Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Kriza u braku s 2 djece - molim savjet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj suenos prvotno napisa Vidi poruku
    Za Božić mi je poklonio auto koji mi je bio san i uzeo kredit i sad je u k... što mora tolko raditi i otplaćivati. Stvarno me je razveselio, ali s tim me valjda misli potkupiti da budem i dalje dobra i ponizna ženica koja ništa ne prigovara.
    Osvrnula bih se malo na ovo: ako ti nije kupio auto od naslijeđenog novca nego na kredit ili na bilo koji drugi način onda to nije poklon nego bračna stečevina jer si i ti priskrbila za njega-kako god to bilo. I ne daj se potkupljivati jer i meni to izgleda kao kupovanje mira u kući.

Što se ostalog tiče-znam da ti nije poticajno, ali ja s takvim tipom ne bih ostala u braku pod tim uvjetima. Mislim da je preodgoj u tim godinama nemoguć: ako te može ostaviti bolesnu s bebom onda to više ni nije stvar odgoja nego morala. Pa ni psa ne ostaviš samog kad je bolestan!!
    Za početak, nakon svega što si nabrojala, gospodina ručak ne bi dočekao, speglane košulje za put bi imao ako bi se sam primio pegle, pomoć u kući bi sama našla ako bi mi bila potrebna i platila bih je makar jela koricu starog kruha (napisala si da imaš svoja primanja), organizirala bih si život s djecom onako kako mi odgovara, a ako se to uklapa u njegov momački život slobodno neka sudjeluje. Umjesto krpe za prašinu počni vježbati (kažeš da si se udebljala), napravi frizuru, počni se baviti nekim hobijem koji možeš upražnjavati i kod kuće, uživaj s dječicom, a njega pusti da odraste. Dozvolila si mu da s "materine sise" prijeđe na tvoju, zamijenila si mu mamu dvoreći ga, imala si strpljenja dugi niz godina čekajući da shvati.... Više nemoj čekati: ako se sabere-super. Ako se ne sabere-organiziraj si život bez njega.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Osvrnula bih se malo na ovo: ako ti nije kupio auto od naslijeđenog novca nego na kredit ili na bilo koji drugi način onda to nije poklon nego bračna stečevina jer si i ti priskrbila za njega-kako god to bilo. I ne daj se potkupljivati jer i meni to izgleda kao kupovanje mira u kući.
    Offt. (a možda i nije): ja ne kužim kako netko ženi kupuje auto bez da je pita... pa nismo sponzoruše (valjda). U mom svijetu o tome se razgovara od same ideje, zatvaranja financijske konstukcije, prednosti i nedostataka itd.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.02.2014. at 08:19

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Offt. (a možda i nije): ja ne kužim kako netko ženi kupuje auto bez da je pita... pa nismo sponzoruše (valjda). U mom svijetu o tome se razgovara od same ideje, zatvaranja financijske konstukcije, prednosti i nedostataka itd.
    Kaže da joj je taj auto bio san pa je valjda shvatio da ga želi i iznenadio je. Naravno, trebalo je sjesti i razgovarati jer je riječ o zajedničkoj imovini (ako je kupljen na kredit onda je i on zajednički-neovisno na koga glasio) jer su možda u tom trenutku postojali prioriteti (lupit ću-nova ograda na balkonu, namještaj, kaj ja znam.....). Offt: i meni je tata svojedobno poklonio auto koji mi je bio san, znao je da baš taj želim, ali to je zaista bio poklon (s razlogom i povodom). Općenito mi "poklanjanje" skupljih poklona u braku nekako nije za moj mentalni sklop nešto što prakticiramo niti mi se sviđa. Ako nekom treba nešto skuplje (pa bila to i nova skuplja jakna) o tome se razgovara ili se barem obavijesti druga strana o potrebnom trošku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •