemoj, udarit ćeš mene, udarit ćeš bracu. Da ne pišem svaki puta, ona nikako ne prestaje. Onda počnem prijetiti da ću uzeti šibu (koju još nijednom nisam zamahnula), naravno da samo zastaje i nastavlja. Odgurnem ju u stranu jer me već par puta zveknula. Sve nekako pokušavam da ne puknem već da situacija prođe. Mali je gladan kao vuk, njegovo vrišanje pokreće njeno vrištanje tako da spustiti njega sa sise je koma izbor. I sve to u par minuta, opali oštro prema meni i lupi bebu nogom po glavi. Tu ja puknem i lupim ju po nozi. Vrišti ona, vrišti mali, ja vičem na nju JEL VIDIŠ ŠTO SI NAPRAVILA! ... MA UUUUUŽŽŽŽŽAAAAASSSSS. Sve kasnije nije bitno, ni moja objašnjavanja niti njeno brzo smirivanje. Ništa nije bitno jer sam ju ja zveknula.

A takvih situacija milion i jedna u danu. Zgrabi ti čašu ispred tebe i krene trčati, staklo uh! Režem nešto, unosi se u ruke, ne sluša da se skloni nikako od noža. Ne diraj brata dok spava, čačka ga i budi ga non-stop. NE ležati na pločicama, ne prema peći, ne dirati dugmad na mašini za suđe/veš, ne bacati stvari, ne prosipati iz flašice, ne, ne, ne, ne, neeeeeeee! Ni kad okreneš na to da ne spominješ NE već da kažeš Hajde, okreni flašicu gore sa sokićem... ma ne vrijedi ni kad izbjegneš NEGACIJE i obrneš rečenicu.

Osjećam se kao monstrum kad dreknem, a još gori bully i monstrum kad ju opalim po guzici. Fraza moje svekrve "Ne smiješ ju ni sekundu ostaviti samu" ne pomaže baš. Ona radi sranja pred nosom, kraj tebe i na očigled. Ajme ljudi, šta da radim da prestanem vikati? To mi je nekako prvo na pameti! Ona je mala i upija SVE. Mi imamo toliko puno nježnosti mimo ovih ispada i ne želim da joj se uvuče pod kožu moje nenormalno ponašanje.

Kako se vi nosite sa svojom nemoći da nešto hitno i brzo i mirno spriječite/dokažete za nihovo dobro i kad su u opasnosti, a da ne podignete glas, dok vas oni ne fermaju ni 5%???!!!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma daj zekana kakav monstrum, samo istina malo je onih koji će priznat da u ovakvoj svakodnevnici koju ti trenutno prolaziš, ne lepršaju kao leptirići oko djece i kroz dan.
    Moj je upravo napunio 2 godine, tantrumi su kenuli koji mjesec prije, ah šta da pričam, a stariju valjda neće nikad ni popustiti. Ista tvoja, identično si je opisala u toj dobi i priznajem sebi trebala sam biti sa njom oštrija i dosljednija već tada, previše sam titrala oko nje i previše si postavljala ovakva pitanja koja si ti sad postavljaš, ali opet na vrijeme smo skužili gdje griješimo s obzirom na njen urođeni temperament, negdje oko 3, a i tome je svakako pogodovalo i rođenje brace. Djeca trebaju odgoj, čvrstu ruku i nekoga tko će im jasno pokazati što se pristoji, a što ne. Djeca trebaju prije svega naučiti što znači raspekt, a sa tom lekcijom se ne počinje u 10-toj godini. Trebaju granice. Mene je spašavalo hlađenje jt. stajanje u kutu, spašavame još i danas s njome. Razgovori, o da, uprono ponavljam, pričam, objašnjavam dok mi se usta ne osuše i tako će vjerojatno biti do punoljetnosti, proces odrastanja, sazrjeivanja, shvaćanja je proces, traje i traje, ali djeca trebaju upoznati i konsekvence za svoje ponašanje prije nego postanu punoljetni.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prvo : osim sto pocinje faza istrazivanja granica ( posve u skladu sa dobi) mala je ljubomorna na pridoslicu. Sto je i posve ocekivano da se dogodi. Moras joj potvrditi da su ti osjecaji normalni i da su male bebe ponekad gnjavaza.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ah da, i još jedan dodatni problem, da se ne razvije ljubomora, puno puno pokazivanja nakonosti starijoj, pažnje, ljubavi, nježnosti, ali i granica. Nije lako uopće, najteže od svega je balansirati tako, i tako svaki dan, a povrh sega ona traži svoje, beba svoje. Uključivati je oko brace, koliko god je moguće s obzirom da je on još stvarno mali, ali i ona, ali ako ništa da te utješim biti će sigurno lakše kako rastu, uz dobro postavljenu bazu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ljubomora je prirodna. Uljez je stigao.
    to treba prihvatiti kao normalan osjecaj i nakon nekog vremena ce se dijete nauciti nositi sa tim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •