Results 1 to 50 of 5226

Thread: Što čitate 2.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    lulu-mama's Avatar

Ja sam krenula s For Your Own Good: Hidden Cruelty in Child-Rearing and the Roots of Violence.
    Ne znam zasto sam pozeljela citati o traumaticnom djetinjstvu Hitlera. Ali eto, uzela sam je u ruke.
    I pretesko mi je. Ne pisanje i stil, vec sadrzaj.
    Bas me jeza prolazi dok je citam. Ovako nesto vec duuuugoooo nisam citala. Borim se s time da je ostavim (jer je prestrasna) i da je zavrsim (jer mi je interesantno).

Knjiga polu-znanstveno opisuje jedan od uzroka nasilja: odgoj tj. (ne)suptilno zlostavljanje i maltretiranje djece, te kako to utjece na individuu (one individue koje su razvile neko zlostavljacko ponasanje kasnije u zivotu).

Dilek's Avatar

Quote Originally Posted by lulu-mama View Post
    Ja sam krenula s For Your Own Good: Hidden Cruelty in Child-Rearing and the Roots of Violence.
    Ne znam zasto sam pozeljela citati o traumaticnom djetinjstvu Hitlera. Ali eto, uzela sam je u ruke.
    I pretesko mi je. Ne pisanje i stil, vec sadrzaj.
    U slucaju da te zanima tematika stanja svijesti u Njemackoj i Austriji u doba Hitlerovog djetinjstva mozda nije lose pogledati film Bijela vrpca. Mislim da njegova psihologija nije izoliran slucaj, ali je splet povijesnih okolnosti doveo do njegovog politickog proboja.

Ontopic, citam All Joy and No Fun: The Paradox of Modern Parenthood