neda mi se otvarati novu temu pa ću ovdje napisati jer negdje moram.
sustav, hm. naravno da uvijek ima mjesta za poboljšanje sustava.
no, na mojem primjeru, kao i primjeru mojeg djeteta, naprosto je nevjerojatno koliko se i taj sustav razlikuje kad ga gledaš iz perspektive različitih učitelja.
u školi sve, ali baš sve polazi od učitelja.
džaba najbolji sustav ako učitelj odrađuje.
moje dijete, neću reći darovito, al sigurno iznad prosjeka,
na zadnjem testu iz književnosti, iz kojeg će sigurno dobiti pet, je morao nabrojati, dakle, naučiti napamet! naslove iz čitanke što su sve pročitali od početka godine, ima pisca i vrstu književnog djela.
pitam ga ja što je bilo na testu. a on meni - ovako:
npr piše zvonimir balog, a oni moraju dodati naslov i vrstu djela. nekog bezveze odlomka u čitanci.
ili - ivan kušan, a oni moraju napisati, pazi sad, čak ne "lažeš melita", nego naziv odlomka iz romana.
doslovno sam pukla na dragi gervaisu, omiljenom autoru moje none.
kaže j ko iz topa - moja zemja, lirika.
pitam ga, od kud je drago gervais. kaže meni j - a šta ja znam, iz zagorja. iz zagorja. pod učkun.
petica iz testa u imenik. zagorec piše o učki.
s druge strane - povijest.
s koliko je žara radio ppt prezentaciju o magellanu, eeej, to je bilo milina, naprosto melem za moje oči, uši, dušu i tijelo
kažem ja njemu, mogu ti ja pomoći, došao mi gušt
neee, sam ću.
pa istraživanje po netu, pa gdje i kako je umro, pa tko je u stvari prvi oplovio svijet, ma cijelo popodne je guglao. s guštom.
matematika - isto. pripreme za natjecanje, tu me nije mogao uopće pomisliti odbiti u smislu pomoći, pa smo zajedno rješavali dodatne zadatke, ma milina. nije prošao na županijsko, al smo zajedno i on i ja i cijela dodatna grupa - guštali.
tako da, da me pitate, ne znam uopće koji i kakav sustav bi mu više pružio iz ova dva predmeta.
a ovo ostalo, ono, dosada, odrađivanje ili nebuloze kao ova prva koju sam vam ispričala.
da, reko bi čovjek, nije zainteresiran za književnost. ma drek nije. tako ih je lako zainteresirati.
poslije smo čitali draga gervaisa i tri nonice stare i stari mladić i briškulu i nonića...i smijao se, i skoro zaplakao kad je nonić umro.

Odgovori s citatom