Ja to ne vidim kao žongliranje oko doktorata, treninga ili vremena za sebe. Meni je to žongliranje oko toplog ručka, usisavanja poda ili pranja kupaonice. Možda je stvar u nekim sitnicama (različito radno vrijeme roditelja, trajanje puta do posla, baka servis, čuvalica, i koje god "sitnice" nekome olakšavaju ili otežavaju), ili neki jednostavno vole više kukati

.
Pa voljela kukati ili ne, meni je 10 sati izbivanja oboje roditelja iz kuće, i 10 sati djece u instituciji (s tim da ja neminovno govorim iz cipela osobe s malom djecom), i prepuštenost cijelog kućanstva onda istim tim roditeljima u tom jedinom vremenu koje imaju za djecu - meni je to teško, i rado bih da mi netko pomogne u tome. (Dobro, moje dijete nije 10 sati u vrtiću, već 8, ali je onda 2 sata s bakom, koja ga je pokupila poslije svog posla pa onda i ona kuka kako je ustala u 5, putovala na posao, radila... a još i čuva djecu do pol 6-6).
Pa jesam li onda ja to sama koja ću onda dovoljno zarađivati da prepustim čišćenje i kuhanje nekom drugom, hoćemo li mm i ja tražiti drugi posao da ne radimo u isto vrijeme ili smijem očekivati od društva da meni i mm-u ponudi... neke mjere obiteljske politike za usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života. Jer nije samo meni teško. Istraživanja pokazuju da je mnogima

. Zašto bi mi društvo to trebalo omogućiti - zbog kvalitete mog života? Zbog kvalitete djetetova života? Zbog nataliteta? Jer se pokazalo da tamo gdje nema mjera za ovo usklađivanje, nema ni pozitivnog prirodnog priraštaja. Svejedno mi je zbog čega, glavno da netko tamo (EU) radi na tome.
Zapravo... zašto vi (saša, seni, tko god - ne prozivam nikoga, vas sam zapamtila sa suprotnim stajalištem) mislite da je to samo malo stresa, ili je to samo život - zašto što ne vidite način da se obitelj i posao pomire (kako ja očekujem tu pomirbu, u npr. 2-3 sata dnevno više), a da to nije na račun zaposlenosti žena, visine njezine plaće, ženinih mogućnosti na tržištu rada...?