Evo nas sa uzv....doc kaze da subjektivno ima manje plodne vode afi 9.1cm...ne zelim brinuti jos, za 3 tjedna idemo opet.
Cekamo curicu![]()
Evo nas sa uzv....doc kaze da subjektivno ima manje plodne vode afi 9.1cm...ne zelim brinuti jos, za 3 tjedna idemo opet.
Cekamo curicu![]()
cure!
evo da vam se i ja pridružim! u 16 sam TT i jučer mi gin. rekla da mi je posteljica preko ušća i jako nisko prepisala mirovanje i da ne dižem ništa teško!!! pa me zanima dali je još koja imala sličnu situaciju i kako je završilo???
Ja , meni su U 16 tj isto rekli do ušća i krvarila sam navodno zbog toga par puta, ja sam u bolnici cijelo vrijeme , sad sam 25 tj posteljica se malkice digla ali i dalje je nisko
Moraš stvarno pazit da ne radis nista tesko , dizati nikako nista..bilo bi najbolje sto vise ležati
Ja mirujem ležim , samo krevet wc vec 11 tj pa opet sam svasta prošla
Shvati to ozbiljno dok se ne digne
Jos plus tebi preko ušća
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 04.06.2014. at 14:26
Amari i Tiia puno vam cure hvala na postovima bas ste me umirile,jer doslo mi je da poludim vise stalno neki strah i strepnja i tako vrtim vec 19-tu nedelju
Tina zelim ti da se sto prije oporavis i naravno ides svojoj kuci
smarija vjerujem da je, i ja sam bila radi toga u strahu jako. meni je posteljica sprijeda, nisam mršavica, pa nisam ni osjećala često bebu.
ali to tako mora bit.
što se tiče posteljice i još ako je preko ušća treba ozbiljno shvatiti mirovanje i mirovati.
meni je bila rubna, mirovala sam 6 tjedana, uz minimalan rad, samo skuhala ručak išla na wc ležala ugl. i podigla se.
Posljednje uređivanje od Tiia : 04.06.2014. at 16:08
tek sad me hvata panika..........inace nisam panicarka!!! meni gin. uopšte nije tako strašno prikazala situaciju samo je rekla da se pazim i naglasila da ne dižem teško i ja pitala dali se može to "stanje" popraviti rekla mi da kako maternica izlazi iz zdjelice ,tako da se i posteljica diže i da s vremenom če doći " na svoje". ja inace ne radim ništa teško skuham ručak , operem sude i sad se pitam dali smijem niti to???
Kako se otkrije to sa uscem? Pregledom ili ultrazvukom?
Ultrazvukom
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
A jel imaju kakvi simptomi koji mogu upucivati na to? Nije da to prizeljkujem, al u pon smo 16tt, a u utorak pregled
meni u 12tt posteljica bila sprijeda a sada ovako ! nikad nisam krvarila ,imala grčeve ni nista . sve po PS!!!! sa bebom sve ok raste i razvija se sve normalno kad opipava na pregledu sve super...........
Nikako da te pitam kako da su te na carski poslali tigrical.
pa ti se drži kako ti gin rekla . još je to rano da se dijagnostirica placenta. a vidit ćeš kroz idući pregled kamo je.
i mi bili na uzv
danas smo 16+2
sve super, posteljica straga, plodne vode dovoljno
beba veća za 4 dana
i....čekamo bracu<3 !
sretno i dalje svima nama !![]()
Nema draga, osim krvarenja.Vide na uzv.Mirovanje je zato jer kada stojis bebina tezina pritisce posteljicu pa em ne dobiva sto bi trebalo em mogu zilice popucati.
Ja danas saznala zanimljivu info, pricam doc kako me stavio ovaj na normabele i kaze ona da odavno na merkuru ne daju normabele vec progesteron, za opustanje maternice,valjda zato neki daju u kasnijoj trudnoci, imam jos utrica kuci pa cu radije to.
Do kad se to javlja? Znaci ne moze biti prikriveno? Krvarenje mora postojati? Sorry ako su mi pitanja tupasta, al eto, valjda nema glupih pitanja![]()
Ja sam imala taj problem s posteljicom i meni se povukla kako je maternica rasla.
Ja sam upravo došla s pregleda. Sve je u redu. Za deset dana bris. I dobila sam zeleno svijetlo za more![]()
Danas sam 34+3.
Mogla sam odmah na wc. I to je to. Nemam snage za ništa. Ali to tako mora biti. Infuziju su mi jučer skinuli i sad sam na normabelima 3x dnevno po 2 mg. Slijedeći tjedan idem doma.
lberc - mogla si doći. Bilo je mjesta u sobi.![]()
Evo da vam se i ja pridruzim ovdje. Trudna sam 9+5. Od 6tt imam strasne mucnine i povracam ko luda. Za vikend sam zavrsila na hitnoj na infuziji jel vise nisam mogla hodati koliko sam iscrpljena bila. Dobila sam 3 boce infuzije, nesto za grceve i nesto za povracanje. Pustili su me doma i dobila sam cepice B6 koji pomazu moram priznati. I dalje povracam al puno manje i mucnine su puno lakse.
U utorak sam bila na redovnoj kontorli i doktor me je narucio na konbinirani za 27.06 . Al me je odma narucio da idem na test koji se ovdje zove Panorama test a u Hrvotskoj ga zovu Harmony test. Ustvari to je geneticki test koji se radi tako da izvade krv i tu krv salju u Ameriku na analizu. Nakon sto sam dosla kuci sam razmisljala zasto je to predlozio kad nismo napravili ni konbinirani . Mislim imam 36 godina i ovo je MPO trudnoca al zar odma treba strku dizati.
Jel nekom od vas predlozen ovaj test ? I dali ga je neko radio?
Ja sam odlucila nazvati doktora i otkazati Panorama test. Napravicu konbinirani i onda ako bude potrebe mogu napraviti Panoramu.
Harmony (Panorama) test u HR kosta 5000kn i ovdje isto tako nekako. Nije mi ga zao platiti al mi isto nije jasno zasto bi ga trebala odma napraviti![]()
Aprilili...kod nas dr nece preporucit taj test zato sto je za nase prilike jako skup a amniocenteza besplatna... a tebi je to dr preporucio zbog, pretpostavljam, mpo bebice I amnio bi bio preveliki rizik a I zbog godina ce ti kombinirani ispast visokog rizika! Tako da ako mislis roditi bez obzira sto testovi pokazu nekoj ici a ako ne mislis procjeni dal ti je bolje harmony ili amnio!
U Hr nakon 36.god. ženama predlažu amniocentezu nevezano da li je mpo beba ili ne. Budući da AC nije posve bezazlena, tko si može priuštiti bira Nifty, Harmony... Meni je dr preporučio nifty nakon što sam odbila AC, ali sam na kraja napravila samo kombinirani probir s 12+3 tt.
Dakle, ne moraš ništa napraviti od navedenog, naročito ako biš rodila bez obzira na rezultat.
Bila sam danas na uzv pa me malo muče mjere. Dr. kaže da je sve u granicama normale, ali paničar u meni se probudioDanas smo 31+2 tt.
BPD 80 mm - 32+1 tt
FL 58 mm - 30+5 tt
AC 255 mm - 29+5 tt
Malo me muči ovaj trbuščić jer je do sada uvijek beba bila veća po mjerama, ovo je prvi put da je nešto manje. I još mi nije htio reći ni koliko je teška ni duga jer je to ionako samo procjena. OK, znam da mi ne može reći u gram, ali htjela sam znati barem otprilike. Tako da sam baš jadna i molim neku dobru dušu da me utješi![]()
Kada je sigurno potvrdeno, poprilicno je ozbiljno kada je tako rano.Za sada je afi 9.1 to nije strasno i njoj se to subjektivno cini, vidjet cemo za 3 tjedna.Sve u svemu, pijem vise vode.Do sada sam budalila sa mineralnom jer mi je pasala i da....stukla sam 2 paketa prsuta u tjedan dana(ni to nije dobro).Zadrzavam vodu od pocetka.Mala je imala reflux bubrega, necakinja isto, ja pola djetinstva na salati provela zbog mjehura...mozda je nekaj toga tipa.Necu se nervirati do iduceg mjerenja.
Drzi se!Ja umjesto normabela pijem utrice i pomazu zaista ali sam odvaljena skroz....
Harmony naravno al prvo kombinirani da vidim jel ima razloga ga praviti.
Za AC znam, nebi je radila bez teske muke. Jedino da nemam vise izbora da nalaz bude jako los i da je to jedini nacin da potvrdim nesto. Ali i dalje smatram da je za pocetak kombinirani dovoljan.
dino84 Kris ti je sve napisala. Što je bebica veća teže izmjere. Uz to je beba i u pokretu.
Nemaš razloga za brigu![]()
Dino...meni svaki put nesto drugo u tim mjerama kasni po 5-6 dana...pa je to sljedeci put vece...tak da oni valjda nit ne rastu ravnomjerno! Moja dr kaze da je to normalno!
Jel kupovao netko od vas možda baby watcher? Razmišljam o tome jer od uzv do uzv izludim.
Cure, hvala vamZnam da su odstupanja normalna, ali puno mi je lakše kada mi to još netko kaže. A i onaj dr. je jučer baš bio neugodan pa me to još više pogodilo nego što je trebalo.
Danas počinjemo uređivati sobu za našu lavicu pa sam baš sretna i puno se bolje osjećam![]()
Što se tiče kombiniranog, doktorica kaže da to ništa nije sigurno jer može pokazati rizik, a da ga uopće nema i obratno!?
Meni je to još daleko pa me brinu druge stvari. Na ultrazvuku je vidljiv hematom ispred GV, a lijevi jajnik mi je ogroman još od punkcije (87 mm, a desni 43mm). Doktoricu više brine jajnik od hematoma, a meni je baš kontra. Što vi mislite?
Posljednje uređivanje od Vaki : 06.06.2014. at 19:12
i meni su jajnici dugo bili uvecani, neznam koliko ali osjetila sam ih. Mozda se doktorica ne brine toliko oko hematoma jer nije iznad GV pa ako i dodje do krvarenja (ne zelim ti da dodje) ne bi trebalo biti opasno ja se nadam.
Postavila sam i na temi ali nikoga nema
Dosli i moji nalazi tripltesta
T21 1:363
T18 1:10000
Ntd 1:4711
Dobni rizik 1:866
Pise da su korigirane vrijednosti mom obzirom na tezinu.
To su ok rezultati?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ja sam jučer sa 13+2 TT radila kombinirani privatno i danas su nalazi svi OK i ispod graničnog. Dr je rekla da ne moram raditi amnio za razliku od drugih dr koji to preferiraju. Ja sam odlučila da neću dalje, jer isto sam MPO trudnica i 40 g. Inače me dr u Petrovoj htio slati na triple koji je manje pouzdan, ali sam SAD saznala da kombinirani nije pokriven s hzzo sto je bezveze jer je trošak isti kao i za triple.
Nije jeftiniji, gledala sam prije ovoga jer sam taman trebala biti na godišnjem na moru za triple pa sam u Splitu mislim na citoklinici vidjela da je ista cijena i za triple
Još sam na LCD TV na zidu gledala bebusu cijelo vrijeme kako mase![]()
Mislila sam da je jeftiniji... Meni je to najbolje potrosen novac u zivotu! Toliko me smirio taj pregled. Dr. je rekla da je sve super, nalaz krvi odlican i da garantira da nema potrebe za amnio. Kad sam rodila i kad su mi rekli da je beba zdrava...i sve 5, nisam ni trznula jer sam bila uvjerena da i je zdrava!
btw, ja isla u Zg na kombinirani.
Posljednje uređivanje od tigrical : 06.06.2014. at 23:13
Anomaly je 600kn, a redovni pregled 500 kn