Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2344

Tema: odgoj pasa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što bi još trebala svakako što prije naučiti je prvo i najglavnije da pusti na komandu (savjet, netko), onda da donekle normalno hoda na uzici, te da nauči čekati na mjestu, barem 2,3 minute .
    Menjaj se sa psom. Najpre, njemu bezvredna stvar za vrednu: vecina pasa ce pustiti svoju igracku za jaaako ukusnu hranu, a oni koji to nece zato pustaju velike grickalice za igracke. Svakako nadji nesto za sta ce on dobrovoljno da se menja. Kad ti pusti, imenuj ponasanje. I poooolako uvodi sve teze zamene - njemu sve vrednije stvari za nagradu/igru sta vec voli. U fazi ucenje nemoj da koristis "pusti" ako nemas jako dobru zamenu za ono sto on ima!

Sto se hodanja na lajni tice - nagradjuj psa cim ide kako ti odgovara - u ovoj fazi je to verovatno cim ne vuce. Ignorisala bih svaki put kad vuce, a nagradjivala kad ide lepo.
    Inace, ja sam dozvoljavala grizenje lajne i igranje s lajnom u setnji - to mi je mnogo bolje nego da mi grize noge ako joj je dosadno i dalje jako volimo da se igramo s lajnom. Ali sad imamo i komandu da prestane, to smo ucili dosta kasnije, naravno.

Cekanje... hm. A kako da ceka? U kojim uslovima? Cekanje, 2-3minuta, uz distrakcije, ako ti nisi u vidokrugu nije jednostavno. Mozes da pocnes od lezi, pa kad nauci dobro, polako da produzavas, tj da odlazes nagradu i da nagradjujes vise puta dok god lezi. Brzo nauce da cekaju kratko, ali stencima i zivahnim psima treba vremena da savladaju malo duze cekanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku

Cekanje... hm. A kako da ceka? U kojim uslovima? Cekanje, 2-3minuta, uz distrakcije, ako ti nisi u vidokrugu nije jednostavno. Mozes da pocnes od lezi, pa kad nauci dobro, polako da produzavas, tj da odlazes nagradu i da nagradjujes vise puta dok god lezi. Brzo nauce da cekaju kratko, ali stencima i zivahnim psima treba vremena da savladaju malo duze cekanje.

Ma da bude miran malo dok ja nešto napravim, pred njim ili u stanu, npr. da se obučem, popijem čašu vode ili sl., a ne da juri po stanu za mnom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •