-
cvijeto, oštro s njom. Ne mislim tući, ali morate stvoriti suživot. Zarolaj novine i zaprijeti joj njima. I odlučno NE svaki put kad napravi ono što ne odobravate. Što prije to bolje. I pokaži stavom, vikom, prijetnjom kada ti se nešto ne sviđa. Ona već ima tri mjeseca, zar ne? Već bi morala slijediti pravila.
Probaj nagrađivati poželjno ponašanje, a ne sjedenje. Kod nas je muž preuzeo taj rani odgoj, a ja i djeca smo slijedile. Pas je bila moja želja, ali ne može ona svima poremetiti život. I nije.
To pišanje i kakanje će naučiti, uskoro, ali ovo drugo, griženje i uzimanje stvari sa stola, i skakanje na namještaj ili ljude, to morate zaustaviti. Psi brzo shvate što njihov gazda odobrava, što ne, oni primaju te signale, ali dosljednost je važnija nego kod djece. Kad se ponaša kako treba, maziti ju i pričati s njom, kad ne-probaj i ignorirati ju, i to ne vole.
Moja je blažena, dva puta je izašla ispred kuće i obavila što treba u gomilu lišća koju je ovaj orkan nanio, malo žica dok jedemo, par puta smo bacili lopticu po kući, a ostatak vremena uglavnom spava. Narast će i tvoja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma