Stranica 44 od 105 PrviPrvi ... 3442434445465494 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Amy Chua - Majka uspjeha

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Složila bi se s tobom, odličan je ali ne kao Ime ruže.

Njegova druga knjiga mi je još bolja - Clara i polusjena
    Nazalost nema je ovdje :/ no stavila sam ju na wish listu, hvala na preporuci!

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutačno čitam A song of ice and fire, prvu knjigu, namjeravam ih pročitati sve, navukla sam se na Game of Thrones.
    Ja cekam... i cekam... od srpnja! da mi stigne zadnji dio zadnje objavljene knjige - A Dance with Dragons - moram procitati jos zadnju trecinu (ovdje su pojedinacne knjige razdvajali na po jos dvije ili tri). Sad vidim da sam prva na redu, nadam se da ce mi doci prije pocetka BiNG.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za ljubitelje J.K. Rowling, ove godine je izasla njena knjiga "The Coockoo's Calling" pod pseudonimom Robert Galbraith . To je prva iz serije, druga ce biti izdana 2014., a navodno ce ih biti jos u seriji.
    Kritike su vrlo dobre (stavljam ju na wish listu).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Za ljubitelje J.K. Rowling, ove godine je izasla njena knjiga "The Coockoo's Calling" pod pseudonimom Robert Galbraith .
    Ups, kopi-pejstala clanak, i onda vidjela da su Talijani krivo napisali engleski naslov, a istekao mi edit...

"The Cuckoo's Calling", autor Robert Robert Galbraith, AKA J.K. Rowling.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja preporučujem Salaminske vojnike Javiera Cercasa: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=4214
    već sam linkala, al' može još jednom, just in case

riječ je o priči, istinitoj, iz španjolskog građanskog rata
    sastoji se od tri dijela. nemojte odustati na drugom dijelu (prilično je "biografski" i možda malo naporan za pratiti, no cercas se sasvim lijepo izvuče u trećem dijelu.
    morala sam malo i guglati i popuniti neke rupe koje imam iz povijesti :D

ovo mi je prva knjiga ovog autora, malo je reći da mi je izvrstan. sad već čitam njegovu drugu, Brzinu svjetlosti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja, slazem se, odlicna je Brzina svjetlosti. No, meni osobno je za mrvicu bolji onaj prvi, Salaminski vojnici.

Sad citam nesto debelo
    Glasovi Pamana http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8576

Jel netko citao?
    I ovdje se radnja provlaci kroz spanjolski rat pa do danas. Prati me taj rat
    Posljednje uređivanje od Anci : 03.12.2013. at 22:01

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitam, skoro završavam Viljevo, nastavak Drenja.
    Ovi su romani osvježenje u hrvatskoj književnosti, žanrovski triler-horor-SF. Drenje mi se jako svidjelo, sve je u atmosferi, vrlo jeziv ugođaj, taman kako treba biti u hororu - sve je u nagovještajima.
    I Viljevo me je prikovalo, samo ga ima malo, jučer sam počela i već sam pri kraju. Možda je ipak malo premisteriozno, ili ja nisam dovoljno intelignentna da polovim sve detalje priče. Ili prelijena.

Viljevo i nije pravi nastavak Drenja, već su samo povezani mjestom i jednim likom.

Znam da ću jedva dočekati sljedeći njegov roman.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naručit ću si Psihologiju gomile u knjižnici.
    To je ova knjiga: http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...02565#lokacije

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ratko Cvetnić mi je pravo otkriće

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja i dalje derem po hrvatskim piscima.
    Pročitala Pavičićeve Ovce od gipsa, svidjele su mi se kao i Crvenkapica.
    Zatim po prvi put staru Bilježnicu Robija K. i Osmog povjerenika.
    Sve redom odlično.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam, skoro završavam Viljevo, nastavak Drenja.
    Ovi su romani osvježenje u hrvatskoj književnosti, žanrovski triler-horor-SF. Drenje mi se jako svidjelo, sve je u atmosferi, vrlo jeziv ugođaj, taman kako treba biti u hororu - sve je u nagovještajima.
    I Viljevo me je prikovalo, samo ga ima malo, jučer sam počela i već sam pri kraju. Možda je ipak malo premisteriozno, ili ja nisam dovoljno intelignentna da polovim sve detalje priče. Ili prelijena.

Viljevo i nije pravi nastavak Drenja, već su samo povezani mjestom i jednim likom.

Znam da ću jedva dočekati sljedeći njegov roman.
    Ovo mi je sljedeće, unaprijed hvala na preporuci!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala sam "Sestru Sigmunda Freuda" makedonskog autora Goce Smilevskog. Kritike su jako pohvalne, ali mene knjiga nije oduševila. Zapravo, u nekim aspektima me i razljutila (ali valjda je bolje i to nego da me ostavila potpuno ravnodušnom).
    Sad čitam "Umijeće jasnog mišljenja" R. Dolbellija. Nije beletristika, ali nakon ove prethodno pročitane knjige paše mi tekst pisan skroz racionalno, s kritičkim odmakom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hmm. ja sam si je nedavno zabilježila u bilježnicu kao jednu od sljedećih. pročitat ću je, svejedno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kazuo Ishiguro, Kad smo bili siročad

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Svaku pripovijetku nobelovke Alice Munro pročitam bez prekida. Odličan prijevod Maje Šoljan.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možete li mi preporučiti nekakvu knjigu s anđelima? Sad sam skroz u tom filmu, dvije zadnje knjige su slučajno bile te tematike pa sam se skroz zainteresirala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"The Cuckoo's Calling", autor Robert Robert Galbraith, AKA J.K. Rowling - topla preporuka! Jako dobar, napet krimic (izgleda da ce biti i nastavaka ).

I dovrsena Jose Carlos Somoza, "Spilja ideja" (morala sam prekinuti citanje jer je "The Cuckoo's Calling" bila na kratkom posudbenom roku kao novitet, a "Spilju" sam mogla produziti i nastaviti kasnije).
    Anticki krimic koji je dobio jako dobre kritike, cak sam procitala jednu da je dostojna "Imena ruze". Moj prvobitni dojam je ostao do kraja - nije toliko dobra a umjesto "Imena ruze", vise me atmosferom i stilom podsjeca na "Gargoyle".

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Možete li mi preporučiti nekakvu knjigu s anđelima? Sad sam skroz u tom filmu, dvije zadnje knjige su slučajno bile te tematike pa sam se skroz zainteresirala
    Preporucit cu ti prvu i jedinu koju sam do sada procitala jer sam je se danas iz cista mira sjetila i sad citam tvoje pitanje...
    Dakle, ne preporucujem ti ju zato sto mislim da je to najbolja knjiga o andjelima. Jer kako rekoh druge nisam citala.
    Procitala sam ju prije 2godine ali koliko se sjecam nije neko literalno djelo no ostavila je dojam. Iako, moj komentar na unutrasnjosti korica je samo "interesting". Hm.
    Ja sam ju citala na engleskom tako da ti ne znam kako su preveli naslov "The guardian angel's journal". Napisala Carolyn Jess -Cooke.
    ako hoces na engl citati, rado ti ju posudim.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bez dlake na jeziku

Jurani hvala što mi je knjigu preporučila, Rujani hvala što ju je napisala

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Preporucit cu ti prvu i jedinu koju sam do sada procitala jer sam je se danas iz cista mira sjetila i sad citam tvoje pitanje...
    Dakle, ne preporucujem ti ju zato sto mislim da je to najbolja knjiga o andjelima. Jer kako rekoh druge nisam citala.
    Procitala sam ju prije 2godine ali koliko se sjecam nije neko literalno djelo no ostavila je dojam. Iako, moj komentar na unutrasnjosti korica je samo "interesting". Hm.
    Ja sam ju citala na engleskom tako da ti ne znam kako su preveli naslov "The guardian angel's journal". Napisala Carolyn Jess -Cooke.
    ako hoces na engl citati, rado ti ju posudim.
    fala ti ali tu knjigu sam prvu pročitala. To me ustvari i uvelo u taj svijet. Sad tražim dalje

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Anđeli koji mi šapću u pdf-u!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super, hvala ti!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super, hvala ti!
    Molim

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala sam "Zabranjena sam" - Anouk Markovits

jako zanimljivo, meni prilicno nepoznato (osim na nekoj plitkoj razini)
    pocinje u vrijeme 2. Svj. rata u Bugarskoj, ali zavrsava u sadasnjosti u SAD.u, nevjerojatno kako se nista unutar te zajednice nije promijenilo (Hasidski Zidovi). Netaknuti suvremenim zivotom.
    fascinira me kako vjera moze toliko odredjivati cjelokupni zivot i sudbinu ljudi. bez ikakvih propitivanja.
    ako ih ipak iskazes, ili prekrsis (jako stroga) pravila - postajes "zabranjena". drugi rijecima, odreknu te se, vise ne postojis za njih.

iako mi je tema bila jako zanimljiva, i brzo sam procitala, moram biti iskrena da me se nije dojmilo kao knjizevno djelo.
    lektura je isto imala kikseva, prekonekoliko

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku

iako mi je tema bila jako zanimljiva, i brzo sam procitala, moram biti iskrena da me se nije dojmilo kao knjizevno djelo.
    Ovakav je bio i moj dojam o toj knjizi. Zanimljiva tema, ali ne više od toga.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Bez dlake na jeziku

Jurani hvala što mi je knjigu preporučila, Rujani hvala što ju je napisala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za sve štovateljice ovogodišnje nobelovke Alice Munro, lijepa obavijest: OceanMore objavio je još jednu njezinu knjigu pripovjedaka ("Dragi život").
    Knjiga se pojavila u knjižarama prošli tjedan, a mene je jako razveselilo što sam je dobila na poklon praktički "ispod čekića"

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jao tanja, super vijest, hvala!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Super!

Ja pored Glasova Pamana citam (opet) Juula. Opet se nesto svadim s jednim djetetom pa rekoh, da procitam s odmakom od nekoliko godina.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

upravo dovršavam A.Munro Previše sreće. ne znam je li do mene, ali Družba, služba mi je bila dojmljivija.
    ipak uživam u svakoj riječi.
    hvala oceanmore izdavačkoj kući, urednici G.Farkaš Sfeci i prevoditeljici Maji Šoljan. forumašima koji su ju preporučivali, također.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Polly Williams, "How to be Married" - britanski chick-lit.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne čitam još, ali planiram uskoro novu hosseinovu
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=161529

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nego, imate li nekakvih knjiznih zelja i planova za citanje preko BiNG praznika?
    Pocela sam razmisljati o tome sto bih preko praznika zeljela procitati i mentalno si sastavljati listu... Zasad su mi na pameti Solar, Cloud Atlas i Otmjenost jeza (ali mislim priremiti jos toga) ....
    Vi?
    Nije mi stiglo nista od toga (preduga lista cekanja), pa sam nabavila alternativu: Ken Follet, "Word Without End", Zadie Smith: ("On Beauty", "White Teeth" i "NW"), Alan Bennet: "The Uncommon Reader" i Grishama ("The Professionist").

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nije mi stiglo nista od toga (preduga lista cekanja), pa sam nabavila alternativu: Ken Follet, "Word Without End

World without end, čitak, zanimljiv, meni malo predvidljiv, ok za čitati pod dekicom.

Završila trilogiju Igara gladi na eng....treći dio me iznenadio, ne obratima, već atmsferom, stalno sam se brinula za Katniss, čak više no u prvom dijelu.

Sad čitam Predivna stvorenja, jaaaaaako za tinejdžere, ali baš me briga, opušta me

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i Grishama
    Nesto zbrzah, Grishamovove su "The Testament" i "The Rainmaker".

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne znam je li tko spomenuo J.K.Rowling "Prijevremeni izbori"
    taman po mom ukusu u ovo blagdansko vrijeme- zanimljiva, pitka, prava razonoda

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

The White Princess, Philippa Gregory

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Igor Mandić, "Sebi pod kožu"
    Baš ga volim, takvog ironičnog i autoironičnog i antiprotivnog i prepotentnog kakav je

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pročitala: Pavičić, Minuta 88., standardno dobar. Alana Bradleya, Korov, vješala i krvnikova kukuljica-kao i ostali romani o Flaviji, pitko i zabavno.
    Nažalost, moram reći da me se Bekavac, Drenje, nije dojmio .
    Tj., je, ali negativno, kao pretenciozna gomila termina iz rječnika stranih riječi i priručnika za fizičare. Bojim se da me Viljevo neće vidjeti.

Sad čitam W.G. Sebalda, Prema prirodi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nastavljam s Mandićem, čitam njegov "autobiografski reality show" (doslovno je tako!) - U zadnji čas.
    Moram reći da nakon tragičnog kraja prvog dijela (Sebi pod kožu), i nisam bila u stanju uzeti bilo što drugo...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

angie, zaintrigiralo me ovo tvoje...

ja sam pročitala glasove pamana, izvrstan je!
    knjiga je debela no lako se čita. prati živote ljudi za vrijeme i nakon španjolskog građanskog rata. priče se stalno miješaju, vremena se mijenjaju ponekad usred jedne rečenice, no da se pratiti, jednostavno prepoznaš likove već po rečenicama.
    ma, oduševljena sam!

vidjela sam da ima i španjolska istoimena serija, no ne mogu je pronaći, a baš bih pogledala

nisam stigla u knjižnicu pa ću morati naći žrtvu na polici doma :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zadnji cas da bude zadnja knjiga procitana u 2013, zgotovila sam Nesbo.ovog Jaguara
    dobar, stari Nesbo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pavao Pavličić: Narodno veselje

Zanimljiva knjiga o povijesti zabave na ovim prostorima. Pavličić je uvijek dobar za čitanje.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hanif Kureishi: "Tijelo". Odličan kratak roman/novela s temom koja mi je bliska u ovom razdoblju.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Potraga za blagom u našoj djeci. - je roditeljstvo, ali je opuštajuća.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Z. Shalev: Kasna obitelj

oduševila me! mislim da je ovo njezina dosad najbolja knjiga, meni barem.
    pogađa u srž! vjerojatno znate o čemu se radi: protagonistica napušta supruga i nakon toga se praktički slama, preispituje svoju ulogu žene, majke, kćeri... svoj odnos sa sinom kojem se totalno posvetila. i to poistovjećivanje s ulogom majke, isključivo majke je savršeno prikazan.
    pročitala sam i prve dijelove trilogije, no ovaj je poseban. svaka preporuka.

nisam je mogla ispustiti iz ruku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adriana Altaras - Titove naocale

dobra mi je knjiga
    ali naslov je totalno bezveze

vidjela sam da je autorica bila neki dan kod Elizabete Gojan u Daminom gambitu, jel netko gledao? (ja okrenula taman kad je isla odjavna spica)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Z. Shalev: Kasna obitelj

oduševila me! mislim da je ovo njezina dosad najbolja knjiga, meni barem.
    pogađa u srž! vjerojatno znate o čemu se radi: protagonistica napušta supruga i nakon toga se praktički slama, preispituje svoju ulogu žene, majke, kćeri... svoj odnos sa sinom kojem se totalno posvetila. i to poistovjećivanje s ulogom majke, isključivo majke je savršeno prikazan.
    pročitala sam i prve dijelove trilogije, no ovaj je poseban. svaka preporuka.

nisam je mogla ispustiti iz ruku.
    Znači, da joj dam još jednu šansu?
    Probala sam je čitati svojedobno, ali bila mi je toliko teška da nisam izdržala dalje od 10-ak stranica...

Od mojeg friško pročitanog:
    nova Alice Munro, "Dragi život" - meni odlična, ali to je vrlo subjektivno. Naime, ionako imam dojam da sa svakom sljedećom knjigom sve bolje razumijem njezin stil i izbor tematike, i svaka sljedeća knjiga mi sve bolje sjeda. "Previše sreće" mi je bila bolja od zbirke "Služba, družba...", a "Dragi život" mi je još bolji. Stil joj je prepoznatljiv, ali to mi paše - kao da se vraćam nečem dobro poznatom, veselila sam se svakom trenutku uz tu knjigu i trudila se čitati što sporije da je ne pročitam prebrzo.

Mo Yan, "Promjena" - ovu sam knjigu uzela samo zato što je autor dobitnik Nobela za 2012. godinu. Iskreno mislim, da nije Nobela, ne bi ga u nas ni preveli. Ne poznajem njegov opus, niti kinesku književnost općenito, pa ne mogu dati kompetentno mišljenje, ali ovaj roman nije me nešto impresionirao. Zgodan je, lako se čita, ali to je sve.

Amos Oz, "Među svojima" - skoro pa kao Alice Čista književna uživancija. Nakon "Rimovanja života i smrti", koje me nije pretjerano oduševilo, ova knjiga me ponovo razveselila. Opisuje život u kibucu, kroz osam priča, djelomično povezanih istim likovima, a usprkos naslovu, to je u stvari knjiga o usamljenosti. Ali tako lijepo napisana, da se zaista može uživati u svakoj stranici.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Tanja
    I ja sam prosle godine procitala Ljubavni zivot pa Muz i zena. Nakon toga sam uzela Kasnu obitelj i nisam mogla. Ne znam zasto... Jednostavno mi u tom trenutku nije islo.

Sad sam je ponovo uzela u ruke (kupila sam je na interliberu prosle godine) i kao sto sam napisala, odusevila me. Jos uvijek razmisljam o njoj.

Sad sam pocela citati Nekropolu Borisa Pahora i najradije bih je ostavila koliko mi je teska. Ne znam sto bih rekla. Pisana je jako dobro, no tematika je preteska. Rijec je o svjedocanstvu zarobljenistva u konc.logoru kojeg je autor i prezivio. Jako tesko.
    Posljednje uređivanje od Anci : 06.01.2014. at 21:44

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A Ozu se bas veselim. Samo mi knjiznica nije nesto opskrbljena :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •