bravo Anemona!
išla sam sad gledati program. pa to je 10 minuta trčanja
jel bilo teško?
nemoj odustajati. izdrži 3 tjedna. kažu da za stjecanje navike treba 3 tj. uzastopnohg ponavljanja
vikki, ja koristim endomondo i više ni ne gledam brzinu, ali mi ju kaže nakon svakog prijeđenog km i to bude svakako. recimo danas prvi km 5:55, pa drugi za koji sam mislila da sam brža ispao 6:12. zadnji sam bila uvjerena da je najsporiji, a bio je najbrži 5:54... i tak, uopće nemam osjećaj kako trčim, a očito trčim skroz neujednačeno![]()
betty sretan rođendan!!!
čini mi se da će se sada zaredati rođendani...
ja bi slikice, ko već šalje...ako može...
ja još ništa ne radim, sada sam trenutno kod mame, a i N. mi je prenijela ovaj neki gadan virus...tek sam jutros malo progovorila, do tada sam samo zijevala ko riba...čak su i na poslu svi pored mene počeli šaputati...
a i prehranu sam srozala skroz, za ovo 7 dana od kada radim, nema te pekare i pitare u koju nisam ušla...
anemona kada ovdje prvi put nešto prijaviš nema odustanka...
*mamice* nisi baš u svemu naj, šijem te za kile, a isto smo visoke...i 32. godine su mi...
vikki woooow...neko je već napisao, ali da ponovim, dupe ti je nevjerovatno, hoću i ja onakvo...i mislim da ti ne treba puno do one predtrudničke figure, blizu si...
Joj, više nije, za vratiti se na staro trebalo bi se baciti na šipku ili girju i dead lift, tj. teretanu, i to pod vodstvom trenera (kao milasova, njezini su treninzi ciljani), a to je sad nemoguće s djetetom koje plače čim me nema po ure.
odradila w11 , i mislim da sam otkrila od čega su me neki dan bolile butine i imala sam osjećaj da sam sva raštimana u kukovima, krivac je vježba žablji hod![]()
A zasto ja nisam vidila milasovu jos?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
moguće je
koliko sam samo dana preskočila trening kad nisam trebala. uh, boli glava. ali od sada kao sasa - 6x tjedno dok god 6pack ne iskoči (a kako pustošim frižider potrajat će koju godinu)
a za ozbač, tako sam i planirala. ne želim se osramotiti pa da na utrci budem preumorna![]()
Večeras ovo: http://www.zuzkalight.com/blog/beach-workout/ što je sasa svojedobno linkala. Kod Zuzi mi je super što koliko god kratak trening bio i izgledao jednostavan, začas si potpuno mokar. Nisam uspjela odraditi četiri runde za 15 minuta nego tri (burpiji su mi slaba strana, a i malo gubim ravnotežu na bird dog).
Da, one leg squat mi nije takav problem iako se ne mogu spustiti tako nisko kao ona, pistol squat mi je težak (ali i među učinkovitijima za dupe), to se još nisam odvažila.
Odlicno! Probat cu ga ja sutra.
Ovaj trening sam radila ali sam u startu zamijenila taj cucanj s dead liftom. Ili drugim cucnjevima, ne sjecam se.
Jelda je super? Onaj bird dog je super!
Na bird dogu gubim ravnotežu, natjerala sam MM da proba, skoro je pao
Neće ti biit težak one leg squat, spuštaš se koliko možeš, s vremenom ćeš moći sve dublje.
Ispraksirala sam one leg dead lift iz ovog Zuzkinog treninga: http://www.bodyrock.tv/2009/10/17/to...tober-17-2009/
Ja cu sad ispasti tuka... Ali kad sam vidjela one leg squat, pomislila sam odmah na pistole i samo to prekrizila :D
Jedva cekam probati.
Moze savjet
Ja bi zapocela 6w6p ako budem pronasla vremena (citaj:snagu volje)
Brine me dijastaza (jel se tako pise) Pokusala sam izmjeriti prstima koliki bi taj razmak izmedu misica bio,mislim 2prsta.
Vec sam i ranije htjela malo trbusnjake vjezbat al tu bi se pojavila uzasna kvrga i bilo me strah,odustala sam-i tako vec mjesecima
Jel mogu zapocet s vjezbom,na sto bi eventualno trebala paziti
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Nemoj nikako raditi klasicne trbusnjake, lezanje na ledjima i pridizanje gornjeg dijela. Nemoj raditi V hold vjezbe.
Na ovom linku pogledaj vjezbe, ove crno bijele :D
http://bikinibodymommy.com/2013/04/2...t-do-crunches/
Vikki,radim ciljano,ali sta mi vrijedi kad prehrana kaska..
Vide se neki rezultati ali ne kao prije kad sam se puno kvalitetnije hranila neg sad..
S2000,poslat cu ti link,6 mj.nakon poroda..
Jucer nista,krenula na radionice Rastimo zajedno pa mi to oduzelo 3 sata..
anemona drzim fige
milasova ja se ne sjecam da sam tebe vidila pa posalji i meni ako moze![]()
Posljednje uređivanje od malena beba : 02.04.2014. at 08:55
Curke vitkice (zhang, sasa, danci, kavofob, itd...), koliko ste ono rekle da vam je bf?
Moj 36 %![]()
Moj je bio 34 ili 35 kada sam poslije druge trudnoce krenula. Sada je oko 20. (Tu je vec duuugo)
Moze se, samo vrijeme i trud...![]()
Trudim se, trudim se. Idem u teretanu, trčim, prehrana mi je besprijekorna. Mjerit ću ponovo za dva tjedna.
Anemona, BRAVO za trčanje! A ono je zarazno, kad se krene, ide, a ako negdje zaškripi, ti skok do nas po inspiraciju
Zhang i Vikki, zavidim!!!! Baš ćete se lijepo družiti!!!!
Kavi, ludice, ja mislim da se ti sa svojim predispozicijama ni da hoćeš ne možeš osramotit na trčanju
Ja jutros TBC + 5 serija po 20x swing (16kg) intervalno (čekala da HR padne između serija). Ala al mi povećanje opterećenja godi, HR skakao u anaerobnu zonu.
posebno za besprijekornu prehranu!!!!! Svaka čast!
Info vezan uz kvalitetnu prehranu, ja sam jutros ostala jako lijepo i duplo! iznenađena. Probala sam po prvi put int. griz od pira. Kao prvo, okus mrak, ma identičan klasičnom int. grizua kao drugo, čini mi se da mi je količina prema meal plan-u ispala veća
![]()
Posljednje uređivanje od Danči29 : 02.04.2014. at 09:57
bravo anemona!
postavi si neku utrku za cilj, recimo volim trčanje se trči 8.06, što je sasvim realno da uspiješ
i nije loše da si skineš neku aplikaciju (endomondo, runkeeper...), a ima i posebnih tipa - kako istrčati svojih prvih 5km, koja te vodi trčanje-hodanje, kroz svaki trening
ja prijavljujem 5 tjedan školice trčanja![]()
Ins Cardio Power&Resistance
kavi, jes ti to promijenila potpis![]()
mamice bravo za prehranu! po kojem si kalkulatoru mjerila bf?
ja sam upalila lower focus jutros i nakon 10ak minuta odustala, fali mi energije. sad sam se natjerala
da pojedem malo sira i paprike i popijem caj. danas cu ipak uzet rest day.
Jel' bi se dalo nekome složiti mi neki okvirni jelovnik? A unutar mojih "zadanih" parametara (obzirom na dnevni ritam, mogućnosti i sl.).
cure, potaknule ste me na vaganje
inače obično stanem na vagu kad primjećujem kako mi nešto smeta. ako se osjećam tromo (recimo 64,65kg) ili bez energije i užasno gladna (60kg ili ispod)
daklem jutros, 164cm i 62kg. to sam si mislila i prije neg je vaga izbacila brojke.
do kraja tjedna sam vjerojatno na nekih 60kg i onda ću bit gladna pa ću se refilat
i kad gledam ove tu vaše brojkice ja bi komotno mogla staviti škartoc na glavu. al, ovaj, neće moći ovaj put.
što si ja ovime mislim
cure koje imate viška kila, al stvarno viška koji pomalo smeta zdravlju i dodaje na nekoj tromosti, obično je i forma neka manja, NASTAVITE i veselite se svakom napretku. i kg kad idu u - i kad forma ide u +
onda vas ima koje ste nekako konstantno u nekoj ravnoteži. kg nisu neki problem. idu malo gore, malo dole, kako život posloži i aktivnosti i prehranu. i šta ja znam, meni to je ok. ono, imaš priliku u nečem uživat, ajd nemojte sa nekom grižnjom savjesti. fućkaš čokoladu, cheescake, sladoled (btw ja mogu litru saldoleda smazat i više) ako dolazi u kompletu grižnje savjesti. kad je bal nek je s muzikom. u principu ste u ravnoteži. i sa prehranom i kg i formom. ako ne ovaj tren, kroz neki kraći period ste na optimumu.
cure koje malo jače vježbate. jače vježbanje iscrpljuje tijelo i njega treba puniti. jedno bez drugog ne ide. pogotovo ne kod nas gdje smo sa kg u zdravoj kilaži. kad bi imale brdo kg viška onda se tijelo drugačije ponaša. ali jednom kad je u zdravoj kilaži (recimo da BMI i služi nečem u ovome) nema smisla buljit u kg. pa ni u BF. kažem, pod uvijetom da se više krećete već neko vrijeme. onda ziher ni BF nije problematičan.
ono što sam ja primjetila je da kada padnem na tih 60 ili 59 kg, gladna sam ko vuk. kod vježbi snage mogu otprilike 80% od inače. kod izdržljivosti, npr marince (do poda, skok) umjesto na sadašnjih 4 sec za jedan, po potrebi 3 sec, i tako nekoliko minuta, ja padam na 5-6 sec i nakon 2 minute lovim dah ili mi se počne vrtiti.
ako sam već odlučila jače trenirati onda se ne smijem zezati sa gubitkom kg, odnosnoa moram držati ovih 60-62, jer sam inače u banani. probajte razmisliti o tome.
ja da hoću neki pack (muči me naziv six jer ih je više), skinem nekih 5kg. za to mi je dosta mjesec dana a da ne ugrozim zdravlje. i što onda? mogu križat jučerašnju, a vrlo vjerojatno i današnju avanturu.
31 km biciklom na trening, trening od sat vremena, 31 km doma. to je nekih 5,5-6 sati aktivnosti i potrošenih oko 1800-2000kcal (ovisi o treningu). krepala bih negdje putem. a da stvar bude bolja, ponovno bih morala ući u proces ganjanja forme od nekih 3 mjeseca. past će ona spontano kroz jesen / zimu. dobra stvar je što kad spontano padne, relativno brzo ide gore.
dakle, ovo pišem za cure koje ste si uzele u zadatak malo jače povećat već neku formu. bilo indurance bilo snaga. ili kombinacija.
ja svoju formu ne dam. predobar je osjećaj. nema tog paketa mišića koji bi mogao zamjeniti taj osjećaj sposobnosti. da ne kažem kako paketi dođu i odu, a forma može ići stalno u +.
što se tiće gradnje mišićne mase. 1) trebamo imati neku ideju što naše tijelo može. građa i potencijal. neka kombinacija onih 3 tipova. i kolko god mi željele biti nešto drugo, ak nismo neka druga, neće nam to uspjet.
2) genetski smo programirani da najviše mišićne mase imamo sa 25 godina. i plan gena je da do tada konstantno, 25 godina, gradimo te mišiće. e mi svi tu malo kiksamo. sjetimo se sa 30tak godina kako bi eto, sad, imali mišiće. kako ipak nismo cijelo to vrijeme buljili u plafon, nije da će nam trebat 25 godina, ali će nam trebati dosta vremena i konstantnog korištenja mišića ne bi li se izgradili. znači, jedini ključ za gradnju mišića je trošenje, vrijeme, trošenje, vrijeme, jače trošenje, vrijeme... i da, treba jesti na tom putu.
i to je to. ali radi se o kojoj godini ne mjesecu. i ok, nekima će se prije vidjeti/izgraditi mišići ili pojedini mišići. to ovisi o svakoj pojedinki i njenom životu do tada.
ma nije loše imati za cilj bilo koji paket mišića ili neki određeni % BF ali onda treba ići planom na cilj. koji u prvom redu treba biti realan, a onda trebamo imati i ideju što sa time kad ostavrimo. ako nam se pojaviiznad glave kad dođemo do cilja, ode rezultat na brzaka.
ono što je moj zaključak, je kako je vrijeme ključ. konstantno neko kretanje, prehrana za koju nađemo da nam ne šteti i držimo se toga osim nekih kraćih izleta. time tijelo posloži sve brojke u koje smo naučili buljiti na svoje mjesto. i kg i BF (koje se u biti mjenjaju kako godine prolaze). i da stvar bude najbolja, možda se iznenadimo sa onimo što nam najviše odgovara.
i svaka od tih brojki BMI, BF, kg ima neki svoj smisalo ali one same sebi nisu smisao. pa ni BF
Pirovo brašno je značajno jeftinije u Mulleru. Mislim da u DM-u košta oko 20 kn, dok u Mulleru postoje 2 vrste, jedna je skuplja, a ova jeftinija je 13,90 (integralno i obično).
Posljednje uređivanje od marta : 02.04.2014. at 11:00
sad znam sta cu ti pokloniti sem uobicajnog poklona za rockas hehehe
nije beg cicja LOL, pa di i ti imas pack
Anemona dobro nam dosla natrag. MIslis pored trcanja i u bratov brlog navratiti?
ja sam popricala sinoc s Jillian 34 min koliko traje W8, danas C2.
mi smo prešli s pirovog na crno brašno i puno bolje su mi palačinke![]()
Po ovom:
http://lowcarbdiets.about.com/librar...calculator.htm
Inesica, tvoj post itekako ima smisla, ali baš onda, kao što ti kažeš, kada imamo normalan broj kg, normalan BF i slično. Ali, ja još uvijek nisam tu. Još uvijek imam 78 kg na 174 cm visine (možda i kg manje, ne znam, davno sam se vagala), još uvijek mi je BMI 25.8, a BF 36%.
Dakle, još uvijek sam u fazi kada su mi brojke bitne, kada moram buljiti u vagu, mjeriti se metrom i slično. I znam jako dobro što ću kada postignem svoj cilj. Jesti zdravo, nastaviti vježbati i bez grižnje savjesti ponekad napraviti i pojesti kolač ili otići na večeru ili uzeti grickalice u kinu.
Zašto grižnja savjesti? Meni je jako žao zato što sam ovo napravila od sebe. To je se dogodilo, a da nisam ni primijetila. MM mi je uvijek govorio da pretjerujem i da se njemu nisam promijenila, ali sada kada sam smršavila, on kaže - čovječe, pa nisam ni vidio kakva si bila. Tek sada vidim koliko si se bila promijenila.
Da ne govorim o popratnim nuspojavama tipa celulit i strije - to nije nešto što bi itko sebi poželio.
Ali, moja životna deviza je oduvijek bila da ne treba plakati za onim što ne možemo promijeniti - ovo je bila velika životna škola, sada je to test same mene, koliko toga mogu promijeniti u svom životu, koliko sam spremna raditi na sebi. Mogla sam i bez te škole, ali što sad.
Pokusaj pronaci program hip hop abs, ima puno standing absa.
Cure izgledate super, nijedna nema puno za tesati, a vikki ti stvarno imas fantasticno dupe.
S2000 poslat cu ti pp.
Moj je bf bio 16 kad sam mjerila, od tada imam isto kg i cm, pa mislim da nema puno promjene.