Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Kriza u braku s 2 djece - molim savjet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    moguće, ja isto ludim kad se mm duri - kod nas je obrnuto, ja sve verbaliziram, a mm se duri, to me lansira iz cipela, odmah sam spremna za razvod braka
    Tako i je, ali kad on konačno progovori, vidim da i nije baš sebični bezosjećajni kreten, a ja divna altruistična nadžena, nego da je sve malo sivije, s obe strane.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne: tako i je, nego: tako i ja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Tako i je, ali kad on konačno progovori, vidim da i nije baš sebični bezosjećajni kreten, a ja divna altruistična nadžena, nego da je sve malo sivije, s obe strane.
    X

Ja sam sama sebe uhvatila da naginjem teroriziranju i muža i djece - sve mora biti napravljeno na MOJ način inače nisam zadovoljna. Život me izliječio od toga... a i djeca su narasla, naučila izraziti svoj stav, pa je lakše.

I sad primijetim da ima dana kad se nikome ništa ne da, pogotovo u ovo depresivno doba godine - ni djeci, ni mužu, ni meni - ali ja ponekad napravim od sebe žrtvu pa idem prati prozore iako pada kiša. S godinama sam to svela na podnošljivu mjeru. Čovjek nauči kroz pogreške da to ne treba raditi. I nauči drugoj osobi dati mjesta da sam/a nešto poduzme.

Ont. mi i danas (a djeca su u 13. i 14. godini) ne idemo baš van, rijetko zovemo goste osim ljeti u vikendicu i ne pamtim kad sam izašla sama. NE DA mi se. I da li bih onda ja trebala tu svoju inerciju nametati drugima kao kriterij? Jesam li ja onda bolja majka zato jer sjedim u kući? Pa ne sjedim zbog djece, muža ili kućnih poslova - sjedim zato jer se MENI ne da... Lijena sam. Ne pada mi na pamet da mužu to stavljam na nos. I on je lijen kao i ja kad su izlasci u pitanju. Netko bi to mogao smatrati pozitivnim - stalno čučanje u kući, ali mi oboje znamo da to nije istina, da nismo super požrtvovni roditelji (uostalom, djeca nas ne trebaju baš toliko). S vremenom se iskristalizira neki sustav koji moraš odvaliti da bi obitelj funkcionirala. MM je oprao auto za vikend, pobrinuo se da danas imamo ručak, a opet bih mu mogla naći sto mana da hoću. I sebi, barem isto toliko ako ne i više. Daklem, kad treba razmrsiti ovakve situacije, prva stvar mi je tolerancija, a druga praktičnost.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •