Stranica 72 od 581 PrviPrvi ... 2262707172737482122172572 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo nas sa uzv....doc kaze da subjektivno ima manje plodne vode afi 9.1cm...ne zelim brinuti jos, za 3 tjedna idemo opet.

Cekamo curicu

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

cure!
    evo da vam se i ja pridružim! u 16 sam TT i jučer mi gin. rekla da mi je posteljica preko ušća i jako nisko prepisala mirovanje i da ne dižem ništa teško!!! pa me zanima dali je još koja imala sličnu situaciju i kako je završilo???

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja , meni su U 16 tj isto rekli do ušća i krvarila sam navodno zbog toga par puta, ja sam u bolnici cijelo vrijeme , sad sam 25 tj posteljica se malkice digla ali i dalje je nisko
    Moraš stvarno pazit da ne radis nista tesko , dizati nikako nista..bilo bi najbolje sto vise ležati
    Ja mirujem ležim , samo krevet wc vec 11 tj pa opet sam svasta prošla
    Shvati to ozbiljno dok se ne digne
    Jos plus tebi preko ušća
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 04.06.2014. at 14:26

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Amari i Tiia puno vam cure hvala na postovima bas ste me umirile,jer doslo mi je da poludim vise stalno neki strah i strepnja i tako vrtim vec 19-tu nedelju

Tina zelim ti da se sto prije oporavis i naravno ides svojoj kuci

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

smarija vjerujem da je, i ja sam bila radi toga u strahu jako. meni je posteljica sprijeda, nisam mršavica, pa nisam ni osjećala često bebu.
    ali to tako mora bit.
    što se tiče posteljice i još ako je preko ušća treba ozbiljno shvatiti mirovanje i mirovati.
    meni je bila rubna, mirovala sam 6 tjedana, uz minimalan rad, samo skuhala ručak išla na wc ležala ugl. i podigla se.
    Posljednje uređivanje od Tiia : 04.06.2014. at 16:08

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

tek sad me hvata panika..........inace nisam panicarka!!! meni gin. uopšte nije tako strašno prikazala situaciju samo je rekla da se pazim i naglasila da ne dižem teško i ja pitala dali se može to "stanje" popraviti rekla mi da kako maternica izlazi iz zdjelice ,tako da se i posteljica diže i da s vremenom če doći " na svoje". ja inace ne radim ništa teško skuham ručak , operem sude i sad se pitam dali smijem niti to???

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kako se otkrije to sa uscem? Pregledom ili ultrazvukom?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ultrazvukom

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A jel imaju kakvi simptomi koji mogu upucivati na to? Nije da to prizeljkujem, al u pon smo 16tt, a u utorak pregled

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

meni u 12tt posteljica bila sprijeda a sada ovako ! nikad nisam krvarila ,imala grčeve ni nista . sve po PS!!!! sa bebom sve ok raste i razvija se sve normalno kad opipava na pregledu sve super...........

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj suzy.s prvotno napisa Vidi poruku
    tek sad me hvata panika..........inace nisam panicarka!!! meni gin. uopšte nije tako strašno prikazala situaciju samo je rekla da se pazim i naglasila da ne dižem teško i ja pitala dali se može to "stanje" popraviti rekla mi da kako maternica izlazi iz zdjelice ,tako da se i posteljica diže i da s vremenom če doći " na svoje". ja inace ne radim ništa teško skuham ručak , operem sude i sad se pitam dali smijem niti to???
    Meni moja gin prikazala situaciju gore nego što je trebalo pa sam vrlo rano počela mirovati. Ali kuhala sam normalno. Lagano pospremala i malo, vrlo malo izlazila. Porod se, kao i krvarenje očekivalo od 31 tt...dan pred termin prokrvarila i rodila na carski.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nikako da te pitam kako da su te na carski poslali tigrical.
    pa ti se drži kako ti gin rekla . još je to rano da se dijagnostirica placenta. a vidit ćeš kroz idući pregled kamo je.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i mi bili na uzv
    danas smo 16+2
    sve super, posteljica straga, plodne vode dovoljno
    beba veća za 4 dana
    i....čekamo bracu <3 !

sretno i dalje svima nama !

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    A jel imaju kakvi simptomi koji mogu upucivati na to? Nije da to prizeljkujem, al u pon smo 16tt, a u utorak pregled
    Nema draga, osim krvarenja.Vide na uzv.Mirovanje je zato jer kada stojis bebina tezina pritisce posteljicu pa em ne dobiva sto bi trebalo em mogu zilice popucati.

Ja danas saznala zanimljivu info, pricam doc kako me stavio ovaj na normabele i kaze ona da odavno na merkuru ne daju normabele vec progesteron, za opustanje maternice,valjda zato neki daju u kasnijoj trudnoci, imam jos utrica kuci pa cu radije to.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Tiia prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako da te pitam kako da su te na carski poslali tigrical.je.
    Placenta previa u pravilu i ide na carski. Moja je bila rubna ali sam dobila trudove i prokrvarila i odmah na carski.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Do kad se to javlja? Znaci ne moze biti prikriveno? Krvarenje mora postojati? Sorry ako su mi pitanja tupasta, al eto, valjda nema glupih pitanja

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Do kad se to javlja? Znaci ne moze biti prikriveno? Krvarenje mora postojati? Sorry ako su mi pitanja tupasta, al eto, valjda nema glupih pitanja
    Nemre ostati neotkriveno i ne mora uvijek biti krvarenje,ako se dobro sjecam kako maternica raste moze se i povuci, tek ako kada naraste do kraja ako se ne povuce onda ide carski.Meni je teta imala u ranoj, kasnije se pomakla.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam imala taj problem s posteljicom i meni se povukla kako je maternica rasla.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Placenta previa u pravilu i ide na carski. Moja je bila rubna ali sam dobila trudove i prokrvarila i odmah na carski.
    tebi se nije pomakla? jel i meni je bila rubna, ali se digla, i više se ne spominje da je nisko.
    od 30tt nemoram mirovati.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam upravo došla s pregleda. Sve je u redu. Za deset dana bris. I dobila sam zeleno svijetlo za more
    Danas sam 34+3.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mogla sam odmah na wc. I to je to. Nemam snage za ništa. Ali to tako mora biti. Infuziju su mi jučer skinuli i sad sam na normabelima 3x dnevno po 2 mg. Slijedeći tjedan idem doma.

lberc - mogla si doći. Bilo je mjesta u sobi.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Tiia prvotno napisa Vidi poruku
    tebi se nije pomakla? jel i meni je bila rubna, ali se digla, i više se ne spominje da je nisko.
    od 30tt nemoram mirovati.
    Tek pred kraj koji milimetar, ništa značajno. Mislili su me inducirat pa eventualno dok se otvaram da bi se i posteljica digla ali na sreću ipak carski (u ovom slučaju).
    Ja sam baš od tada više mirovala. Čemu riskirat palčića...

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo da vam se i ja pridruzim ovdje. Trudna sam 9+5. Od 6tt imam strasne mucnine i povracam ko luda. Za vikend sam zavrsila na hitnoj na infuziji jel vise nisam mogla hodati koliko sam iscrpljena bila. Dobila sam 3 boce infuzije, nesto za grceve i nesto za povracanje. Pustili su me doma i dobila sam cepice B6 koji pomazu moram priznati. I dalje povracam al puno manje i mucnine su puno lakse.

U utorak sam bila na redovnoj kontorli i doktor me je narucio na konbinirani za 27.06 . Al me je odma narucio da idem na test koji se ovdje zove Panorama test a u Hrvotskoj ga zovu Harmony test. Ustvari to je geneticki test koji se radi tako da izvade krv i tu krv salju u Ameriku na analizu. Nakon sto sam dosla kuci sam razmisljala zasto je to predlozio kad nismo napravili ni konbinirani . Mislim imam 36 godina i ovo je MPO trudnoca al zar odma treba strku dizati.
    Jel nekom od vas predlozen ovaj test ? I dali ga je neko radio?
    Ja sam odlucila nazvati doktora i otkazati Panorama test. Napravicu konbinirani i onda ako bude potrebe mogu napraviti Panoramu.
    Harmony (Panorama) test u HR kosta 5000kn i ovdje isto tako nekako. Nije mi ga zao platiti al mi isto nije jasno zasto bi ga trebala odma napraviti

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Aprilili...kod nas dr nece preporucit taj test zato sto je za nase prilike jako skup a amniocenteza besplatna... a tebi je to dr preporucio zbog, pretpostavljam, mpo bebice I amnio bi bio preveliki rizik a I zbog godina ce ti kombinirani ispast visokog rizika! Tako da ako mislis roditi bez obzira sto testovi pokazu nekoj ici a ako ne mislis procjeni dal ti je bolje harmony ili amnio!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

U Hr nakon 36.god. ženama predlažu amniocentezu nevezano da li je mpo beba ili ne. Budući da AC nije posve bezazlena, tko si može priuštiti bira Nifty, Harmony... Meni je dr preporučio nifty nakon što sam odbila AC, ali sam na kraja napravila samo kombinirani probir s 12+3 tt.
    Dakle, ne moraš ništa napraviti od navedenog, naročito ako biš rodila bez obzira na rezultat.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Mogla sam odmah na wc. I to je to. Nemam snage za ništa. Ali to tako mora biti. Infuziju su mi jučer skinuli i sad sam na normabelima 3x dnevno po 2 mg. Slijedeći tjedan idem doma.

lberc - mogla si doći. Bilo je mjesta u sobi.
    Tek sad vidim da mi post nema smisla. Ovo gore je odgovor Crvenkapici.

KrisZg - čestitke na curici! Koliko je ozbiljno to s plodnom vodom?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bila sam danas na uzv pa me malo muče mjere. Dr. kaže da je sve u granicama normale, ali paničar u meni se probudio Danas smo 31+2 tt.

BPD 80 mm - 32+1 tt
    FL 58 mm - 30+5 tt
    AC 255 mm - 29+5 tt

Malo me muči ovaj trbuščić jer je do sada uvijek beba bila veća po mjerama, ovo je prvi put da je nešto manje. I još mi nije htio reći ni koliko je teška ni duga jer je to ionako samo procjena. OK, znam da mi ne može reći u gram, ali htjela sam znati barem otprilike. Tako da sam baš jadna i molim neku dobru dušu da me utješi

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad vidim da mi post nema smisla. Ovo gore je odgovor Crvenkapici.

KrisZg - čestitke na curici! Koliko je ozbiljno to s plodnom vodom?
    Kada je sigurno potvrdeno, poprilicno je ozbiljno kada je tako rano.Za sada je afi 9.1 to nije strasno i njoj se to subjektivno cini, vidjet cemo za 3 tjedna.Sve u svemu, pijem vise vode.Do sada sam budalila sa mineralnom jer mi je pasala i da....stukla sam 2 paketa prsuta u tjedan dana(ni to nije dobro).Zadrzavam vodu od pocetka.Mala je imala reflux bubrega, necakinja isto, ja pola djetinstva na salati provela zbog mjehura...mozda je nekaj toga tipa.Necu se nervirati do iduceg mjerenja.

Drzi se!Ja umjesto normabela pijem utrice i pomazu zaista ali sam odvaljena skroz....

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam danas na uzv pa me malo muče mjere. Dr. kaže da je sve u granicama normale, ali paničar u meni se probudio Danas smo 31+2 tt.

BPD 80 mm - 32+1 tt
    FL 58 mm - 30+5 tt
    AC 255 mm - 29+5 tt

Malo me muči ovaj trbuščić jer je do sada uvijek beba bila veća po mjerama, ovo je prvi put da je nešto manje. I još mi nije htio reći ni koliko je teška ni duga jer je to ionako samo procjena. OK, znam da mi ne može reći u gram, ali htjela sam znati barem otprilike. Tako da sam baš jadna i molim neku dobru dušu da me utješi
    U toj dobi,teze izmjere bebu.Na iducem ti moze biti sasvim drugacije,ma da sada opet odes ne bi ti bilo isto.Ne se uzrujavati radi toga,pogotovo ako su rekli da je sve ok.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Amari prvotno napisa Vidi poruku
    Aprilili...kod nas dr nece preporucit taj test zato sto je za nase prilike jako skup a amniocenteza besplatna... a tebi je to dr preporucio zbog, pretpostavljam, mpo bebice I amnio bi bio preveliki rizik a I zbog godina ce ti kombinirani ispast visokog rizika! Tako da ako mislis roditi bez obzira sto testovi pokazu nekoj ici a ako ne mislis procjeni dal ti je bolje harmony ili amnio!
    Harmony naravno al prvo kombinirani da vidim jel ima razloga ga praviti.

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    U Hr nakon 36.god. ženama predlažu amniocentezu nevezano da li je mpo beba ili ne. Budući da AC nije posve bezazlena, tko si može priuštiti bira Nifty, Harmony... Meni je dr preporučio nifty nakon što sam odbila AC, ali sam na kraja napravila samo kombinirani probir s 12+3 tt.
    Dakle, ne moraš ništa napraviti od navedenog, naročito ako biš rodila bez obzira na rezultat.
    Za AC znam, nebi je radila bez teske muke. Jedino da nemam vise izbora da nalaz bude jako los i da je to jedini nacin da potvrdim nesto. Ali i dalje smatram da je za pocetak kombinirani dovoljan.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

dino84 Kris ti je sve napisala. Što je bebica veća teže izmjere. Uz to je beba i u pokretu.
    Nemaš razloga za brigu

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Dino...meni svaki put nesto drugo u tim mjerama kasni po 5-6 dana...pa je to sljedeci put vece...tak da oni valjda nit ne rastu ravnomjerno! Moja dr kaze da je to normalno!

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jel kupovao netko od vas možda baby watcher? Razmišljam o tome jer od uzv do uzv izludim.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, hvala vam Znam da su odstupanja normalna, ali puno mi je lakše kada mi to još netko kaže. A i onaj dr. je jučer baš bio neugodan pa me to još više pogodilo nego što je trebalo.

Danas počinjemo uređivati sobu za našu lavicu pa sam baš sretna i puno se bolje osjećam

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Jel kupovao netko od vas možda baby watcher? Razmišljam o tome jer od uzv do uzv izludim.
    Upravo sam ga danas kupila. Stavila sam post na staru temu, vidjet ces.
    Ja svaki dan ludim jer imam mirnu bebu.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Što se tiče kombiniranog, doktorica kaže da to ništa nije sigurno jer može pokazati rizik, a da ga uopće nema i obratno!?
    Meni je to još daleko pa me brinu druge stvari. Na ultrazvuku je vidljiv hematom ispred GV, a lijevi jajnik mi je ogroman još od punkcije (87 mm, a desni 43mm). Doktoricu više brine jajnik od hematoma, a meni je baš kontra. Što vi mislite?
    Posljednje uređivanje od Vaki : 06.06.2014. at 19:12

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i meni su jajnici dugo bili uvecani, neznam koliko ali osjetila sam ih. Mozda se doktorica ne brine toliko oko hematoma jer nije iznad GV pa ako i dodje do krvarenja (ne zelim ti da dodje ) ne bi trebalo biti opasno ja se nadam.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Postavila sam i na temi ali nikoga nema
    Dosli i moji nalazi tripltesta
    T21 1:363
    T18 1:10000
    Ntd 1:4711
    Dobni rizik 1:866
    Pise da su korigirane vrijednosti mom obzirom na tezinu.
    To su ok rezultati?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    Harmony naravno al prvo kombinirani da vidim jel ima razloga ga praviti.

Za AC znam, nebi je radila bez teske muke. Jedino da nemam vise izbora da nalaz bude jako los i da je to jedini nacin da potvrdim nesto. Ali i dalje smatram da je za pocetak kombinirani dovoljan.
    Ja sam jučer sa 13+2 TT radila kombinirani privatno i danas su nalazi svi OK i ispod graničnog. Dr je rekla da ne moram raditi amnio za razliku od drugih dr koji to preferiraju. Ja sam odlučila da neću dalje, jer isto sam MPO trudnica i 40 g. Inače me dr u Petrovoj htio slati na triple koji je manje pouzdan, ali sam SAD saznala da kombinirani nije pokriven s hzzo sto je bezveze jer je trošak isti kao i za triple.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer sa 13+2 TT radila kombinirani privatno i danas su nalazi svi OK i ispod graničnog. Dr je rekla da ne moram raditi amnio za razliku od drugih dr koji to preferiraju. Ja sam odlučila da neću dalje, jer isto sam MPO trudnica i 40 g. Inače me dr u Petrovoj htio slati na triple koji je manje pouzdan, ali sam SAD saznala da kombinirani nije pokriven s hzzo sto je bezveze jer je trošak isti kao i za triple.
    Koliko si platila kombinirani? Ja 800 kn. Mislim da je triple jeftiniji...?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

800 kn

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nije jeftiniji, gledala sam prije ovoga jer sam taman trebala biti na godišnjem na moru za triple pa sam u Splitu mislim na citoklinici vidjela da je ista cijena i za triple

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Još sam na LCD TV na zidu gledala bebusu cijelo vrijeme kako mase

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislila sam da je jeftiniji... Meni je to najbolje potrosen novac u zivotu! Toliko me smirio taj pregled. Dr. je rekla da je sve super, nalaz krvi odlican i da garantira da nema potrebe za amnio. Kad sam rodila i kad su mi rekli da je beba zdrava...i sve 5, nisam ni trznula jer sam bila uvjerena da i je zdrava!
    btw, ja isla u Zg na kombinirani.
    Posljednje uređivanje od tigrical : 06.06.2014. at 23:13

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Postavila sam i na temi ali nikoga nema
    Dosli i moji nalazi tripltesta
    T21 1:363
    T18 1:10000
    Ntd 1:4711
    Dobni rizik 1:866
    Pise da su korigirane vrijednosti mom obzirom na tezinu.
    To su ok rezultati?

A gdje ti pise ukupni rizik...mislim po ovom je sve ok...samo ja tome bas ne vjerujem. ..to je neka procjena, ne mozes se u to 100% pouzdat! Ma joj kad ja tim dr nis ne vjerujem!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam da je jeftiniji... Meni je to najbolje potrosen novac u zivotu! Toliko me smirio taj pregled. Dr. je rekla da je sve super, nalaz krvi odlican i da garantira da nema potrebe za amnio. Kad sam rodila i kad su mi rekli da je beba zdrava...i sve 5, nisam ni trznula jer sam bila uvjerena da i je zdrava!
    btw, ja isla u Zg na kombinirani.

Ja sam isto u zg i isto mi je reklo da nema potrebe

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zna li netko cijenu 4D UZV kod dr Kosa?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Anomaly je 600kn, a redovni pregled 500 kn

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Morin prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Morin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su juče rekli u Ginekosu preko telefona da je anomaly scan 500 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •