Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
A onda opet vidim neku djecu i roditelje koji se stvarno muče i djeca su baš onako..teško im je, pa mi onda svi ovi kakti naši problemi izgledaju luksuzni problemi...
Muka počinje u onom trenutku kad darovitost zbog školskog sustava postane problem. Nama je bila blagodat nekoliko godina: dijete-odlikašica, u GŠ talentirana (puno uspjeha s minimumom rada), jezike uči "na prvu"... I srce mi se stegne kad vidim koju je muku prošla samo i isključivo zato jer nitko nije znao s njom raditi. Na sreću pa se našla u srednjoj (dugo je birala i izabrala školu na stranom jeziku) u kojoj je potpuno drugi sustav rada i ocjenjivanja. Da sam znala prije mogla sam reagirati, ali čovjek se ne snađe na vrijeme. Tu si grešku ne mogu oprostiti jer je rezultirala anksioznošću i još koječime s čim se još učimo nositi. Jednostavno-šteta djeteta.

Čokolada, ovo za natjecanja znam iz prve i druge ruke: dijete mi je hodalo po natjecanjima iz raznih predmeta bez pripreme, a u GŠ vidim po sestri (prof.) koliko je tu višemjesečne (većinom vikend i večer) muke. I onda takva djeca dobiju samo nekoliko bodova više za upis, a prof. dobije tapšanje po ramenu od kolega i referencu u CV-u?? Sramota!