Pokazuje rezultate 1 do 50 od 227

Tema: tko sve smije imati djecu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne mogu naći di je casa napisala ono "i kad bih se razboljela kao mama mi itd." - potpis na to (iz sadašnje, zdrave perspektive). Ja bih, majkemi, voljela, nakon pređenog sadašnjeg životnog puta, da me neka institucija prisili da se izmjestim iz svoje obitelji, ako se ikad tako nešto dogodi i ne budem funkcionalna na način da mi je bolest trajno pojela osobnost i dušu (što vam god paše, ovisno o tome vjerujete li u dušu ili ne). Čak smo u polušali-poluočaju dogovarali neki takav deal kad smo bili mali, vidjevši kako to izgleda "upclose and personal" iz perspektive uske obitelji - ako zahvati još nekoga.

Naravno, perspektiva zdrav. radnika je druga, a opće okoline je treća. Opća okolina to ne može shvatiti, nema šanse, to zvuči okrutno i grozno (jer je imanentno ljudima da se nadaju, da su pozitivni, da to smatraju prolaznim i da se može držati pod kontrolu "kad bi samo uziimao lijekove").

Koga zanima više kako to izgleda iz perspektive okoline - ima fantastična knjiga Gromače... zaboravila kako se zove, psihobolest i rat u Slavoniji je tema, izvrsno opisano.

Ja sam odustala od toga da tu perspektivu shvate laici... ali od države-socijalnih radnika-psihijatara - kao i casa imam drugačija očekivanja u smislu zaštite djece, sadašnje i buduće.

Klijenti njihovi su i "attachmenti psiho-bolesnika", tj. pacijent je cijela obitelj, jer svi nastradavaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2013. at 14:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •