I ja se jučer sjetila da je nema.
on topic, barem malo - da bacimo uroke da se javi?![]()
Posljednje uređivanje od Zuska : 26.04.2014. at 12:36
(a tebe se sjetim i kad jedem kisele krastavce i paprike)
Posljednje uređivanje od Optimist : 26.04.2014. at 12:37
Staklenkebolje i to nego torba puna kamenja oblutaka. Dok sam ih skupila odustala sam od ideje. Sta cu sad s par kila oblutaka
![]()
Jucer sam navratila da vidim sto pisete, ajme svasta ima. Naravno Demonologija me najvise impresionirala
Pala mi na pamet situacija gdje se par javlja u neku volontersku udrugu ili kao potencijalni udomitelji, posvojitelji pa ih pitaju rutinski cime se bavite - pa ja sam, znate, demonolog, a suprug je diplomirani egzorcist. Jako volimo djecu i zivotinje, kod kuce imamo krasan vrt, pjevamo, kod nas prava idila. Drzimo se biblijskih vrijednosti.
evo malo zanimljivosti iz Šibenika. al čini mi se da se i to praznovjerje polako gubi. nek me šibenčanke isprave ako griješim.ipak sam ja iz susjednog grada pa znam samo ovoliko koliko pročitam iako mi dijelom korijeni vuku i iz tog kraja.
http://www.sibenik.in/sibenik/znate-...nju/10612.html
inače, ja sam se udala 20. 4. i netko nam je rekao da je taj dan Hitlerov rođendan pa datum i nije baš najsretniji, a mi eto proslavili 23 godine sretnog braka.
ma da, ja sam valjda trebala da se stisnem pa da rodim 21. 4.
moja je mala rođena kad i Hitler
jesenas, kad je kukala da je upišemo na neku slikarsku radionicu, a ja se premišljala, mama mi je rekla: upiši je bre, šta se misliš, i Hitler je želeo da slika pa mu nisu dali![]()
vissnja
Bodulice, i dalje su jako rijetka vjenčanja u svibnju, ali nitko ne zna zašto, samo ih neće tad.
Posljednje uređivanje od Jurana : 28.04.2014. at 08:24
Moja baba je bila rođena kad i Hitler. Pa kad sam joj jednom to rekla, popizdila je. Pljuc, pljuc rekla je, di me baš mater na taj dan rodila. A mog ćaću je umjesto na njegov pravi dan rođenja, 13.-og, upisala pod 14.
A pod stare dane, kad je demencija napala, mjesecima je živjela u stanu sa dvoje male djece. Imala je krevet za nih, spremala ih leći, kuvala im..a živila je sama 25 godina. I baš ta baba me proganjala u snu godinama nakon što je umrla..kao moram saznati nešto važno u vezi nje. A ja lijena kakva jesam, nisam ništa tražila ni kopala. tako da je i duh jadne babe odustao nakon desetak godina proganjanja u snu. Ko zna, možda je u prošlosti bila Hitlerova ljubavnica hehe.
Posljednje uređivanje od Trina : 28.04.2014. at 13:23
a možda je sakrila pare pa htjela da ti pronađeš, a ti ništa :-p
ahahahaha podseti me, prijateljica je imala baku koja ih je, kad je prešla osamdesetu (i već deceniju bila udovica) okupila da im nešto kaže
skupila se cela familija, nadaju se nekom nasledstvu ili da će baba bar da kaže gde krije zlato
a baba njima, posle opširnog uvoda, kaže: ja se ne bih više udavala ako nemate ništa protiv![]()
ovo me podsjetilo na http://sprdex.com/2014-02/sest-neobj...rade-prvi-dio/
i dadu topića:
"Priča o Dadi Topiću počinje davne 1949. godine. Drugi svjetski rat netom je završen, Hitler, jedan od najvećih zločinaca u povijesti ljudskog roda, nalazi se nekoliko metara ispod zemlje, i što čovjeku preostaje nego da tek rođenog sina nazove ADOLF. Upravo je to učinio Topićev otac i onda se kasnije čudom čudio što mu je sin u srednjoj školi osnovao rock sastav koji se zvao ”Đavolji eliksiri”.
Povezivanje s čovjekom koji je osobno odgovoran za smrt par milijuna ljudi mladom Topiću ipak nekako nije odgovaralo pa uzima umjetničko ime Dado, a maštovitost izražena odabirom ovog imena osjetit će se i u njegovoj glazbenoj karijeri."![]()
Nema baš veze s urocima ali u zadnje vrijeme razmišljam kako sigurno mora postojati nešto, neki naš zacrtani put, s kojeg nema teoretske šanse da skreneš jer će te se zaustaviti, pa makar se na glavu nasadio. Znači, ako nije suđeno, nije i gotovo. Zadnjih mjeseci sam se hvatala nekih stvari koje su trebale biti ostvarene, po svoj logici nije trebalo biti nikakvih problema ali dogodile su se takve gluposti, da čovjek ne povjeruje. kao da se netko zahebava samnom. I guram ko sivonja, tražim sve moguće načine da ostvarim to što sam htjela/trebala, ali uvijek mi se srpiječi neki kretenski scenarij, da neće i neće. sad se upuštam u neku stotu varijantu koja mi je sasvim slučajno, skroz igrom slučaja došla do mene, pa da vidimo jel to to pravo ili opet neki zajeb
A bome..dobro zboriš. Ako mi i ovo propadne, onda ću biti primorana zvati vidovitog Milana da me spasi.
Trina baš razumijem o čemu pričaš i moje mišljenje je da čovjek treba znati stati i prihvatiti
desilo mi se u životu da sam neke za mene bitne stvari gurala preko granica izdržljivosti
dala maximum i ostvarila cilj
s druge strane, bilo je i onih situacija gdje sam išla isto tako i davala sve od sebe i nikako nije išlo bez obzira na moju volju
ja sam to protumačila kao nešto što trebam ispoštovati i prihvatiti , s nadom da i to što ne ide ima sigurno neku svoju drugu stranu medalje;
nešto dobro, što ne vidim sad ovaj tren kad bi htjela ikad bi mi pasalo ko melem na ranu
upravo tako je i bilo; tek nakon proteka nekog perioda progledam i shvatim da je ono od prije što me neizmjerno razočaralo zapravo imalo svoju svrhu
ja definitivno vjerujem u takve stvari i uvijek se sjetim jedne izreke, nemam pojma od kuda, koja kaže da ne možeš zaustavljati rijeku koja teče...
sjetila sam vas se prije par dana. jutro, oko pola šest, kiša jako pada i moj pas ode u nekakovo žbunje kakati. spustim kišobran i odem tražiti kakicu koja se negdje sakrila i taman kad sam odustala učinilo mi se da netko stoji iza nas. neka crna spodoba me motrila kako spremam praznu vrećicu a kad sam se okrenula nije bilo nikog.
Pa kako znaš da te crna spodoba motrila ako nije bilo nikog? osjećaj ili si vidjela?
I ja sam dozivila nesto slícno jednom. Usred noci me je nesto probudilo i vidila sam osobu kako stoji uz moj krevet. Bio je mrak ali se naziralo. Probudio me taj neki jaki osjecaj da me netko promatra. I usrala sam se. Nisam sanjala,bila sam budna. I vise nisam mogla zaspati od straha.
mama courage.....šok
Jeli itko osim mene ugledao golu pozadinuuu![]()
kada smo kod crnih spodoba, ne znam je li netko spomenu crnu ženu iz tunela učka
http://free-zg.htnet.hr/fritz75/paranorm004.htm
svaki dan se vraćam kod tog grma i razmišljam što sam mogla vidjeti. mislim da je to bio netko od ranih trkača i da je otišao dok sam ja tražila drek, ali naravno da sam zaključila da je to mrtva baba iz dalmacije (koja luta po remizi, baš logično) jer sam večer prije čitala ovu temu.
baš mi je žao što se bojim jezivih stvari. npr. volim gledati horore sa starim kućama opsjednutim duhovima, ali me istovremeno strah.
Ove moje nisu bile strašne, čisto da vas podsjetim :D. A ni crne, zapravo. Pogledajte kako izgleda bilo koja osoba kad vam je na rubu vidnog polja, i to je to.
ja kad umrem isto planiram bit ta baba iz dalmacije i zafrkavat ekipu
vertex, ocemo skupa?![]()
Ma kakvi, bilo je ljeto i vruće ko 100 vragova... valjda sam pokušavala uteći od vrućine. I nije bio neki strašan osjećaj nego nešto posve prirodno. Jedini dojam kojeg se sjećam bio je iznenađenje, strahu ni trunke.
Straha i šoka iz sna sjećam se isto iz razdoblja osnovne/srednej škole. Sanjala sam da sam se probijala kroz nekakvo kukuruzište na autocestu i tam sam našla prijateljicu - mrtvu. To je bilo prije više od 30 godina... Bio mi je to šok. Ali priča ima i nastavak - žena je zaista umrla mlada, prva iz generacije, ali od bolesti. Danas si mislim kako je to čista slučajnost - ionako ćemo pod zemlju svi, prije ili kasnije.
Uopće ne znam di je taj summerin post
Oćemo, kako ne!
mene vas je unaprijed strah, još kad pomislim šta ste vas tri splićanke u stanju smisliti...brrrr...mante se moje familije!
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 05.05.2014. at 10:32
kad sam jutros kretala u šetnju s kroosom sagnula sam se da ga zavežem i učinilo mi se da netko hoda po mom dvorištu iza mene. crna baba je zaklepetala natikačama, digla sam pogle,d ugledala ju i vrisnula.
to je bio moj muž koji je požurio baciti kakicu iz wc našeg mačka da pas ju pas ne pojede kad stigne iz šetnje (kad bolje razmislim povezane su mi kakice mojih ljubimaca i nadnaravna bića, to ne znam objasniti).