Ljubi
Hej cure, evo i mene malo! Nisam dugo bila..
Mucica zbog tebe sam posebno sretna!
Ljubi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za super tulum u labu i da napokon postaneš mama!
Kudri i Kitty zao mi je zbog M..
A gdje nam je Peony? Kako je ona?
Ljubičicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nas iznenade s kojim +! Vrijeme je za novi..dugo smo ovdje već..
Hej, čula sam se s brocullom, valjda se neće ljutiti, nosi curku![]()
Peony obično spavakad ne paničari, ali onda gnjavi ove na trudničkom pdf. Inače je super uz manje ili veće mučnine, bez povraćanja.
Broculla, čestitke na curici!!! CB izvijesti Brocullu da Muma već traži snahu.
Ljubilica, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i ************************************************** ********** za tulum u labu i da nam uskoro postaneš trudnica.
Svima ostalima puno ************************************************** *************************************. Dajte te plusiće na ovo ljetno sunce!!!
Posljednje uređivanje od Peony : 19.07.2013. at 18:47
Curke, hvala vam.... I ja vama zelim isto da cim prije ugledate plusice. Neznam jos uvijek kakav je to osjecaj al divan je sigurno. Ubise me utrici, samo spavam
ljubilica..... zašto nisi tražila ceinone gel??? meni je on spas
mene cice ubijaju i sada me žiga lijevi jajnik....očekujem mengu jer nismo baš pokrili plodne dane.... do 34dc se ne uzbuđujem ...tako da laganini je čekam...
svim ostalim curama ~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~
čitam vas...ali sam počela radit pa me nema često na rodi....ne stignem tipkat...
Jutroooooooooooooooo !
Žuži piši 2.dc.
Ljubilice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~.
Posljednje uređivanje od MAMI 2 : 20.07.2013. at 08:20
lista za 20.07.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
mravak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
Mary123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
Tiia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 28 dc
Least123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
odbrojavalice:
zeljana02 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
alef ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
carmina burana ~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
anđeo26012013 ~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
Trapava ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
MAMI 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
Mravak ovi utrici su od zadnji dan, nakon transfera ce mi dati ili jedno ili drugo.
Inace, zvala sam lab, tulum je bio odlican, ide se na blastice tako da je transfer peti dan. Nadam se da ce biti i smrzlica
Jako sam happy
Ljubi vrijeme je da jedna od njih poželi reći: Mama! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jako jako jako!!!!
Drage moje!!!! Čestitam ljubilici i ovdje
na punkciji smo dobili 2JS, a u ponedjeljak ću vidjeti da li ima ili nema ništa od ET
Drage moje nema mene dugo...vidim svega ima...zato puno vibrica svima....
Da naravno ja sada čekam m pa ću onda na novi bris...jer ionako nebi stigla sve obaviti u pet dana pa sam odlučila usporiti malko...stoga ovaj mjesec ne idem u postupak...nažalost..budemo vidjeli za 15 dana šta ćemo dalje....velika pusa
Mary123 nek brisevi budu sterilnia ti rođena spremna za idući postupak bez ikakvih komplikacija
![]()
Lubilicaza tulum u labu!
Sandra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za isti scenarij!
Mary sretno!!!
Svima![]()
Drage moje curke,evo da vam se javimo...prvo da zahvalim ljubilici što vas je obavijestila jer znam da ste bile u mislima sa mnom,a ja imam prastari mob pa ne mogu na internet...
Ukratko da vam ispričam kako sam na kraju rodila...došla u bolnicu po dogovoru 10.07 i trebala ići 11.07 na carski rez,da bi doktori imali veliki sastanak,a ja glavna tema.prije toga me doktorica pregledala i ustanovila da sam otvorena 3prsta,uzv i ctg savršeni i na tom sastanku oni odluče da ne mogu ići na carski rez bez pokušaja vaginalnog poroda jer sam se počela otvarati...ja doživjela šok,prirodnog poroda sam se užasavavala s obzirom kako sam rodila svog sina,za one koji ne znaju taj porod je bio grozno iskustvo,sin mi je ostao bez kisika i rođen na vakum,srećom nije ostavilo posljedice po njega.
Počela sam plakati totalno preplašena njihovom odlukom.Onda sam htjela da mi vrate papire i da odem iz bolnice...zahvaljujući divnoj doktorici Alenki Akčamiji ostala sam i pristala je poslušati...objasnila mi je da je ovo druga trudnoća,da sam je iznjela bez problema i da se prirodno otvaram i da je zaista šteta ne probati prirodan porod,a da za carski rez imam jednino preporuku kirurga,a niti jednog ginekologa,ali da su se svi složili da će se porod voditi pod velikim oprezom,ako ide školski ide,ako ne odmah carski.Obećali su tako i ja sam od prvog šoka malo došla k sebi i rekla sam si ma ja to mogu,pokušati,dati sve od sebe,a ipak zbog prvog oroda oni će biti oprezni.Odluka je pala i dogovorena je indukcija za utorak 16.07,a desilo se da sam dobila svoje trudove 15.07 u 23h,bolovi su počeli u donjem dijelu leđa,pregledali su me i zaključili da sam otvorena 5-6prstiju...klistir,ponovno tuširanje,rađaonica....
tamo sam cure došla,prestravljena,ali odlučna da dam sve od sebe i surađujem...
Otvorila sam se do 7prstiju i s obzirom na strah i mali prag boli primila sam epiduralnu anesteziju i PREPORODILA SE,vrlo brzo sam se otvorila do 8prstiju i dali su mi par kapi dripa.Imala sam divnu babicu koja je razumjela moj strah za bebu i rekla mi je da je samo moram slušati...i jesam...moja curica je rođena u tri truda,a nemam niti jedan šav jer je ta babica masirala moju međicu i nije mi dala da tiskam dok ne kaže,ja sam slušala i imala porod iz snova...
Anastasia je rodena sa apgarom 10/10 u 1.45,a u box sam došla u 23.40h,eto to je moje iskustvo i valjda me bog nagradio nakon svega...
Hvala vam svima na podršci,pusaaaa
Cure bok, evo mene u Hrv pa sam se bacila malo citati po forumu...
Sara cestitke na bebici, uzivajte i ime mi je predivno
Ljubilice za fobar tulumcic
Vibrice svima....
Veče !
Sara čestitam !
Vikend je a se nešto slabo tipka, a i mi smo ga iskoristili i zujalo okolo.
Jutro!
Prvo,curke isprike što jučer nije bilo liste,i ja sam cijeli dan zujala uokolo pa nisam uspjela.
A potom,evo kavica se pije,sve miriši :kava:,a ima i puter kifle ko ne voli na prazan želudac!
Svima želim ugodan ponedjeljak!
sarazg čestitam
svima ~~~~~~~~~~~~~~~~
samo da javim da nema transfera, OPET se ni jedna nije oplodila
žužy javim se s Jadrana (a možda i prije) kad da me staviš na listu![]()
Curke hvala na svemu.idem smireno ovaj put..žužy sutra piši 3dc
Sandra neopisivo mi je zao!!!!! Budi hrabra, znam da to jesi. Zbilja sam se nadala da je srpanj nas mjesec![]()
Sandra,jako jako mi je žao.Bila sam jako sretna zbog tebe kad ste dobili dvije stanice...baš nije fer.
od svih postupaka do sada uspjeli su jednu oploditi prošle godine... BRAVO!!! Bar nešto![]()
Sandra![]()
kvrapcu.
Moja snaha trudna. S obzirom na to da je imala prošle godine spontani i koliko je moj sin tulio i patio, drago mi je. S druge strane... sve znate, neki dan smo pisale o tome...
Carmina, ja cu ti napisati nesto sto dosta cura na forumu misli ali ti nitko ne zeli reci.
Daj se smiri, imas 4 djeteta hvala Bogu zive i zdrave, ne trazi kruha preko pogace! Obzirom na starost sina i vrijeme je da budes baka koliko god to tebi tesko palo. Cure ovdje a i ja sama, nemaju ni jedno dijete i bore se da bar jedno rode, a tI si od onih cim vide onu stvar ostanu trudne. Sorry!
Ti nisi stara, ali vrijeme je da prihvatis cinjenicu da je malo cudno da imas dijete starosti kao i unuce!
Ljuti se koliko hoces, ali to je tako! Admini me mogu i izbrisati, nije me briga ali je netko ti vec morao reci.
Ne zamjeram nikome, nisi trebala ni napisati, to se osjeti, iako vas ne poznam. Jednostavno, kad osjetiš potrebu, ne možeš protiv toga, bez obzira jel' prvo, peto ili petnaesto... Ali kad je neka u mpo vodama pa konačno uspije pa poželi još jedno pa još jedno, to je normalno?! Zašto dvostruka mjerila? Ako vam smetam, odjavit ću se i sve vas Bog blagoslovio!
Ne smetas ti nikome, ali shvati da nisi kao mi ostale. Mi se borimo za.bar jedno dijete i molimo Boga za to, a ti zatrudnis ko od sale. Shvati da je vrijeme da sve ide svojim tokom i veseli se sto ce ti sin postati tata a ti baka!
Sto se MPO tice, hvala Bogu nisi upoznata s tim i nemas pojma kroz kakva sranja prolazimo da bi dobile bebu, a nazalost ne ide.
Svoju potrebu za bebom, preusmjeri na buduce unuce, jer sreca tvog sina i snahe je najbitnija! Ti si svoje majcinstvo visestruko ostvarila, vrijeme je za snahu!
sandra baš mi je žao
carmina znam kako ti je i oko mene same trudnice,ali doći će vrijeme i na nas,nadam se
wanna be mommy mislim da ne treba se obrisat tvoj komentar svatko ima pravo na svoje mišljenje,a carmina nemoj odjavit radi toga
osobno ne želim u starijim godinama dijete jer smo ja i moj nećak 2 godine razlike,ali nije ni da se rugam tome,ako netko osjeti potrebu i ima mogučnosti i zdravlja da podigne dijete na noge zašto ne....cure nemoj te se ljutiti na carminu znam koliko je teško doći do trudnoće i izgubit bebu,pa bila to prva trudnoća ili treća...možda zato što nemam djece je još i veća želja za njime
sandra draga moja jako mi je žao,nemam riječi! big hug!
da i moram napisati da se u potpunosti slažem sa wbm glede postova upučenih carmini!
Ajme carmina pa stvarno.... Mene bi bilo sram tako nesto napisati. Stvarno mislim da si pobrkala neke stvari i nadam se da neces iznjeti svoje misljenje jadnoj snahi i sinu.
Znam da se jednako voli i prvo i petnaesto dijete, odnosno jos uvijek nazalost neznam, ali ne treba pretjerivati. Nadam se da ces docekati jos zeljene djece ali nisi u rangu sa snahom.
Sandra draga neopisivo mi je žao
Carmina bez uvrede, ja ne želim nikoga osuđivati, ali moram se složiti sa apsulutno svime što su ti Wbm i Ljubilica rekle!!!
Curke moje svima vam šaljem morske ~~~~~~~~~~~~ + *************************** i![]()
Posljednje uređivanje od Mucica : 22.07.2013. at 14:28
nakon sat-dva razmisljanja dal da napisem nesto, odlucila sam da cu ipak napisati, iako se ovdje ne javljam vec neko vrijem...
carmina, neki dan si pisala kako si ljubomorna na trudnice, razumijem taj osjecaj, i meni se svaki put stegne grlo kad mi neka od prijateljica javi da je trudna. nisam sigurna da li bih to nazvala ljubomorom, to je vise osjecaj nemoci i poraza. ali moram te pitati nesto - mislis li da takvu reakciju kod mene, a sigurna sam i kod jos nekih cura ovdje ne izaziva tvoj potpis sa prekrasnih pet godista rodjenja tvoje djece? naravno da ova tema sluzi kako bi svaka od nas rekla kako se osjeca, podjelila svoje boli s drugima i nasla srodnu dusu, nikad nisam osjetila da nismo tu jedne za druge, ali, na tvom mjestu bih se zapitala koja je motivacija za iducu trudnocu. ne zelim te povrijediti, niti ti suditi, pokusaj u sebi naci mir i ljubav za onu fazu koja ti u zivotu logicno slijedi. usmjeri ljubav koju imas prema sinu i snahi, budi im podrska u buducem roditeljstvu i najbolja baka svom buducem unucetu!
evo ja opet,suzdržavam se da ne napišem nešto jako neprimjereno jer sam jako žalosna a i uvrijeđena sa tim uspoređivanjem mpo trudnoča i prirodno začetih,draga carmina da si nekim slučajem završila u mpo vodama nebi ti palo na pamet takvo nešto ni napisati jer bi razumjela,ali ovako,ma bolje da dalje na pišem,ostale cure su jednostavno sve rekle i slažem se sa njima! želim ti svu sreču u životu,ostvari svoje ciljeve i želje i kako kaže bubekica budi najbolja baka svom unučetu!
Moram se i ja javiti, na sve ovo. Ne razumijem u čemu je sada problem kod ovoga što je CARMINA napisala. Rekla je da joj je snaha trudna i da joj je drago, ali se osvrnula i na ono što smo neki dan pisale o ljubomori i osjećajima koje imamo kada pokušavamo "napraviti" bebu, ne uspijevamo u tome a netko drugi kaže da je trudan. Mislim da je normalna reakcija nekoga tko se trudi ostvariti T, uz to što nam je drago zbog te osobe, osjetiti se da u nečem "griješimo", ne uspijevamo postići željeno. Nije to ljubomora u pravom smislu riječi, to je osječaj neuspjeha, još ako je ta žena imala biokemijsku, spontani ili je tokom kasnije T izgubila dijete, situacija je još i gora. Ja to znam, imala sam situaciju koju nikada ni neću razjasniti. Test pozitivan, beta pokazuje T ali ne dupla se, sumnja na vanmaterničnu, hospitalizirna, nakon par dana zaključili da izgleda kako ipak nije vanmaternična, već rani spontani pa me šalju na kiretažu, nalaz tkiva govori da u maternici nije bilo znakova T, dakle izgleda ipak vanmaternična koja se sama apsorbirala ( jer trečeg objašnjenja ni ne može biti nakon svega). Bila sam slomljena, kao sve krenulo OK, a onda ipak ništa nije bilo dobro. Trebalo mi je dosta vremena da se posložim u glavi što se dogodilo, da mi ta beba nije bila suđena, još i danas me boli kada pomislim na to. Uz to znam i da sam imala barem dvije biokemijske, jer su testovi bili pozitivni, M kasnila danima, test sve tamniji i ipak na kraju procurila.
Zašto bi bio problem to što CB želi još djece, mlada je počela rađati ( po današnjim mjerilima), njezina djeca očito slijede njezin primjer pa također mladi osnivaju obitelj ( pozitivno iskustvo u obitelji, da je takvih više), nije stara, 70-to godište, danas se mnoge žene tek u toj dobi uopče odluče da bi mogle postati majke prvi puta ( govorim po onome što sam vidjela dok sam bila na očuvanju T u bolnici, puno prvorotki 40 i +). Ja imam strica koji je od mene stariji samo 4 godine, dok je od moje sestre stariji samo 9 mjeseci i zaista se super slažemo. Nije to tako strašno da dobije unuče i dijete u isto vrijeme, barem će djeca imati društvo za igru.
Zar bi i ja onda trebala u otpis automatski jer imam troje djece? Istina da nemam 40 godina, već ću za dva mj 33, ali ipak imam djecu i dakle mi koje imamo više od dvoje djece, ne bi trebale razmišljati o povećanju obitelji, niti težiti tome. I mi također osjećamo svaki poraz kao i vi, osim što mi imam djecu pa nam nitko ne bi ni rekao da odemo u postupak jer smo pokazale da možemo, a i imamo već djecu pa što će nam još ( prije je bilo normalno da je u obitelji i po 10-ero djece, dok danas je čudno kada netko želi treče, dalje ne moram ni govoriti). Dok se vi od početka borite, pa ne ide, pa pretrage, postupci, usponi, padovi. Da se krivo ne shvati ( opet) ne omalovažavam niti jedan način kojim će se postići cilj, a to je beba. Svima nam je na kraju krajeva ovdje cilj isti, a to je postati majkom, nekome prvi, a nekome i po četvrti, sedmi ili koji već put.
CARMINA - drži se, vjerujem da ti je teško, imamš doma svoju djecu, znaš da možeš ostati T prirodnim putem i iznijeti T do kraja, OK, dogodilo ti se to što je, moraš razumjeti da ipak više nisi u dvadesetima kada je reproduktivni sustav žene najaktivniji, već polako ulaziš u doba menopauze pa je teže ostvariti T, ali nije nemoguće ( govore one koje su u menopauzi bile uvjerene da su sada sigurne od T pa im se dogodilo). Budi pozitivna, ako je suđeno da dođe još jedna beba, biti će. Do tada uživaj u T tvoje snahe, veseli se zajedno sa sinom koji će postati TATA. Znaj da ima onih koji te razumiju u potpunosti.
zibba ne pretjeruj, nije normalno da se osjeti bilo kakav oblik tuge, ljubomore ili nazovi to kako hoćeš jer ti je snaha trudna. svatko nek si rađa koliko god djece hoće, ak ih može hraniti i oblačiti, dapače!! nek rađa dok god tijelo dozvoljava! ali nije normalno imati takve osjećaje, pogotovo jer se radi o sinovoj sreći. shvaćam da je teško vidjeti trudnu ženu a ja/ti/ona/mi nismo trudne ali mora postojati neka granica.
vjerojatno ne znamo niti možemo znati. ovjde skoro nema cura koje su došle do te faze da mogu postati bake.
Čestitam ti što ćeš postati baka, uživaj u tome što će ti sin biti tata i što je tvoja snaha nakon spontanog prošle godine ostala opet trudna.
nisam ovdje prije pisala, ali na ovo jednostavno ne mogu šutjeti.
nije isto kad netko iz mpo voda konačno uspije... ljudi se bore za svoje prvo dijete, troše svoje emocije, živce, zdravlje, godine i novce na nešto tako neizvjesno i pitanje je dali će uspjeti i dali će ikada zagrliti svoje dijete. ti ih imaš ne jedno, ne dvoje nego petero i možeš ih uvijek zagrliti.
lista za 22.07.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
mravak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 35 dc
Tiia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
Least123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
zeljana02 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
odbrojavalice:
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
alef ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
carmina burana ~~~~~~~~~~~~~ 18 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
anđeo26012013 ~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
Trapava ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
MAMI 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
Mary123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
mravak,ima kakvih vijesti?Prošao je 34. dc
zeljana,welcome up!
carmina,vjerujem da nisi mislila ništa loše niti željela ciljano povrijediti ikoga od nas u mpo svijetu.Zato se nadam da ćeš i dalje ostati tu i odbrojavati sa nama.
Kao što tebe tresne ljubomora kad se sjetiš da ti je snaha trudna,tako i mene tresne ponekad kad vidim tvoj potpis.Ali ne želim da me netko osuđuje zbog toga,i ne smatram se lošijom osobom.Neka svatko živi svoj život.Nemojte se svađati.
to žužyeto da promijenimo temu,još 2 dana i dolazi moje plodno razdoblje i mislim se truditi jako jako
![]()
carmina znam da nisi mislila ništa loše s tim što si ovdje iskreno izrazila svoje osjećaje.....
Iskreno.... pa i ja sam nekad plakala kada sam saznala za neke trudnoće.... ne osuđujte me odmah - to nije bilo zbog ljubomore, nego zbog toga što ja nisam te sreće... i što sam se u tim trenutcima osjećala kao "roba s greškom".... i sad se tako osjećam....