Pokazuje rezultate 1 do 50 od 902

Tema: Prijevremni upis u skolu DA ili NE?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vezano uz grafomotoriku, imam nekako dojam da je danas češća pojava da dijete ima problema s njom, nego da nema
    Bar kad čitam tu na forumu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz grafomotoriku, imam nekako dojam da je danas češća pojava da dijete ima problema s njom, nego da nema
    Pa nije to ništ čudno. Nekad su djeca sama sebi izrađivala igračke jer drugo nisu imali, skupljali triješće za potpalu, učili su plesti i raditi s drvom od malih nogu, a danas se ništa od toga ne radi.

Moj tata zna napraviti frulicu od bazge/jorgovana, mlin od kukuruzovine, luk i strijelu... Ja se isto dobro snalazim u odnosu na svoju generaciju ali nikad nisam bila tako vješta kao on, ali moja djeca su gotovani i to nije njihova krivnja - takvo je okruženje. Ja sam na silu forsirala sve moguće igre za razvoj grafomotorike, ali jedno je kad ti daš klincima da grade kućicu od glinamola i slamki 15 minuta dnevno, a drugo je bilo nekada dok su klinci cijeli dan proveli vani i sami sebi nalazili zabavu. Tak ovi danas vrlo vješto rukuju svakovrsnom elektronikom i tu ne vidim nikakvih motoričkih problema. JA imam motoričke probleme kad treba rukovati touchscreen mobitelom, he he he...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.01.2014. at 11:35

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Što se ovog tiče ja mislim da nije tako već su nama govorili da ružno pišemo i da smo neuredni, a klinci koji danas tako pišu imaju problema sa grafomotorikom. Isto kao što su nekad djeca bila nemirna i živa a danas su hiperaktivna

Moj R. crta i piše isto ko ja u njegovoj dobi (a i sada). Ja sam ružno pisala i bila neuredna, a on ima problema s grafomotorikom (doduše ne velikih ali u predškolskoj dobi je išao kod logopeda, ali je lošiji od ostalih u razredu).

A i s K. će biti isto tako, koliko vidim po njenom crtanju i pokušajima pisanja.
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 15.01.2014. at 11:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •