Doma. A ja na putu. Stavim kad se vratim.
ginger a bas, ja sam jucer krepala, krepala!
danci![]()
ma nisam se bas bila najela, a proslo je sat vremena od rucka tako da je bilo ok. ocekivala sam laganu upalu al nista.
danas planiram piramidu ako stignem, nadam se da hocu.
za vikend planiram plivatu moru naravno
![]()
Nisam vježbala ništa od subote, jednostavno mi je takav raspored bio. Danas ću u teretanu, ali sve više razmišljam da se okanim teretane i počnem sa focusom doma. Jednostavno MM ima sve više posla, po cijeli dan ga nema kući, počinje lijepo vrijeme kada se i bake žele više baviti svojim stvarima, vrtom i sl. i žao mi ih tlačiti. Osim toga, tu su i drugi članovi obitelji kojima je potrebna moja pomoć oko kojekakvih stvari.
S druge strane, ta dva sata su mi takav gušt, znam da su samo moja, da mi je to prilika za izaći iz kuće, a trener me odlično motivira. Nisam pametna.
Anci, čini mi se za 2 tjedna, nisam mjerila točno. Kad sam prestala s trčanjem i Insanityjem za cca tjedan dana sam prestala biti proždrljiva...
Meni debljanje/mršavljenje isključivo ovisi koliko jedem, ne koliko vježbam, osim posredno... ako pretjeram s vježbanjem gladna sam k'o vuk pa puno jedem. U periodima kad ne bi vježbala po 10ak dana nisam se debljala jer nisam ni jela puno.
I ja na putu. Ne volim kad ne uspijem odvjezbati. Mislim da sam dosla do stadija ovisnosti.
Da se na brzinu javim.
Anci, kavofob, nažalost nemoguće je potrošiti koliko se može unijeti u organizam, uvijek je do prehrane
Danči, nisi javila kako su koljena nakon onog trčanja za maleckom?
Ginger, vidim da ti je sjeo cardio :D
S2000, pejs je super za početak! Inače mi je nevjerojatno kako tek počnete trčati pa otrčite odmah 5 km, meni je, kad sam počinjala, trebalo oko mjesec i pol da odvalim 5 km bez hodanja![]()
Što se bolova tiče, linkam: http://www.fizioterapeut.org/novosti...-u-trbuhu.html
Dakle, iskusniji mi kažu da je do dijafragme. Na utrci prije dva mjeseca me boljelo (mislila sam da je jetra, pogotovo i jer imam mali hemangiom na njoj), odonda nije, i ovih dana kad sam počela trčati ujutro (da priviknem tijelo i psihu jer me u nedjelju čeka 11 km na 30 stupnjeva), ponovno me počelo boljeti, desna strana ispod rebara, nakon 5-6 km. Čini mi se da je problem disanje. Nakon nekoliko kilometara se umorim i više nemam koncentracije za trbušno disanje, trbuh se ne podigne dovoljno i nema mjesta da se dijafragma spusti, pa pritiska jetru itd... što li se već događa dalje. Baš me to muči jer bez problema trčim ispod 6:00 i bojim se da će me ti bolovi opet zeznuti na utrci. Zanimljivo, nikad me ne boli kad trčim navečer (prije neku večer sam otrčala 11,5 km, 5:35 min/km bez problema, nisam čak ni crkavala). Zaključak je: navečer sam ili zagrijanija ili opuštenija kad znam da dijete čvrsto spava, a ja imam vremena za oporavak kad dođem doma.
Uglavnom, pročitaj malo o trbušnom disanju, pomaže![]()
Da se pohvalim. Prvi dan 6 week 6 pack. So far so good. Cekam sutra/prekosutra upalu misica.
Jeste li vjezbale svaki dan ili moze dan odmora?
Ima li neka vjezbacica sa ozljedom meniskusa i prednjeg kriznog ligamenta da je vjezbala ovu Jillian?
Vikki hvala na linku, citam cim pospremim stan. Mene isto strah boli. Jer prava steta da kad vec znas da mozes lako istrcati odredenu kilometrazu i imas snage da te neka glupa bol sputa.
Legal, a di si do sad sa 6w6p dok sam ja sama radila, u paru je zanimljivije piskarati. U svakom slucaju-dobrodosla!!! Jesam i tebe motivirala?
Vjezbaj 5-6 dana u tjednu, znaci 1-2 dana odmora.
U levelu dva ima puno iskoraka i tu ces morat paziti zbog svoje ozljede. Mene su bolila koljena, al sam dovukla kuci frendicu trenericu (znas je, ona koja me gura naprijed :lol ) pa mi je pokazala u cemu grijesim. Koljena su mi prelazila liniju stopala.... ako pravilno radis ne bi trebalo bit problema, eventualno da pitas doc?
Ja danas odmaram a bas bi sad malo zuske, al sam rekla da ovaj tjedan samo trcanje...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sta je ovo? Ja zadnja i prva pisem? Cccc
Procitala sam gore link i bas mi se cini da je to onda meni od disanja. Veceras disem iz stomcine i ima da trcim do konavala hahhaha
Salim se, veceras cilj 6 km u krug u krug...
S2000 nasla sam si para za vjezbanje. Evo vec sam danas mislila uzet taj jedan dan odmora pod izlikom ako I danas budem vjezbala sutra sigurno ide upala misica. Ali partnerica je rekla NE! Danas je kljucni trening.
Nisi mi poslala fotke pre and post pa me nisi motivirala. Cuvaj to kad upadnem u krizu.
Nego zene sto ste imale bas veeelike trbuhe, ono bombasticne blizanacke...kad vam se vratila koza nazad? I vrati li se ikad? Ja imam te koze za izvoz. Trbuh mi izgleda kao onaj pas u dva broja vecoj kozi![]()
Za paricu sam ti sigurna da je motiviranasamo vi polako...nista odmor danas
Ja sam imala dosta velik trbuh u drugoj trudnoci i puno koze nakon poroda. Stvarno je ocajno izgledalo, ali je se puno, puno povuklo. Pupak mi je lijepo gore na sredini, nije strasno. Sigurno mi nije ravan i misicav trbuh, ali nema ni onog tobolca sto visi. Najgore je kad sjednem.
U svakom slucaju, vjezbanje ti moze samo pomoci. Jos kad bi ubacila redovitu masazu i njegu kremama, sigurno bi dosta poboljsala stanje!
Sad sam offtopic ali koje kreme su najbolje za to zatezanje koze? Mogu li se uopce mazati ako dojim?
Meni je najbolje bademovo ulje, ali ga pomiješam na dlanu s nekim hidratantnim losionom za učvršćivanje kože jer ulje samo po sebi isušuje kožu.
Danas sam radila jedan bas super Zcut.
Traje oko 15 minuta, ima sklekova, burpeeja, bridgesa s utezima. I jedna fora vjezba kad radi cucnjeve s utegom.
Bas mi je bilo dobro.
Ja danas odmaram
A sutra pocinjem treci tjedan br-a
Vjerojatno cu opet crknutu na novim vjezbama
Super je kad imas partnera za vjezbanje. Upravo odradih 2 dan s tetom Jillian! Jeeee
Prijavak
6 km - 43 minute pure running.
Dijafragma ili sto li vec bolilo od 1.5-3km i prestalo. Kasnije nista nije bolilo, trudila sam se disat iz stomka i bila smijesna sama sebi jer sam u jednom trenutku sirila i uvlacila stomak neovisno o disanju. I da, najela sam se sat prije trcanja jer kad sam prazna ne mogu rasirit stomak pa sam mislila da onda necu ni disat iz stomka hahaha. Neke moje lude teorije, a u stvari disanje iz stomka je vjestina koja se uci...
Sutra na put. Odo se pakirat. Budite vrijedne
Posljednje uređivanje od S2000 : 06.06.2014. at 00:07
anci daj link
ja ni jucer nista, jedva cekam da sve preselim i ocistim pa da iman malo vrimena za sebe
S2000 sretan put i javi rezultat utrke
ja ne znam nikoga da je protrcao kao ti pa odmah na 40 min...kad sredim koljeno pridruzit cu se trkacoj populaciji.
malena beba najteze je naci vrijeme. ja mogu vjezbati rastegnuto preko dana ono 5-10 min u komadu pa onda malo oko cura pa onda opet vjezbati par min ili tek navecer kad ih stavim spavat. a i tada imam "pauze" jer ih treba umiriti ako se probude.
Mb, ne mogu to linkati. Jel imas zcut? To je bilo iz serije strenght, w7.
Posljednje uređivanje od Anci : 06.06.2014. at 11:56
Nikoga skoro 24 sata?
Jutros sam trcala, bas mi je islo. 6 km konacno :D
jutros alpha ab intervals.
nekako sam oslabila, imala sam problema sa skoro svim V vježbama.
Evo meni kazu da je dolazak na cilj u roku kracem od sat ipo uspijeh![]()
Ideja da osisam nokte na nogama do maximuma je bila losa ideja
samo da vam...
od prošle prijave nisam ništa radila jer smo naizmjenično bolesne N. i ja...sad su mi sinusi u rasulu, šta li je sljedeće...
a vas je očito lijepo vrijeme izmamilo vani, pa ne pišete...
Anci, da, nekako se svi razbježali, bit će vježbaju vankaa vidim da te išlo trčanje, super!!!
j-la, jaooooooooo drž' mi se!
S2000 BRAVO ženo!!!!!!!!!!!!!!!
Vikki, nisam se javila, nekako sam se malo opustila hehehhehe. Uglavnom, koljena me nakon onog trčanja nisu boljela. Sad se sve mislim i mislim bilibi/nebilibi opet malo zatrčala al nekako sam skeptična...
ja sam jučer odvozala svoju rutu Savska - Sv. Duh - Bijenik - Pantovčak - doma al sam jako zadovoljna jer sam stala puno manje puta i penjanje je bilo "lakše". Al sam zezla, uzela novi sat od mm da ga isprobam i zasr... sve. Uopće nisam snimila vožnju pa nemam pojma što sam radila :tomplek:
Danas odvozila laganu rutu po ravnom samo 11km ali punim gasom da se ispušem jer sutra ujutro ide long ride![]()
Manje od 40 min. Dio sam hodala kad sam se penjala na brdo. Oko 5.5km.
Nije bilo samo trcati, imali smo kontrolne tocke, upisivali zadatke na pipir, na kraju i gadanje luk i strijela. E to sam pogodila iz prve. Ja zadovoljna, bila sam u strahu da cu se izgubiti
s2000 bravo
j-la ozdravite brzo ~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja neman sta prijavit jer ne stignem vjezbat u zadnje vrime. nadam se da ce se to uskoro prominit, bas mi fali
S2000 bravo, bravo !
j-la ~~~~~~~~~~~~
Ja sinoc pocela treci tjedan BR-a, wo3
Otpast ce mi dupe i kvadricepsi
Super mi je sto ih skoro skroz mogu pratiti, ono, crkajem, al ide to ok![]()
S2000 super, super
MB
Ginger odlično! Bit će super napretka
Mi smo danas odgulili 65km po ravnom, veselim brdima, makadamu.... Ruta Zg - Zaprešić - po brdima sjeverozapadno od Zaprešića - Zaprešić - Zg. Ma bilo je super, samo nas je zadnjih 10km pržilo sunce malo previše...... Ovo po brdima sam stvarno crkavala (Celine Goričke, Marija Gorica, Sv. Križ, Šenkovec) ali tamo je tako lijepo da te boli briga za crkavicu![]()
Danci, 65 km
Genijalno!!!
Ginger, toooo!!! Vidis kako napredujes, bravo!
Mi smo danas isli do puntijarke, dobro je bilo. Djeca sve bolja i bolja i sad skoro vise i ne njurgaju. Trebalo nam je oko 1:45 do gore, onda rucak, odmor, strudla pa natrag. RK kaze 850 kcal! Sad sam onako bas zdravo umorna i idem odmoriti![]()
Anci, ako RK kaže 850, to je onda i malo više (bar kod mene, uspoređujući s pulsmetrom koji je točniji). Bravo za djecu, bit će oni sportaši na mamu i tatu!
Danči, kilometraža je wow!!! Blago tebi jer imaš društvo za takve ture
J-la, držite se!
S2000, super za trčanje i sve popratne aktivnostiOdličan rezultat!
Ja sam danas otrčala prvi svoj kros na nasipu 11,5 km. Bilo je pakleno vruće, ljudi su odustajali i vraćali se ili hodali do cilja drugu polovicu staze. Prvih nekoliko kilometara bilo je lagano, ali povratakstaza bez kraja, kao da trčim oko Zemljine kugle, noge sve teže, voda se cijedi s mene, usta suha, glava gori iako sam imala dri-fit šiltericu. Na 8. km sam stala popiti vodu, greška, tako je teško bilo krenuti dalje. Kad sam na 9. km valjda prošla ispod mosta kroz hlad, tako me zvalo da legnem i ne mičem se više nikud. Kroz glavu mi je prolazilo: nikad više ljeti na nasip (no pola sata nakon cilja to se već zaboravi, kao i s rađanjem
). Prvih 9 km sam trčala ispod 6:00, 10. i 11. sam se jedva vukla (6:25) i na onih nekoliko manjih uzbrdica hodala.
Srećom sam bila dobro hidrirana, nisam previše jela ujutro pa nije bilo bolova u trbuhu, dijete sam podojila 15 minuta prije starta i onda je zaspao u kolicima u hladu (nakon svog baby maratona) pa sam i što se toga tiče bila mirna, no bilo je užasno teško, čak i profićima. Nakon ulaska u cilja samo sam se srušila na najbližu klupu i nisam se mogla neko vrijeme ni pomaknuti, ni piti, jesti, ništa.
Prosječan puls je bio 185 tih sat i nekoliko minuta (no nisam osjećala da je toliki, disanje je bilo u redu, valjda je toliki od vrućine i treme), zaboravila sam isključiti endomondo kad sam ušla u cilj pa ne znam vrijeme ni točan pejs, čekam rezultate.
Sad ću malo smanjiti trčanje i primiti se Zuzke![]()
Bravo vikki! Sad donekle i razumijem neke pojmove i recenice o trcanju. Svaka cast na kilometrazi i neodustajanju! Cime racunas puls?
Pulsmetar. Sat koji prikazuje broj otkucaja, na kraju prikaže prosječan puls i najviši (pomoću trake oko prsa i prijenosnika koji šalje podatke o otkucajima).
vikkisvaka cast!!
ancizavidim! ove moje lincine to nikad nebi mogle! maza cak i bi al cimavica nema sanse!!
danci wow, koja kilometraza!
ja bi cak i mogla nesto danas a ako o ne stignem tjesim se da sam bar plivala![]()
Aha, to je onda isto kao i u mene (ja imam garminov hrm). Mislila sam se postoji li nesto sto ne ide oko prsa; al ocito mora. Frendovi me zazaju da sad moderni mobiteli imaju pulsmetar, al tko bi normalan trcao s prstom na mobitelu cijelo vrijeme
Vikki, bravo!!! Danas je bas vruc dan, utoliko jos veci bravo
Mb, daj je dovedi mom muzu na treningi vratimo je kao planinarku.
Ja zavidim na kupanju, posebno tamo![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 08.06.2014. at 20:21
Danci i vikkiza kilometraze
Stvarno vam se divim
mb aaaaaaa moreeeeee :ljubomorna:
Anci super za uspon i bravo za klince!
Moje cure isto vole planinariti
Do sad su obje uspjele do pola Ivancice (vise puta) i starija kad je imala skoro 4 godine je uspjela osvojiti Risnjak
To su tatine kceri, he he
E, a ja sad cekam da se mala skine s cice pa da se bacim na wo4 i bas jedva cekam, zanima me kak ce mi ici
A jos sam planirala i pospremati, manikuru, pedikuru, frizuru (ne samo oprati kosu) i tak...malo mi fali vremena![]()